Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa to już liczę 34 wiosen i szczerze powiem, że bałam się... Chciałam bardzo zajść, wiadomo w życiu różnie bywa, czasami z wyboru rodzimy później, czasami tak nam wygodniej- różnie bywa. W końcu się udało i powiem Wam, że wydawało mi się, iż w młodszym wieku znosiłabym lepiej tą ciążę, jednak czytając fora... jak widać różnie to bywa. Męczy mnie bezsenność odkąd jestem w ciąży- przez syndrom "niespokojnych nóg", ból głowy migrenowy, praktycznie codziennie ( wykończę się chyba). Krwiak, który niestety mi się pojawił, nie jest związany z wiekiem, tylko jak to lekarz ujął - tak czasem bywa ^^
Jak to mówią ---- Starość nie radość, młodość nie wieczność! ahoy!!!
.. a gdzie kuniec ciąży? strach się baćFairuza, kataloza lubią tę wiadomość
-
u Ciebie to już tylko odliczać do końca Fajnie masz.Magda2013 wrote:Hej Ja mam 32 lata,jak zaszlam w ciaze mialam 31 cala ciaze czuje sie dobrze,na samym poczatku mialam lekkie mdlosci. Teraz troche puchna mi stopy i boli kregoslup ale to wiadomo...juz prawie koncowka
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhej,
dodam, że to nasze 1 dziecko
Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej , bo doświadczenie robi swojekataloza lubi tę wiadomość
-
dokładnie, dwa dni różnicy między nami. I jak to mówisz z tymi dolegliwościami w różnym wieku różnie bywa, czytam na innym topicu bardzo dużo o tym jak młode dziewczyny wymiotują całymi dniami, chodzą zmęczone, okropnie bolące piersi, tylko by spały, omdlenia itp. a ja czytam i nie wiem o co chodziKajarzyna wrote:@Penelope- widzę, że "ulepiliście" dzidzię, mniej więcej 2 dni wcześniej niż MY :P:P
-
jak wspomniałam to moja pierwsza ciąża, też nie wiedziałam co to będzie i czego się spodziewaćKajarzyna wrote:hej,
dodam, że to nasze 1 dziecko
Gdy po 30 roku życia, kobieta zachodzi pierwszy raz w ciążę, nie wiadomo czego się spodziewać, bo w tym wieku będąc już w ciąży z 2 dzieckiem, z pewnością jest łatwiej , bo doświadczenie robi swoje -
nick nieaktualnyWszystko przed nami
faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek
Brzucha ciążowego nie da się wciągnąć hahahha -
a przybrało Ci się już w obwodzie ?Kajarzyna wrote:Wszystko przed nami
faktycznie, samopoczucie w ciąży jak widać nie zależy od wieku, lecz od predyspozycji organizmu. Mam nadzieję, że u mnie krwiak się wchłonie i wstanę z łóżka, łebek przestanie boleć z czasem ( a bo o niby wina hormonów )i w końcu wrócę do pracy iiiiii będę funkcjonować jak człowiek
Brzucha ciążowego nie da się wciągnąć hahahha -
Kajarzyna wrote:Wszystko przed nami
Brzucha ciążowego nie da się wciągnąć hahahha
Wchłonie się na pewno. Na następnej wizycie gada już nie będzie -
nick nieaktualnyNo powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie..
Penelope lubi tę wiadomość
-
Ja w ubiegły piątek miałam pierwsze USG, przez brzuch,lekarza ginekologa jeszcze nie widziałam !!!! teraz wedle ustaleń z przychodnią mam mieć pierwszą wizyte z położną około 12 tygodnia i wtedy dopiero z ginekologiem i USG. To pierwsze zrobiłam prywatnie. bo nie chciałam czekać do 12 tygodnia ąż mi ginekolog potwierdzi ciążę.Kajarzyna wrote:No powiem Ci zdjęć nie robię, ale portki dżinsowe, na chudsze czasy sobie zostawiłam oj może to kwestia starości, że niby już przemiana materii nie ta etc na poważnie - to dziwię się, gdyż od cycków mi się brzuszek już lekko zaokrąglił - coś szybko heh.
Kiedy idziecie na wizytę? Ja w czwartek teraz idę na kontrolę i zastanawiam się, czy zobaczę już nóżki i rączki ;)Serduszko już słyszałam jak bije, wzruszające doznanie.. -
Hej ja bede miec w tym roku 31 i moze zdaze urodzic nawet przed urodzinami.
Zaszlam jak mialam 30, wcale nie czuje sie staro:P
Mdlosci przez miesiac na poczatku , a potem az do teraz bez zadnych problemow absolutnie.
Mysle ze 30tka to nowa 20 tka w tych czasach.
Co innego po 40tce.
Trzymajcie sieMagda2013, Bergo, MonikaDM, deidre, lolka83 lubią tę wiadomość