Bliźniacze Mamusie 2019 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka, podobno prowadzanie za rączki nie jest dobre, bo wymusza nienaturalna pozycję. Lepiej prowadzac pod paszki.
Ja jutro wracam do domu i zaczynam ogarniać imprezę roczkowa, mam nadzieję że nasz termin jest jeszcze wolny w restauracji która chciałam. -
Cześć, jestem obecnie w 24 tyg ciąży bliźniaczej i podczytuje Was czasem;) przepraszam, że wtrącam się ale chciałabym Was zapytać, czy mialyscie zlecone przez waszego lekarza podanie sterydow na płuca? Jak to wyglądało? Mój lekarz nie pracuje w szpitalu i zastanawia mnie czy w ogóle mi to zaproponuje czy się dopominac?21.09.2020 - ❤❤
-
Hej Justyna, ja miałam dwukrotnie raz około 25 tc ( leżałam w szpitalu ze skrócona szyjka) i po 30 tc, też akurat byłam w szpitalu, tylko właśnie u mnie było ryzyko przedwczesnego porodu ze względu na szyjkę i skurcze i w sumie urodziłam przedwcześnie bo po ukończonym 32 tc. Możesz zapytać lekarza, ja pytałam i mój jak jeszcze było dobrze mówił, że profilaktycznie nie będziemy podawać, chyba że będzie coś się działo no i w sumie za jakiś czas podczas pobytu w szpitalu dostałam. Z tego co gdzieś czytałam to chyba przy jednokosmowkowej jest zalecone profilaktyczne podanie sterydów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 14:42
-
Hej. Ja miałam ciążę 2k2o i miałam podane chyba w 30 TC. Nie miałam problemów z szyjka, zalecony oszczędzający tryb życia.
Moja dr wystawiła receptę i kolega, który jest ratownikiem medycznym mi podał. I tyle 🤷 Nie leżałam w szpitalu. -
Dziękuję za odpowiedzi;)
Ja zaczęłam się martwić bo w ostatnich dniach pojawił się u mnie galaretowaty śluz i martwię się że to może mieć związek że skracaniem szyjki. Tydzien temu na wizycie miałam szyjka 4 cm zamknięta na całej długości, na nastepny dzień ten śluz i tak co parę dni. Pisałam w tej sprawie do lekarza i pytałam czy mam przyjechać żeby to sprawdzic bo planowo wizyte mam dopiero 2 wrzesnia i ppwoedzial, że nie ma takiej konieczności. Ufam mu ale martwię się i tak.21.09.2020 - ❤❤ -
Rozumiem Cię, ale nie sądzę żeby śluz mógł być objawem skracania szyjki. Prędzej plemienia. Ja w ciąży miałam wszystkie możliwe rodzaje wydzieliny, a było wszystko okej.
JustynaFrog lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Rozumiem Cię, ale nie sądzę żeby śluz mógł być objawem skracania szyjki. Prędzej plemienia. Ja w ciąży miałam wszystkie możliwe rodzaje wydzieliny, a było wszystko okej.
Pom-pon lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Czesc Justyna! Nasz watek trochę padl, wybacz Pompon ze Cie opuściłyśmy!
Ja tez mialam podawane 2 razy, raz profilaktycznie a drugi juz w szpitalu 32tc noc przed porodem(stan przedrzucawkowy). Dzięki temu moje maluchy krotko byly z tlenem dodatkowym. Powodzenia!2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Pom pon wszystkiego najlepszego dla chłopców. Już mają roczek. Kiedy to zleciało. Chodzą już?? Buziaki od forumowej ciotki.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -