X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ból porodowy - czy da się wytrzymać?
Odpowiedz

Ból porodowy - czy da się wytrzymać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie mieć miła i pomocną położną w sumie to z nią rodzisz mi się udało że była cudowna bardzo mi pomagała. Nie myśl o bólu przed porodem nic to nie da a przecież dasz radę dla tej małej istotki. Oddechy według mnie bardzo mi pomogły bo nie myślałam o bólu. Dla mnie najgorsze było jak młody wychodził nic nie bolało ale takie nie przyjemne uczucie z całego porodu to najgorzej wspominam sam koniec który nie bolał.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • French_Lover Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka - wydaje mi się, że te objawy i przypadłości, które masz, a opisujesz na samym początku mogą z powodzeniem być do spółki wskazaniem do cc. Z drugiej strony - no właśnie, jest jeszcze znieczulenie zewnątrzoponowe.
    Ja urodziłam sama, bez znieczulenia, ale nikomu nie życzę takiego porodu, a na fotelu po skurczach traciłam przytomność z bólu. A dodam, że jestem wytrzymała i podobno rodziłam "krótko" (5h).

No i odpowiadając na Twoje pytanie - chyba da się wytrzymać poród, jak tak popatrzysz na populację ludzką i jej wielkość :)

w57vgov3sg8z8thq.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ