Ciąża - reakcje bliskich osób
-
nick nieaktualnyczekamynaorzeszka wrote:Witam kochane ❤️
W jakich sytuacjach oznajmialiście rodzinie o ciąży i jaka była reakcja? I oczywiście w jaki sposób powiedzieliscie partnerowi o tym?
Jak zaszłam w moja drugą ciążę to pokazałam mojemu obecnemu mężowi buciki, a on tak do mnie a co to miałoby znaczyć 😎, potem jak zaszłam w kolejną ciążę to nie był jakoś tym faktem zadowolony 😎 , jak zaszłam w moją straconą ciążę to jakoś specjalnie na to nie zaaregował 😎, potem była następna ciąża i też jego mina była nie tęga 🙈 , a jak zaszłam w moją 5 ciążę to dopiero uwierzył jak USG mu pokazałam 🙈🙈, o reakcji mojej rodziny nawet nic nie piszę nic tylko same przykre słowa 😢 . -
nick nieaktualny
-
Ja jestem młodsza ale już czujemy to że chcemy mieć dziecko.. Tyle że u mnie rodzice non stop mówią że dzieci to dopiero jak będę miała 25 lat.. Że ja nie mam prawa mieć wcześniej dzieci i już jestem tak wszystkim zmęczona że mam ich dość. A ze strony narzeczonego też jest tak że to nie ma co się spieszyć i wgl. Ale my tak kochamy dzieci że chcemy mieć swoje tylko to boli jak nie ma się wsparcia nawet u własnych rodziców. A pozostała rodzina moja to już pytają kiedy będę miała maleństwo itd. Że przecież ile my jeszcze będziemy czekać itd.
Dodam że z narzeczonym jesteśmy prawie 5 lat razem -