X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciąża po poronieniu, a wynik betaHCG
Odpowiedz

ciąża po poronieniu, a wynik betaHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! W sierpniu poroniłam w 5 tygodniu. Beta wówczas w 4 dniu po terminie miesiączki wynosiła 35. Wszystko samo się oczyściło więc lekarz pozwolił rozpocząć starania od razu.
    Teraz znowu jestem w ciąży. Wczoraj zrobiłam test (w terminie miesiączki) i wyszedł pozytywny. Dzisiaj byłam na krwi i beta wyniosła 843 (14 dpo). Czy taka beta jest prawidłowa? Czy myślicie że z takim wynikiem jest szansa że tym razem będzie wszystko dobrze? W poniedziałek idę powtórzyć badanie, z nadzieją że będzie przyrost;)
    Dodatkowo, tydzień po owulacji miałam robioną tomografię głowy z kontrastem. Nie wiedziałam wtedy nic o ciąży. Czy mogło jej to zaszkodzić?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 18:58

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej sprawdzic jeszcze poziom progesteronu jak kolo 30 to ok
    Raczej tomografia nie powinna zaszkodzic.jak ma sie ciaza utrzymac to utrzyma.ja w 5 tyg lecialam samolotem przechodzilam przez bramki et
    Powodzenia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde przeswietlenie moze miec wpływ na ciążę. Ale teraz juz nic nie zrobisz. Sprawdź betę, umów sie do lekarza i myśl pozytywnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tomografie miałam robiona w momencie w którym żaden test by ciazy jeszcze nie wykazał:( W poniedziałek idę do lekarza, powtórzę badanie i faktycznie sprawdzę progesteron :) Myśli jestem pozytywnej, bo wszystkie objawy, a przede wszystkim bardzo wrażliwe i swędzące piersi się utrzymują a to jak dla mnie dobry znak :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ