Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Wendy
A co to za strona na fb ? Ja chętnie bym chciała
Endokobietka
Ja chętnie dietę zrobię
U mnie przed ciąża 59kg mam 168 cm a teraz 62kg i ciagle stoi w miejscu
Ah a skąd te papierkowe kupony ? Z gazetek rossmana ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:31
-
Kochana jak przyjechałam do mojego męża miałam 55 kg tu się trochę roztylam
ale już przeżyje z tym 59 jak do tego dojdę . Mimo to chciała bym trochę zdrowiej się odżywiać maż tak samo a jedynie co wymyślam to mięso i na okrągło sałatki podstawowe czyli sałata pomidor ogórek i Papryka :p
-
Monika ja tez od zawsze miałam problemy z tyciem.U mnie genetycznie jak Malo sie ruszam to od razu brzuch uda i tylek rośnie.A ja uwielbiam jeść więc ten tego....ciężko zrzucić.I mąż od zawsze jęczy ze chciałby abym laska byla i to on mnie chyba zawsze w takie kompleksy wprowadzal nawet jak nie bylo ta zle.Bo u niego w rodzinie to same chudzielce genetyczne
Ja wiem ze i niektóre nastolatki wyglądają gorzej a ja po 3 dzieci w sumie mogę sie nawet i cieszyć,ale lepiej bym się czula msjsc te 58kg.W Polsce to chodziłam namiętnie na aerobiki jogę zimne i powiem Wam ze boczki i tak miałam ale chociaż sobie tlumaczylam ze cos tam ćwiczę i troche ujedrniam to ciało a teraz???NIC i to mnie boli.
Magdalena to po awatarku widac ze laska ze ho ho!
Magdalena wejdź na grupe oszczędzamy z kuponami(Niemcy) i dołącz do niej.Jak Cie juz przyjmą to czytaj i korzystaj z ich wiedzy i szalej w rosmanie!
Ja co prawda musze z jskies 10km jechac do najbliższego rosmana bo nie mam u siebie,ale juz się nie mogę doczekać aż wrócę i wykorzystam kuponiki hehe przebieram nóżkami jak Male dziecko
I tak jak Annaki pisze to co ze nie używasz pronto?oddasz koleżance lub komuś w rodzinie i sie ktos ucieszy.Jakbym miała bluzę ten sklep to chyba dla biednych w pl bym paczki robilaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:50
-
nick nieaktualnyTe wasze wagi to mnie chyba w większe kompleksy wpędza.
Endokobietko chętnie możemy coś wspólnie kombinować. U mnie tez tak ze wszyscy mężowi mówią ze brzuszka troche zgubil a ja nic a nic. Tylko ze ja podjadam słodycze a zwłaszcza wieczorem. Ale juz nie kupujemy i 15.01. tata jedzie do PL i pozniej będzie mieszkał u siebie. Trochę gotuje pod niego póki co i dlatego jego wyprowadzka stala sue dla mnie takim wyznacznikiem. Chce tez zebrac dupsko i ćwiczyć wieczorami jak maly uśnie, choc pól godziny, cis na brzuch i cos ogólnego.
Magdalena Ty te kilka kg to w mig zrzucisz
Wendy pewnie masz tez racje. Dla niego te 2,5 tyg. to duzo i pewnie nawet nie pamięta za bardzo ze jyz tam zostawal.
U mnie tez wszystkie kobiety w rodzinie maja nadwyżki. Ale jeszcze nigdy sue nie zapuscilam tak jak teraz.
Dzięki za wsparcie laski bo juz miałam wizje ze nigdy go nigdzie nie dam do żadnego zlobja i przedszkola bo wiecznie będzie problem.
A tak na marginesie czy riczne dzieci są takie nerwusy jak im cos nie wyjdzie?? Vincent potrafi rzucić czymś jak nie działa po jego myśli, a hak sie wkurza jak coś nie działa bo jest np. wylaczone albo trzeba wymienić baterie a juz najwiekszy krzyk jest jak czegos nie dostanie (pilota, laptopa lub tel.)
W tym tyg. przyjdzie mi nowy tel. z Androidem to będę szaleć z kuponami...chybaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 13:54
-
Monika u nas ten Problem dopiero sie pojawia teraz, ze sie wscieka, rzuca zabawkami, ostatnio potknal sie o pudlo i sie wywrocil, podszedl do niego potem i je kopnal. Pudlo dostalo za swoej ze zle lezalo.
Takie dzieciaki inaczej nie potrafia okazywac swojej zlosci. ile my raz krzyckniemy albo chociaz w myslach ulzymy sobie slwoem :"o kur.." one tez musza, a ze niewiele mowia to rzucaja, bija, kapia itp. podobno normalna raakcja rozwojowa.
Ja przezywlaam w sobote w szpitalu i wczoraj walke o zbadanie u lekarza, Boze w 2 nie dalismy rady go utrzymac, a jak lekarz zabral rece to dziecko od razu cicho i jak aniolek. A przed nami dentysta za miesiac, ja sobie tego nie wyobrazam -
Wendy dzięki ale bez przesady
Już wyszukałam i czekam na akceptacje na fb
Monika dm
Colin ostatnio przechodzi samego siebie . Jak coś nie damy albo zabronimy to wścieka się wygina a ostatnio nawet zaczął nas bić przy zakazie . Ale jak by to powiedzieć lekko oddajemy ( nie ze bije dziecko ) i powoli przechodzi
-
Ja przed ciaza wazylam 66kg a tak ogolnie 63kg przy wzroscie 170cm. Teraz 67 i nie moge zrzucic za cholere tych 4kg:/ ale tez nie jestem na jakiejs diecie ani nie cwicze:/
Kurcze to zaczne tez dawac Gabrysi lyzeczkr tylko musze te sciany jakos zabezpieczyc.
Moja Gabula nie je w nocy od 6 miesiaca. I jak wrocilismy ze Swiat to mowie Wam postep..przespala cale 2 noce bez pobudki i usypiam juz ja we wlasnym lozeczku. Wkladam a ja leze obok na swoim lozku.ona pokreci sie, pobawi miskami a potem kladzie glowke na poduszke i mizia mnie po raczce i zasypia. Strasznie jestem z siebie dumna, ze ja tego nauczylam;) chyba mi corka dorasta;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 14:03
Endokobietka, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Spokojnie,dzieci tak maja ze się zloszcza krzyczą piszcza.Nie wszystkie ale większość.
Ehh mój to nie śpi tak jak bym tego chciała.Dopoki ja się juz kolo niego nie pomoże na noc do spania to potrafi co 10-20minut sie budzic.Jak juz śpię z nim to i tak kilka razy w nocy sie budzi z płaczem.Powiem Wam jednak co dziecko to inne jest -mój średniak przesypial noce od powrotu ze szpitala.
Mam jeszcze troszkę cierpliwosci i czekam....przeciez w końcu sie to zmieni.
Dziewczyny ja tez bym die przylaczyla do tego wspólnego odchudzania
Tylko ze ja to musze sport jakiś wprowadzić inaczej nie będzie efektu.Juz mysle aby po powrocie z moim średnim synem troszkę biegac na tyle ile on da radę bo powiem Wam ze ostatnio mega przytyl!!!i basen tez mi się marzy sle to juz wyższa logistyka i chlopa trzeba zaangazowac w to. -
nick nieaktualnyEndokobietko spróbujemy ze STOP. Bo ani NIE ani NEIN nie działa. "Nie wolno" tez jakby nie slyszal. Czytałam kiedys ze jak dzieci za często slysza "nie wolno" to przestają reagować. No ale kurczę on nigdy nue reagowal na te słowa. Czasem "nu nu" działa.
Magdalena u nas sie tez zdarzylo "oddać", ale ja tego nie lubię i nie chcemy tak robic a z drugiej strony maz mówi ze musi wiedzieć ze to przyjemne nie jest. Ostatnio zaczal nas podgryzać, tak dla zabawy, podchodzi cichaczem na grzecznego i zaraz gryz w dużego palucha u stopy, wiec maz go ostatnio tez "dziabnął", Vincent byl mega zdziwiony i póki co męża jyz nie gryzie ale mnie z upodobaniem, i cieszy sie przy tym jak nie wiem co.
No to dziewczyny odchudzamy sie. Jutro sie zwaze rano zeby wiedzieć z czym startuje, odstawiam słodycze i zmniejszam porcje bo to tez chyba moj grzech. -
nick nieaktualny
-
Hej!
Czy są tu jakieś pracujące przyszłe mamusie?
Mieszkam w DE od roku, pracuję, i jestem w 8 tyg ciąży. Jestem we wszystkim zielona, nie wiem co i jak. Jedni mi mówią że tu uznają ciążę od 4 miesiąca dopiero, inny że nic takiego nie słyszeli. W pracy dałam papierek tydzień temu że jestem ciężarna i nic z tym nie zrobili, a pracuję dość ciężko.
Jakie macie doświadczenia ze zwolnieniami lekarskimi?? -
nick nieaktualnyMartunqa witaj. Z tego co wiem to ochrona ciąży obowiązuje od początku a jezeli nie masz zakazu pracy to musisz pracować normalnie. Ale poczekaj aż dziewczyny z doświadczeniem Ci odpowiedza.
Endokobietko ja nie myślałam o konkretnej diecie tylko o wskazówkach. Ja zaczynam od zmniejszenia porcji i braku słodyczy. Jako formę aktywnosci zaliczę póki co spacery z małym do TM i z powrotem, uzbiera sie 3 km, plus krótki spacer z psem jeden lub dwa dziennie. -
Monika
Właśnie o ta zasadę chodzi ze niech wiedza Że to boli wiadomo nie będę mocno biła tylko chodzi żeby był zdziwiony
Ja tez oglądam kiedyś program amerykański kupowali tylko z rabatami nic innego całe dnie nie robili tylko zbierali i wychodzili ze sklepu z pełnymi wózkami i płacili po pare $. Potem jednak było zdziwiona bo zapłaciła pare $ więcej niż powinna(2$ ) za całe dwa koszyko z których się wysypywalo .
Endokobietka
Dla mnie tez za dużo czytania ale ostatnio mój maż się śmiał ze zapłaciłam 5€ mniej :p i już pyskował gdzie go za taka kasę wezmę :p albo wózek udało mi się 20€ taniej kupić to się śmiał i powiedział i tak pewnie już pojechałaś i kupiłaś za to jakiś sweterek czy coś .
To dziewczyny od jutra wstawiamy zdrowe przepisy na obiadki