X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciąża po poronieniu, a wynik betaHCG
Odpowiedz

ciąża po poronieniu, a wynik betaHCG

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! W sierpniu poroniłam w 5 tygodniu. Beta wówczas w 4 dniu po terminie miesiączki wynosiła 35. Wszystko samo się oczyściło więc lekarz pozwolił rozpocząć starania od razu.
    Teraz znowu jestem w ciąży. Wczoraj zrobiłam test (w terminie miesiączki) i wyszedł pozytywny. Dzisiaj byłam na krwi i beta wyniosła 843 (14 dpo). Czy taka beta jest prawidłowa? Czy myślicie że z takim wynikiem jest szansa że tym razem będzie wszystko dobrze? W poniedziałek idę powtórzyć badanie, z nadzieją że będzie przyrost;)
    Dodatkowo, tydzień po owulacji miałam robioną tomografię głowy z kontrastem. Nie wiedziałam wtedy nic o ciąży. Czy mogło jej to zaszkodzić?:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2017, 18:58

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej sprawdzic jeszcze poziom progesteronu jak kolo 30 to ok
    Raczej tomografia nie powinna zaszkodzic.jak ma sie ciaza utrzymac to utrzyma.ja w 5 tyg lecialam samolotem przechodzilam przez bramki et
    Powodzenia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każde przeswietlenie moze miec wpływ na ciążę. Ale teraz juz nic nie zrobisz. Sprawdź betę, umów sie do lekarza i myśl pozytywnie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tomografie miałam robiona w momencie w którym żaden test by ciazy jeszcze nie wykazał:( W poniedziałek idę do lekarza, powtórzę badanie i faktycznie sprawdzę progesteron :) Myśli jestem pozytywnej, bo wszystkie objawy, a przede wszystkim bardzo wrażliwe i swędzące piersi się utrzymują a to jak dla mnie dobry znak :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ