X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bakterie w moczu 🦠
Odpowiedz

Bakterie w moczu 🦠

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka98 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziewczyny mam pytanie…
    Robiłam wczoraj badanie moczu i wyszło mi strasznie dużo bakterii - norma to 0 - 385,8 aaa ja mam 693,71 😨 wizyta u gina dopiero za tydzień. Jestem w 10 tyg ciąży i tydzień temu byłam w szpitalu z powodu plamienia. Czy to może mieć jaki wpływ? Nie mam też żadnych objawów jakieś infekcji czy coś.

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorób posiew moczu, jeśli są bakterie to bd wiedzieć jakie . Na tą chwilę mozna sok z żurawiny, witaminę C. Jest taki produkt dla kobiet w ciąży prenacaps uro.

• Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły bakterie w moczu bardzo liczne, a posiew ujemny 😃 lekarz wspominał że bakterie w moczu jeszcze o niczym nie świadczą, najważniejszy jest posiew

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe 🙈

preg.png
  • KasiaXXX Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Mi też wyszły bakterie w moczu bardzo liczne, a posiew ujemny 😃 lekarz wspominał że bakterie w moczu jeszcze o niczym nie świadczą, najważniejszy jest posiew

Ja miałam identycznie :) Badanie pokazało bardzo liczne bakterie, a posiew ujemny.

• Patka98 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dzięki! Trochę mi ulżyło 😉
    W poniedziałek lecę robić posiew!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ