X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lee, ciekawe, czy trzecia corka będzie. ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny :)
    Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczki :)

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wszystkiego Najlepszego dla Was !!!

#anywayz lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wszystkiego najlepszego :) Ja dzisiaj mam urodziny :)

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Milcia !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń :)

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie życzenia dla mnie i dla Antosia. Mijający weekend był bardzo intensywny, wczoraj impreza urodzinowa a dzisiaj wizyta u moich dziadków. Dopiero dzisiaj wieczorem mam nareszcie trochę spokoju bo Antoś po kąpieli i kolacji śpi. Urodziny super nam się udały, synek zadowolony z masy prezentów, goście też bo tort i ogólnie wypieki męża przepyszne :)

Kai, kataloza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Dawno mnie tu nie było.Najmlodszy dzisiaj ma 1,5 roku.Średni 3 lata we wrzesniu skończył.Najstarszy 14 lat.Co sie zmienilo.To to ze średni poszedl do przedszkola,najstarszy 7 kl.a najmlodszy daje mi w domu popalić za trzech.Pozdrowionka

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    mam skończone 35 lat, jak urodzę będę 36-letnią mamą. To moja druga ciąża (pierwsza w wieku 29 lat - poronienie). Póki co, ciąże znoszę nadzwyczaj dobrze: mdłości prawie nie mam w ogóle, drażnią mnie zapachy, piersi bolą ale znośnie, spać mi się chce tylko bez przerwy - poza tym bezobjawowo. Jesteśmy juz po pierwszych prenatalnych - wyniki bardzo dobre, maluch tylko nie chce pokazać czy jest dziewczynką czy chłopcem.

Pozdrawiam "trzydziestki" mocno ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teslniaca, życzę powodzenia! Ja urodzilam mojego pierworodnego, mając 34 lata. Macierzyństwo po trzydziestce jest super! Życzę spokojnej ciąży.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny :)
    Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczki :)

Marta wszystkiego najlepszego dla Was. A korzystając z okazji, pochwalisz się a ajkie prezenty dostał Antoś? Szukam pomysłów dla córki mojej kuzynki, może coś podpatrzę u Was.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlsMum, dziękuję za życzenia. Antoś dostał kilka zabawek na urodziny, najbardziej podoba mu się drewniana kostka edukacyjna z labiryntem przeplatanką na górze, no i plastikowa kolejka z klocków. Dostał jeszcze inne klocki w małym plecaku, piramidę z kółkami do układania i maskotkę smoka.

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta, zabawki edukacyjne w tym wieku to świetny pomysł, a klocki rozwijają zdolności manualne. Ja widziałam fajny sorter od Chicco (i on by łączył te dwie cechy - zabawki edukacyjnej i manualnej) i chyba go kupię dla córki kuzynki. Jest to kopiec kreta, w którym trzeba umieszczać odpowiednie klocki, gdy się to uda z kopca wyskakuje krecik, a gdy się go naciśnie klocki wypadają z otworów. A najlepsze jest to, że jest to zabawka polsko-angielska. Na naukę języków nigdy nie jest za wcześnie, a te zwroty i piosenki dla dzieci zazwyczaj są proste i przyjemne.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlsMum, mnie też zabawki edukacyjne najbardziej się podobają bo dziecko uczy się bawiąc. Pół roku temu Antoś dostał na chrzciny taką mniejszą kostkę edukacyjną smily play i do tej pory się nią bawi, włącza przyciski z muzyczką (odgłosy zwierzątek), kartkuje strony i kręci kołowrotkiem. Jeżeli chodzi o klocki to narazie bardziej psuje to co ułożę ale z sorterem już kombinuje i nieraz udaje mu się włożyć kwadraty. A ten sorter krecik brzmi fajnie więc na pewno dziecku się spodoba.

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki problem, że wiele zabawek szybko się nudzi, a tylko te wybrane zaciekawiają na dłużej, rozwijając u malucha nowe umiejętności;) dlatego co jakiś czas sprawdzamy coś nowego.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Teskniaca :)

Co do zabawek moja najlepiej lubi teraz ksiazeczki takie "mini tablety",takie twarde z przyciskami i dzwiekami ale juz swoja niestety rozwalila bo lubi wszystko rozrzucac po pokoju :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roczek! Stan na dziś: sprawnie raczkuje, podnosi się, drepcze przy meblach i tańczy :-). Potrafi kilka sekund stać bez podpórki. Przewraca kartki w ksiazeczach, układa wieżę z koleczek, wklada maly kubeczek do dużego, pokazuje palcem elementy na obrazkach. Reaguje na polecenia "gdzie lampa (mama, tata, baba, ciocia, bimbam (zegar), nos)", "pomachaj", "brawo", "zrób cyk (włącz światło)". Mówi: mama, baba, am, nie (tata czeka i czeka, ale slowa tata się jeszcze nie doczekał). Je mleko z butli, kaszki i deserki, obiadki sloiczkowe i chrupki. Ma 6 zębów. Lubi spacery i jazdę samochodem, byle płynną i nie za daleką (dwie godziny wysiedzi, potem zaczyna marudzić). Uwielbia książeczki, piloty i muzykę. Niestety gniazdka elektryczne również. Najchetniej porusza się sam, ale rączki i wozek też lubi. Sam nie zaśnie, trzeba lulac. W nocy śpi całkiem ładnie, zwykle budzi się raz na mleczko, choć czasem trudno go znów ululac. Wstaje koło 8. Jest naszym kochanym, najslodszym na świecie synkiem. :-)
    Impreza urodzinowa w sobotę.

marta258 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wszystkiego najlepszego dla Mikołaja. Już ma roczek a dopiero co się urodził i był taki malutki :)
    No i dużo juz potrafi brzdąc, mój Antoś podobnie tylko nie macha na papa no i tata też nie mówi tylko mama i baba więc mąż trochę zazdrosny. Teraz ma etap nauki chodzenia, robi po kilka kroczków i bach na kolana i głównie śmiga na czworaka, oczywiście po całym mieszkaniu i ciężko go dogonić taki jest szybki :)

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat :) Ewcia mówi mama i tata i nic więcej :) Jak coś chce, to pokazuje palcem i sobie stęknie charakterystycznie. Chodzi za jedną rękę, bo jest małym leniwcem i boi się puścić na choćby dwa kroki. Ale ciśnienia nie mam, bo po pierwsze jest wcześniakiem, a po drugie do 1,5 roku ma jakby czas, czyli jeszcze 2 miesiące. Zresztą w porównaniu do starszej siostry, to wszystko robi minimum 3 miesiące później (chodzi o sprawy ruchowe). Za to intelektualnie to łapie wszystko szybciej niż Ola na jej etapie.

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Mikolaja! Jak wyprawiacie urodzinki?

A moja od dzisiaj sama chodzi. Woli za raczke biegac ale juz sama tez chodzi tylko b ostroznie narazie ;)

Kai lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ