Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEndokobietko ja nie znaju nic z tych badań. Kojarzę tylko ze ważne sa jskies stosunki ft3 do ft4 czy do tsh...
Moniusia a taki maly termoforek na brzuszek, lub poduszka z pestek wiśni? Albo moj slynny rulon z recznika pod nóżki zeby pupy dotykal. -
nick nieaktualnyEndokobietko ja chociaż sama mam niedoczynność to niebardzo znam się na wynikach i nie wiem czemu przy TSH masz 2 wyniki?ale są w normie,bo jest do ponad 4.
Magdalena pisałaś wcześniej ze nie dasz Colina nigdzie,póki nie skończy 3 lat zmieniłaś zdanie?
Moim zdaniem może i przedszkole dziecku jest potrzebne,ale smutno dawać takiego malucha przed skończeniem 2,3 roku życia,w końcu tylko raz oni tacy malutcy będą,ale nie wiem jeszcze jak to u nas będzie..
Ja polecam wyrobić paszport za pośrednictwem konsulatu szybko i sprawnie.Potrzebny tylko akt ur,zdjęcie i dowód osobisty rodziców.Nie polecam wyrabiać w PL,ponieważ to wiąże się z jazda przynajmniej w 1 stronę do PL bez dokumentu dziecka co jest nielegalne i może wiązać się z dużymi problemami.Na paszport czekałam 2 dni,nie musiałam dziecka meldować ani załatwiać nr pesel,wiec chyba łatwiej niż w PLAnka8288 lubi tę wiadomość
-
No wlasnie to jest moj problem, bo w ciagu 3 lat guzki na tarczycy osiagnely 8 cm i 7 cm, lekarz na USG az sie za glowe chwycil dlaczego tego nikt nie leczy, a nie leczy bo wyniki krwi dobre, ehhh. zobaczymy co wykarze nastpene badanie.
Mam 2 wyniki bo 2 razy robilam badanie krwi 13.11 i potem 28.11 tylko na TSH4 i 3 ale TSH tez zbadali.
Koalka pewnie ze smutno oddac takiego malucha do zlobka, ale niektorzy musza pracowaci nie moga sobie pozwolic na Taki dlugi wychowawczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 09:05
-
Dziewczyny zycze Wam dzisiaj Milego Dnia! Jestem cala happy bo wlasnie dostalam Certyfikat, zdalam b1
tak sie ciesze:) jednak co dwie glowki to nie jedna
Endokobietka, Muniek, krysiak, MonikaDM, Moniusia89, annaki lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi gratuluje
super że się udało!
Mam pytanko,jak zaczęłyście wprowadzać jogurty to jakie dawałyście?Takie zwykłe naturalne czy są jakieś specjalne dla takich maluchów? Wolałabym raczej nie jakieś smakowe bo wiadomo to sam cukier.Wole sama dodać jakiś owoc tak jak to robie z kaszkami.Bo te gotowe według mnie nic dobrego!Domi793 lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyDomi gratuluję serdecznie!!
Muniek ja dalam najpierw jogurt naturalny z dodatkiem owoców ze słoiczka. A tak w ogole to kilo dni przed jogurtem maly dostał do polizania lyzke z maślanki. Po jogurcie dawałam juz te jogurty z Hipp lub Bebivita mimo ze pisało na nich ze są od 10 miesiąca.Domi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny moj tata się przeprowadza i chciałby mieć polska TV. Oczywiście kupiliśmy antenę, mamy dekoder z Polsatu oplacony, bla bla bla...okazuje się ze nie działa i działać nie będzie. W sensie nic przez antenę satelitarną bo anteny na dach dać nie możemy a "na ziemi" nie może byc bo drzewa uniemożliwiają odbieranie sygnału. I teraz do sedna...czy wiecie jaka moze byc alternatywa zeby rodzice mieli polskie programy. Czytałam trochę o telewizji internetowej ale ja jestem za tępa na takie słownictwo i mój P. musi o tym poczytać. Znacie jeszcze jakies wyjście.
-
Witajcie, my juz w de
, ach wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
Monika szkoda trochę ze nie może anteny, fakt kablowki niemieckie mają w pakiecie pl programy ale u mnie np tylko TVN i polonie więc beznadzieja a każą doplacic za to jak by co najmniej 100 kanałów dawali
Ja akurat mam NC+ na kartę z pl, no ale my mamy i możemy mieć antenę na dachu, ponoć jest jakas internetowa ale co i jak to ja tez nie wiem niestety -
nick nieaktualnyEndokobietko wiem,ze czasami trzeba oddać takiego malucha tak szybko do żłobka/przedszkola,dlatego napisałam,ze nie wiem jak to u nas będzie,bo chciałabym przed 2 dzidzią zrobić kurs językowy,ale niebardzo widzimy z Mężem dawanie małego przed 3r.z do przedszkola ahh ciężkie życie kobiety...
Dziewczyny przy okazji wizyty w PL testuje pieluszki DADA,do tej pory używałam wyłącznie oryginalnych pampersow.I napisze Wam,ze jestem w szoku,ale Dada jest nawet lepsza od pampersow!gdybym sama nie przetestowała to bym nie uwierzyła..
Monika no głupio z ta antena wyszło,może jakoś przy oknie moglibyście zamontować?bo trochę dziwne ze nie ma możliwości zamontowania anteny?ja kiedyś sporadycznie oglądałam internetowo na laptopie przez weeb.tv 20zl/msc i full kanałow tv
Ja rozszerzaniem diety jestem już przerażona..choć za bardzo chyba nie będę się do tego spieszyć bo mały jest na cycku,wiec wtedy pózniej zaczyna się rozszerzać.
Dziewczyny może polecicie mi czy przy okazji ze jestem w PL mam już kupić jakaś kaszkę?w PL może są jakieś inne?lepsze?
Chodzi mi po głowie robienie młodemu kaszki na moim mleku lub na wodzie bezsmakowe? Któraś ma doświadczenie w tym temacie?
-
Ja albo kupuje jogurty Hipp albo w Polsce takie Piątusie smakowe. Ostatnio dalam Gabrysi zwykly naturalny i kurde bardzo zwracala:/ ona to w ogole jakus delikatny ma ten zolądek:/ i dalej mi zbytnio kawalkow nie zjada..wypluwa wiec obiady to papki z malutkimi kawalkami:/ mam nadzieje, ze jej to wkrotce minie..
W ogole w Swieta oprocz zebów nauczyla sie raczkowac i wstawac przy kanapie czy czymkolwiek. Teraz wspina sie gdzie tylko moze..cudak mały a jak widzi tableta to raczkuje z predkoscia swiatla;)
Domi793, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Monika szkoda z ta antena.Jedynie co to tak jak Koalka pisze ze może do okna można?a na tej Internet.tv to ja tez się nie znam niestety.
Koalka a widzisz mówiłam ze Dada są spoko.Co do kaszek to Bobovita wypuscila fajna linie Porcja Zbóż takie bezowe jakby opakowanie.Bez cukru.trzeba sobie dobrać bo jak kupiłam kukurydz ryzowa bezsmakowa ale na mm bo ja z cyckow nic nie odciągnę,mój osobisty laktator wyciąga ile chce i wiecej nie idzie hehe
Musisz popatrzeć,ale chyba są tez bezmleczne.Teraz to ciężko znalezc taka naprawdę dobra kaszke,cos czytałam o produktach Holle musisz sobie podpatrzeć.
Ja tez jeszcze w pl jestem a i tak nie mam czasu na nic praktycznie.Ciagle wszędzie z młodym,wiecznie go pilnować i nosić.Nawet chwili nie mam by na allegro zamówić to co mi potrzebne wrrrr.
Mój chlop za tydz chce po mnie przyjechać a mama mi mówi aby juz jutro nas zabrał bo ma nas juz dość.O rany....a tydz u niej niecaly jestem....takze ten tego mnie tak nie rozpieszczają jak was.No niby troche ona zartuje ale wiecie,jakos nie napawa mnie to chęcią na następne przyjazdy.
W dodatku jutro mam urodziny i tak jakoś.... -
nick nieaktualnyWendy, czyli dzisiaj te urodziny, co? Tak wiec wszystkiego naj
przykro, ze mama tak do Ciebie mowi. Zwłaszcza, ze to mama. My z mężem byliśmy przez Święta na 10 dni u mojej siostry. I tez tuż po świętach miałam już dość, bo to już druga taka wizyta, ze moja siostra po kilku dniach zaczęła fochy stroić i mieć jakies dziwne humorki. Gdy jej proponowałam abyśmy cos zrobili, gdzieś pojechali to zawsze była na nie a gdy któregoś dnia szlam do fryzjerki to zadzwoniła do koleżanki i mowi, ze dzisiaj ma wolne przedpołudnie wiec moze ją odwiedzić. A gdy wyjechaliśmy w sobotę już do Niemiec o 7.30 to gdy zadzwoniłam do niej o 10 to już z dziećmi u tej koleżanki siedziała. Mam dwie siostry mieszkające w tej samej miejscowości i następnym razem bardziej skupie sie na wizycie u tej drugiej bo tam wszystko bardziej naturalnie sie odbywa i jest zdecydowanie nie wymuszone. A najlepsze ze ja jednego dnia przestałam za nią chodzić i cokolwiek proponować to w Nowy Rok zapytała czy sie obraziłam. Byłam wkurzona ale powiedziałam ze nie, i dlaczego pyta to mi odpowiedziała, ze widać ze jestem obrażona. No i bądź tu mądry człowieku. A ja planowałam na przyszły rok miesięczny wyjazd w tamte strony z dzidzia i naprawde zastanawiam sie mocno nad tym, bo po co mi ten stres.
-
nick nieaktualnyMonika, co do anteny to i ja nie pomogę, bo my po prostu nie mamy polskiej tv. Ja oglądam tylko moje wybrane seriale na ipli i mnie to wystarcza. Kablówki maja pakiety polskie, u mnie kosztuje on chyba 7,99€ ale uważam ze za te programy które oferuja to w żadnym wypadku nie zapłacę takiej kasy. Ale w ostateczności gdybyście naprawdę nie mieli wyjścia to jakieś rozwiazanie to jest.
-
Wendy Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin:)))
My tez jak bylismy na Swieta w Polsce 10 dni to bylo juz to meczace chyba dla kazdej strony. Tylko ze ja spie u swiich rodzicow, moj maz u swoich, a nasza corka raz u jednych raz u drugich. Codziennie chodzilam jednak do tesciow i moj przychodzil do moich rodzicow, wiec nie bylo az tak zle, ale jednak widzialam ze rodzice i tescie sa juz troche zmeczeni naszymi odwiedzinami..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Wendy wszystkiego najlepszego
100lat!! Smutne podejście mamy. Moja to wręcz po dwóch tygodniach nie chciała nas wypuścić żebyśmy wracali do de.
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Chyba jednak będę wolała kupić naturalny jogurt,bo te sloiczkowe do mnie nie przemawiają.
Koalka ja będąc w pl pokusilam się na kaszke bobovita porcja zbóż. Niestety młodego po tym obsypalo. Wywalilam do kubla!! A uczulenie od razu zeszło. Ja kupuje kaszke manne z milupy bezmleczna i robie na jego mm. Do tego dodaję jakiś owoc i ma smaczne śniadanie. Dobra też jest kaszka jaglana z hipp i 7zbóż z milupy. Mnie nie przekonują te wszystkie smakowe kaszki,bo to sam cukier. A owoców znikoma ilość.
Ostatnio na próbę kupiłam słoiczek po 8miesiącu,żeby sprawdzić jaka jest konsystencja i czy mały będzie takie jadł. Powiem szczerze że spore są grudki ale Samuel wcinal ze smakiem i w ogóle to różnicy mu nie zrobiło. Tak więc wykorzystam zapasy papek z zamrażarki które mu zrobiłam i zacznę wprowadzać bardziej "grudkowe" jedzonko. Niech się uczy
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek