X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam od jogurtów z hipp w słoiku

A co do kaszki to w roasmanie jest od 6 Msc zwykła kaszka manna tylko drobno
    Powielona i można zrobić np. Pół na pół z woda .

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka u nas Dady to byla porażka, odparzyly małego aż do ran.
    Antenę jak zamontujemy na oknie to będą przeszkadzać drzewa i nie ms sygnału.

Z kablówki jest jeden program, Polonia chyba.

Ja tez nie mam polskiej tv i jako nie narzekam ale moi rodzice...no kurczę oni choćby chcieli to się jyz za bardzo języka rak plynnie nie naucza zeby tv oglądać. Właśnie nad ta weeb.tv sie zastanawiamy ale wczoraj jak szukalam info to znalazłam cos ze te internetowe to niby nie do konca legalne. Ale chyba tylko to im zostaje.

Wendy wszystkiego naj i spełnienia marzeń.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Ktos sie zns na tarczycy? Wyniki tarczycy z 28.12:
    FT3 3.41
    FT4 1.17
    TSH 2.34 i 1.42 wynik z 13.11
    AK TPO 15
    Na moje oko hormony masz w normie (ale endokrynologia jest skąplikowana, wiec niech się wypowie lekarz. Anty tpo też niskie, wiec raczej nie masz Hashimoto. Pytanie jak wyglądało twoje usg, czy miałaś robione markery antynowotworowe i biopsje tych guzów? Czy one ci przeszkadzają (utrudniają oddychanie, powodują chrypkę itp). Czasem też robi scyntygrafię. W razie gdybyś chciała je usunąć, to masz akurat (moim zdaniem )eutyreozę więc jest super, jeśli nie to dopilnuj by zrobiono ci podstawowe badania (bo są już dość duże)

Endokobietka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, jeszcze jedno pytanie, może mi doradzicie. Czy wyrobic małemu paszporty teraz czy dowód? Bo paszport będę potrzebowała za rok, więc może poczekam aż buzia nabierze trochę cech indywidualnych bo jak potem dziecko podrosnie i zmieni mu się buzia to będę musiała znów wyrobić. A teraz na wyjazdy do polski zrobić tylko dowód?

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz możliwość wyrobić sam dowód, to czemu nie. W granicach UE wystarczy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie dokumenty są nam potrzebne by otrzymać akt ur dziecka (oboje mamy pl obywatelstwo)? Świadectwa urodzenia rodziców? akt slubu? Bo to drugie mam, ale o aktach ur. zapomniam jak byłam w pl.(faktycznie są potrzebne?) Jeśli u was byly akty ur potrzebne, to przeszły te skrócone unijne, czy trzeba było tłumaczyć te normalne?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy wszystkiego naj naj i spełnienia marzeń!
    Kurde zabralabym Cie do siebie do pl :-) , babcie wybawilyby wszystkie dzieci a Ty byś odpoczela :-)

Wendy lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga my daliśmy międzynarodowy akt urodzenia i nie trzeba wtedy tłumaczyć. Potrzeba kopie dowodów osobistych, akt ślubu przetłumaczony na niemiecki i formularz dot. wyboru nazwiska dziecka.

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga u nas tylko wyłącznie skrócony odpis aktu małżeństwa unijny.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Kinga u nas tylko wyłącznie skrócony odpis aktu małżeństwa unijny.
    akty ur. nie były potrzebne? Zabierają oryginały czy sobie robią ksero? no i czy te akty mają datę ważności tj przy slubie 3 mce czy nie (bo jak nie, to od razu w pon. wysyłam podania,albo rodzicow :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika właśnie wyczytałam na jednej z grup fb że można oglądać tv polska, trzeba kupić kabel HDMI chromecast, podłączyć tym tv do tableta lub laptopa, jakaś dziewczyna która to pisała patrzy tą tv ze strony telewizjada.net. może poczytaj o tym? Ponoć vwszystkie kanały są, ale tez wszystko zależy od łącza jakie się ma

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sporadycznie korzystam z telewizjady. Za darmo i nie trzeba się logować, co mi mega odpowiada, bo sporadycznie oglądam tv.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Moniusia89 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ode mnie chcieli akty urodzenia ja miałam od razu ten międzynarodowy wiec nie trzeba było tłumaczyć i mój tata szedł załatwiać i wysłał mi pocztą :)

I u mnie robili kopie dokumentwo oryginał został dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 08:26

d69c20mmk9myteud.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie Dziewczęta za życzenia.
    Jestem u mamy,byla siostra i kuzynka posiedzialysmy przy cieście i kawie,bylo milo.Dostalam troszkę gotówki i mam sobie cos kupic.hmmmm jakies pomysły?

U mnie podobnie jak u Moniki potrzeba bylo tylko międzynarodowy akt ślubu i to sobie kserowali.
    Annaki jak milo....taaa nie wiedziałabym co z czasem zrobic
    Powiem Wam ze juz mi się tu nudzi troche.Gdyby to bylo lato to co innego całym dniami bym latala po miescie i odwiedzala stare kąty a tak to spacer po marketach młody o dziwo pośpi w wózku co normalnie sie nie zdarza i heja z powrotem do domu.

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    akty ur. nie były potrzebne? Zabierają oryginały czy sobie robią ksero? no i czy te akty mają datę ważności tj przy slubie 3 mce czy nie (bo jak nie, to od razu w pon. wysyłam podania,albo rodzicow :)

Nie. My mieliśmy tylko nasz akt małżeństwa tak jak pisałam. Zrobili sobie tylko kopie z naszego oryginalu. Ja wyciagalam ten międzynarodowy akt w sierpniu a maly urodził się w styczniu i nim nic nie mowil i ważności czy nieważności aktu. My chyba przedstawialismy jeszcze paszporty bo to maz wziął ze sobą zamiast dowodów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Annaki, w razie czego to tez spróbujemy. Na razie chyba tata weźmie ta weeb.tv, w sensie ze wykupi na próbę tam pakiet Premium i wtedy niby nie ma wlaczajacych sue reklam i ze chodzi płynnie.

• sysiaczek Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jeżeli jeszcze ktoś tu zagląda to proszę koleżanki z okolic Augsburga o namiary na dobrego ginekologa mówiącego po polsku:)

• sysiaczek Nowa

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy nie pomyliłam wątku, jeśli tak to przepraszam ale przed chwila byłam na innym i coś mi przeskoczyło;/

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaczek dr Małgorzata Völzer z Augsburga. Chodzę do niej :-) , super babka.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie wiem czy jestescie kibicami meskiej siatkowki i czy ogladalyscie dzis mecz Polska-Niemcy..my mielismy ta przyjemnosci bylismy tam we trojke..oj dzialo sie dziali ;) Kupilismy Gabrysi sluchawki tlumiace dzwiek i bez nich z meczu bylyby nici. Niestety Gabrysia 2 pierwsze sety byla poza hala (z tata), bo sie przestraszyla i poplakala, potem usnela i obudzila sie w super nastroju i dwa ostatnie sety z nami kibicowala na trybunach. Bylo superowo a na dodatek wygralismy. Juz dawno tak sie dobrze nie bawilam..

Wendy ja tez dolaczam sie do zyczen. Wszystkiego najlepszego:*

My tutaj nie mamy tv i to co nas interesuje ogladamy na internecie. Mnie telewizja strasznie wkurza..miliony reklam a jak chce sie cos w koncu wieczorem obejrzec to do kitu filmy puszczaja..taka obserwacja moja podczas pobytu w Pl w Swieta:/

Wendy lubi tę wiadomość

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ