X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wpisujcie się! niech okaże się, że jest nas więcej niż nam się wydaje :) Jak znosicie ciąże w tym wieku?

Penelope, doti77, domka122, Kasnia, Julia--natalia, kataloza, rybka33 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kajarzyna.
    Wpisuję się. Mam 35 lat i to moja pierwsza ciąża. Jak znoszę? oprócz mdłości częściej popołudniowych i wieczornych póki co żadnych innych dolegliwości nie mam :)

doti77, Lunia, domi, Kasnia, Milcia lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja mam 32 lata,jak zaszlam w ciaze mialam 31 :) cala ciaze czuje sie dobrze,na samym poczatku mialam lekkie mdlosci. Teraz troche puchna mi stopy i boli kregoslup ale to wiadomo...juz prawie koncowka :)

Penelope lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już liczę 34 wiosen i szczerze powiem, że bałam się... Chciałam bardzo zajść, wiadomo w życiu różnie bywa, czasami z wyboru rodzimy później, czasami tak nam wygodniej- różnie bywa. W końcu się udało i powiem Wam, że wydawało mi się, iż w młodszym wieku znosiłabym lepiej tą ciążę, jednak czytając fora... jak widać różnie to bywa. Męczy mnie bezsenność odkąd jestem w ciąży- przez syndrom "niespokojnych nóg", ból głowy migrenowy, praktycznie codziennie ( wykończę się chyba). Krwiak, który niestety mi się pojawił, nie jest związany z wiekiem, tylko jak to lekarz ujął - tak czasem bywa ^^
    Jak to mówią ---- Starość nie radość, młodość nie wieczność! ahoy!!!
    .. a gdzie kuniec ciąży? :P strach się bać :P

Fairuza, kataloza lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Ciebie to już tylko odliczać do końca :) Fajnie masz.
    Magda2013 wrote:
    Hej :) Ja mam 32 lata,jak zaszlam w ciaze mialam 31 :) cala ciaze czuje sie dobrze,na samym poczatku mialam lekkie mdlosci. Teraz troche puchna mi stopy i boli kregoslup ale to wiadomo...juz prawie koncowka :)

Magda2013 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Penelope- widzę, że "ulepiliście" dzidzię, mniej więcej 2 dni wcześniej niż MY :P:P:P

• Bergo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 lat. Czuję się super :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    dodam, że to nasze 1 dziecko :)
    Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej :), bo doświadczenie robi swoje ;)

kataloza lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, dwa dni różnicy między nami. I jak to mówisz z tymi dolegliwościami w różnym wieku różnie bywa, czytam na innym topicu bardzo dużo o tym jak młode dziewczyny wymiotują całymi dniami, chodzą zmęczone, okropnie bolące piersi, tylko by spały, omdlenia itp. a ja czytam i nie wiem o co chodzi :)
    Kajarzyna wrote:
    @Penelope- widzę, że "ulepiliście" dzidzię, mniej więcej 2 dni wcześniej niż MY :P:P:P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża, też nie wiedziałam co to będzie i czego się spodziewać
    Kajarzyna wrote:
    hej,
    dodam, że to nasze 1 dziecko :)
    Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej :), bo doświadczenie robi swoje ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) 32 lata. I czuję się świetnie :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, i oby tak dalej :)
    Bergo wrote:
    31 lat. Czuję się super :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przed nami ;)
    faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów :P )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek :D
    Brzucha ciążowego nie da się wciągnąć hahahha

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, Twój nick na to nie wskazuję ale super ;) (z nickiem żartowałam hahahaha)
    Amnezja wrote:
    Hej :) 32 lata. I czuję się świetnie :)

Amnezja, Kajarzyna lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przybrało Ci się już w obwodzie ?
    Kajarzyna wrote:
    Wszystko przed nami ;)
    faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów :P )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Amnezja, Twój nick na to nie wskazuję ale super ;) (z nickiem żartowałam hahahaha)

Zwykle mówię,że mam 18 lat i od cholery miesięcy :) Z pamięcią w ciąży też gorzej :)

Kajarzyna, Penelope, jusella lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Wszystko przed nami ;)

Wchłonie się na pewno. Na następnej wizycie gada już nie będzie

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam :P oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc :P na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
    Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie.. :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubiegły piątek miałam pierwsze USG, przez brzuch,lekarza ginekologa jeszcze nie widziałam !!!! teraz wedle ustaleń z przychodnią mam mieć pierwszą wizyte z położną około 12 tygodnia i wtedy dopiero z ginekologiem i USG. To pierwsze zrobiłam prywatnie. bo nie chciałam czekać do 12 tygodnia ąż mi ginekolog potwierdzi ciążę.
    Kajarzyna wrote:
    No powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam :P oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc :P na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
    Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie.. :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja bede miec w tym roku 31 i moze zdaze urodzic nawet przed urodzinami.
    Zaszlam jak mialam 30, wcale nie czuje sie staro:P

Mdlosci przez miesiac na poczatku , a potem az do teraz bez zadnych problemow absolutnie.

Mysle ze 30tka to nowa 20 tka w tych czasach.
    Co innego po 40tce.

Trzymajcie sie

Magda2013, Bergo, MonikaDM, deidre, lolka83 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ