WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie zawsze na sniadane jem jogrut naturalny + platki owsiane + rodzynki + Jakis owoc do tego pokrojony: granat, jagody, kiwi. Ale od dzis bede tak jadla codziennie. Sniadanie o 9 potem Jakis owoc albo warzywo o 12 i w domu Kolo 17-18 obiad, ale tez Taki lekki, wczoraj np mielismy brukselke gotowana + kotlet z indyka (bez ziemniakow, bez niczego).

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla tych ktore pytaly i dla innych tez.

Ten Pseudokrupp jest bardzo "popularny" tutaj, w pracy slysze ze prawie kazde dziecko mialo i to pare razy.
    To jest ostre podlosniowe zapalenie krtani po polsku. Po prostu masakra, dziecko kaszle w nocy, to Taki szczekajacy kaszel i zaczyna sie dusic, do tego popada w panike i wtedy jeszcze bardziej sie dusi. No niezycze nikomu. Trzeba szybko otworzyc okno i wpuscic zimne powietzre zeby ta krtan sie obkurczyla, nie ma na to zadnych lekarstw. Dostalismy 2 czopki w razie jakbysmy przez 10 minut nie potrafili uspokoic tego kaszlu. To czopki z kortyzolem, jeden niestety musielismy juz wykorzytac. Zczaelo sie u nas w nocy z piatku na sobote, mialo trwac max 1-3 noce, a dzisiejsza noc znowu masakra, myslalam ze bede musiala podac drugi czopek, ale jakos dalismy rade bez niego. Przez peirwsze 2 godziny snu mial 4-5 atakow, musialam go brac na rece i otwierac okno, ale po 3-5 minutach przechodzilo i zasypial dalej sam.

Do tego Ida nam trzy 3. Czujecie to naraz, przez 2,5 dnia JAs mial ok 39.5 stopni goraczki, prawie nic nie je i malo pije. Na szczescie dzis w nocy wypil pol szklanki wody z sokiem i dzis rano 140 ml mleka. Po lekach przeciwgoraczkowych wczoraj mial lekka biegunke, ale 3 razy lekka kupa w ciagu dnia to chyba jeszcze nie tragedia.
    Wczoraj juz nie mial temepratury, ale dzis w nocy budzil sie co chwile i lapal za buzie i mowil ala, ale nie chcialam mu juz dawac wiecej srodkow, bo od 4 dni jedzie na paracetamlolu i ibuprofenie.
    Jutro musi isc do zlobka, bo dostalismy tylko 2 dni zwolnienia i lekarz pwowiedzial ze jak nie ma temperatury ot ma isc :(

Masakra.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    U nas dopiero teraz pchacz robi zabawę :) jak czuł się chodzić było to mało bezpieczne dla mnie .
    Fp ma do dupy . Miałam przyjemność w sklepie i u koleżanko testować z vtech i super więcej zabawek na tym cięższy i kolka jakoś się blokują a fp kręcą jak szalone i dziecko może szybko Poleciec na buzie

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja wskanowalam kody, znalazlam pampers -4 euro.
    wiec dzis albo jutro die sprobowac na pampers, 10%, pronot i ten Alterra Abdecktschtifft i na pieluchy babydream ten 2 pack darmowy. Wszytko wsadzilam do Meine Brieftasche, wyszlo 5 kuponow, na wiecej nei mam odwagi :) a jeszcze chce kupic 2 albumy na zdjecia.

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te kupony na pampersy mozna sobie z ebaykleinanzeige zeskanowac, tam ludzie wystawiaja na sprzedaz z pelnym kodem :)

powidlowa lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na FB powstaje 2 grupa tylko z kuponami bez komentarzy :)

Kupony (Niemcy)

17u93e5exqfllrog.png
  • As ieńka Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Asienka jeszcze skierowanie i ewentualnie wszystkie wyniki dodatkowych badan, ktore nie sa w Mutterpass.

A nie wiesz czy będą robić mi badania jakieś? A tak na marginesie nie mam dodatkowych badań:/?

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko wspolczuje..szkida mi strasznie Twojego Jasia. Ja panikuje jak Gabula zlapie katar a co mowic o czyms powazniejszym:( Do tej pory jakos nam nie chorowala zbytnio, ale tfu tfu znając zycie pewnie wiele przed nami. Trzymam kciuki za ząbkowanie,bo u nas tez to koszmarnie Gabrysia przechodzi, ale bez goraczki wiekszej.

W ogole od kilku dni daje jej tran do picia zeby wzmocnic jej organizm.ma posmak i zapach cytryny wiec nawet nie kaprysi:)

Magdalena ja szukam z blokada kól takiego pchacza i firma chicco ma taki..tylko wlasnie zastanawiam sie czy taki prezent na roczek to nie za wczesnie? Nie mam pomyslu co mamy jej kupic..chcialabym zeby to bylo cos edukacyjnego i zeby tym sie dluuuugooooo bawila;) bo ostatnio najlepsza zabawka jestem ja;)

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka mnie zapisali tylo na inny Termin bo ja bylam za wczesnie juz w 31 tygodniu ciazy, potem mialam wlaie w 34 drugi Termin i wtedy robili badanie moczu, KTG i USG.

As ieńka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka, nie ma się czego bać :-) jeśli byś chciała możemy się umówić na zakupy w rossmann i pokaże Ci wszystko co i jak :-) mam też papierowe 10%
    Kupowałam pampersy za 16.99-4= 12,99 -10% -10% = 10,40 za jumbo pack 90szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:03

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asienka, ja potrzebowałam tylko mutterpass i dowód i kartę ubezpieczenia i nic więcej. Badań też żadnych mi nie robili. Przeprowadziła tylko ankietę dot. przebytych chorób itp. Ale to każdy szpital inaczej

As ieńka lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka chetnie ale ze mna nie ma sie jak umowic na zakupy, ja pracuje od 8:30 do 17:15 :) a potem pedze do domu.
    Ja juz nie pamietam kiedy bylam ostatnio w innym sklepie niz spozywczy albo drogieria, nie liczac KIKa ktorego mam Kolo pracy i czasem zagladam tam w przerwie.
    Dzis o 12 tez lece na spozywcze zakupy, zeby po pracy nie marnowac czasu.

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka rozumiem, ja to pożytkuje jakoś ten czas który spędzam sama z małym w domu i idziemy na długi spacer bo kawałek mam do Rosmana. A w jakiej części Hamburga mieszkasz?

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka Niendorf Nord a pracuje Wandsbek

17u93e5exqfllrog.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już obczaiłam o co chodzi z tymi kuponami i kilka mam już zeskanowanych :) zobaczymy jak to będzie.Na pierwszy rzut pojde z mężem,jakby coś będzie im tlumaczył.
    A można zrobić coś takiego - mam kupon papierkowy na pampers 3euro plus ten na tel w appce 4euro,można to połączyć?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek niestety nie tylko % i kwota więc lepiej wbić na app te 4 euro a papierowy nie dawać. Ale na app też masz -10% kupon?

Endokobietka lubi tę wiadomość

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To byłoby zbyt piękne :) ten 10% też mam :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka ladne zdjecie :)

Anka8288 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Anka8288 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka to trochę daleko ode mnie :-) mieszkam na drugim końcu Hamburga. Dziękuję, to właśnie mój smieszek.

Koalka, powidlowa, macie dzieci w wieku mojego Dominika, czy wasze dzieciaczki chwytają już w rączki? Bo Dominik tylko się bawi palcami a jak mu coś włoże do ręki to chwilę trzyma i wyrzuca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:08

74di2n0a290cj9z1.png
    uffffqu.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia
    Jak dziecko chodzi to obojętnie myśle jaki pchacz ale jak się uczy poleć ten z vtech . Może jedzcie do jakiegoś Toys r us czy coś i dajcie małej spróbować tam zawsze stoi pełno pchaczow i wszystkiego innego . A może akurat coś innego fajnego wpadnie w oko jakis rowerek
    Co się pcha a dziecko tylko siedzi np :)
    U nas Colin lubi się nim bawić ale wali po wszystkich ścianach wiec mu nie daje za często

Dziewczyny dzisiaj wyczytałam i byłam w roasmanie sa te zielone ceny kupiłam szampon i odżywkę do włosów po 90 centów za sztukę z Schwarzkopf

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ