X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki
Odpowiedz

Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexandraxd Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny czy któraś z was tak miała jestem w 10 tyg ciąży ciąża pojedyncza a na USG są dwa pęcherzyki w jednym jest dzidziuś a drugi pusty . Lekarz nic nie powiedział a ja zauważyłam dopiero w domu USG.

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zarodek się podzielił, jedno jajo płodowe puste. Mogły być bliźniaki, ale nie ma. Puste się wchłonęło.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Czekajaca na cud... Znajoma

Wysłany: 13 października 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja mam to samo,z obliczeń lekarza w środę było 7 tygodni I 5 dni.Tez zarodek jest,serduszko bije a obok pojawił się pęcherzyk,sam nie wiem co się dzieje,a do tego twierdzi że zarodek za mały jest...już odchodze od zmysłów,28.10 mam ponowna wizytę z usg,niestety muszę czekać,zobaczymy co dalej się wydarzy...

• Alexandraxd Nowa

Wysłany: 14 października 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza powiedział że prawdopodobnie mam macice dwurożna i dlatego na USG są dwa pęcherzyki ale to potwierdzi na 100% za 2 tygodnie jak zarodek będzie większy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ