X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ból porodowy - czy da się wytrzymać?
Odpowiedz

Ból porodowy - czy da się wytrzymać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie mieć miła i pomocną położną w sumie to z nią rodzisz mi się udało że była cudowna bardzo mi pomagała. Nie myśl o bólu przed porodem nic to nie da a przecież dasz radę dla tej małej istotki. Oddechy według mnie bardzo mi pomogły bo nie myślałam o bólu. Dla mnie najgorsze było jak młody wychodził nic nie bolało ale takie nie przyjemne uczucie z całego porodu to najgorzej wspominam sam koniec który nie bolał.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • French_Lover Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka - wydaje mi się, że te objawy i przypadłości, które masz, a opisujesz na samym początku mogą z powodzeniem być do spółki wskazaniem do cc. Z drugiej strony - no właśnie, jest jeszcze znieczulenie zewnątrzoponowe.
    Ja urodziłam sama, bez znieczulenia, ale nikomu nie życzę takiego porodu, a na fotelu po skurczach traciłam przytomność z bólu. A dodam, że jestem wytrzymała i podobno rodziłam "krótko" (5h).

No i odpowiadając na Twoje pytanie - chyba da się wytrzymać poród, jak tak popatrzysz na populację ludzką i jej wielkość :)

w57vgov3sg8z8thq.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ