X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ból porodowy - czy da się wytrzymać?
Odpowiedz

Ból porodowy - czy da się wytrzymać?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie mieć miła i pomocną położną w sumie to z nią rodzisz mi się udało że była cudowna bardzo mi pomagała. Nie myśl o bólu przed porodem nic to nie da a przecież dasz radę dla tej małej istotki. Oddechy według mnie bardzo mi pomogły bo nie myślałam o bólu. Dla mnie najgorsze było jak młody wychodził nic nie bolało ale takie nie przyjemne uczucie z całego porodu to najgorzej wspominam sam koniec który nie bolał.

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • French_Lover Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka - wydaje mi się, że te objawy i przypadłości, które masz, a opisujesz na samym początku mogą z powodzeniem być do spółki wskazaniem do cc. Z drugiej strony - no właśnie, jest jeszcze znieczulenie zewnątrzoponowe.
    Ja urodziłam sama, bez znieczulenia, ale nikomu nie życzę takiego porodu, a na fotelu po skurczach traciłam przytomność z bólu. A dodam, że jestem wytrzymała i podobno rodziłam "krótko" (5h).

No i odpowiadając na Twoje pytanie - chyba da się wytrzymać poród, jak tak popatrzysz na populację ludzką i jej wielkość :)

w57vgov3sg8z8thq.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ