WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka mnie z tymi nie intymnymi warunkami chodzilo o to, ze po porodzie maly byl na innym oddziale i tam w pokoju byly 4 noworodki. Do tych dzieciaczkow tez przychodzili rodzice, dziadkowie a i była taka rodzinka, gdzie przychodzili znajomi i w ogole tlumy ludzi, niby bylo ograniczenie ale jak jedni wychodzili to wchodzili nastepni i w takich warunkach ciezko bylo mi sie skupić i świecić wyciągniętymi cyckami. Ale moze cos ze mna jest nie tak bo mamie tamtego malucha to nie przeszkadzalo.

Laski to chyba ta kolezanka miala mega szczęście, bo jak jej córka miala ok. 10-11 miesiecy to pamietam takie nasze babskie spotkanie to ona wtedy nie jadla tylko wrecz żarła i mowila nam ze ona chyba obecnie zjada ze 4000 kalorii i mala wszystko wyciąga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 20:30

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudłam tzn miesiąc temu ważyli mnie u lekarza to mam jeszcze ok3kg wiecej a teraz to nie wiem ,ale skóra na brzuchu taka jeszcz nie jedrna. No niby się mieszcze w ciuchy sprzed ciązy ale ze spodni boli i brzuch sie wylewaja hehe. Trzeba ćwiczyc ale sie nie chce.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Monika to faktycznie miałaś niekomfortowo,zreszta i tak dzielnie walczyłeś przez 2 msc,niejedna od razu by sie poddała.Ja chociaż sama karmie to nikogo nie oceniam,to każdego indywidualna sprawa.Moim zdaniem tylko kobieta moze podjąć taka decyzje i nikt nie powinien na niej nic wymuszać czy to mąż,rodzina itp.Napisalam o tej dziewczynie co była ze mną na sali i od razu zrezygnowała z karmienia,bo niby sutki ja bolały,to fakt zdziwiłam sie ze tak szybko sie poddała i nie walczyła i tak myślałam czy nie będzie za chwile żałowała tego co straciła ale nigdy jej tego nie powiedziałam,ani sie nie wypytywalam.Jednak bardziej zdziwiło mnie podejście położnej która zamiast zachęcić tak młoda dziewczynę sama zaproponowała jej tabletkę..

Co do tego chudnięcia przy kp,to na pewno pomaga i przyspiesza,ale cudów nie ma i jak ktoś sie będzie objadał to raczej nie schudnie zbyt wiele..Ja sie przez ostatni miesiąc będąc w PL objadalam mocno i chociaż nie przytyłam,tylko wazę tyle co przed wyjazdem.Przed ciąża gdybym sie tak przez msc objadala to na pewno bym miała sporo na + ;) mój Maż przez ten czas z 4 kg przytył ;)

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy - ja też nie chudnę, ale prawda jest taka, że głodna jestem cały czas i co tylko znajdę to od razu zjadam.

Moja nie chce butli wcale, jak poszłam na święta do kościoła, to płacz był, dopóki nie wróciłam bo pluła i wymiotowała jak mąż jej butle z moim mlekiem podawał.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze kp to indywidualna sprawam mam koleżankę, ktora juz przy staraniach mowila ze karmic piersia nie chce, cóż, jej decyzja.
    Mnie sie polozne w szpitalu pytaly czy karmie i mowilam ze probowalam ale mnie to stresuje i odciagam i spróbuję w domu, te w szpitalu tez jskos nie nalegaly ale nie proponowaly od razu tabletek. Ta co przychodzila do domu troche naciskał a ale probowalam, i jakos mi nie szlo, i to tez mnie stresowalo wiec wyszlo tak ze sciagalam. Moze nie szlo mi dlatego ze po tym tych 8 dniach w szpitalu maly zalapal lepiej butle. Teraz juz nie wazne. Jest zdrowy i to najwazniejsze.

Powidlowa padlam na tekst ze jak "cos" znajdziesz to musisz zjeść ;)

Zaraz szykujemy sue do TM. Czwartek i piatek mąż byl z Vincentem i bylo super. Dzis ide ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 08:12

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ja ostatni miesiąc ciąży i do tydzien temu nie jadłam non stop słodycze tylko żarłam inaczej tego sie nie da opisać. Nie potrafiłam sie powstrzymać a kiedys słodycze dla mnie mogły nie istniec, ale nie caly tydzien temu powiedziałam sobie koniec i nawet herbaty nie słodze. Jeśli bede chciala zjesc cos slodkiego to upieke ciasto bo i sobie szkodze a i malej to napewno nie pomaga.

Powidłowa moja tez nei chce butli. do 5 tyg ze 4 razy piła z butki odkad jestesmy w de nie bylo takiej potrzeby i teraz jest kapa. Dawałam z aventu ale ona taki długi ten cycek ma i kupilam ostatnio z dm ten ma krorki i już troche lepiej ale i tak nie pije :/

201509284965.png
    201703075565.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny ja przez cala ciaze nie wzielam nic slodkiego do ust, zandych przekasek typu chipsy, slodkie napoje, Coca-cola itp, nic naprawd ejak walnieta, Pasta do zebow bez gluoru, 0 farbowania wlosow, 0 lakieru do paznokci, 0 dezodorantow, a JAs mial 2500 kg, i moze byloby lepiej jakbym wiecej kalorii jadla w ciazy, jadlam duzo ale same "zdrowe" rzeczy.
    Nie pamietam kiedy ostatni raz w yzciu posmarowalam chleb maslem lub margaryna, na 100% nie przez ostatnie 10 lat, herbaty czy kawy nigdy nie slodzilam.

No trudno,

Tydzien po diecie 0,8 kg mniej, ale ja wczesniej tez 0 slodycyzy, naprawde moze ze 2-3 cukierki w tygodniu, wiec to nie jest tak ze mi ta dieta mega ograniczyla. no nic bede trwac na niej nadal bo mi smakuje i czuje ze jem mniej kalorri, moze dobije do 2 kg mniej w ciagu 14 dni.

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pisałam o pomarańczowym pampersach . Już nic
    Po nich nie mamy i sa wiele bardziej chłonne niż zielone . Z zielonych wycieklo pare razy a pomarańczowe zrobiła sie mega wielka i ciężka bomba i wszystko zostało :) podobnie jak w tych z dm tam te robiła sie bomba ale nie przeciekły

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja sie przerzucilam na zielone, bo pomaranczowych nie ma 4+ i jestem mega niezadowolona, grube, przeciekaja . Teraz wypürobowalam z Rossmann 4+ i sa ok chyba sie przestawie na te na chwile zanim dorosniemy do rozmiaru 5.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A próbowałaś może z dm tych ? Co mama to opinia :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nie probowalam bo nie mam w okolicy dm.

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny musze Wam napisac bonaz nie wierze. Poszlam z Vincentem do TM i juz od wejścia czul sie jak u siebie. Przywital sie z TM, z rybkami, z kolegą i popedzil sie bawic! Ja moglam nie istnieć! Zostal sam na prawie pol godz. i bylo super, bez placzu i zali. Jak wrocilam to sie cieszyl, przytulil i....popedzil sie bawic dalej. Nie chcial sie ubrac i szedl na rece do TM sam od siebie! Ja normalnie nie wierze.
    W ogole to jest zupelnie inna osoba i moze bardziej pasują do siebie z malym. Mam nadzieje, ze moja euforia nie jest przedwczesna. Wiecie ze ona nie chce pieniedzy za ten czas bez umowy? Dzis zapytalam o umowe id poczatku lutego, powiedziala ze od 15.02. mozemy podpisac bo ona musi 2 tyg. wczesniej zglosic do Jugendamt te bedzie miala nowe dziecko, i Vinnie bedzie caly czas do niej chodzil i nadal ona nie chce pieniedzy, powiedziała, ze mozemy nawet podpisac umowe od poczatku marca i caly luty maly moze i tak u niej byc. Oczywiscie chcemy jej zapłacić, bo w koncu sie nim opiekuje i cos on będzie u niej jadl. Jestem poki co pozytywnie zaskoczona.

Ja tez nie przepadam za zielonymi pampersami, teraz mamy sporo bo po promocjach kupilismy. Ale jak sie skoncza to pomaranczowe albo z dm czyvz Rossmana, bo mi ze lubie te fioletowe to 20€ za paczke to przegięcie. Slyszalam ze te z Muller sa dobre ale oprocz jednego dwupaku nie używałam.

Endokobietka, Ewelina1989, Koalka, annaki, Domi793, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena ja kupilam druga mala paczke zielonych tym razem w dm i tez smierdza i własnie wyciaglam bo mam paczke ale 4 zielonych z pl a my jeszcze 3 uzywamy ale wyciaglam jedna dla porownania i te z pl maja miły zapach. A mówi sie ze co niemieckie to lepsze.... no to nie w tym przypadku. A ja raz kupiłam te z dm tez smierdziały i mała miała zaczerwienioną pupe po nich ale wiesz kazde dziecko inaczej reaguje. Choc te oryginalne to sa takie nie sztywne a inne mi sie sztywne wydaja

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa,Ewelina to współczuje Wam...myśle ze za późno lub zbyt rzadko podawałyście butelkę.Szkoda,ze położna nie uczuliła Was na to,bo moja mi mówiła żebym regularnie podawała butelkę z moim mlekiem,woda,herbata obojętnie..zeby dziecko umiało pic z butelki.Zreszta ja nie wyobrażam sobie być uwięziona tylko przy piersi,mi laktator bardzo sie przydaje,często z Mężem gdzieś wychodzimy czy to sami,czy nawet z małym to karmie w restauracji,czy u znajomych moim mleczkiem z butelki,a nawet w domu czasami ściągam jak młody szaleje przy cycku,albo chce by za godz np mąż podał,bo ja sie już szykuje czy coś.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika widocznie jest chemia miedzy nimi. Przeciez nam tez nie wszyscy przypadaja od razu do gusty i z dziecmi jest tak samo. Widzsz supenie inne podejscie do tematu, moza wstepnie zalozyc ze TM z powolania. Oby tak dalej.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dziś w rossmann promocja na chusteczki pampersa, 3-pak za 2,99 - kupon 2e :-) , na grupie jest kilka kuponów które wchodzą na raz, wiec można kupić kilka paczek na jeden rachunek
    A z tymi pachnacymi i miękkimi pampersami to tez nie dobrze bo to znaczy że są zmiekczane chlorem i perfumowane, być może w de nie pachną bo Niemcy są bardzo restrykcyjni jeśli chodzi o skład produktów dla dzieci i może nie dodają tu tyle chemii do pieluch?

Koalka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina
    Ja właśnie te z dm chwale pod względem wchłaniania ale zapach jest straszny a może jego brak . Dziecko mi całe na siki śmierdziało szczególnie w nocy .

Annaki
    Właśnie wróciłam z rosmana sKoda ze w tamtym tyg kupiłam chusteczki i mam zapas . Lenory wielkie sa za 2,77€ jak sie nie mylę tez :)

Wogole jedziemy 6 lutego do pl ! Tak sie jaram :D ostatni raz byliśmy w maju :( . Już nie potrafię sie doczekać . Sa może jakieś mamy z śląska lub okolic ? Mężowi zawsze sie nudzi w pl mieszka od dziecka tutaj i chce go zabrać coś pokazać myślałam nad Krakowem i Zakopanym macie jakieś fajne inne miejsca godne uwagi ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 11:42

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja jestem rdzennie z Gliwic.

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O no proszę a ja z Siemianowic :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też nie jestem za perfumowaniem ale smród też jest nie fajny. Pampersy z lidla nie maja zadnego zapachu na przykład. Ani nie smierdza ani nie pachna, ale dla nas sa za szerokie
    Magdalena ja z Sosnowca a ty skad? Kraków jest ok :) idźcie do kamienicy strachów:D

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ