WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz dziękuję za życzenia.
    Domi bij zabij a ja nie pamiętam nazwy swojego wózka!normalnie starość nie radość....ale fajny jest.

Koalka to w takim razie teraz Dady są w promocji.Jak kupisz dwie paczki to płacisz 50zl zamiast 60.

Monika spróbuj tak jak piszesz za jakiś czas.Ja we wrześniu tez kupiłam z rosmana pieluchy i mi po jakimś czasie odparzyły dziecku tylek.Teraz w piątek znów kupiłam i tylko z początku miał przy rzepach jakieś krostki,ale już jest ok i są calkiem spoko.

Jeju ja tez musze juz krzesełko kupic,ale z moim zdecydowaniem to do wiosny będę wybierać.
    Dzis zamowilam kojec.chciałam taki sześciokątny drewniany co to w de chyba dość modne ale nie chciałam zbyt dużo kasy wydać i zamówilam na allegro taki śmieszny dmuchany.Ciekawa jestem jak sie nam sprawdzi.

Lal Muniek ile juz kaszek przetestowałaś.Ja obecnie druga kończę.Kupiłam te z mlekiem bo ja sie nie wydaje na tyle żeby kaszkę zrobić.Ale tez szukam jakiejś dobrej bez polepszaczy i smaku tyle ze na mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 00:56

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Koalka wydaje sie ze jednak jest spacerówka idealna no faktycznie miejsca w spacerówce chyba tyle co nasz a moze i wuecej bo nie pamiętam dokladnie wymiarów i sklada się super. No ale nasz juz chyba zostanie z nami do konca wózkowania :)
    Testuj Dady spokojnie. Ja mam wrażenie ze Vincent jest jednym z niewielu któremu one nie pasują bo naprawde mada ludzi używa tych pieluszek, np. na styczniowkowym forum to chyba 90% ;)

Ale milo ze fotelik zrobil taka"furorę" :) Jest fajny a podoba mi się to ze będzie sluzyl dluzej.

Kasia ja od jakich 2 miesięcy daje malemu łyżeczkę jak ja go karmię i on się mu bawi i wklada do jedzenia. Na poczatku nie umiał trafić do buzi a teraz jest coraz lepiej tylko jeszcze nie potrafi nabrać jedzenia, na to chyba za wcześnie. Póki co tak jakby zamacza ha w jedzeniu i próbuje jeść. No i sciana kilo której siedzi jest umazana, krzeselko oczywiście o stół. Póki co to taka zabawa. No i jak daje mu cos słoiczkowego to zadko lyzke dostaje bo po tym to masakra jest.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja mam chicco Polly, jestem bardzo zadowolona.
    Dziewczyny będąc w pl robilam Lenie badanie kału na pasożyty, robaki itp, dostałam wyniki i wyszło tylko ze ma grzyba candida sp, wiem tylko tyle że przez to jej zmiany skórne to może nie być AZS tylko właśnie ten grzyb, może któraś z was wie cos więcej? Jak leczyć itp?
    Mi jak wyszła candidia w którymś wymazie, to normalnie miałam podawany mykostatyk. Ale nie wiem czy leczy się jesli wychodzi w kale, bo ona jest naturalnym bywalcem którejś części jelita (no i ważna jest równowaga miedzy grzybem a bakteriami jelitowymi, bo np jak weźmiesz antybiotyk na bakterie namnoży się więcej grzybów i odwrotnie). Do tego ważna jest dieta (chyba przez długi czas trzeba odstawić cukier i słodkie owoce i warzywa, produkty na drożdzach, uzupełniać bakterie probiotyczne (w dowolnej postaci np. napoje probiotyczne, kiszonki, jogurty, tabletki). Ogólnie to dużo informacji o diecie można znaleść na necie

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    U nas ja młodemu nabijam na jego widelczyk jedzenie a on trafia do buźki albo karmi mnie z nabieraniem samemu mamy jeszcze małe problemy ale trenujemy bez przymusi sprawia mu to przyjemność i ma zabawę .

Dziewczyny co używacie co kapania o mycia włosów dzieci ?
    Chodzi mi o szampon który nie szczypi w oczy ? Niby napewno wszystkie tak jak mydełko z bambino ale mimo to lekko szczypi

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa karmie tylko piersią,smoczek daje bez niego ani rusz.Na razie diety nie rozszerzam,dopiero orientuje się w temacie ;) Za szybko nie chce rozszerzać ale kaszki na noc do mleczka pare łyżeczek zacznę dawać pewnie przed 6 msc może wtedy spałby bez pobudki cała noc?bo budzi się raz w nocy na jedzenie.

Magdalena ja z rossmana babydrem od 1 dni życia do ciała i włosów ostatnio kupiłam taki z pompką.

MonikaDm korzystając z tego ze mamy dużo czasu teraz z Mężem to byliśmy zorientować się w wózkach,bo pewnie będziemy musieli coś kupić,bo ta z zestawu 2w1 będzie za duża,bo dużo jeździmy samochodem.I ponoć nie ma lepszej spacerówki,ale kosztuje ok.1350zl wiec sporo.

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka
    Z tym budzeniem to rożnie zależy od dziecka . Mój Colin jeszcze jak miał 11 Msc budził się na mleko ok 5 rano . Koleżanka ma 14 Msc synka i tez chce mleko dalej w nocy nie da się oszukać woda . I obojętnie co mu da na wieczór jeść

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena pytanie do Ciebie:

Rosmann pampersy Jumbo pack promocja za 16,99 czy bedzie dzialaml tutaj kod -3 %? Mam go w appsie i wiem jak go pokazac mam tez Taki na 10% ale nie wiem jak go wyswietlic. Oswiec mnie!

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mi jak wyszła candidia w którymś wymazie, to normalnie miałam podawany mykostatyk. Ale nie wiem czy leczy się jesli wychodzi w kale, bo ona jest naturalnym bywalcem którejś części jelita (no i ważna jest równowaga miedzy grzybem a bakteriami jelitowymi, bo np jak weźmiesz antybiotyk na bakterie namnoży się więcej grzybów i odwrotnie). Do tego ważna jest dieta (chyba przez długi czas trzeba odstawić cukier i słodkie owoce i warzywa, produkty na drożdzach, uzupełniać bakterie probiotyczne (w dowolnej postaci np. napoje probiotyczne, kiszonki, jogurty, tabletki). Ogólnie to dużo informacji o diecie można znaleść na necie
    Kinga dzięki za info :-) . ja mimo wszystko od kilku mies podaje Lenie codziennie probiotyk, teraz tez mam, no zobaczymy, wykluczamy tez cukry, mam kilka wskazówek od kuzynki która jest dietetykiem, no i wracamy do grejpfrutow które dermatolog kazała odstawić. Zobaczymy jak to będzie, na Wielkanoc tez jedziemy do pl więc pewnie powtorzymy badanie.
    Koalka zaskoczę Cie, Lena do tej pory budzi się raz na mleko i jest u niej tas jak pisze Magda, nie da się oszukać wodą, ma oszukane mleko ale musi być choć 1 miarka. Z tym ze co do godziny to różnie, czasem budzi się o 24 i wypije i śpi do 8-9, a czasem o 6 i tez zje i śpi do 8-9, lub 10 jak dziś. Mam nadzieje ze wyrośnie z tego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:38

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Jas nie jadl w nocy od kiedy skonczyl 3 miesiace, okolo roku miedzy 11 a 1 miesiacem zdarzalo mu sie budzic na mleko w nocy, lekarz powiezdial ze wtedy dzieci maja duzy skok i nalezy im dac jesc (jesli nie sa otyle). U Jasia to trwalo w sumie 2-3 miesiace, ale naprawde ok 3 razy w tygodniu chyba byl tylko Taki orkes 2 tygodniowy w ktorym domagal sie codziennie i tez nie blyo to zalezne od tego co i ile zjadl w ciagu dnia. Takze nie ma co sie przemjmowac przejdzie. Jak wolaja to widocznie potrzebuja.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 12 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka
    Ja tylko raz korzystałam z app myśle ze inne bardziej ddoswiadczone dziewczyny pomogą . Ale ja na twoim miejscu poszła do kasy z pampersami i telefonem włączyła kod i u góry chyba u mnie jest taki portfel namalowany i wtedy wyskakuje to do zeskanowania albo pisze ze jak masz problem to wyskakuje kod do wpisana przez kasjerkę . Nie mów przy kasie Żr jest promocja na pampersy tylko normalne Żr pierwszy raz korzystasz i masz kod z app :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena dzieki, sprobuje.

Wiecie co Jas jest chory, dopeiro co pisalam ze nie choruje i go trafilo, ma Pseudokrupp po pl: krup rzekomy.
    ciulstwo przepraszam nie z tej ziemi nikomu nie zycze. Jas ma napady kaszlu i leku, a potem wiecej kaszle, do tego 40 stopni goraczki, Trwea od soboty, mam nadzieje ze przejdzie, wczroaj bylam z nim w domu dzis i jutro jest maz,. od ibuprofenu pojawila sie dzis biegunka. Ehhh :(

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka pierwszy raz słyszę o takim dziadostwie. Mam nafzieje ze szybko mu minie.

A ja przed świętami chwaliłam się ze u TM tak super malemu idzie, kilka dni byl u niej sam a wczoraj po przerwie katastrofa, byl 2 godz. i caly czas marudzil, nie chcial się bawić ani jeść, dzis bylam z nim 1,5 godziny i byli dobrze ale jak wyszłam do toalety to znowu marudzenie i płacz, ale poszedł sue do niej tulić. I teraz nie wiem czy ta przerwa (2,5 tygodnia) tak na niego podzialala czy mu sie odwidziało. Jestem zestresowana, znowu mnie boli żołądek. Nie wiem czy szukać innej TM czy żłobek czy co...?

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to ta przerwa tak dziala, u nas nawet 4 dni robia mega roznice, a i panie w zlobku mowia ze poniezdialki sa najgorsze.
    U nas w czwaartek piatek to mi Jas nawet czesc nie mowi tylko leci do zlobka, a w poniedzialek czasem tez placz.
    Zostan przy tym co jest.
    U nas dopiero bylo fajnie po okolo 3-4 miesiacach, a tak byl prawie codziennie placz lub lzy w oczach.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a co to za choroba?pierwsze słyszę

Co do rosmana to Annaki świetnie tłumaczy,ale powiem Ci ze te kody które chcesz wykorzystać musisz wrzucić do tego potrfela u góry i prawej.Normalnie jak przeglądasz te promocje na app i wciskasz dodaj czy jak tam jest napisane.Na pampersy zeskanuj sobie kod na -4euro będziesz miała wieksza obniżkę!Dodatkowo zeskanowakabys sobie tez inne kody i dodała do portfela i wtedy przy kasie pokazujesz będę ten tylko kod kwadracikowy taki i wchodzą ci wszystkie te twoje kupony które tam sobie wrzucilas.
    Polecam kod na pronto i na sol Tastesept będziesz miała to za free
    Mam nadzieję ze jakos w miarę wytlumaczylam

Dziewczyny a jak z wasza waga po ciąży?ja dopiero teraz jak przyjechałam do pl i się zważyłam to zobaczyłam ok 2 kg mniej niż przed ciaza.W szoku jestem bo nigdy mi się nie udalo nawet do wyjściowej wagi dojść a co dopiero mniej.No i wizualnie nie wydaje mi się żebym lepiej wygladala.
    Chociaż ostatnio mówią mi znajomi ze schudlam.
    Powiem Wam tylko tyle ze i tak mam ciągle nadwagę bo przy 160 cm wzrostu mam 64,4 kg a bardzo chciałabym miec 58 chociaż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 12:54

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy dzieki, pronot nie uzywam, a -4 euro tez nie mam skad wziac, ale dzieki wielkie.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko obyś miała racje. Teraz znowu będę troche z nim u TM, tylko w piatek mam wizytę u ginki i musze go zostawić u TM, najwyzej maz podjedzie i zabierze go do pracy jak będzie źle. Póki co chyba do konca stycznia będziemy go znowu przyzwyczajać a jak nie będzie lepiej to wtedy się zastanowimy dokładnie. Jeszcze chce zrobic jedno...maz ma urlop w przyszłym tyg. i odwiezie go do niej moze wtedy będzie tez lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy kobieto i ty narzekasz??? Ja mam 155 cm wzrostu i jak waga mi spadł po ciąży na mniej niż przed tak teraz przytylam i waze prawie 90 kg!! Zawsze miałam problemy z waga, metabolizmem...to moja wieczna zmora ale teraz czuje się strasznie z taka nadwagą. Jak tata sue wyprowadzi to zaczynamy z mężem zdrowiej, chudziej jeść i zapowiedzialam wyjście przynajmniej raz w tyg. na basen.

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko przy kuponie naciskasz hinzufugen, on wskoczy do "portfela" to ten znaczek u gory pierwszy po prawej, taki prostokąt. W sklepie przy kasie naciskasz ten znaczek, potem napis "kundenkarte' i jest taki dziwny znak z kwadracikow i to skanuje kasjerka, tam pod spodem pisze ze masz np1 kupon, w razie problemu naciskasz napis "problemem beim einsckannen" i wtedy kasjerka musi wbić ręcznie ten numer klienta który wyskoczy. Mam nadzieje że w miarę wytlumaczylam :-)
    Ja pronto tez nie potrzebuje ale za darmo to biorę bo zawioze do pl, lub dam komuś kto używa :-)
    Za darmo są tez korektory w sztyfcie, tez je mam oczywiście :-D ,

Endokobietka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to moze wspolnie jakas dieta bellybestfriendowa? Ja waze wiecej niz w 8 miesiacu ciazy, a po samem ciazy wazylam 5 kg mniej niz przed ciaza. Ale u mnie to problemy tarczycy, DZis bylam u lekarza i sie troche wpowyjasnialo, ale pani powiedziala ze mimo lekow ciezko bedzie zrzucic. Wiec moze jakies wspolne przedsiewziecie.My przed swietami mielismy diete w domu 2 miesiace, maz schudl 8 kg, a ja 0, takze u mnie jest ciezko. Szczerze to nie podjadam, slodycze 0, ale jakos i tak nic nie leci w dol.

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko a nie chcesz dołączyć do tej grupy na fejsie?
    Tam będziesz miała wszystkie kupony na tacy dosłownie. Masz kupony papierkowe na zniżkę 10%?

Monika Twój syncio jest malutki jeszcze i to po prostu byla za dluga przerwa.Nie martw się i musisz ponownie go oswoić niestety.

pmzt5tj.png

‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ