Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam wizyty co 2-3 tygodnie, ale mój lekarz jest bardzo ostrożny. Zero aktywności fizycznej, współżycia, od początku jestem na duphastonie i luteinie. Miałam cysty na jajkniku, które na szczęście się wchłonęły ale leki chyba ze mną zostaną 🙂 jejku ja też nie chce myśleć o tym, jaki duzy będzie ten brzuch za niedługo a co dopiero na koniec ciąży 😱
chicaloca u nas też synek co chwile chory, dużo zdrówka Wam życzę 😘 -
South jak wizyta? Daj znać
Chicaloca współczuję bólu brzucha... u mnie na razie brzuch rosnie, ale jeszcze nie czuję żeby się te maluchy rozpychały bardzo, pewnie w ciągu miesiąca się to zmieni.
U mnie na szczęście wszyscy na razie zdrowi u oby tak zostało 🙊
Gorzej, że moje samopoczucie znowu ⬇️ znowu wymiotowałam, znowu drzemka, znowu chce mi się kiełbasy i pasztetu 😅
Chyba dzidźki znowu rosną, bo jest też faza no jogurty, nabiał, a dziś zjadłam tuńczyka w oleju Rio Mare a ja nie przepadam za rybami z puszki 🤷♀️ i to jeszcze z 3dniową kajzerką zjadłam, aż sama się sobą brzydzę 🤣 a teraz czas na kolację i chyba dobranoc 😴Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2022, 20:48
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja po wizycie - chłopaki 1178g i 1187g wiec prawie tacy sami u nich wszystko w porzadku, u mnie szyjka zamknięta i nieco ponad 3cm. Generalnie to dzisiaj mam słabszy dzien i już leżę w łóżku. Dodatkowo chyba jeszcze zjadłam za duża kolacje i ja czuje na żołądku 🤣 Mam nadzieje, ze jutro będzie lepszy dzien. Kolejna wizyta za 3 tyg, a w między czasie mam usg 3 trymestru. Potem już w grudniu 2 wizyty przed świetami i jak wszystko dobrze pójdzie to początkiem nowego roku szpital
cslza lubi tę wiadomość
-
Chyba ostatnio u wszystkich samopoczucie leci, bo u mnie też wzloty i upadki. Raz posprzątam całą chatę a za chwilę nawet się z kanapy nie ruszę 🤣
Ja miałam mieć wczoraj wizytę, ale mi odwołali i przenieśli na poniedziałek, ehh ten piątek był jakiś pechowy, ale za to czułam więcej ruchów 😍
South to Ty już naprawdę niedługo 🙉 a kiedy zabierałaś się za wyprawkę? I jak dajesz radę tak na końcówce? -
U nas płeć była określona 80% na piereszych prenatalnych, a na drugich to już tylko potwierdzenie co do wyprawki to ja powoli coś tam sobie kupowałam z ciuszków tak po pierwszym trymestrze. Większość oczywiście przez neta i na jakiś promocjach żeby nie zbankrutować. Z większych rzeczy (wozek, foteliki, dostawki, wanienka) to zrobiliśmy internetowy przegląd i potem stacjonarnie pojechaliśmy zobaczyć na żywo i potem pisaliśmy do różnych sklepów o lepsze oferty 😁Polecam czatować na jakieś promki, tym bardziej, ze teraz black friday wiec może uda się coś upolować. Z większością rzeczy uwinelismy się do końca października (termin z prenatalnych mam na 22.01) wiec w miarę szybko. Ale mie chciałam tego zostawiać mężowi, jakbym (odpukać!) trafiła do szpitala. No i teraz już jeżdżenie po sklepach nie jest komfortowe 😂 zostaje mi koszula nocna do szpitala, kilka rzeczy do pielęgnacji, a i śpiworki do wozka, ale z tym to mam problem bo musze znaleźć jakieś super wąskie 🤔
Karola95 lubi tę wiadomość
-
South wyglądasz przepięknie ! Wcale nie widać, żebyś miała bliźniaczy brzuch !
Ja wczoraj byłam na usg piersi, to lekarz robiący opis spytał się który to tydzień ciazy i mówi: strzelam, jakiś 32 😆😆😆 a ja ze nie, że dopiero 21. Oczy wyszły mu na wierzch
Od nocy okropnie boli mnie brzuch. Chyba jakieś rotacje położeniowe robią bo czułam jak jeden był najpierw w poprzek, a później w pionie 🥴🥴
Jeśli chodzi o samopoczucie, to dziś chyba jakiś biometr niekorzystny 😅 ja mam ochotę zaszyć się pod kołdra, syn robi awantury na zmianę z sąsiadem (którego słychać przez ścianę - ten sam rocznik 🙈), a ludzie w labolatorium byli tak agresywni, ze jak babka wyczytała moje imię do pobrania to tak głośno stękali, wzdychali, cmokali i komentowali, że mialam ochotę zatkać uszy. Później się pokłócili kto, kiedy i za kim. Dramat -
South ślicznie wyglądasz ❤️
Chicaloca ale akcja! Ale z drugiej strony to ludzie mogliby sobie czasem darować 🙈 a brzuch boli Cię tak, że jajnik czy jak przy okresie? Bo mnie bardzo często boli prawy jajnik, ale to od początku ciąży i czasami muszę wziąć nawet No spę. Mój syn też co chwile robi ostatnio awantury także łączę się w bólu! -
Niee. Boli mnie tak, jakby miał mi pęknąć w bokach 🙈 albo czasem jakby mi się jakieś organy wewnętrzne miażdżyły 🙄
Właśnie obczaiłam wyniki krwi, hemoglobina poniżej normy, także zelazo na bank wleci. Brakuje tylko wyników odczynu coombsa (ze względu na rh-)
Czekam na poniedziałek, żeby młodego wywalić do przedszkola. Jest NIEZNOŚNY. Nie wiem jak przeżyje z trzema dzieciakami 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2022, 21:12
-
chicaloca to współczuje tego bólu może wizyta u fizjoterapeuty ginekologicznego coś by pomogła? Ja chodzę regularnie i jestem bardzo zadowolona, te babki potrafią zdziałać cuda.
Ja też właśnie takie badania robiłam przed piątkową wizytą i na szczęście wszystko dobrze wyszło, ale niedawno jak robiłam żelazo to wyszło mi aż ponad normę 😂 nie wiem jakim cudem.
Ja też się czasami zastanawiam, jak to przeżyję, ale pierwszy egzemplarz trafił mi się bardzo trudny, więc pocieszam się, że pozostałe dzieci będą podobne do męża 🤣
South co do wyprawki to właśnie planuję, że może już coś kupię na black friday. Najbardziej czekam na promocje w Kappahlu z newbie, bo tam są najpiękniejsze i najlepsze jakościowo, ale niestety strasznie drogie. Mam też trochę rzeczy po synku, wiec jak będę gotowa do robienia wyprawki to usiądę nad kartonami i sprawdzę co tam mam a wózki przeglądam od początku ciąży, ale to bardziej ze stresu, że takim pojazdem nigdzie się nie zmieszczę 😂 a na jaki wózek się zdecydowaliście? -
Karola95, u nas stoi jux złożony bugaboo donkey. Zależało nam żeby był jeden obok drugiego, możliwość spacerówek w obu kierunkach i żeby był zwrotny (a ten jest, i aż mąż jest zdziwiony ze taka „kobyłka”, a łatwo się prowadzi).
-
chicaloca wrote:Niee. Boli mnie tak, jakby miał mi pęknąć w bokach 🙈 albo czasem jakby mi się jakieś organy wewnętrzne miażdżyły 🙄
Właśnie obczaiłam wyniki krwi, hemoglobina poniżej normy, także zelazo na bank wleci. Brakuje tylko wyników odczynu coombsa (ze względu na rh-)
Czekam na poniedziałek, żeby młodego wywalić do przedszkola. Jest NIEZNOŚNY. Nie wiem jak przeżyje z trzema dzieciakami 🤣
Mnie też boli brzuch tak w okolicy jajnika (prawego), mam bardzo tkliwy brzuch w tym miejscu i już chcę wizytę żeby o to dopytać mam uczucie jakby mi coś miało pęknąć...
Mój chodzi do przedszkola na szczęście, bo chyba bym nie sala z nim rady w domu jest grzeczny względnie, ale tak mnie kocha, że nie daje odetchnąć (teraz w ciąży to się spotęgowało). A ja jestem dorosły i chociaż 💩 chcę zrobić sama, brzuch wyznań miłości i dopingu 😅
Karola a Ty jesteś z Warszawy? Możesz polecić fizjo uro-gin? Szukam i nie mogę nikogo znaleźć...
I mój Synio też taki egzemplarz był trudny, że mam nadzieję, że wyczerpał zapasy za wszystkie dzieci 😄
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Właśnie też rozważałam ten wózek i musze pojechać do sklepu, żeby zobaczyć go na żywo jestem ciekawa, jak Wam się sprawdzi
Cslza mam to samo uczucie, jutro podpytam o to na wizycie a jak nie, to może ta fizjoterapeutka coś mi zaradzi, też niedługo idę. Ogólnie to zawsze miałam problemy z prawym jajnikiem, bolał przy owulacji tak, że składało mnie nieraz na cały dzień, po masażach trochę przeszło, ale i tak pobolewa
Niestety nie, jestem z Katowic i tylko tu na Śląsku mogłabym kogoś polecić. Ale na instagramie jest taka babka, która nnazywa się Kobieca Fizjoterapia, może mogłabyś do niej napisać i będzie kogoś znała z okolic Warszawy? Na pewno kogoś znajdziesz 😘
U mnie też taki synek tylko mamusia i mamusia ale jednocześnie dużo chce zrobić sam i czasami się w tym gubię 😂 a mały już wie, że będzie miał rodzeństwo? Bo my czekamy, aż potwierdzimy płeć, żeby było mu łatwiej zrozumiećWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2022, 14:47
cslza lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio miałam rozmowę w przedszkolu na temat zachowania mojego syna (w tym roku poszedł pierwszy raz), ale nie w takiej formie negatywnej. Bardziej o odmiennym zachowaniu podczas wybiórczych sytuacji, złościach z niczego itp.
Babeczki nam poleciły właśnie diagnozę SI ze względu na nadwrażliwość słuchową i duuużą ruchliwość. Podczas tej rozmowy wyszło, że syn będzie miał rodzeństwo. Ta dyrektorka jak to usłyszała to tak myśli, myśli i mówi: ale wie Pani, że istnieje sprawiedliwość. Teraz z pewnością będzie łatwiej... hahahahaha
Też tak myślę
Co do wózka to byłam już zdecydowana na wszystkie modele i już je kupowałam. Na Bugaboo byłam zdecydowana 3 razy. Jeszcze całkiem niedawno całkowicie go skreśliłam, ale chyba ZNOWU jestem przekonana, że to ten wózek.
Dziewczyny jak planujecie foteliki ze straszakami? Macie duże auta? my mamy kia ceed i brak budżeetu na zmianę samochodu. Starszak ma axkida minikida 2, mamy też po nim łupinę maxi cosi pebble pro z bazą i musimy coś jeszcze zaplanować. Nie wiem, czy ta jedna łupina, którą będziemy kupować nie będzie musiała jeździć na przednim siedzeniu po wyłączeniu poduszek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 09:44
-
Co do wózka to i na razie też chcę Bugaboo (chociaż oglądałam tylko w necie), ale cena za nowy mnie przeraża. Mój synek nie lubił wózka i po prostu boję się że tu moze się historia powtórzyć... a wydać tyle kasy na wózek i później go nie używać to aż boli.
U mnie synek wie o ciąży od chyba 8 tygodnia chcieliśmy dłużej poczekać, ale bardzo źle się czułam, były plamienia, miałam nakaz leżenia i po prostu wszystko musiał ogarniać mój mąż, a synkowi było bardzo przykro i się dopominał mamy. Jak już mnie dopadał na przytulanki to strach było żeby mi nic z miłości nie zrobił 🙈 także mu powiedzieliśmy co i jak, no to juz duże i rozumne dziecko, które rozumie, że są pewne ograniczenia.
Bardzo się ucieszył z wiadomościo rodzeństwie On od kilku miesięcy zawracał głowę mocno i najpierw miało być, później było poronienie, a on ciągle mówił w przedszkolu, że będzie mieć siostrzyczkę i mi obce baby gratulowały, a ja w ciąży nie byłam 😅 zrobiliśmy mu szukanie prezentu w domu, były strzałki na meblach (żeby wiedział gdzie iść) i zdjęcia z USG w różnych miejscach (nie wiedział co jest na zdjęciach). Na końcu znalazł pudełko z bluzką z napisem "Będę starszym bratem bliźniaków" i dwoma smoczkami (nie umie jeszcze czytać, więc nie czaił po co mu bluzka i smoczki). Najbardziej to te smoczki go wytrąciły, nie mógł biedny zrozumieć po co mu smoczki 😉 ale jak już go naprowadzilismy to tak bardzo delikatnie położył się na moich nogach, przytulił głowę do brzucha i powiedział cichutko "jestem taki szczęśliwy" 😭😭😭 wszędzie nosi zdjęcie z USG, bo to są jego dzidziusie, całuje, głaszcze, pokazał im pokój ❤️ kocha dzidziusie bardzo.
A teraz jak już mi brzuch widać to mówi "jesteś już taka gruba, a ja cię tak kocham!" 🤣🤣 ostatnio tak powiedział w sklepie, to jeden pan jak to usłyszał i spojrzał na mój brzuch to myślałam, że się będzie musiał ze śmiechu na podłodze położyć 😄South, Karola95, Decemberry lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza o raju, jaki słodziak z tego Twojego synka aż się serce cieplejsze robi
Mój to chyba nie ogarnia. Mówię mu żeby uważał, bo mama ma bobasy w brzuchu, to ignoruje to kompletnie. Ostatnio tylko popatrzył na mój brzuch i mówi: Mama zjadła bobo hihihihiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 09:57
cslza lubi tę wiadomość
-
chicaloca wrote:cslza o raju, jaki słodziak z tego Twojego synka aż się serce cieplejsze robi
Mój to chyba nie ogarnia. Mówię mu żeby uważał, bo mama ma bobasy w brzuchu, to ignoruje to kompletnie. Ostatnio tylko popatrzył na mój brzuch i mówi: Mama zjadła bobo hihihihi
Ale Twój jest mlodszy, to dlatego poczytaj z nim Pucia, to może wtedy ogarnie
A co do fotelików, to mamy 2 auta służbowe i oba wąskie... nie chcemy kupować auta prywatnie, bo po co nam 3 samochody (a służbowe mamy obowiązkowo i nie możemy zrezygnować). Koncepcji nadal brak, mamy fotelik z bazą Kiddy Evolution Pro, a drugi nie wiem jaki kupimy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 10:36
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Chicaloca ja też podejrzewałam u swojego synka SI, ale raz nam się nasila a raz jest lepiej, ale jak byliśmy u psychologa to nie stwierdzili SI. A Twój synek ile ma lat?
Cslza jaki słodziak ❤️ Chciałabym, żeby mój synek też tak zareagował i się cieszył. Ostatnio mu kupiłam książeczki o rodzeństwie i trochę go przygotowujemy na nowe wiadomości, ale jeszcze za bardzo się boje, że coś się posypie po drodze i będę musiała tłumaczyć, że rodzeństwa jednak nie będzie a tego bym chyba nie zniosła..
Obawiam się trochę, że Bugaboo jest bardzo niskim wózkiem i właśnie ta cena 😱 na szczęście mamy jeszcze dużo czasu, więc pojeżdżę i poszukam.
Mamy taki sam problem z samochodem! Mamy volvo xc60 i niby jest duzy, ale znajomi powiedzieli, że u nich jest problem z trzema fotelikami i mój mąż już namiętnie rozgląda się za rodzinnym vanem 😂 nie pamietam firmy fotelika, który teraz mamy, ale jak przyjdzie co do czego, to pożyczymy od znajomych jeden fotelik niemowlęcy, drugi włożymy nasz stary i sprawdzimy, czy 3 foteliki zmieszczą się obok siebie. Chociaż bardzo bym chciała mieć foteliki dla dzieci z bazą, bo są o wiele wygodniejsze i najwyżej będę jeździć z przodu albo jeden z maluszków z przodu z wyłączonymi poduszkami właśnie.
dzisiaj przeżyłam chwile grozy, bo lekko zakrwawilam i strasznie się wystraszyłam a wizyta dopiero na 18:00. I przez godzinę rozważałam, czy jechać do szpitala chociaż bardzo nie chciałam, bo miałam już różne przygody ze szpitalami i w ostatniej chwili moj lekarz odpisał, żebym poczekała do wieczornej wizyty także trzymajcie kciuki dziewczyny.
A cslza u Ciebie krwawienia czym były spowodowane? -
My jestesny wysocy 178cm i 191cm i wysokosc bugaboo nam nie przeszkadza. Ale naprawdę trzeba jechać i stacjonarnie posprawdzać te wózki. Ja np. Jednego za drugim nie potrafiłam podbić pustego (ze tak jakby na krawężnik) a co dopiero z dzieciakami 🤣 i ten pierwszy bobas który będzie siedział w wózku na pewno będzie bardziej „poobijany” w takim wózku.
Karola95 lubi tę wiadomość