X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki
Odpowiedz

Ciąża pojedyncza a dwa pęcherzyki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Alexandraxd Nowa

Wysłany: 11 października, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny czy któraś z was tak miała jestem w 10 tyg ciąży ciąża pojedyncza a na USG są dwa pęcherzyki w jednym jest dzidziuś a drugi pusty . Lekarz nic nie powiedział a ja zauważyłam dopiero w domu USG.

• Natalia0212 Ekspertka

Wysłany: 11 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój zarodek się podzielił, jedno jajo płodowe puste. Mogły być bliźniaki, ale nie ma. Puste się wchłonęło.

Martynka.98 lubi tę wiadomość

preg.png

🙋🏼‍♀️
    IO, PCOS
    HyCoSy - ✅
    Kariotyp - ✅
    Regularne cykle, własne owulacje
    🙋🏼
    Obniżone parametry nasienia
    Kariotyp - ✅

3x inseminacja

28.06.2024 - rozpoczęcie stymulacji
    10.07.2024 - punkcja, 14 komórek, 10 dojrzałych, zapłodniono 6, w 5 dobie 5 zarodków.
    15.07.2024 - podany zarodek 4.1.1 i 4x ❄️
    23.07. beta - 28,2
    25.07. beta - 64,42
    27.07. beta - 166, progesteron 42
    29.07. beta - 315
    31.07. beta - 676, progesteron 48
    03.08. beta - 1803
    06.08. beta - 3799
    09.08. USG - zarodek 🥰
  • Czekajaca na cud... Znajoma

Wysłany: 13 października, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja mam to samo,z obliczeń lekarza w środę było 7 tygodni I 5 dni.Tez zarodek jest,serduszko bije a obok pojawił się pęcherzyk,sam nie wiem co się dzieje,a do tego twierdzi że zarodek za mały jest...już odchodze od zmysłów,28.10 mam ponowna wizytę z usg,niestety muszę czekać,zobaczymy co dalej się wydarzy...

• Alexandraxd Nowa

Wysłany: 14 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u lekarza powiedział że prawdopodobnie mam macice dwurożna i dlatego na USG są dwa pęcherzyki ale to potwierdzi na 100% za 2 tygodnie jak zarodek będzie większy

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ