Bliźnięta 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie to był prawdopodobnie krwiak miedzykosmówkowy, który się oczyścił. Teraz jest ok, ale też się stresuję czy na pewno, pewnie dopóki nie będzie kopniaków to ciągle będzie stres... dzis mi wypadło trochę śluzu galarety i już stres czy jest ok. Jutro wizyta a ja jak zawsze się tylko modlę żeby żyły...
Karola95 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Karola95 wrote:Chicaloca ja też podejrzewałam u swojego synka SI, ale raz nam się nasila a raz jest lepiej, ale jak byliśmy u psychologa to nie stwierdzili SI. A Twój synek ile ma lat?
Dwa miesiące temu skończył 3 lata. Ja sama widziałam, że ma pewne problemy, ale cały czas miałam nadzieję, że samo się wyrówna no i ta cena terapii zawsze odstraszała.... Teraz chce mu pomóc, żeby poszło szybciej i było i jemu i nam łatwiej. To dlatego zaczął chodzić na te zajęcia.
Psycholog raczej nie ma takich kompetencji, żeby stwierdzić zaburzenia SI od tego jest diagnoza, która składa się z kilku spotkań z terapeutą od tych zaburzeń. Myślę jednak, że my - mamy wiemy, kiedy powinno się działać, a kiedy nie. Jeśli jesteś spokojna, to pewnie nie macie tych zaburzeń
Co do wózków, to South ma racje. Trzeba stacjonarnie popatrzeć. My na bank kupimy ten bugaboo używany, bo cena nowego jest rzeczywiście kosmiczna. Ja już byłam zdecydowana na tfk, bo spełniał moje wymagania, ale jak przeanalizowałam jego wagę, (waży 23/26 kg plus dzieci)... No nie. Nie będę pchała później nawet 50kg..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2022, 12:51
Karola95 lubi tę wiadomość
-
South ja też nie wyobrażam sobie pchać takiego wagoniku a poza tym zawsze któreś dziecko jest poszkodowane, bo jest dalej od rodzica 😅
Cslza na pewno wszystko będzie dobrze, bądź dobrej myśli ❤️ Ja dzisiaj już się pakowalam do szpitala, a lekarz na wizycie powiedział, że nie widzi nic niepokojącego, że jakbym mu nie powiedziała, to nawet nie zorientowałby się, że było jakieś krwawienie. Wiec dziwna sprawa, już drugi raz mi się tak zdarzyło a ufam temu lekarzowi i się uspokoiłam. Za do dzieciaczki mają się świetnie, maja 104 i 105 g, dzisiaj były przytulone do siebie (ciąża 2k2o) i drugi to chyba też chłopak, także dzisiaj dużo niespodzianek 😅
Chicaloca akurat tamta psycholog miała doświadczenie z dziećmi SI, a poza tym moja mama jest terapeutką i nie zauważyła żadnych niepokojących sygnałów. Ale na wszelki wypadek już od dawna wprowadziłam synkowi elementy terapi si w domu, nie wiem czy cokolwiek to daje, ale czasami sam prosi, żeby zawinąć go jak naleśnika a poza tym każdy skok rozwojowy, każdą przykrą sytuacje przezywa dwa razy, dokładnie jak ja kiedy byłam dzieckiem A taka terapia nie jest refundowana? Bo wiem, że u nas w przedszkolu dzieci mają skierowanie z poradni i normalnie bezpłatnie chodzą na zajęcia. -
cslza wrote:U mnie wszystko ok, dzięki kręcą się i rosną
Właśnie podjechałam pod klinikę, ale już widzę przez okno ze do mojej opóźnienie jest z jakąś godzinę 🥴 ciekawa tez jestem ile dzisiaj mnie policzą. Jak o tej kasie myślę to aż mi słabo 🙈 -
chicaloca wrote:Wspaniale 😍 ja dopiero 18:15.
Właśnie podjechałam pod klinikę, ale już widzę przez okno ze do mojej opóźnienie jest z jakąś godzinę 🥴 ciekawa tez jestem ile dzisiaj mnie policzą. Jak o tej kasie myślę to aż mi słabo 🙈
Dlatego ja prowadzę równocześnie w enelmed i prywatnie. Nie dość, że dwóch lekarzy patrzy to jeszcze mam wszystko w cenie. Pakiet z pracy mam za darmo (pracodawca zapewnia opiekę medyczną). A prywatnie to co 4-5tygodni, także bardzo mnie to nie wykańcza finansowo.
Trzymam kciuki za szybkie wejście do gabinetu, nie znoszę opóźnień u mnie doktorek z enelned jest dokładny, ale zazwyczaj też 40 minut czekam.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Cslza ja niestety pakietu z pracy nie mam, także została mi opcja prywaty.
Z dzieciakami wszystko okej rosną wzorowo - jeden 320g drugi 330g. Tuliły się do siebie główkami 🥰 (pewnie już spiskują 😅)
Parametry w normach. Ja dostałam żelazo i propozycje fizjo. Wiem, że fizjo pomaga, ale na ten moment jesteśmy mocno spłukani także jeszcze chwile muszę poczekać.
Potem Wam wrzucę zdjęcie chłopaków jak sie tulą 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 19:53
cslza lubi tę wiadomość
-
Kurde, mój doktorek to tylko mo zleca badania moczu, a krew nie. Twierdzi, że nie trzeba 🤷♀️
Moje też dziś spiskowały 🤣 a co do fizjo, to ja szukam już że 3tygodnie, a dziś mi się zblokował staw w odcinku krzyżowym i patrzę na szybko kto mnie przyjmie...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Kurde, mój doktorek to tylko mo zleca badania moczu, a krew nie. Twierdzi, że nie trzeba 🤷♀️
Moje też dziś spiskowały 🤣 a co do fizjo, to ja szukam już że 3tygodnie, a dziś mi się zblokował staw w odcinku krzyżowym i patrzę na szybko kto mnie przyjmie...
Współczuję ból pleców to najgorsze, co może być, bo w ciąży nie ma jak sobie doraźnie pomoc oprócz fizjo -
Karola95 wrote:Współczuję ból pleców to najgorsze, co może być, bo w ciąży nie ma jak sobie doraźnie pomoc oprócz fizjo
Najlepsze jest to, ze spytałam o to i o ten ból brzucha jakby mi coś miało pęknąć. I lekarz stwierdził, że przyczyną jest... ciąża 😅 no shit, Sherlock...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja wiem, że to brzmi śmiesznie, ale mnie boli brzuch nawet jak smaruję się olejkiem po brzuchu czy jak się myję, a przecież nie szoruję się po tym brzuchu 🤷♀️ w czwartek idę do fizjo i będę naprawiona31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja znam ten ból. On tylko się nasila z czasem …
Wiecie ze ja nie mogę już prawie spać.. śpię na 4 poduszkach w pozycji półsiedzącej.
Każda inna jest dla mnie bolesna. Jak śpię na boku to cały brzuch mnie boli. Wszystko wewnątrz. Czuje jakby kon mnie pokopał 🥴 masakra to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 22:37
-
Nie strasz... Od 1,5 tygodnia mam poduszkę ciążową i tak mi się w ch*j źle śpi z nią i bez niej 😵 nie chcę nic nawet głośno mówić, bo mój mąż twierdzi, że koszmarnie narzekam. Jak śpię sama w łóżku to jestem rozwalona jak sułtan w burdelu i korzystam z 6 poduszek 🙈 Ta ciąża to dla mnie mega wyzwanie...31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Ja zaraz idę odebrać paczkę, właśnie z poduchą. Dzisiejsza noc bezsenna 🥴 nawet na tych poduchach był dramat. Młodzi rosną w siłe i jak tylko się ułożę nie tak, to dają mi niezły popis w brzuchu 🤯 do tego syn (nie wiem jak to możliwe) dał nam symfonię nocnego kaszlu 😓 także dzień dobry 😆😁