❤️BLIŹNIAKI 2022❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej. Jak się macie?
Zastanawiam się w którym tygodniu ciąży zaczniecie pakować się do szpitala?! 😉
Od tygodnia wiem, ze będę miała dziewczynki i od tego momentu wpadłam w szał zamówień Haha
Większość rzeczy mam po starszej córce, ale niektóre ubranka nie sprawdziły nam się, wiec muszę wymienić.
Poza tym czeka nas sporo zmian w mieszkaniu, a już chciałabym mieć wszystko z głowy.
Jestem w 20 tygodniu, a brzuszek wielkości jak w 29 tc z pierwsza córka 🙈
PCOS -
Cześć wszystkim mamom
U nas połówkowe usg zaliczone z tego co lekarz mówił to będzie parka ;*, chciałabym bardzo bo w domu trzech chłopaków , już zaczęłam zbierać ubranka dla córeczki bo u mnie dla chłopczyka ciuszków mam sporo choć i tak dokupowałam bo myślałam, że będą dwa chłopcy .
Co do pakowania to myślę że można sobie spokojnie już coś szykować. Przy bliźniakach to może być coś wcześniej.
Ja na chwilę obecną małe ubranka ogarniam i robię miejsce w szafkach a brzuszek mam już spory
Pozdrawiam 😊 😊 😊 -
Marzensia wrote:Cześć wszystkim mamom
U nas połówkowe usg zaliczone z tego co lekarz mówił to będzie parka ;*, chciałabym bardzo bo w domu trzech chłopaków , już zaczęłam zbierać ubranka dla córeczki bo u mnie dla chłopczyka ciuszków mam sporo choć i tak dokupowałam bo myślałam, że będą dwa chłopcy .
Co do pakowania to myślę że można sobie spokojnie już coś szykować. Przy bliźniakach to może być coś wcześniej.
Ja na chwilę obecną małe ubranka ogarniam i robię miejsce w szafkach a brzuszek mam już spory
Pozdrawiam 😊 😊 😊
Ale super informacja o parce! Tez mi się to marzyło 🤪 jutro mam połówkowe i zobaczymy co tam drugi lekarz widzi, ale wątpię, ze coś się zmieni i będą dwie dziewczynki, czyli łącznie trzy księżniczki w domu 🤣
Ubranka już szykuje, po córce trochę miałam, ale mimo wszystko musiałam dokupić. Rozmiar 50 i 56 prawie skompletowane.
Na kiedy masz termin?
PCOS -
Marzensia wrote:To u Ciebie kobietki rządzą super
Termin z okresu wychodzi na 15 czerwca a z usg na 20 czerwca. Dzieci są jakby o tydzień młodsze.
A twój termin kiedy wypada?
Z okresu 28.06 i wg usg tez nie odbiegają mocno od tego terminu.
A jak się czujesz? Dzieciaki mocno szaleją w brzuszku?
PCOS -
Dzień dobry mamusie
U mnie samopoczucie nawet ok. Robi się coraz ciężej z dnia na dzień. Dzieci kopią ale jeszcze nie aż tak mocno także na spokojnie w sobotę mojej lekarki nie ma ale postanowiłam iść do innej bo nie chce ryzykować bo to bliźniaki. U was też tak lekarze wizyty odwołują. Ja następną mam 19.03 więc dwa miesiące czekać na wizytę bez sensu a zawsze to inaczej sprawdzić czy wszystko ok.
Pozdrawiam -
Cześć Wszystkim!
Ja o dwóch serduszkach dowiedziałam się na pierwszym USG w 9 tygodniu 😊 Ciąża 2k20. Termin mam na 15.08.
Teraz czekam na następną wizytę, mam nadzieję że się dowiem kto tam urzęduje 😁💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
Witam. Jestem tutaj nowa i chciałabym sie przywitac. Postanowilam napisac ponieważ również jestem w ciąży blizniaczej , obecnie 11tc. Mam już 7 letniego synka. Ciąża blizniacza to dla mnie duże zaskoczenie, radosc ale też obawy bo nigdy w takiej ciążynie byłam. Mam też za sobą jedno poronienie więc też troche obawy jednak sa po takim doświadczeniu. Ale ciesze się że znalazlam ten wątek i mam nadzieje że bede mogla z Wami pisac że mnie przygaarniecie;), że bedziemy sie razem wspierać. Pozdrawiam wszystkie mamy te obecne i przyszłe.
-
Dzień dobry, chciałam się przywitać. Wczoraj dowiedziałam się że jestem w ciąży bliźniaczej 2k2o. Jest to mega wczesna ciąża-5t3d. Za 2 tyg mamy kontrolne usg, żeby zobaczyć jaki czy się rozwija. Trzymajcie kciuki bo bardzo chciałabym zostać w gronie bliźniaczych mam ❤
Ania 181 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny! Jak się macie? Jak zdrówko? Ja już jestem po 3 badaniu prenatalnym... U jednego z bliźniaków wyszła wada Serduszka niedomykalność zastawki trójdzielnej... Lekarz uspokoił,że to nie wpływa na rozwój po urodzeniu trzeba zrobić echo serca... Trochę się martwię, ale jakoś trzeba wytrwać i mieć nadzieję. Co do płci to cały czas jeden jest chłopiec pewny a drugie dwa razy mówiono że dziewczynka a teraz że nie widać i trzeba czekać do porodu (a ja już masę ubranek różowych kupiłam 😂). W tej chwili jestem w 29 tc także już coraz bliżej...torbę spakowałam w razie w .
Pozdrawiam!!
-