X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ❤️BLIŹNIAKI 2022❤️
Odpowiedz

❤️BLIŹNIAKI 2022❤️

Oceń ten wątek:
  • agatagd93 Znajoma

Wysłany: 2 lutego 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak się macie?
    Zastanawiam się w którym tygodniu ciąży zaczniecie pakować się do szpitala?! 😉
    Od tygodnia wiem, ze będę miała dziewczynki i od tego momentu wpadłam w szał zamówień Haha
    Większość rzeczy mam po starszej córce, ale niektóre ubranka nie sprawdziły nam się, wiec muszę wymienić.
    Poza tym czeka nas sporo zmian w mieszkaniu, a już chciałabym mieć wszystko z głowy.
    Jestem w 20 tygodniu, a brzuszek wielkości jak w 29 tc z pierwsza córka 🙈

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • Marzensia Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim mamom :)
    U nas połówkowe usg zaliczone z tego co lekarz mówił to będzie parka ;*, chciałabym bardzo bo w domu trzech chłopaków :D, już zaczęłam zbierać ubranka dla córeczki bo u mnie dla chłopczyka ciuszków mam sporo choć i tak dokupowałam bo myślałam, że będą dwa chłopcy ;).
    Co do pakowania to myślę że można sobie spokojnie już coś szykować. Przy bliźniakach to może być coś wcześniej.
    Ja na chwilę obecną małe ubranka ogarniam i robię miejsce w szafkach a brzuszek mam już spory ;)
    Pozdrawiam 😊 😊 😊

• agatagd93 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzensia wrote:
    Cześć wszystkim mamom :)
    U nas połówkowe usg zaliczone z tego co lekarz mówił to będzie parka ;*, chciałabym bardzo bo w domu trzech chłopaków :D, już zaczęłam zbierać ubranka dla córeczki bo u mnie dla chłopczyka ciuszków mam sporo choć i tak dokupowałam bo myślałam, że będą dwa chłopcy ;).
    Co do pakowania to myślę że można sobie spokojnie już coś szykować. Przy bliźniakach to może być coś wcześniej.
    Ja na chwilę obecną małe ubranka ogarniam i robię miejsce w szafkach a brzuszek mam już spory ;)
    Pozdrawiam 😊 😊 😊

Ale super informacja o parce! Tez mi się to marzyło 🤪 jutro mam połówkowe i zobaczymy co tam drugi lekarz widzi, ale wątpię, ze coś się zmieni i będą dwie dziewczynki, czyli łącznie trzy księżniczki w domu 🤣
    Ubranka już szykuje, po córce trochę miałam, ale mimo wszystko musiałam dokupić. Rozmiar 50 i 56 prawie skompletowane.
    Na kiedy masz termin?

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • Marzensia Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u Ciebie kobietki rządzą :) super ;)
    Termin z okresu wychodzi na 15 czerwca a z usg na 20 czerwca. Dzieci są jakby o tydzień młodsze.
    A twój termin kiedy wypada?

• agatagd93 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2022, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzensia wrote:
    To u Ciebie kobietki rządzą :) super ;)
    Termin z okresu wychodzi na 15 czerwca a z usg na 20 czerwca. Dzieci są jakby o tydzień młodsze.
    A twój termin kiedy wypada?

Z okresu 28.06 i wg usg tez nie odbiegają mocno od tego terminu.
    A jak się czujesz? Dzieciaki mocno szaleją w brzuszku? :)

j36regz2fzoe228r.png
    iv09gu1r0v7avkau.png
    0d1y3e3kd1khvov5.png

PCOS
  • Marzensia Znajoma

Wysłany: 15 lutego 2022, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)
    U mnie samopoczucie nawet ok. Robi się coraz ciężej z dnia na dzień. Dzieci kopią ale jeszcze nie aż tak mocno także na spokojnie ;) w sobotę mojej lekarki nie ma ale postanowiłam iść do innej bo nie chce ryzykować bo to bliźniaki. U was też tak lekarze wizyty odwołują. Ja następną mam 19.03 więc dwa miesiące czekać na wizytę bez sensu a zawsze to inaczej sprawdzić czy wszystko ok.
    Pozdrawiam

• a.ky.ska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wszystkim!
    Ja o dwóch serduszkach dowiedziałam się na pierwszym USG w 9 tygodniu 😊 Ciąża 2k20. Termin mam na 15.08.
    Teraz czekam na następną wizytę, mam nadzieję że się dowiem kto tam urzęduje 😁

💑+😺
    11 cs - 2cs z CLO.
    3.12 - 12 dpo ⏸
    5.01 Dwa maluszki 🥰
    👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
    07.07.2022 (34+4)
    💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g
  • Martusiaa2 Nowa

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa i chciałabym sie przywitac. Postanowilam napisac ponieważ również jestem w ciąży blizniaczej , obecnie 11tc. Mam już 7 letniego synka. Ciąża blizniacza to dla mnie duże zaskoczenie, radosc ale też obawy bo nigdy w takiej ciążynie byłam. Mam też za sobą jedno poronienie więc też troche obawy jednak sa po takim doświadczeniu. Ale ciesze się że znalazlam ten wątek i mam nadzieje że bede mogla z Wami pisac że mnie przygaarniecie;), że bedziemy sie razem wspierać. Pozdrawiam wszystkie mamy te obecne i przyszłe.

• Eve2k2o Nowa

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, chciałam się przywitać. Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej 2k2o. Jest to mega wczesna ciąża-5t3d. Za 2 tyg mamy kontrolne usg, żeby zobaczyć jaki czy się rozwija. Trzymajcie kciuki bo bardzo chciałabym zostać w gronie bliźniaczych mam ❤

Ania 181 lubi tę wiadomość

• KarolinaŚ Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowe mamy.. ja też po prenatalnych zdrowe maluchy w dodatku parka ... Nadal o tydzień do przodu są.... Cesarką będzie już pod koniec lipca. Jeszcze będziemy omawiać termin dokładny

f2w3kw7ixxy6uu22.png
  • Marzensia Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jak się macie? Jak zdrówko? Ja już jestem po 3 badaniu prenatalnym... U jednego z bliźniaków wyszła wada Serduszka niedomykalność zastawki trójdzielnej... Lekarz uspokoił,że to nie wpływa na rozwój po urodzeniu trzeba zrobić echo serca... Trochę się martwię, ale jakoś trzeba wytrwać i mieć nadzieję. Co do płci to cały czas jeden jest chłopiec pewny a drugie dwa razy mówiono że dziewczynka a teraz że nie widać i trzeba czekać do porodu (a ja już masę ubranek różowych kupiłam 😂). W tej chwili jestem w 29 tc także już coraz bliżej...torbę spakowałam w razie w :).
    Pozdrawiam!!

• Marzensia Znajoma

Wysłany: 17 czerwca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny chciałam przekazać wam informacje
    1.06.2022 r godz 14.11 synek (2790 g 53 cm) i o godz 14.12 córeczka (2630 g 51 cm)
    Na świat przyszły moje dzieciątka
    💞 😊 😊 Pozdrawiam

• Majeczka83 Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!! Chcialam sie podzielic ze w 2022 r bede miec blizniaczki. Dokładnie w sierpniu. Na poczatku byl strach i obawy co dalej teraz pelnia szczescia. Jedyny strach to zeby byly zdrowe moje dwa seaduszka

1 2 3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ