Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża - co w koncu pomogło
Odpowiedz

Ciąża - co w koncu pomogło

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • RudaM Debiutantka

Wysłany: 7 września 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi udało się zajść w ciążę w 5 cyklu starań ;) co pomogło? Chyba przede wszystkim to że wyluzowalam kompletnie bo miałam ciągle coś na głowie w tym czasie. A tak z przymrużeniem oka jeszcze to pomogło mi zrobienie zapasu podpasek bo przecież pewnie zaraz będzie @:-D zrobiłam test jeden dzień po terminie @ i to po południu i od razu dwie kreski :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PCOS, wysoka prolaktyna, testosteron, długie i nieregularne cykle z owulacją 1-2 razy w roku. Pomógł Castagnus - zaszłam z nim 2x w ciążę w tym pierwsza poroniona. Nst cykl zaczynamy starania o 2 bobasa także z Castagnusem

• Sylcia Znajoma

Wysłany: 13 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to takiego ten Castagnus?

• Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaM wrote:
    Mi udało się zajść w ciążę w 5 cyklu starań ;) co pomogło? Chyba przede wszystkim to że wyluzowalam kompletnie bo miałam ciągle coś na głowie w tym czasie. A tak z przymrużeniem oka jeszcze to pomogło mi zrobienie zapasu podpasek bo przecież pewnie zaraz będzie @:-D zrobiłam test jeden dzień po terminie @ i to po południu i od razu dwie kreski :-)
    RudaM, czy to znaczy, że nie miałaś żadnych objawów przed terminem @? Ciągle się zastanawiam, czy to możliwe, żeby naprawdę nic nie czuć. Ciągle mi się wydaje, że jak zajdę to będę wiedziała. A teraz nic nie czuję, więc boję się, że znów stracony cykl :(

• Maczek Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylcia wrote:
    A co to takiego ten Castagnus?

Niepokalanek. Vitex Agnus Castus. Takie ziółko. Można go kupić w aptece pod nazwa Castagnus - tylko to są małe dawki. A jest też na allegro w dawkach dużo większych i wychodzi taniej. Mi się regulują od tego cykle przy PCOS :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 września 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo osób mówi że wystarczy sobie odpuścić, zająć głowę czymś innym. Ja ostatnio sie wkurzałam na swojego i co i udało się co prawdo w 57c niestety zakończyła się radość, Teraz jakoś na razie próbuje odpuścić ale jest to pierwszy cykl po tym zdarzeniu także we will see :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ