WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie jest Krysiak??

Prenatalne tez byly oczywiście platne.

Magdalena może Twoja kk wszystko opłaca albo masz super Praxis ;)

Vincent mnie dziś wykonczyl, idę spać!

• Mamax Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w Nowym roku :-)

Hehe moj maz przy pierwszym synku tez byl ze mna na kazdej wizycie u ginekolog a przy drugim Julianku to niestety juz tylko kilka razy :-(

Hm ja tez przy jazdej z ciaz mialam wszystkie badania za darmo i wszystkie kolezanki co tez maja dźieći z tego co wiem z pogawetek to nie placily wiec nie rozumiem o co tu chodzi...

Kasia- Wspolczuje bolesnego zabkowania. Wyobrazam sobie przez co przesliscie bo u nas z tym tez lekko nie bylo. Teraz poki co cisza ale paluszki sa ciagle w buzi wiec cos tam sie znowu szykuje....

Monika- O kurcze dobrze czytam ze Vincent ma jutro roczek??? Ale to zlecialo ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 22:00

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Kasia83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM kiedys zrobilam biszkopta z takim musem truskawkowym (mrozone truskawki) z tego przepisu:

http://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/tort_wiosenny/przepis.html

Bardzo mi smakowal.

Jejku juz roczek..przekaz swojemu Vincentowi slodkiego buziaka ode mnie i Gabrysi z okazji pierwszych urodzin:***

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 01:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Vincenta!!!!dużo zdrowia i słodyczy!!

Ja za badania w ciąży to podobnie jak Magdalena nic nie płaciłam,jedynie na koniec za gbs cos 12euro chyba.Dodatkowo dostawałam witaminy od ginki.

Monika ja tam bym nie zmieniala tej ginki skoro taka dobra.

Powidlowa za tydzień w pl w lidlu będzie nawet spoko inhalator za 159zl w dodatku bezprzewodowy.gdybym nie miała to chyba bym taki zakupiła

pmzt5tj.png

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny z Berlina..moze ktoś z Waszych znajomych jest fanem męskiej siatkówki i ma ochotę wybrać sie w sobotę lub w niedziele na mecz w Berlinie- kwalifikacje do Igrzysk Olimpijskich. Beda to mecze o 3 miejsce, półfinał i finał. Cena 44 e za bilet. Mam dwa bilety..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:43

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja Noworocznie i zycze Wszystkim pomyslnosci w tym 2016 :-)
    Dla Vincenta 100 lat, udanej imprezy urodzinowej dzisiaj i tych pozostalych :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od razu mam pytanie do mamusiek. Czy ktoras z Was chodzila na yoge dla ciezarnych? Ja zameldowalam sie i pierwsze spotkanie jest w przyszly poniedzialek, to bedzie u mnie 19t1d. Troche po fakcie ale teraz zastanawiam sie, czy nie wybieram sie za wczesnie na te yoge. W necie rozne opinie znalazlam, niektorzy pisza, ze lepiej pojsc pozniej i dlatego poczatkowo wybieralam sie dopiero na kurs od 29 lutego (wtedy to bylby juz 26t) ale ostatnio natrafilam na artykul w ktorym pisano, ze jesli kobieta wczesniej nie uprawiala yogi ani sportu to lepiej wczesniej zaczac aby organizm sie przyzwyczail gdy brzuch jeszcze nie za duzy. Moj w ostatnim tygodniu nieco podrosl wiec juz nawet jak ciezarna wygladam :-) Pisalam mail do kobiety ktora ten kurs prowadzi ale mi nic jeszcze nie odpisala i nie wiem czy placic. Gdy zaplace to potem nie moge juz zrezygnowac.... Moze ktoras z Was cos poradzi?

• Muniek Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    My w niedzielę przyjechaliśmy do de,ale te dwa tygodnie szybko minęły. Ale było super,już tęsknię!!

Monia wszystkiego najlepszego dla Vincenta :) dużo zdrówka!ciężko uwierzyć że to już rok minął ;)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika
    Wszystkiego naj dla Vincenta ;**

Dziewczyny co do tych płatnych badań w ciąży miałam dwóch lekarzy i to w dwoch rożnych województwach i u nikogo nie płaciłam

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent 100 lat maluchu, rosnij zdrowo i nie wkurzaj za bardzo mamy :)

Ja placilam za prawie wszystkie badania w ciazy, a mialam juz 36 lat i ciaze podwyzszonego ryzyka :( 200 euro zwrocila mi moja kasa chorych. Jedynie za USG nie placilam, nawet to genetyczne czy jak tam sie to nazywa.

Dziewczyny w Rossmannie online znowu akcja na zdjecia tylko 0,05 €uro te 10x15. Takie promocje w Rossmanie sa 2-3 razy w roku wiec czasem warto sie wstrzymac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:47

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kupon do rossmann APP na darmowe 10 zdj więc juz tylko tak wywołuje ;-) , co prawda za jednym wejściem mogę tylko 1 pakiet ale zawsze to za free :-)
    Koalka mąż miał wypadek w pracy i miał 9 operacji, leczenie i rehabilitację i tazk długo właśnie to wszystko trwało, ogólnie ok 2 lata był na chorobowym. Kasa nie była zła, miał minimalnie mniej niż wypłatę bo przez to że to był wypadek w pracy to tez inaczej liczone niż zwykle chorobowe.
    Prawo jazdy mam...ale no...wstyd nie jeżdżę juz kilkanaście lat...
    Monika 100 lat dla Vincenta :-) , dużo zdrowka, szczęścia, moc buziakow od Leny :-*

Koalka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja kombinatorka app z rosną na juz ma trzy telefony ściągnęłam i przy kasie będziemy sie osobno kasować ja,mąż i syn.Tym sposobu możemy 30zdjec na jedno wejście do sklepu plus duzo innych zniżek,ale fajnie!dzięki annaki za te info co do tych kuponów

Aaa na jogę polecam.naprawdę warto

annaki, krysiak lubią tę wiadomość

pmzt5tj.png

• annaki Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy no mąż nie chce dać się namówić żeby i jego tel wykorzystać ;-) ,wiec tylko moim skanujemy, ale zawsze to coś. A wiesz że teraz za darmo można mieć pronto do drewna i korektor do twarzy alterra? Ja nie mogę się doczekać aż wrócę do de hihi, od razu uderzam do rossmana

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy, a to szalenstwo kuponowe :-)
    Pani od jogi mi odpisala, ze doskonaly moment na rozpoczecie wiec place i lece w poniedzialek na pierwsze zajecia. Ciesze sie, bo jednak calymi dniami w pracy przed kompem to troche odreaguje :-)

Endokobietka, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie ja jak wywoluje to po 500 zdjec na raz, tez mam tego Appsa ale szczerze mowiac malo korzystam. Chicalm ostantio kupic chusteczki z pampersa, ale w pennym byly 5+1 za 4 Euro wiec i tak wyszlo taniej niz z appsem w rossmannie. A moze jeszcze nie umiem z tego korzystac tak jak nalezy :)

krysiak lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, Endokobietko, ja mam tak samo. Zainstalowalam sobie tego appa i nic a nic do niego nawet nie zagladam. Troche z braku czasu a troche z lenistwa. Az mi chwilami szkoda jak czytam jak szaleja dziewczyny :-)

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez czasme szkoda, ale ja w sumie nie zawiele produktow w Rossmann kupuje, do mycia wszystkiego uzywam glownie sody oczyszonej (anprawde polecam, zdrowo, tanio i swietne efekty, najlepsze odplamiacze, kolory prania super, lazienka lsni, firanki tez super biale), do mycia uzywam glownie mydel w kostce, krem starcza mi na pol roku :)

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko ja to teraz z APP kupuje tez głownie dla rodziny, no bo jak mogę mieć cos za darmoszkę lub grosze to biorę hihi, np te maszynki z Wilkinsona nabrałam kilka sztuk i rozdalam bratu, ojcu, teściowi, bratankowi i szwagrowi :-) , a ze szt wyszła po 0.99 centów to szkoda było nie wziąć :-) . chusteczki pampersa wydaje mi się że taniej wyjdą z app, bo 3-pak kosztuje 3,45 jakoś lub były po 2,45e w promo minus kupon na 2e to wiec Kupisz 2x3 pak za mniej niż 4 e ;-) , a jak jeszcze się ma kilka kuponów na -10% to juz wogole :-) , heh ja to juz w tym oblatana, chodzę, liczę, odejmuje :-)
    A mam pytanie do Ciebie, koleżanka chce jechać do ciepłych krajów z dwójką dzieci, 5 lat i 1,5. Poleciłam jej wyspy kan, ale obiecałam dowiedzieć się konkretnie, ona tez by leciała z de, powiedz proszę gdzie konkretnie najlepiej, jaki hotel, biuro podroży itp. Dziękuje :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Annaki to zalezy co kolezanka chce robic, polecam hotele z sieci Riu jest mega duzo zabaw dla dzieci od 3 roku zycia, ponizej tylko z opieka rodzicow, wiec maluchy by sie swietnie wybawily, jest mega dobry all inck i wogole swietne podejscie do dzieci, typu lozeczka, czajniki mikrofalowki za darmo, i nikt nie marudzi jak dziecko rozrzuca jedzenie po jadalni itp, sa to przystosowane hotele rodzinne. Jak chce lezec na plazy i odpoczywac to polecma Fuerteventure, jak chce cos wiecje zobaczyc to Lanzarote ale w okolicach lotniska, tam jest mini zoo dla dzieci a samoloty laduja tuz nad plaza i dla malych dzieci to naprawde mega przezycie. Jas byl zachwycony a co dopiero 5 latek. w Riu mozesz brac jedzenie i picie z restauracji do pokoi, tez fajna sprawa jak dziecko np spi, albo nie jest glodne to mozesz wziac na potem. Apartamenty Maja lodowke i przewaznie w riu Maja wyjscia z tarasow, z dzieckiem ponizej 2 lat na 100% jest pokoj na parterze, takze nie ma problemu z wozkiem.
    Riu ma naprawde swietny program dla dziecki rano, popoludniu, wieczorem dyskoteka, dla doroslych od 10 zaczyna sie gimnastyka areobik, wodna, itp, strzelanie z wiatrowek, Bingo, tenis, siatkowka co tam Hotel ma do dyspozycji, wiezcorem animacje na calkiem fajnym poziomie (musicale, czarodzieje itp). Jedzenie nam zawsze smakowalo, zawsze cos tam sobie mozan bylo wybrac. wieczorem w barze w opcji all incl ballantines, wiec nie jest zle.
    Do wiekszego zwiedzania polecam Teneryfe, ale ten 1,5 roczniak moze byc jeszcze za maly, wiec to dopiero jak podrosnie.
    Niech wybiera Transfer krotki z lotniska bo tam drogi krete, my w drodze tma jechalismy do hotelu jakies 10 minut (8km) a spowrotem mial autobus tyle ludzi do zabrania ze pokonal te 8 km w 40 minut - troche za duzo jak na male dziecko.

Jak chcesz wiecej info, to moze na priv, bo sie nam dziewczyny rozmarza, ja juz sie rozmarzylam.

annaki lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiec i ja dzisiaj poszłam spróbować do rossmana:) kupiłam 2 paczki pampersow i chusteczki i zapłaciłam 15€ :D

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ