X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ciąża pomimo negatywnych testów?
Odpowiedz

ciąża pomimo negatywnych testów?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mirella11 Nowa

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki!
    Czy któraś z was spotkała się z przypadkiem, że testy ciążowe wychodziły negatywne, a jednak kobieta była w ciąży? Nie wiem sama co o tym myśleć. Ostatnia miesiączkę miałam 23.02, następnej spodziewałam się 24.03. Zawsze miałam okres regularnie. Zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wyszły negatywnie. Czuję sie jednak w tym miesiącu troszkę inaczej. Mam lekkie mdłości, napady głodu, lekkie zawroty głowy, częsta potrzebę susiania, częsta czkawkę, ból jajników na przemian i trwający chwilę, bóle podbrzusza momentami jak na okres a czasem takie wręcz delikatne laskotanie w środku, poza tym bolesne sutki, pogorszenie cery i bardzo czuły węch.
    Wiem, że zaraz dostanę polecenie żeby iść na test beta ale problem jest taki że mieszkam w UK. Dzwoniłam do swojej przychodni i powiedziałam jaka jest sytuacja, ale usłyszałam od nich że testy obecnie są bardzo dokładne i oni nie zajmują się potwierdzaniem lub wykluczeniem ciąży ale co prawda umówiła mnie na wizytę dopiero na 13.04. Wolałabym wiedzieć o ewentualnej ciąży jak najwcześniej.
    Proszę powiedzcie mi co wy o tym myślicie i czy to możliwe żeby byc w ciąży chociaż testy wykazują jej brak?

• marta258 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie test ciążowy powinien pokazać ciążę w planowym pierwszym dniu okresu ale nie zawsze tak jest i nieraz bardziej wiarogodny jest test po dwóch tygodniach. Ja miałam tak że zaszłam w ciążę pod koniec grudnia, robiłam test na początku stycznia i wyszedł negatywny ale po 2 tyg powtórzyłam i test pozytywny, ewidentnie 2 różowe kreski. Zrobiłam beta hcg i po kilku dniach poszłam do lekarza i okazało się że byłam już w 6 tyg ciąży. Więc pierwszy test wyszedł negatywny jak w ciąży już byłam, po prostu za wcześnie go zrobiłam, gdybym poczekała kilka dni to byłby już pozytywny. Myślę że za kilka dni powtórz zwykły test a później czekaj do wizyty, w końcu to tylko tydzień.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ursa_Major Znajoma

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mirella :)
    Ja tak miałam - tydzień mi się okres spóźniał, na obu testach które robiłam (normalny i jakiś ;super czuły') wyszło, że nie jestem w ciąży. Jak kolejny tydzień minął zrobiłam testy jeszcze raz i wtedy pojawiły się 2 kreski. Czasami trzeba poczekać. Szkoda, że nie możesz zrobić beta, ale do 13.04 już niedługo, do tego czasu kup kilka testów i rób codziennie :) Może w końcu zobaczysz 2 krechy :)

Termin - 21.09.17 - Będzie Leszek ! :)
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam, 2 wyszły negatywne, nie miałam żadnych objawów tylko plamienie (implantacyjne najwyraźniej) 12 dni po owulacji. Jeden test zrobilam przed, a drugi po. Byłam wtedy na wakacjach i byłam pewna że nic z tego, dopiero w domu zrobiłam betę.

start lipiec 2013
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ