ciąża pomimo negatywnych testów?
-
Czesc kobietki!
Czy któraś z was spotkała się z przypadkiem, że testy ciążowe wychodziły negatywne, a jednak kobieta była w ciąży? Nie wiem sama co o tym myśleć. Ostatnia miesiączkę miałam 23.02, następnej spodziewałam się 24.03. Zawsze miałam okres regularnie. Zrobiłam 3 testy ciążowe i wszystkie wyszły negatywnie. Czuję sie jednak w tym miesiącu troszkę inaczej. Mam lekkie mdłości, napady głodu, lekkie zawroty głowy, częsta potrzebę susiania, częsta czkawkę, ból jajników na przemian i trwający chwilę, bóle podbrzusza momentami jak na okres a czasem takie wręcz delikatne laskotanie w środku, poza tym bolesne sutki, pogorszenie cery i bardzo czuły węch.
Wiem, że zaraz dostanę polecenie żeby iść na test beta ale problem jest taki że mieszkam w UK. Dzwoniłam do swojej przychodni i powiedziałam jaka jest sytuacja, ale usłyszałam od nich że testy obecnie są bardzo dokładne i oni nie zajmują się potwierdzaniem lub wykluczeniem ciąży ale co prawda umówiła mnie na wizytę dopiero na 13.04. Wolałabym wiedzieć o ewentualnej ciąży jak najwcześniej.
Proszę powiedzcie mi co wy o tym myślicie i czy to możliwe żeby byc w ciąży chociaż testy wykazują jej brak? -
Teoretycznie test ciążowy powinien pokazać ciążę w planowym pierwszym dniu okresu ale nie zawsze tak jest i nieraz bardziej wiarogodny jest test po dwóch tygodniach. Ja miałam tak że zaszłam w ciążę pod koniec grudnia, robiłam test na początku stycznia i wyszedł negatywny ale po 2 tyg powtórzyłam i test pozytywny, ewidentnie 2 różowe kreski. Zrobiłam beta hcg i po kilku dniach poszłam do lekarza i okazało się że byłam już w 6 tyg ciąży. Więc pierwszy test wyszedł negatywny jak w ciąży już byłam, po prostu za wcześnie go zrobiłam, gdybym poczekała kilka dni to byłby już pozytywny. Myślę że za kilka dni powtórz zwykły test a później czekaj do wizyty, w końcu to tylko tydzień.
-
Hej Mirella
Ja tak miałam - tydzień mi się okres spóźniał, na obu testach które robiłam (normalny i jakiś ;super czuły') wyszło, że nie jestem w ciąży. Jak kolejny tydzień minął zrobiłam testy jeszcze raz i wtedy pojawiły się 2 kreski. Czasami trzeba poczekać. Szkoda, że nie możesz zrobić beta, ale do 13.04 już niedługo, do tego czasu kup kilka testów i rób codziennie Może w końcu zobaczysz 2 krechyTermin - 21.09.17 - Będzie Leszek ! -
Ja też tak miałam, 2 wyszły negatywne, nie miałam żadnych objawów tylko plamienie (implantacyjne najwyraźniej) 12 dni po owulacji. Jeden test zrobilam przed, a drugi po. Byłam wtedy na wakacjach i byłam pewna że nic z tego, dopiero w domu zrobiłam betę.start lipiec 2013
-