X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bakterie w moczu 🦠
Odpowiedz

Bakterie w moczu 🦠

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Patka98 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Dziewczyny mam pytanie…
    Robiłam wczoraj badanie moczu i wyszło mi strasznie dużo bakterii - norma to 0 - 385,8 aaa ja mam 693,71 😨 wizyta u gina dopiero za tydzień. Jestem w 10 tyg ciąży i tydzień temu byłam w szpitalu z powodu plamienia. Czy to może mieć jaki wpływ? Nie mam też żadnych objawów jakieś infekcji czy coś.

• Foxy_Lady Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorób posiew moczu, jeśli są bakterie to bd wiedzieć jakie . Na tą chwilę mozna sok z żurawiny, witaminę C. Jest taki produkt dla kobiet w ciąży prenacaps uro.

• Kłapciuch Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły bakterie w moczu bardzo liczne, a posiew ujemny 😃 lekarz wspominał że bakterie w moczu jeszcze o niczym nie świadczą, najważniejszy jest posiew

🙋‍♀️29
    🙋🏽‍♂️37

PCOS- podwyższone androgeny
    Starania od 12.2021
    Sierpień 22 -⏸️😍
    Wrzesień 22- 💔7+5 😭
    Kwiecień 23- 💔 biochem 😔
    Marzec 25- 22.03 ⏸️ - do trzech razy sztuka!
    24.03- beta 117
    26.03- beta 217 prog 35 😍
    1.04- beta 1642 🙏
    8.04- 2,7mm dzidziutka z pikającym ♥️
    22.04-1,63cm 8+0 🙏
    rośnij ziarenku 🥜 🥹
    21.05- prenatalne 12+2 🥹 niskie ryzyka-dziewuszka 5,82cm🩷
    27.05- 73g 🥰
    17.06- 177g kruszynki ♥️
    9.07- połówkowe-271g- wciąż i nadal dziewczynka 🩷

preg.png
  • KasiaXXX Autorytet

Wysłany: 21 czerwca, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłapciuch wrote:
    Mi też wyszły bakterie w moczu bardzo liczne, a posiew ujemny 😃 lekarz wspominał że bakterie w moczu jeszcze o niczym nie świadczą, najważniejszy jest posiew

Ja miałam identycznie :) Badanie pokazało bardzo liczne bakterie, a posiew ujemny.

• Patka98 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf dzięki! Trochę mi ulżyło 😉
    W poniedziałek lecę robić posiew!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ