Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja prawie zawsze na sniadane jem jogrut naturalny + platki owsiane + rodzynki + Jakis owoc do tego pokrojony: granat, jagody, kiwi. Ale od dzis bede tak jadla codziennie. Sniadanie o 9 potem Jakis owoc albo warzywo o 12 i w domu Kolo 17-18 obiad, ale tez Taki lekki, wczoraj np mielismy brukselke gotowana + kotlet z indyka (bez ziemniakow, bez niczego).
-
Dziewczyny dla tych ktore pytaly i dla innych tez.
Ten Pseudokrupp jest bardzo "popularny" tutaj, w pracy slysze ze prawie kazde dziecko mialo i to pare razy.
To jest ostre podlosniowe zapalenie krtani po polsku. Po prostu masakra, dziecko kaszle w nocy, to Taki szczekajacy kaszel i zaczyna sie dusic, do tego popada w panike i wtedy jeszcze bardziej sie dusi. No niezycze nikomu. Trzeba szybko otworzyc okno i wpuscic zimne powietzre zeby ta krtan sie obkurczyla, nie ma na to zadnych lekarstw. Dostalismy 2 czopki w razie jakbysmy przez 10 minut nie potrafili uspokoic tego kaszlu. To czopki z kortyzolem, jeden niestety musielismy juz wykorzytac. Zczaelo sie u nas w nocy z piatku na sobote, mialo trwac max 1-3 noce, a dzisiejsza noc znowu masakra, myslalam ze bede musiala podac drugi czopek, ale jakos dalismy rade bez niego. Przez peirwsze 2 godziny snu mial 4-5 atakow, musialam go brac na rece i otwierac okno, ale po 3-5 minutach przechodzilo i zasypial dalej sam.
Do tego Ida nam trzy 3. Czujecie to naraz, przez 2,5 dnia JAs mial ok 39.5 stopni goraczki, prawie nic nie je i malo pije. Na szczescie dzis w nocy wypil pol szklanki wody z sokiem i dzis rano 140 ml mleka. Po lekach przeciwgoraczkowych wczoraj mial lekka biegunke, ale 3 razy lekka kupa w ciagu dnia to chyba jeszcze nie tragedia.
Wczoraj juz nie mial temepratury, ale dzis w nocy budzil sie co chwile i lapal za buzie i mowil ala, ale nie chcialam mu juz dawac wiecej srodkow, bo od 4 dni jedzie na paracetamlolu i ibuprofenie.
Jutro musi isc do zlobka, bo dostalismy tylko 2 dni zwolnienia i lekarz pwowiedzial ze jak nie ma temperatury ot ma isc
Masakra. -
Kasia
U nas dopiero teraz pchacz robi zabawęjak czuł się chodzić było to mało bezpieczne dla mnie .
Fp ma do dupy . Miałam przyjemność w sklepie i u koleżanko testować z vtech i super więcej zabawek na tym cięższy i kolka jakoś się blokują a fp kręcą jak szalone i dziecko może szybko Poleciec na buzie
-
Dziewczyny i ja wskanowalam kody, znalazlam pampers -4 euro.
wiec dzis albo jutro die sprobowac na pampers, 10%, pronot i ten Alterra Abdecktschtifft i na pieluchy babydream ten 2 pack darmowy. Wszytko wsadzilam do Meine Brieftasche, wyszlo 5 kuponow, na wiecej nei mam odwagia jeszcze chce kupic 2 albumy na zdjecia.
-
Endokobietko wspolczuje..szkida mi strasznie Twojego Jasia. Ja panikuje jak Gabula zlapie katar a co mowic o czyms powazniejszym:( Do tej pory jakos nam nie chorowala zbytnio, ale tfu tfu znając zycie pewnie wiele przed nami. Trzymam kciuki za ząbkowanie,bo u nas tez to koszmarnie Gabrysia przechodzi, ale bez goraczki wiekszej.
W ogole od kilku dni daje jej tran do picia zeby wzmocnic jej organizm.ma posmak i zapach cytryny wiec nawet nie kaprysi:)
Magdalena ja szukam z blokada kól takiego pchacza i firma chicco ma taki..tylko wlasnie zastanawiam sie czy taki prezent na roczek to nie za wczesnie? Nie mam pomyslu co mamy jej kupic..chcialabym zeby to bylo cos edukacyjnego i zeby tym sie dluuuugooooo bawila;) bo ostatnio najlepsza zabawka jestem ja;) -
Endokobietka, nie ma się czego bać
jeśli byś chciała możemy się umówić na zakupy w rossmann i pokaże Ci wszystko co i jak
mam też papierowe 10%
Kupowałam pampersy za 16.99-4= 12,99 -10% -10% = 10,40 za jumbo pack 90szt.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 11:03
-
Anka chetnie ale ze mna nie ma sie jak umowic na zakupy, ja pracuje od 8:30 do 17:15
a potem pedze do domu.
Ja juz nie pamietam kiedy bylam ostatnio w innym sklepie niz spozywczy albo drogieria, nie liczac KIKa ktorego mam Kolo pracy i czasem zagladam tam w przerwie.
Dzis o 12 tez lece na spozywcze zakupy, zeby po pracy nie marnowac czasu. -
Też już obczaiłam o co chodzi z tymi kuponami i kilka mam już zeskanowanych
zobaczymy jak to będzie.Na pierwszy rzut pojde z mężem,jakby coś będzie im tlumaczył.
A można zrobić coś takiego - mam kupon papierkowy na pampers 3euro plus ten na tel w appce 4euro,można to połączyć?
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Endokobietka to trochę daleko ode mnie
mieszkam na drugim końcu Hamburga. Dziękuję, to właśnie mój smieszek.
Koalka, powidlowa, macie dzieci w wieku mojego Dominika, czy wasze dzieciaczki chwytają już w rączki? Bo Dominik tylko się bawi palcami a jak mu coś włoże do ręki to chwilę trzyma i wyrzuca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 12:08
-
Kasia
Jak dziecko chodzi to obojętnie myśle jaki pchacz ale jak się uczy poleć ten z vtech . Może jedzcie do jakiegoś Toys r us czy coś i dajcie małej spróbować tam zawsze stoi pełno pchaczow i wszystkiego innego . A może akurat coś innego fajnego wpadnie w oko jakis rowerek
Co się pcha a dziecko tylko siedzi np
U nas Colin lubi się nim bawić ale wali po wszystkich ścianach wiec mu nie daje za często
Dziewczyny dzisiaj wyczytałam i byłam w roasmanie sa te zielone ceny kupiłam szampon i odżywkę do włosów po 90 centów za sztukę z Schwarzkopf