Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKrysiak ja chodziłam na jogę dla ciężarnych i jak dla mnie było to super odprężające
prawie jak spa
Też wcześniej nie chodziłam na normalną jogę tylko na siłownię, basen lub biegałam... Zaliczyłam 2 kursy, chodziłam od 25 do 39 tc. Oprócz ćwiczeń było też dużo rozmowy z dziewczynami, no i ćwiczenia oddechowe na poród i nawet pozycje porodowe na pierwszą fazę... Mogę tylko polecić
Ja nadal w dwupaku, 5 dni po terminie, młodemu dobrze w brzuchu a mi tak sobieDzisiaj byliśmy w szpitalu ze skierowaniem na wywoływanie (bo zero skurczy i mało wód) ale nas jeszcze przekonali żeby małemu dać 2 dni i znowu kontrola... Więc nadal czekam aż coś samo ruszy albo na wywoływanie
krysiak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziękuje Lucy za opinie. Mam właśnie nadzieje, ze dzieki jodze troche sie odpręże no i ruszę z domu bo odkąd jestem w ciazy to po powrocie z pracy leżakuje i tyle
jesli mi sie spodoba to zapisze sie na kolejny kurs. Tak sobie dzisiaj stałam przed lustrem i pomyslałam, ze tak lubię już ten moj brzuszek i ze szkoda mi będzie, gdy go już nie będzie.... Ale pewnie tak jak piszesz, w pewnym momencie marzy sie już o tym, by dzidzia wyszła
trzymam kciuki aby synuś zechciał samoczynnie wyjsć
-
Endokobietka
Tak jak pisałam dzisiaj pierwszy raz wiec tez byłam tepakiem w tej kwesti :p
Wiec poszłam do rossmana włączyłam sobie tego appa wyszukałam to na pampersy i chusteczki i dla pewności pierw złapałam panią z obsługi i zapytałam czy to działa i żeby mi powiedziała czy na pewno te co chce wsiąść pampersy to tepani potwierdziła i powiedziała tak
Wiec zadowolona Mama pędzi do kasy z dwoma opakowaniami zielonych pampersow tych po 30 szt (4) i chusteczkami pyk na kasę i od razu pani na kasie oznajmiam ze mam kuponygrzeczna pani skasowała dałam jej telefon weszłam na to do zeskanowania ona wzięła jakiś magiczny pilot do skanowania pyk pyk i na kasie rabaty -2 i -3 koniec
-
He hee no no dziewczynki pomalutku sie wkręcacie w apke.Ja wam powiem ze jak obczailam wszystko i poszłam pierwszy raz i na razie jedyny to tez fajnie zapolowałam bo kupiłam jumbo pake pampersa byla promocja chyba na 16euro.kupon miałam minus 4 euro i jeszcze minius 20%.Wiec cena końcowa juz całkiem fajna.
Endokobietko natomiast chusteczki pampersa byly w promo za 2.99 trzypak.Kuponik miałam na minus 2euro i jeszcze minus 20% wiec za 3pak wyszlo jakies 80centow.Lubię tak kupować ahhh
Annaki wiem wiem i musze chlopa jakos wyslac bo ja ciągle w pl.Tylko nie wiem czy on znajdzie te produkty.A wiesz ze w dalszym ciagu masz za free te dwie pieluszki rosmana i testesept?I jeszcze bym ten lenor do prania chciała.Jakos 1.70 euro wychodzi
Korzystajcie z tej jogi dziewczyny.Ja co prawda tu w ciąży nie chodziłam bo się wstydzilam nie znając języka ale za to w pl chodziłam kilka lat temu i naprawde rewelacja.Teraz by mi się przydała bo ciągle spięta jestem i przygarbiona po tej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:17
MonikaDM lubi tę wiadomość
-
A widzicie u mnie w Rossmann mi pani powiedziala ze kuponow nie mozna laczyc. Ja wykorzystalam jak narazie tylko ten na pampersy -3 euro, ale wtedy potrzebowalam a byly w normalnej cenie, wiec duzo nie zyskalam, bo jak jest promocje to zawsze za tyle kupuje.
-
Monika- Spznione ale szczere zyczenia dla Vincenta
Pochwal sie urodzinowymi fotkami
Matko o jakich kuponach, rabatach wy mowicie....jestem totalnie ociemniala... Czuje sie jakbym zyla w sredniowieczupowidlowa lubi tę wiadomość
(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
[/url]
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualnyVincent dziękuję za życzenia wszystkim forumowym ciociom. Dzis ciąg dalszy urodzin i nie wiem w co ręce włożyć
juz nigdy więcej nie zrobię kilku imprez urodzinowych z jednej okazji, najwyżej goście będą stać
Ale szalejecie z tymi apkami. Ja póki co nie mogę. A co do Lenora to aktualnie jest w promocji w Marktkauf za 1,34 tylko ten mniejszy może Wy piszecie o tym dużym...
Vincent wczoraj dostał Bobby Car i strasznie mu sue podoba, wsiada i schodzi z niego naokraglo tylko nie czai jeszcze ze ma sue odpychać.
Przyszly mu tez buty. Zamówiliśmy 3 pary Superfit i z tego wybraliśmy jedna a tamte odeślemy. Myślałam ze ma rozmiar 20 a te co wzięliśmy sa 21, wszyscy mówią ze on ma spora stope ale mi się wydaje normalna malutka. No i te buty wchodzą mu super lekko na stopę bo z innymi co sue umeczylismy to nasze a te super, teraz juz jestem pewna ze chodzi o wysokie podbicie u niego tak jak i u mnie. To mamy problem butów z Glowy.
Lecę dorobić salatki i napompować balonyPostaram sie wstawić jakąś fotkę mojego małego dużego mężczyzny.
Endokobietka, krysiak, annaki, Domi793 lubią tę wiadomość
-
Monika ja lenory kupowałam z rossmanie te normalne wielkosci, cena wyjściowa to 1.55 - kupon na 0.70, ale teraz nie jestem na bieżąco z kuponami więc nie wiem czy jeszcze jest jakiś kupon.
Lena tez ma wysokie podbicie i problem z butami, na razie trafilismy z adidasmi i elefantami, ale dobrze wiedzieć o tych superfit. Daj jeszcze namiar na str z której kupiłaś -
nick nieaktualnyAnnaki 0,70 € to taniocha jak nic. Ciekawe kiedy dokupimy tel. z Androidem bo jestem dalekooooo za Wam z ta aplikacja a widzę ze tu mozna sie nieźle oblowic
Nam tylko jedne Elefanteny podpasowaly ale to bly takie jakby cieniutkie adidaski i w dwóch sklepach dla chłopców byl tak okrojony wybór ze rozm. 20 i 21 to chyba tylko 3-4 pary byly. Trzeba jednak przyznać ze dla dziewczynek jest cala sciana tych bucików do wyboru.
Ja zamawialam tu: http://www.schuh-helden.de/ wysylka jest za darmo i zwracamy teraz te dwie pary tez za darmo. Sa btki w promocji nawet po 20 kilka €, dla nas wygodniej bo zamówimy do domu i spokojnie przemierzymy i maly zrobi kilka kroków
Idę zaraz spać jestem padnieta jak kobyla po westernie a jeszcze dzis miałam taki napad bolu żołądka ze sie poplakalam bo myślałam ze zejdę z tego świata bylo mi słabo i krecilo sie w glowie. Musze znowu iść do lekarza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 21:18
-
nick nieaktualnySpóźnione wszystkiego najlepszego dla Vincenta!!czytalam Was wczoraj chciałam napisać i padłam
Annaki to przykra sprawa,coś kojarzę ze chyba wspominałaś o tym na forum...ale najważniejsze,ze już jest dobrze i mam nadzieje,że Mąż wyszedł z tego "bez szwanku"?
Lucy1983 ogromne współczucia,też byłam po terminie,wiec wiem co przeżywasz ..wkurzające trochę ze lekarze straszą wcześniejszym porodem,a pózniej okazuje się ciąża jest jednak przenoszona!ale głowa do góry już tylko kwestia dni i mały jest z Wami
Krysiak w 18tc to chyba każda ciężarna lubi swój brzuszek,a nawet nie moze się doczekać kiedy będzie w końcu większy,bo u mnie w 18tc nie było za bardzo widać ze w ogóle w ciąży jestema na koniec brzuch miałam ogromny i było cieżko..wiec wszystko przed Tobą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 23:22
-
Hej dziewczyny
Widzę że też używacie aplikacji z rossmanna ja już kilka razy używałam i podobają mi się takie zakupy
Udało mi się nawet raz kupić szoteczke do zębów Colgate za 0.00 euro
Co do łączenia kuponów to fakt nie można chyba ze kupon -4 euro plus jesze np -10% ze wszystkic zakupów
Dziewczyny gdzie mogę wyrobić paszport dla małego i ile się czeka?
Kinga tak można:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 10:10
-
Dziewczyny jak wyglada w Niemczech sprawa zlobkow i przedszkoli. Slyszalam, ze trzeba zapisywac dzieciaczki duzo duzo wczesniej zeby sie wogole dostac. Od jakiego wieku mozna dac do zlobka, a od jakiego do przedszkola?Jak to wyglada u Was? Zapisalyscie juz? Ja co prawda dopiero w 7 tc, ale pytam tak z ciekawosci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:19
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyDomi793 wrote:Dziewczyny jak wyglada w Niemczech sprawa zlobkow i przedszkoli. Slyszalam, ze trzeba zapisywac dzieciaczki duzo duzo wczesniej zeby sie wogole dostac. Od jakiego wieku mozna dac do zlobka, a od jakiego do przedszkola?Jak to wyglada u Was? Zapisalyscie juz? Ja co prawda dopiero w 7 tc, ale pytam tak z ciekawosci:)
Ale generalnie wszystko a raczej duzo zalezy od tego gdzie mieszkasz. My w Monachium mamy duzy problem ze zlobkami, by dostac miejsce. Ale okazalo sie, ze system rekrutacji i zameldowania w naszym miescie zmienil sie i teraz nie wiem czy na korzysc czy wrecz odwrotnie. Do tej pory bylo tak, ze kto pierwszy zameldowal dziecko ten mial pierwszenstwo (przynajmneij teoretycznie). Ja bedac w 9tc dzwonilam po okolicznych zlobkach i okazalo sie, ze takiego procesu zameldowania juz nie ma. Dziecko nalezy meldowac przez stzrone internetowa (u nas nazywa sie ona: kita-finder.de) i mozna zerezerwowac miejsce w max 7 zlobkach. Zapytalam pani (zreszta byla przemila) jakie wobec tego sa kryteria przyjec, bo okazuje sie ze nie mozna juz zarezerwowac sobie miejsca dwa lata w przod tylko np jesli chcesz dac dziecie do zlobka we wrzesniu 2017 (tak byloby to u mnie) to mozesz meldowac dziecie do konca kwietnia 2017 (ale jesli sie nie myle, nie wczesniej niz jesienia 2016 - gdyz melduja tylko na nastepny rok szkolny). pani mi odpowiedziala, ze rodzice, ktorzy zarezerwuja sobie miejsce internetowo i przyjda sie przedstawic beda u nich mieli pierwszenstwo. Pod koniec stycznia planuje tydzien urlopu wiec bede tak dla pewnosci jeszcze raz wydzwaniac i sie dowiadywac bo nie chcialabym czegos przegapic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 11:27
Domi793 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny Vincent cis mi pokasłuje ode dwóch dni ale tylko rano, raz zdarzylo się po drzemce, kataru ani gorączki nie ma. Zrobiłam syrop z cebuli no bo to niby pomaga na kaszel i teraz nie wiem ile mu tego dać...niby znalazłam na kilku stronach, ze 3 razy dziennie po łyżce, ale czy to nie za dużo? Ja to chciałam tak bardziej profilaktycznie, zeby z tego kaszlu cos nie wylazlo.
Czy ubieracie dzieciom szalki lub apaszki? Vincent nie znosi nic, czapek tez nie. Szalik jak mu ostatnio owinęłam to przynajmniej nie ściągnął ale wydaje mi się ze mu niewygodnie z szalikiem, a apaszkę to zaraz paskuda pociągnie, rzep sue rozpina i juz gola szyja. -
nick nieaktualnyDomi ja do żłobka dzwonilam w połowie ciąży ale kazali przyjść jak się maly urodzi i będziemy go chcieli zapisać w okolicy pól roku. U TM bylo tak ze zadzwoniliśmy, poszliśmy na spotkanie i pozniej jeszcze jedno juz z podpisaniem umowy na 1,5 miesiąca zanim Vincent do niej poszedł. Ale to zalezy od miasta, bo Krysiak pisala ze w Monachium to musi juz coś wybierać.
Domi793 lubi tę wiadomość
-
A jak wogole tu jest w tych zlobkach dla dzieciaczkow? Wiem, ze to tez pewnie zalezy od miejscowosci, ale czy np.duzo dzieci jest w takich zlobkach, od jakiego wieku mozna, jak z chorobami, na jak dlugo dzidzius moze byc w zlobku.. dziekuje za wszelkie info i serdecznie pozdrawiam:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Witam w nowym roku
dawno mnie nie było i muszę trochę doczytac ale widzę że korzystacie z app rossmann. Jak byście chciały o coś pytać to jestem na bieżąco z kuponami. 80 minut dziennie spędzam przy odciągania mleka to chociaż pożytecznie szukam w tym czasie kuponów
Endokobietka lubi tę wiadomość