Ciąża po 30-stce :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny
Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczkiKai lubi tę wiadomość
-
Milcia, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń
Dziewczyny, dziękuję za wszystkie życzenia dla mnie i dla Antosia. Mijający weekend był bardzo intensywny, wczoraj impreza urodzinowa a dzisiaj wizyta u moich dziadków. Dopiero dzisiaj wieczorem mam nareszcie trochę spokoju bo Antoś po kąpieli i kolacji śpi. Urodziny super nam się udały, synek zadowolony z masy prezentów, goście też bo tort i ogólnie wypieki męża przepyszneKai, kataloza lubią tę wiadomość
-
Hejka.Dawno mnie tu nie było.Najmlodszy dzisiaj ma 1,5 roku.Średni 3 lata we wrzesniu skończył.Najstarszy 14 lat.Co sie zmienilo.To to ze średni poszedl do przedszkola,najstarszy 7 kl.a najmlodszy daje mi w domu popalić za trzech.Pozdrowionkahttps://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Dzień dobry,
mam skończone 35 lat, jak urodzę będę 36-letnią mamą. To moja druga ciąża (pierwsza w wieku 29 lat - poronienie). Póki co, ciąże znoszę nadzwyczaj dobrze: mdłości prawie nie mam w ogóle, drażnią mnie zapachy, piersi bolą ale znośnie, spać mi się chce tylko bez przerwy - poza tym bezobjawowo. Jesteśmy juz po pierwszych prenatalnych - wyniki bardzo dobre, maluch tylko nie chce pokazać czy jest dziewczynką czy chłopcem.
Pozdrawiam "trzydziestki" mocno
-
marta258 wrote:Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny
Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczki
Marta wszystkiego najlepszego dla Was. A korzystając z okazji, pochwalisz się a ajkie prezenty dostał Antoś? Szukam pomysłów dla córki mojej kuzynki, może coś podpatrzę u Was. -
AlsMum, dziękuję za życzenia. Antoś dostał kilka zabawek na urodziny, najbardziej podoba mu się drewniana kostka edukacyjna z labiryntem przeplatanką na górze, no i plastikowa kolejka z klocków. Dostał jeszcze inne klocki w małym plecaku, piramidę z kółkami do układania i maskotkę smoka.
AlsMum lubi tę wiadomość
-
Super Marta, zabawki edukacyjne w tym wieku to świetny pomysł, a klocki rozwijają zdolności manualne. Ja widziałam fajny sorter od Chicco (i on by łączył te dwie cechy - zabawki edukacyjnej i manualnej) i chyba go kupię dla córki kuzynki. Jest to kopiec kreta, w którym trzeba umieszczać odpowiednie klocki, gdy się to uda z kopca wyskakuje krecik, a gdy się go naciśnie klocki wypadają z otworów. A najlepsze jest to, że jest to zabawka polsko-angielska. Na naukę języków nigdy nie jest za wcześnie, a te zwroty i piosenki dla dzieci zazwyczaj są proste i przyjemne.
-
AlsMum, mnie też zabawki edukacyjne najbardziej się podobają bo dziecko uczy się bawiąc. Pół roku temu Antoś dostał na chrzciny taką mniejszą kostkę edukacyjną smily play i do tej pory się nią bawi, włącza przyciski z muzyczką (odgłosy zwierzątek), kartkuje strony i kręci kołowrotkiem. Jeżeli chodzi o klocki to narazie bardziej psuje to co ułożę ale z sorterem już kombinuje i nieraz udaje mu się włożyć kwadraty. A ten sorter krecik brzmi fajnie więc na pewno dziecku się spodoba.
AlsMum lubi tę wiadomość
-
Mamy roczek! Stan na dziś: sprawnie raczkuje, podnosi się, drepcze przy meblach i tańczy . Potrafi kilka sekund stać bez podpórki. Przewraca kartki w ksiazeczach, układa wieżę z koleczek, wklada maly kubeczek do dużego, pokazuje palcem elementy na obrazkach. Reaguje na polecenia "gdzie lampa (mama, tata, baba, ciocia, bimbam (zegar), nos)", "pomachaj", "brawo", "zrób cyk (włącz światło)". Mówi: mama, baba, am, nie (tata czeka i czeka, ale slowa tata się jeszcze nie doczekał). Je mleko z butli, kaszki i deserki, obiadki sloiczkowe i chrupki. Ma 6 zębów. Lubi spacery i jazdę samochodem, byle płynną i nie za daleką (dwie godziny wysiedzi, potem zaczyna marudzić). Uwielbia książeczki, piloty i muzykę. Niestety gniazdka elektryczne również. Najchetniej porusza się sam, ale rączki i wozek też lubi. Sam nie zaśnie, trzeba lulac. W nocy śpi całkiem ładnie, zwykle budzi się raz na mleczko, choć czasem trudno go znów ululac. Wstaje koło 8. Jest naszym kochanym, najslodszym na świecie synkiem.
Impreza urodzinowa w sobotę.marta258 lubi tę wiadomość
-
Kai, wszystkiego najlepszego dla Mikołaja. Już ma roczek a dopiero co się urodził i był taki malutki
No i dużo juz potrafi brzdąc, mój Antoś podobnie tylko nie macha na papa no i tata też nie mówi tylko mama i baba więc mąż trochę zazdrosny. Teraz ma etap nauki chodzenia, robi po kilka kroczków i bach na kolana i głównie śmiga na czworaka, oczywiście po całym mieszkaniu i ciężko go dogonić taki jest szybkiKai lubi tę wiadomość
-
100 lat Ewcia mówi mama i tata i nic więcej Jak coś chce, to pokazuje palcem i sobie stęknie charakterystycznie. Chodzi za jedną rękę, bo jest małym leniwcem i boi się puścić na choćby dwa kroki. Ale ciśnienia nie mam, bo po pierwsze jest wcześniakiem, a po drugie do 1,5 roku ma jakby czas, czyli jeszcze 2 miesiące. Zresztą w porównaniu do starszej siostry, to wszystko robi minimum 3 miesiące później (chodzi o sprawy ruchowe). Za to intelektualnie to łapie wszystko szybciej niż Ola na jej etapie.
Kai lubi tę wiadomość