X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie zawsze na sniadane jem jogrut naturalny + platki owsiane + rodzynki + Jakis owoc do tego pokrojony: granat, jagody, kiwi. Ale od dzis bede tak jadla codziennie. Sniadanie o 9 potem Jakis owoc albo warzywo o 12 i w domu Kolo 17-18 obiad, ale tez Taki lekki, wczoraj np mielismy brukselke gotowana + kotlet z indyka (bez ziemniakow, bez niczego).

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla tych ktore pytaly i dla innych tez.

Ten Pseudokrupp jest bardzo "popularny" tutaj, w pracy slysze ze prawie kazde dziecko mialo i to pare razy.
    To jest ostre podlosniowe zapalenie krtani po polsku. Po prostu masakra, dziecko kaszle w nocy, to Taki szczekajacy kaszel i zaczyna sie dusic, do tego popada w panike i wtedy jeszcze bardziej sie dusi. No niezycze nikomu. Trzeba szybko otworzyc okno i wpuscic zimne powietzre zeby ta krtan sie obkurczyla, nie ma na to zadnych lekarstw. Dostalismy 2 czopki w razie jakbysmy przez 10 minut nie potrafili uspokoic tego kaszlu. To czopki z kortyzolem, jeden niestety musielismy juz wykorzytac. Zczaelo sie u nas w nocy z piatku na sobote, mialo trwac max 1-3 noce, a dzisiejsza noc znowu masakra, myslalam ze bede musiala podac drugi czopek, ale jakos dalismy rade bez niego. Przez peirwsze 2 godziny snu mial 4-5 atakow, musialam go brac na rece i otwierac okno, ale po 3-5 minutach przechodzilo i zasypial dalej sam.

Do tego Ida nam trzy 3. Czujecie to naraz, przez 2,5 dnia JAs mial ok 39.5 stopni goraczki, prawie nic nie je i malo pije. Na szczescie dzis w nocy wypil pol szklanki wody z sokiem i dzis rano 140 ml mleka. Po lekach przeciwgoraczkowych wczoraj mial lekka biegunke, ale 3 razy lekka kupa w ciagu dnia to chyba jeszcze nie tragedia.
    Wczoraj juz nie mial temepratury, ale dzis w nocy budzil sie co chwile i lapal za buzie i mowil ala, ale nie chcialam mu juz dawac wiecej srodkow, bo od 4 dni jedzie na paracetamlolu i ibuprofenie.
    Jutro musi isc do zlobka, bo dostalismy tylko 2 dni zwolnienia i lekarz pwowiedzial ze jak nie ma temperatury ot ma isc :(

Masakra.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    U nas dopiero teraz pchacz robi zabawę :) jak czuł się chodzić było to mało bezpieczne dla mnie .
    Fp ma do dupy . Miałam przyjemność w sklepie i u koleżanko testować z vtech i super więcej zabawek na tym cięższy i kolka jakoś się blokują a fp kręcą jak szalone i dziecko może szybko Poleciec na buzie

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja wskanowalam kody, znalazlam pampers -4 euro.
    wiec dzis albo jutro die sprobowac na pampers, 10%, pronot i ten Alterra Abdecktschtifft i na pieluchy babydream ten 2 pack darmowy. Wszytko wsadzilam do Meine Brieftasche, wyszlo 5 kuponow, na wiecej nei mam odwagi :) a jeszcze chce kupic 2 albumy na zdjecia.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kupony na pampersy mozna sobie z ebaykleinanzeige zeskanowac, tam ludzie wystawiaja na sprzedaz z pelnym kodem :)

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na FB powstaje 2 grupa tylko z kuponami bez komentarzy :)

Kupony (Niemcy)

17u93e5exqfllrog.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Asienka jeszcze skierowanie i ewentualnie wszystkie wyniki dodatkowych badan, ktore nie sa w Mutterpass.

A nie wiesz czy będą robić mi badania jakieś? A tak na marginesie nie mam dodatkowych badań:/?

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wspolczuje..szkida mi strasznie Twojego Jasia. Ja panikuje jak Gabula zlapie katar a co mowic o czyms powazniejszym:( Do tej pory jakos nam nie chorowala zbytnio, ale tfu tfu znając zycie pewnie wiele przed nami. Trzymam kciuki za ząbkowanie,bo u nas tez to koszmarnie Gabrysia przechodzi, ale bez goraczki wiekszej.

W ogole od kilku dni daje jej tran do picia zeby wzmocnic jej organizm.ma posmak i zapach cytryny wiec nawet nie kaprysi:)

Magdalena ja szukam z blokada kól takiego pchacza i firma chicco ma taki..tylko wlasnie zastanawiam sie czy taki prezent na roczek to nie za wczesnie? Nie mam pomyslu co mamy jej kupic..chcialabym zeby to bylo cos edukacyjnego i zeby tym sie dluuuugooooo bawila;) bo ostatnio najlepsza zabawka jestem ja;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka mnie zapisali tylo na inny Termin bo ja bylam za wczesnie juz w 31 tygodniu ciazy, potem mialam wlaie w 34 drugi Termin i wtedy robili badanie moczu, KTG i USG.

As ieńka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, nie ma się czego bać :-) jeśli byś chciała możemy się umówić na zakupy w rossmann i pokaże Ci wszystko co i jak :-) mam też papierowe 10%
    Kupowałam pampersy za 16.99-4= 12,99 -10% -10% = 10,40 za jumbo pack 90szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:03

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, ja potrzebowałam tylko mutterpass i dowód i kartę ubezpieczenia i nic więcej. Badań też żadnych mi nie robili. Przeprowadziła tylko ankietę dot. przebytych chorób itp. Ale to każdy szpital inaczej

As ieńka lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka chetnie ale ze mna nie ma sie jak umowic na zakupy, ja pracuje od 8:30 do 17:15 :) a potem pedze do domu.
    Ja juz nie pamietam kiedy bylam ostatnio w innym sklepie niz spozywczy albo drogieria, nie liczac KIKa ktorego mam Kolo pracy i czasem zagladam tam w przerwie.
    Dzis o 12 tez lece na spozywcze zakupy, zeby po pracy nie marnowac czasu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka rozumiem, ja to pożytkuje jakoś ten czas który spędzam sama z małym w domu i idziemy na długi spacer bo kawałek mam do Rosmana. A w jakiej części Hamburga mieszkasz?

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Niendorf Nord a pracuje Wandsbek

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już obczaiłam o co chodzi z tymi kuponami i kilka mam już zeskanowanych :) zobaczymy jak to będzie.Na pierwszy rzut pojde z mężem,jakby coś będzie im tlumaczył.
    A można zrobić coś takiego - mam kupon papierkowy na pampers 3euro plus ten na tel w appce 4euro,można to połączyć?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek niestety nie tylko % i kwota więc lepiej wbić na app te 4 euro a papierowy nie dawać. Ale na app też masz -10% kupon?

Endokobietka lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byłoby zbyt piękne :) ten 10% też mam :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka ladne zdjecie :)

Anka8288 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka to trochę daleko ode mnie :-) mieszkam na drugim końcu Hamburga. Dziękuję, to właśnie mój smieszek.

Koalka, powidlowa, macie dzieci w wieku mojego Dominika, czy wasze dzieciaczki chwytają już w rączki? Bo Dominik tylko się bawi palcami a jak mu coś włoże do ręki to chwilę trzyma i wyrzuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:08

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    Jak dziecko chodzi to obojętnie myśle jaki pchacz ale jak się uczy poleć ten z vtech . Może jedzcie do jakiegoś Toys r us czy coś i dajcie małej spróbować tam zawsze stoi pełno pchaczow i wszystkiego innego . A może akurat coś innego fajnego wpadnie w oko jakis rowerek
    Co się pcha a dziecko tylko siedzi np :)
    U nas Colin lubi się nim bawić ale wali po wszystkich ścianach wiec mu nie daje za często

Dziewczyny dzisiaj wyczytałam i byłam w roasmanie sa te zielone ceny kupiłam szampon i odżywkę do włosów po 90 centów za sztukę z Schwarzkopf

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ