Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
NO wątek nam umarł chyba śmiercią naturalną.
U nas Ewa zaczęła chodzić przed skończonym 16 miesiącem, teraz to mała złośnica. O wszystko się wkurza i fochy stroi. Do żłobka chodzi chętnie po początkowych histeriach.
Niestety w Wigilię wylądowaliśmy w szpitalu z podejrzeniem zapalenia płuc i niestety się potwierdziło.Tyle tylko że nie było płynu w płucach i mogliśmy rozpocząć leczenie w domu, bo wcześniej żaden lekarz prócz syropów nic konkretnego nie zapisał. Niestety po początkowym bardzo dobrym skutku antybiotyku w piątek w zeszłym tygodniu się pogorszyło. No i w tym tygodniu znowu kontrola (a raczej trzy) i dziś się potwierdziło, że jest nawrót zapalenia płuc. Od środy jesteśmy na innym antybiotyku, który ma 3 doby, żeby zaczął działać. Dostaliśmy tez skierowanie do szpitala w razie jakby się pogorszyło. Mam nadzieję, że nie będzie potrzebny. Ogólnie od jakichś 4 tygodni mamy noce z minimum 4 pobudkami, bo i zęby i choroba, a dzisiaj to widzieliśmy wszystkie godziny na zegarze. A w październiku w niecały miesiąc wyszło nam 6 zębów. Ewa bardzo źle przechodzi ząbki, bo jest marudna, ma gorączkę, zaraz też kaszel i katar. No a żeby było śmieszniej, to ze starszą też w Sylwestra byłam w szpitalu z tym samym. Na szczęście nie ma zapalenia płuc. Ja tez właśnie dzisiaj skończyłam brać trzeci antybiotyk w przeciągu miesiąca na gardło
Kataloza jak tam dzieci?
Hellobaby witaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 21:29
-
hej witajcie w klubie - ja też mam 33. Po ponad 1,5 roku starań wreszcie jestem w mojej pierwszej pierwszej ciąży, teoretycznie to 6 tydzień, ale wg USG ok. 4 tyg. Niestety mam krwiaka, bardzo liczę na to że się wchłonie... Jeszcze nie widziałam zarodka."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Marcelina85 wrote:hej witajcie w klubie - ja też mam 33. Po ponad 1,5 roku starań wreszcie jestem w mojej pierwszej pierwszej ciąży, teoretycznie to 6 tydzień, ale wg USG ok. 4 tyg. Niestety mam krwiaka, bardzo liczę na to że się wchłonie... Jeszcze nie widziałam zarodka.
Marcelina85 lubi tę wiadomość
-
Odebrałam dziś wynik bety i jak zwykle za mało przyrosła - w ciągu 9 dni z 487 tylko do 2352. Mój krwiak może być przyczyną, ale jakby tego było mało, wyszły mi jeszcze podwyższone D-dimery: 696 (norma do 500). Ja to mam ciągle pod górkę Wizyta dopiero za tydzień... czy któraś z Was bierze/brała Acard w ciąży?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 15:46
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -