X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, wpisujcie się! niech okaże się, że jest nas więcej niż nam się wydaje :) Jak znosicie ciąże w tym wieku?

Penelope, doti77, domka122, Kasnia, Julia--natalia, kataloza, rybka33 lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kajarzyna.
    Wpisuję się. Mam 35 lat i to moja pierwsza ciąża. Jak znoszę? oprócz mdłości częściej popołudniowych i wieczornych póki co żadnych innych dolegliwości nie mam :)

doti77, Lunia, domi, Kasnia, Milcia lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja mam 32 lata,jak zaszlam w ciaze mialam 31 :) cala ciaze czuje sie dobrze,na samym poczatku mialam lekkie mdlosci. Teraz troche puchna mi stopy i boli kregoslup ale to wiadomo...juz prawie koncowka :)

Penelope lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już liczę 34 wiosen i szczerze powiem, że bałam się... Chciałam bardzo zajść, wiadomo w życiu różnie bywa, czasami z wyboru rodzimy później, czasami tak nam wygodniej- różnie bywa. W końcu się udało i powiem Wam, że wydawało mi się, iż w młodszym wieku znosiłabym lepiej tą ciążę, jednak czytając fora... jak widać różnie to bywa. Męczy mnie bezsenność odkąd jestem w ciąży- przez syndrom "niespokojnych nóg", ból głowy migrenowy, praktycznie codziennie ( wykończę się chyba). Krwiak, który niestety mi się pojawił, nie jest związany z wiekiem, tylko jak to lekarz ujął - tak czasem bywa ^^
    Jak to mówią ---- Starość nie radość, młodość nie wieczność! ahoy!!!
    .. a gdzie kuniec ciąży? :P strach się bać :P

Fairuza, kataloza lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Ciebie to już tylko odliczać do końca :) Fajnie masz.
    Magda2013 wrote:
    Hej :) Ja mam 32 lata,jak zaszlam w ciaze mialam 31 :) cala ciaze czuje sie dobrze,na samym poczatku mialam lekkie mdlosci. Teraz troche puchna mi stopy i boli kregoslup ale to wiadomo...juz prawie koncowka :)

Magda2013 lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Penelope- widzę, że "ulepiliście" dzidzię, mniej więcej 2 dni wcześniej niż MY :P:P:P

• Bergo Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    31 lat. Czuję się super :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    dodam, że to nasze 1 dziecko :)
    Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej :), bo doświadczenie robi swoje ;)

kataloza lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, dwa dni różnicy między nami. I jak to mówisz z tymi dolegliwościami w różnym wieku różnie bywa, czytam na innym topicu bardzo dużo o tym jak młode dziewczyny wymiotują całymi dniami, chodzą zmęczone, okropnie bolące piersi, tylko by spały, omdlenia itp. a ja czytam i nie wiem o co chodzi :)
    Kajarzyna wrote:
    @Penelope- widzę, że "ulepiliście" dzidzię, mniej więcej 2 dni wcześniej niż MY :P:P:P

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża, też nie wiedziałam co to będzie i czego się spodziewać
    Kajarzyna wrote:
    hej,
    dodam, że to nasze 1 dziecko :)
    Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej :), bo doświadczenie robi swoje ;)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) 32 lata. I czuję się świetnie :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, i oby tak dalej :)
    Bergo wrote:
    31 lat. Czuję się super :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko przed nami ;)
    faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów :P )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek :D
    Brzucha ciążowego nie da się wciągnąć hahahha

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja, Twój nick na to nie wskazuję ale super ;) (z nickiem żartowałam hahahaha)
    Amnezja wrote:
    Hej :) 32 lata. I czuję się świetnie :)

Amnezja, Kajarzyna lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przybrało Ci się już w obwodzie ?
    Kajarzyna wrote:
    Wszystko przed nami ;)
    faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów :P )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek :D

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Amnezja, Twój nick na to nie wskazuję ale super ;) (z nickiem żartowałam hahahaha)

Zwykle mówię,że mam 18 lat i od cholery miesięcy :) Z pamięcią w ciąży też gorzej :)

Kajarzyna, Penelope, jusella lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajarzyna wrote:
    Wszystko przed nami ;)

Wchłonie się na pewno. Na następnej wizycie gada już nie będzie

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam :P oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc :P na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
    Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie.. :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ubiegły piątek miałam pierwsze USG, przez brzuch,lekarza ginekologa jeszcze nie widziałam !!!! teraz wedle ustaleń z przychodnią mam mieć pierwszą wizyte z położną około 12 tygodnia i wtedy dopiero z ginekologiem i USG. To pierwsze zrobiłam prywatnie. bo nie chciałam czekać do 12 tygodnia ąż mi ginekolog potwierdzi ciążę.
    Kajarzyna wrote:
    No powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam :P oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc :P na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
    Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie.. :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja bede miec w tym roku 31 i moze zdaze urodzic nawet przed urodzinami.
    Zaszlam jak mialam 30, wcale nie czuje sie staro:P

Mdlosci przez miesiac na poczatku , a potem az do teraz bez zadnych problemow absolutnie.

Mysle ze 30tka to nowa 20 tka w tych czasach.
    Co innego po 40tce.

Trzymajcie sie

Magda2013, Bergo, MonikaDM, deidre, lolka83 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ