WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomba pampersowa :-)

Magdalena a widzisz, moze bysmy razem do szkoly chodziły (choc w sumie nie wiem, ktory Ty rocznik, ja `83), z Niwki byla jedna dziewczyna u nas. Ale sobie temat zapodalysmy.

A do Gliwic jeszcze moj maz na Politechnike chodzil po przyjezdzie z DE, ale mial problemy z jezykiem polskim wtedy i akurat zamieszkalismy razem a ja stracilam prace i zrezygnował.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tez do ekonomika chodzilam a potem na polibude. A mieszkalam na Wieczorka. Ale ja rocznik 1978 jestem. A pracowalam w Prok. Okreg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 18:24

Domi793 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka ogarnęłas jakoś ten app ? Wykorzystałam kupony usunęłam app zainstalowałam bez rejestracji i mimo to telefon pamięta i nie mam już tych kuponów na chusteczki np :/ mam iphona.

Monika
    O to ja dużo młodsza jestem :p

MonikaDM lubi tę wiadomość

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka wrote:
    Domi ja tez do ekonomika chodzilam a potem na polibude. A mieszkalam na Wieczorka. Ale ja rocznik 1978 jestem. A pracowalam w Prok. Okreg.

Ja rocznik 82'.. kurcze ale numer:) a teraz gdzie mieszkasz w de? Ja w Hamm

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hamburg

Domi793 lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny swiat jest maly :)

Domi793, Endokobietka lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena musisz wyczyścić dane w ustawieniach aplikacji, po tym raczej nie musisz usuwać app, no ja tak mam

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja sie zalogowałam na app i wylogowałam i mam kupony które wykorzystałam ;) tych ustawień aplikacji nie znalazłam w iPhonie o których pisze Annaki.

• Kasia83 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM trzymam kciuki za TM..ale jak tak piszesz to chyba beda niepotrzebne:)

Ja bylam moze 1.5 roku w Wieliczce i tam z wozkiem raczej nie ma szans..chybaze sa jakies trasy specjalne, ale nie przypominam sobie. Ja jestem z Krakowa:)

Wiecie co mam mozliwosc leciec do Madrytu na kilka dni w polowie lutego i kurcze waham sie strasznie, bo Gabrysia niby bedzie miala prawie rok, ale nie wiem czy wytrzyma 3h w samolocie i jak zniesie roznice cisnienia..ona jeszcze nie chodzi, duzo raczkuje i podnosi sie juz przy wszystkim wiec usiedziec jej bedzie chyba trudno..tak bym chciala poleciec, ale mam metlik.. :/

zem3zbmhb277dwos.png

Tabelka:Mamuski w Niemczech
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też chodziłam na grota a ty do ekonomika czy THM. Ja inny rocznik ja chodziłam do zespółu szkół projektowania i stylizacji ubioru ( ja akurat do technikum fryzjerskiego), ale moja szkoła wcześniej była na Będzińskiej tylko niby w jakąś tam nagrode ( jak ja byłam w 2 klasie) przenieśli nas do większej szkoły czyli do THMu a THM przeniesli na zagórze.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja jako dziecko mieszkałam w pobliżu Lenartowicza a później jeszcze nie z mężem a z chłopakiem wynajmowaliśmy mieszkanie na Lubelskiej obok Białostockiej.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale sama chyba byś nie leciała co?nie ma nad czym myśleć tylko pakuj sie i leć!ja tez miałam obawy z moim małym wtedy leciec,ale dalam radę i Ty tez dasz!na pewno szkoda by bylo nie skorzystać z takiej okazji.Troszkę zmienicie klimat,będzie fajnie zobaczysz.

Rany dziewczyny jak czytalam to na fejsie co te laski wyrabiają to aż mi wstyd i głupio iść juz do rosmanna.bez przesady bo jesli ktoś ma kilka roskow w miescie to tym bardziej może sobie takie zakupy rozbic na kilka części....
    Magdalena to nie widzialas na ulotce ze w tym tyg będą te chusteczki w promo?Fajnie ze jedziecie do pl,ale akurat na koniec karnawalu i nie pokażesz synusiowi karnavalzug?U mnie chłopaki się juz doczekać nie mogą i ja zreszta tez hihi.Przyjedzie do nas brat z dziewczyna bo u nich we wschodnich Niemczech tego nie ma i chca zobaczyć te paradę.

Monika trzymam kciuki za nowa TM!

pmzt5tj.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z dzieckiem zamiast Wieliczki, pojechałabym do Bochnii. Mi się tam dużo bardziej podobało ;)Te prezentacje multimedialne w Wieliczce są bardziej dla dorosłych, no i Wieliczka jest bardzo komercyjna. Naszej pani przewodnik nic się nie chciało (przez większość czasu myślała tylko by już przebiec cała rundę i skrócić zwiedzanie, bo chciała iść do domu... No i faktycznie całą trasę trzeba było biegiem lecieć (a jak ktoś robił zdjęcia czy chciał we wlasnym tempie ogladać, to się gubił. Parę razy nie wiedziałam gdzie iść... Szkoda, że dopiero pod sam koniec usłyszałam, jak rozmawia z innym przewodnikiem i faktycznie mówi, że skraca jak się da, bo jesteśmy ostatnią grupą i się jej nie chce...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia lec, ja tez sie balaam jak pierwszy raz lecielismy z Jaskiem a jemu sie mega podobalo i z 4,5 godzin lotu ponad 3 przespal. To ze nie umie chodzic to tylko plus na takim wyjezdzie - wierz mi na slowo :)

17u93e5exqfllrog.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja właśnie na grota była najarana na kosmetyczna w technikum albo właśnie projektowanie . Byłam nawet na dniach otwartych ale lipa wyszła .

Wendy szczerze moje dziecko jest jeszcze za małe na takie imprezy chętnie bym poszła ale jesteśmy w okresie gdzie wózek fajny na 10 min wiec uciekał by mi wszędzie . Co do chusteczek nie wiedziałam zawsze zapominam patrzeć na gazetki

Kinga pierwsze słyszę o Bochni muszę zobaczyć co to ale dzięki za pomysł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 09:20

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja do Ekonomika, konktretnie do LH (handlowe) ;)

Dziewczyny dzieki za kciuki za TM, przydadzą sie, przydadzą bo min nze jestem poki co zadowolona to z tylu glosik podpowiada, ze moze za wczesnie na euforię, zobaczymy co będzie dalej. Bede pisac. Moj.maz jeszcze mowi ze tamta w porownaniu dobtej byla bardziej arogancka, ale ha juz nie chce sue zastanawiać i oceniać.

Kasia ja bym raczej leciala nawet zmoim rozbójnikiem :)

• Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena no Bochnia to to co i Wieliczka. A czemu lipa wyszła z tą szkołą? Generalnie fajna szkoła dużo sie dzije.
    Wendy co to za parada ja nic nie wiem.
    Monika swiat mały :)

201509284965.png
    201703075565.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2202 wrote:
    Ewelina ja właśnie na grota była najarana na kosmetyczna w technikum albo właśnie projektowanie . Byłam nawet na dniach otwartych ale lipa wyszła .

Wendy szczerze moje dziecko jest jeszcze za małe na takie imprezy chętnie bym poszła ale jesteśmy w okresie gdzie wózek fajny na 10 min wiec uciekał by mi wszędzie . Co do chusteczek nie wiedziałam zawsze zapominam patrzeć na gazetki

Kinga pierwsze słyszę o Bochni muszę zobaczyć co to ale dzięki za pomysł
    A i posprawdzaj sobie czy obiekty, które chcesz zwiedzić są czynne, bo nas ostatnio zaskoczyło info, że większość zamków pałaców które chcieliśmy zobaczyć była poza sezonem zamknięta...:( A wybraliśmy się na początku listopada (a przerwy chyba były do marca :()

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina mieszkałam w siemianowicach i mama panikowała Że tak daleko będę musiała jeździć . Wiec poprawiłam sie z tym :p

Kinga
    Dziękuje :) Aqua park w Krakowie napewno będzie czynny a resztę sprawdzę ale chyba poprostu pojedziemy do Wisły albo Zakopanego. Tygodnia zabraknie jak by sie chciało wszystko wszystko :)

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena ja byłam pierwszym rocznikiem jak otworzyli technikum fryzjerskie to w klasie miałam dziewczyny co po 2 godziny dojeżdżały z przesiadkami ;)

Dziewczyny czy znacie jakąś firme z która mozna podpisać umowe na internet, ale na rok nie na dwa?? Mamy teraz z aldi talk ale to na dłuższą mete nie jest fajne. A umowy na 2 lata nie chcemy bo nie wiemy czy będziemy tutaj tyle. Juz wystarczy że w pl musieliśmy płacić do stycnia za telefony i internet a nie korzystaliśmy.

201509284965.png
    201703075565.png
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ