X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Bliźniacze Mamusie 2019 :)
Odpowiedz

Bliźniacze Mamusie 2019 :)

Oceń ten wątek:
  • jagodowa Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Pom-pon tez chyba poszukamy stacjonarnie, żeby chociaż obejrzeć, mam nadzieje, że dzieciaki nie będą się bały jeździć, zaraz skończą 9 miesięcy, Wiktor też wszędzie chce stawać, Hela jest póki co bardziej ostrożna, ale pewnie do czasu🙂

w5fKp2.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, podobno prowadzanie za rączki nie jest dobre, bo wymusza nienaturalna pozycję. Lepiej prowadzac pod paszki.

Ja jutro wracam do domu i zaczynam ogarniać imprezę roczkowa, mam nadzieję że nasz termin jest jeszcze wolny w restauracji która chciałam.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem obecnie w 24 tyg ciąży bliźniaczej i podczytuje Was czasem;) przepraszam, że wtrącam się ale chciałabym Was zapytać, czy mialyscie zlecone przez waszego lekarza podanie sterydow na płuca? Jak to wyglądało? Mój lekarz nie pracuje w szpitalu i zastanawia mnie czy w ogóle mi to zaproponuje czy się dopominac?

21.09.2020 - ❤❤
  • jagodowa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Justyna, ja miałam dwukrotnie raz około 25 tc ( leżałam w szpitalu ze skrócona szyjka) i po 30 tc, też akurat byłam w szpitalu, tylko właśnie u mnie było ryzyko przedwczesnego porodu ze względu na szyjkę i skurcze i w sumie urodziłam przedwcześnie bo po ukończonym 32 tc. Możesz zapytać lekarza, ja pytałam i mój jak jeszcze było dobrze mówił, że profilaktycznie nie będziemy podawać, chyba że będzie coś się działo no i w sumie za jakiś czas podczas pobytu w szpitalu dostałam. Z tego co gdzieś czytałam to chyba przy jednokosmowkowej jest zalecone profilaktyczne podanie sterydów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2020, 14:42

w5fKp2.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja miałam ciążę 2k2o i miałam podane chyba w 30 TC. Nie miałam problemów z szyjka, zalecony oszczędzający tryb życia.
    Moja dr wystawiła receptę i kolega, który jest ratownikiem medycznym mi podał. I tyle 🤷 Nie leżałam w szpitalu.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi;)
    Ja zaczęłam się martwić bo w ostatnich dniach pojawił się u mnie galaretowaty śluz i martwię się że to może mieć związek że skracaniem szyjki. Tydzien temu na wizycie miałam szyjka 4 cm zamknięta na całej długości, na nastepny dzień ten śluz i tak co parę dni. Pisałam w tej sprawie do lekarza i pytałam czy mam przyjechać żeby to sprawdzic bo planowo wizyte mam dopiero 2 wrzesnia i ppwoedzial, że nie ma takiej konieczności. Ufam mu ale martwię się i tak.

21.09.2020 - ❤❤
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię, ale nie sądzę żeby śluz mógł być objawem skracania szyjki. Prędzej plemienia. Ja w ciąży miałam wszystkie możliwe rodzaje wydzieliny, a było wszystko okej.

JustynaFrog lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2020, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Rozumiem Cię, ale nie sądzę żeby śluz mógł być objawem skracania szyjki. Prędzej plemienia. Ja w ciąży miałam wszystkie możliwe rodzaje wydzieliny, a było wszystko okej.
    Dziękuję, takie słowa zawsze uspokajają;)

Pom-pon lubi tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2020, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Justyna! Nasz watek trochę padl, wybacz Pompon ze Cie opuściłyśmy!
    Ja tez mialam podawane 2 razy, raz profilaktycznie a drugi juz w szpitalu 32tc noc przed porodem(stan przedrzucawkowy). Dzięki temu moje maluchy krotko byly z tlenem dodatkowym. Powodzenia!

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon wszystkiego najlepszego dla chłopców. Już mają roczek. Kiedy to zleciało. Chodzą już?? Buziaki od forumowej ciotki.

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
‹‹ 89 90 91 92 93
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ