WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Witaj Motylkowa:) Mnie stuknie 35 w marcu.
    Jejku ja mam nadzieje, ze moj synek nie okaże sie córeczką na polowkowym hehe. Chce synka teraz :D

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosz_ek wrote:
    całe 15kg i myślę, że już niewiele się zmieni w tym temacie

To malo przytulas. Ja w pierszej ciąży ponad 20 kg :/ Teraz mam +5 na prawie połówce. Ale napewno z 10 mi dojdzie jak nie więcej. Mam inne smaki i zachcianki noz w ciąży z córką

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się nieśmiało przywitam jeśli można. Wprawdzie przy Was to już prawie babcia jestem bo w październiku skończyłam 39 lat. Jest to moja pierwsza ciąża. Po wielu nieudanych próbach mam cichą nadzieję, że tym razem się uda.

Est, Magda34, JRY1984, panda80, grosz_ek, kamenkaa, nowatorka, maimama lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co przytylam 10 kg, przede mną jeszcze 7 tygodni, więc jeszcze nastawiam się na kilka kilogramów.

Witaj Magdula! W którym tygodniu jesteś? :-)

panda80 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piaty tydzień tak więc wszystko może się zdarzyć. Ale jestem dobrej myśli :)
    Jutro mam wizytę z usg i mam nadzieję, że usłyszę same pozytywne wieści :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 17:30

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    Piaty tydzień tak więc wszystko może się zdarzyć. Ale jestem dobrej myśli :)
    Jutro mam wizytę z usg i mam nadzieję, że usłyszę same pozytywne wieści :)

Witaj:) Trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze :) o ktorej masz wizyte?

Jak Wy to robicie, że tak malo tyjecie w ciąży??

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Est Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, małooooo ??? Czuję się jak słoń!
    :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Witaj:) Trzymam kciuki, napewno bedzie dobrze :) o ktorej masz wizyte?

Nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ;)
    A wizytę mam o 18:40. Betę mam chyba w porządku bo w czwartek po południu wynosiła 343 a dzisiaj rano 1610 tak więc wydaje mi się, że przyrost jest odpowiedni :)

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od razu daj znać jak tam :-) Trzymamy kciuki!

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Magda, małooooo ??? Czuję się jak słoń!
    :-)

No w porownaniu do mojego ponad 20 kg w pierwszej ciąży to napewno malo :)
    Magdula to czekamy na info jutro od Ciebie :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magdula Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, od razu dam znać :)

Est, Magda34, panda80 lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula witaj :) kciukam za wizyte.

Sorry za smeta ale zdarza wam sie czasem taki napad paniki strachu o dzidzie? Mi sie tak teraz zdarzylo i az w szoku jestem. Troche sie teraz uspokajam ale normalnie strach paniczny o to zeby cos sie nie stalo. Chyba za bardzo sie dzisiaj stresowalam w pracy, jak zwykle ze mnie perfekcjonistka i chce dobrze ta prace wykonywac i czasem sama wale na siebie presje zamiast byc cwana i sobie ja ulatwiac :( . jakos sie przestraszylam ze ta praca, stres zaszkodzi dzidzi ale z 2 strony mam prace ktora lubie, glownie siedzaca i chyba sama juz wymyslam ehh :( tyle, wyzalilam sie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka, człowiek spać nie może to i głupie myśli mu do głowy przychodzą ;)
    A w pracy daj sobie trochę luzu, zwłaszcza, że z tego co piszesz pracę masz fajną. Szkoda nerwów i zdrowia na problemy, które same sobie "wkręcamy".
    Mam nadzieję, że się wyspałaś i dzisiaj już z optymizmem na wszystko patrzysz :)

nowatorka lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc Wam :)

witam WAs w 17tyg ciaży :)

czuje się świetnie i czekam na "kopniaki" małej heheh :)

Magda34, panda80, Est, Ollaala lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka to normalne, ja też się ciągle martwie o dziecko, przed każdą wizytą u gin jestem tak zestresowana, że masakra :/ Ciąża przebiega prawidłowo, ale boje się, że coś się stanie, bo u mnie zawsze coś musi być nie tak :/ W nocy się budzę ciągle. Wczoraj wypiłam melise przed snem , ale nic to nie dało.

Kamenkaa już 17 tydzień, super Kochana :):*

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, tak już będzie całą ciążę -- a potem całe życie ;)
    a tak na poważnie, to ja na początku ciąży też się bardzo bałam o maleństwo - w pracy było ogromne ciśnienie, bo akurat zaczynaliśmy nowy projekt i była nerwowa atmosfera. a wiadomo stres w ciąży nie jest wskazany.
    więc jeżeli praca fajna i nadal chcesz pracować to wrzuć na luz, jak radzi Magdula -- wiem, że łatwo się mówi, ale skoro i tak towarzyszą nam w ciąży ciągłe obawy to po co dodawać sobie nowych.
    miłego dnia wszystkim :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki Też miewam napady paniki, zwłaszcza, że nie do końca zdrowa jestem. W dodatku martwię się, że nie będę umiała się zająć Malutką... Ale wydaje mi się, że to normalne. Zrobiłam w końcu listę potrzebnych rzeczy, zastanawiam się od kiedy powinnam mieć spakowaną torbę do szpitala ?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Dzisiaj juz lepiej :)
    Magdula masz racje bo ja czesto sama sie nakrecam na pewne rzeczy ale taka bylam i przed ciaza niestety :/
    Panda hihi no to ty masz leki koncowki ciazy ;) ja np nie mam zielonego pojecia co robic z niemowlakiem ale od tego sa mamy i ciotki zeby nauczyc ;)

Ja mam prace ktora lubie, sama sobie ja wybralam, siedze i ucze angielskiego glownie doroslych. Jedyne co mnie stresuje ze czasem chce byc w tym perfekcyjna i czasem tez mam lekcje jedna po drugiej bez przerwy a wiadomo wchodzi nowy student i chce miec pelna energii nauczycielke wiec musze byc skupiona prawie caly czas

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie martwie. Zreszta mdlosci i zmecznie i siedzenie na zwolnieniu nie pomagaja.Za tydzien do pracy juz wracam. Mam nadzieje, ze po 12 tyg. odzyskam sily. Mam wyrzuty, ze sport zaniedbalam. Robie krotkie spacery i cos na kregoslup, ale to chyba malo, bo w nocy sie budze.

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, w kalendarzu belly w ostatnim dniu 37tc wpisane jest spakuj torbę do szpitala. ja zaczęłam pakować tydzień wcześniej i dzisiaj domknęłam temat. tak mi się wydaje. jak czegoś będzie brakować to mąż doniesie do szpitala.

co do obaw o zajmowanie się maleństwem, to pewnie każda z nas tak ma, zwłaszcza jeżeli to pierwsze dziecko. dlatego cieszę się że mama zaoferowała swoją pomoc i nie zostaniemy z tym sami -przynajmniej na początku.

1usai09kkfvyzb21.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ