Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKoalka u nas Dady to byla porażka, odparzyly małego aż do ran.
Antenę jak zamontujemy na oknie to będą przeszkadzać drzewa i nie ms sygnału.
Z kablówki jest jeden program, Polonia chyba.
Ja tez nie mam polskiej tv i jako nie narzekam ale moi rodzice...no kurczę oni choćby chcieli to się jyz za bardzo języka rak plynnie nie naucza zeby tv oglądać. Właśnie nad ta weeb.tv sie zastanawiamy ale wczoraj jak szukalam info to znalazłam cos ze te internetowe to niby nie do konca legalne. Ale chyba tylko to im zostaje.
Wendy wszystkiego naj i spełnienia marzeń. -
Endokobietka wrote:Ktos sie zns na tarczycy? Wyniki tarczycy z 28.12:
FT3 3.41
FT4 1.17
TSH 2.34 i 1.42 wynik z 13.11
AK TPO 15
Endokobietka lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, jeszcze jedno pytanie, może mi doradzicie. Czy wyrobic małemu paszporty teraz czy dowód? Bo paszport będę potrzebowała za rok, więc może poczekam aż buzia nabierze trochę cech indywidualnych bo jak potem dziecko podrosnie i zmieni mu się buzia to będę musiała znów wyrobić. A teraz na wyjazdy do polski zrobić tylko dowód?
-
Jakie dokumenty są nam potrzebne by otrzymać akt ur dziecka (oboje mamy pl obywatelstwo)? Świadectwa urodzenia rodziców? akt slubu? Bo to drugie mam, ale o aktach ur. zapomniam jak byłam w pl.(faktycznie są potrzebne?) Jeśli u was byly akty ur potrzebne, to przeszły te skrócone unijne, czy trzeba było tłumaczyć te normalne?
-
nick nieaktualny
-
MonikaDM wrote:Kinga u nas tylko wyłącznie skrócony odpis aktu małżeństwa unijny.
-
Monika właśnie wyczytałam na jednej z grup fb że można oglądać tv polska, trzeba kupić kabel HDMI chromecast, podłączyć tym tv do tableta lub laptopa, jakaś dziewczyna która to pisała patrzy tą tv ze strony telewizjada.net. może poczytaj o tym? Ponoć vwszystkie kanały są, ale tez wszystko zależy od łącza jakie się ma
-
Kinga ode mnie chcieli akty urodzenia ja miałam od razu ten międzynarodowy wiec nie trzeba było tłumaczyć i mój tata szedł załatwiać i wysłał mi pocztą
I u mnie robili kopie dokumentwo oryginał został dla mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2016, 08:26
-
Dziękuję serdecznie Dziewczęta za życzenia.
Jestem u mamy,byla siostra i kuzynka posiedzialysmy przy cieście i kawie,bylo milo.Dostalam troszkę gotówki i mam sobie cos kupic.hmmmm jakies pomysły?
U mnie podobnie jak u Moniki potrzeba bylo tylko międzynarodowy akt ślubu i to sobie kserowali.
Annaki jak milo....taaa nie wiedziałabym co z czasem zrobic
Powiem Wam ze juz mi się tu nudzi troche.Gdyby to bylo lato to co innego całym dniami bym latala po miescie i odwiedzala stare kąty a tak to spacer po marketach młody o dziwo pośpi w wózku co normalnie sie nie zdarza i heja z powrotem do domu. -
nick nieaktualnyKinga. wrote:akty ur. nie były potrzebne? Zabierają oryginały czy sobie robią ksero? no i czy te akty mają datę ważności tj przy slubie 3 mce czy nie (bo jak nie, to od razu w pon. wysyłam podania,albo rodzicow
Nie. My mieliśmy tylko nasz akt małżeństwa tak jak pisałam. Zrobili sobie tylko kopie z naszego oryginalu. Ja wyciagalam ten międzynarodowy akt w sierpniu a maly urodził się w styczniu i nim nic nie mowil i ważności czy nieważności aktu. My chyba przedstawialismy jeszcze paszporty bo to maz wziął ze sobą zamiast dowodów. -
nick nieaktualny
-
Hej. Nie wiem czy jestescie kibicami meskiej siatkowki i czy ogladalyscie dzis mecz Polska-Niemcy..my mielismy ta przyjemnosci bylismy tam we trojke..oj dzialo sie dziali
Kupilismy Gabrysi sluchawki tlumiace dzwiek i bez nich z meczu bylyby nici. Niestety Gabrysia 2 pierwsze sety byla poza hala (z tata), bo sie przestraszyla i poplakala, potem usnela i obudzila sie w super nastroju i dwa ostatnie sety z nami kibicowala na trybunach. Bylo superowo a na dodatek wygralismy. Juz dawno tak sie dobrze nie bawilam..
Wendy ja tez dolaczam sie do zyczen. Wszystkiego najlepszego:*
My tutaj nie mamy tv i to co nas interesuje ogladamy na internecie. Mnie telewizja strasznie wkurza..miliony reklam a jak chce sie cos w koncu wieczorem obejrzec to do kitu filmy puszczaja..taka obserwacja moja podczas pobytu w Pl w Swieta:/
Wendy lubi tę wiadomość