X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża po 30-stce :)
Odpowiedz

Ciąża po 30-stce :)

Oceń ten wątek:
  • Kai Autorytet

Wysłany: 10 września 2017, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lee, ciekawe, czy trzecia corka będzie. ;-)

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny :)
    Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczki :)

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wszystkiego Najlepszego dla Was !!!

#anywayz lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta wszystkiego najlepszego :) Ja dzisiaj mam urodziny :)

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Milcia !

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego!

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 17 września 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń :)

Dziewczyny, dziękuję za wszystkie życzenia dla mnie i dla Antosia. Mijający weekend był bardzo intensywny, wczoraj impreza urodzinowa a dzisiaj wizyta u moich dziadków. Dopiero dzisiaj wieczorem mam nareszcie trochę spokoju bo Antoś po kąpieli i kolacji śpi. Urodziny super nam się udały, synek zadowolony z masy prezentów, goście też bo tort i ogólnie wypieki męża przepyszne :)

Kai, kataloza lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 28 września 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.Dawno mnie tu nie było.Najmlodszy dzisiaj ma 1,5 roku.Średni 3 lata we wrzesniu skończył.Najstarszy 14 lat.Co sie zmienilo.To to ze średni poszedl do przedszkola,najstarszy 7 kl.a najmlodszy daje mi w domu popalić za trzech.Pozdrowionka

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 29 września 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    mam skończone 35 lat, jak urodzę będę 36-letnią mamą. To moja druga ciąża (pierwsza w wieku 29 lat - poronienie). Póki co, ciąże znoszę nadzwyczaj dobrze: mdłości prawie nie mam w ogóle, drażnią mnie zapachy, piersi bolą ale znośnie, spać mi się chce tylko bez przerwy - poza tym bezobjawowo. Jesteśmy juz po pierwszych prenatalnych - wyniki bardzo dobre, maluch tylko nie chce pokazać czy jest dziewczynką czy chłopcem.

Pozdrawiam "trzydziestki" mocno ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teslniaca, życzę powodzenia! Ja urodzilam mojego pierworodnego, mając 34 lata. Macierzyństwo po trzydziestce jest super! Życzę spokojnej ciąży.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 2 października 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta258 wrote:
    Dziewczyny, my dzisiaj świętujemy i to podwójnie, moje i Antosia urodziny :)
    Na roczek waży 8230 g, mierzy 75 cm, ma 4 ząbki, kolejne 2 w drodze, mówi mama, baba, dużo raczkuje, chodzi przy meblach, sam stoi, puszcza się i robi pojedyncze kroczki :)

Marta wszystkiego najlepszego dla Was. A korzystając z okazji, pochwalisz się a ajkie prezenty dostał Antoś? Szukam pomysłów dla córki mojej kuzynki, może coś podpatrzę u Was.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 3 października 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlsMum, dziękuję za życzenia. Antoś dostał kilka zabawek na urodziny, najbardziej podoba mu się drewniana kostka edukacyjna z labiryntem przeplatanką na górze, no i plastikowa kolejka z klocków. Dostał jeszcze inne klocki w małym plecaku, piramidę z kółkami do układania i maskotkę smoka.

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 3 października 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Marta, zabawki edukacyjne w tym wieku to świetny pomysł, a klocki rozwijają zdolności manualne. Ja widziałam fajny sorter od Chicco (i on by łączył te dwie cechy - zabawki edukacyjnej i manualnej) i chyba go kupię dla córki kuzynki. Jest to kopiec kreta, w którym trzeba umieszczać odpowiednie klocki, gdy się to uda z kopca wyskakuje krecik, a gdy się go naciśnie klocki wypadają z otworów. A najlepsze jest to, że jest to zabawka polsko-angielska. Na naukę języków nigdy nie jest za wcześnie, a te zwroty i piosenki dla dzieci zazwyczaj są proste i przyjemne.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlsMum, mnie też zabawki edukacyjne najbardziej się podobają bo dziecko uczy się bawiąc. Pół roku temu Antoś dostał na chrzciny taką mniejszą kostkę edukacyjną smily play i do tej pory się nią bawi, włącza przyciski z muzyczką (odgłosy zwierzątek), kartkuje strony i kręci kołowrotkiem. Jeżeli chodzi o klocki to narazie bardziej psuje to co ułożę ale z sorterem już kombinuje i nieraz udaje mu się włożyć kwadraty. A ten sorter krecik brzmi fajnie więc na pewno dziecku się spodoba.

AlsMum lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • AlsMum Ekspertka

Wysłany: 4 października 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki problem, że wiele zabawek szybko się nudzi, a tylko te wybrane zaciekawiają na dłużej, rozwijając u malucha nowe umiejętności;) dlatego co jakiś czas sprawdzamy coś nowego.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 4 października 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Teskniaca :)

Co do zabawek moja najlepiej lubi teraz ksiazeczki takie "mini tablety",takie twarde z przyciskami i dzwiekami ale juz swoja niestety rozwalila bo lubi wszystko rozrzucac po pokoju :D

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy roczek! Stan na dziś: sprawnie raczkuje, podnosi się, drepcze przy meblach i tańczy :-). Potrafi kilka sekund stać bez podpórki. Przewraca kartki w ksiazeczach, układa wieżę z koleczek, wklada maly kubeczek do dużego, pokazuje palcem elementy na obrazkach. Reaguje na polecenia "gdzie lampa (mama, tata, baba, ciocia, bimbam (zegar), nos)", "pomachaj", "brawo", "zrób cyk (włącz światło)". Mówi: mama, baba, am, nie (tata czeka i czeka, ale slowa tata się jeszcze nie doczekał). Je mleko z butli, kaszki i deserki, obiadki sloiczkowe i chrupki. Ma 6 zębów. Lubi spacery i jazdę samochodem, byle płynną i nie za daleką (dwie godziny wysiedzi, potem zaczyna marudzić). Uwielbia książeczki, piloty i muzykę. Niestety gniazdka elektryczne również. Najchetniej porusza się sam, ale rączki i wozek też lubi. Sam nie zaśnie, trzeba lulac. W nocy śpi całkiem ładnie, zwykle budzi się raz na mleczko, choć czasem trudno go znów ululac. Wstaje koło 8. Jest naszym kochanym, najslodszym na świecie synkiem. :-)
    Impreza urodzinowa w sobotę.

marta258 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai, wszystkiego najlepszego dla Mikołaja. Już ma roczek a dopiero co się urodził i był taki malutki :)
    No i dużo juz potrafi brzdąc, mój Antoś podobnie tylko nie macha na papa no i tata też nie mówi tylko mama i baba więc mąż trochę zazdrosny. Teraz ma etap nauki chodzenia, robi po kilka kroczków i bach na kolana i głównie śmiga na czworaka, oczywiście po całym mieszkaniu i ciężko go dogonić taki jest szybki :)

Kai lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat :) Ewcia mówi mama i tata i nic więcej :) Jak coś chce, to pokazuje palcem i sobie stęknie charakterystycznie. Chodzi za jedną rękę, bo jest małym leniwcem i boi się puścić na choćby dwa kroki. Ale ciśnienia nie mam, bo po pierwsze jest wcześniakiem, a po drugie do 1,5 roku ma jakby czas, czyli jeszcze 2 miesiące. Zresztą w porównaniu do starszej siostry, to wszystko robi minimum 3 miesiące później (chodzi o sprawy ruchowe). Za to intelektualnie to łapie wszystko szybciej niż Ola na jej etapie.

Kai lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Mikolaja! Jak wyprawiacie urodzinki?

A moja od dzisiaj sama chodzi. Woli za raczke biegac ale juz sama tez chodzi tylko b ostroznie narazie ;)

Kai lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 331 332 333 334 335
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ