X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki
Odpowiedz

Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexandraxd Nowa

Wysłany: 11 października 2024, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny czy któraś z was tak miała jestem w 10 tyg ciąży ciąża pojedyncza a na USG są dwa pęcherzyki w jednym jest dzidziuś a drugi pusty . Lekarz nic nie powiedział a ja zauważyłam dopiero w domu USG.

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zarodek się podzielił, jedno jajo płodowe puste. Mogły być bliźniaki, ale nie ma. Puste się wchłonęło.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Czekajaca na cud... Znajoma

Wysłany: 13 października 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja mam to samo,z obliczeń lekarza w środę było 7 tygodni I 5 dni.Tez zarodek jest,serduszko bije a obok pojawił się pęcherzyk,sam nie wiem co się dzieje,a do tego twierdzi że zarodek za mały jest...już odchodze od zmysłów,28.10 mam ponowna wizytę z usg,niestety muszę czekać,zobaczymy co dalej się wydarzy...

• Alexandraxd Nowa

Wysłany: 14 października 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza powiedział że prawdopodobnie mam macice dwurożna i dlatego na USG są dwa pęcherzyki ale to potwierdzi na 100% za 2 tygodnie jak zarodek będzie większy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ