X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzzz...alez ja dlugasne posty tworze. Chyba zaczne skrótów uzywac.

Wendy jak chcesz to ja polece Ci moje :)

• Wendy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika spoko ja tez zwykle jak sie rozpisze to ohhhh.bana kiedys dostane za to hehe

A jakie masz?w sumie do tej godz siedzialam i wertowalam szukałam porownywalam i chyba wreszcie znalazłam.Juz mam dość wybierania.A musze znaleźć jakas cieniusią czapeczkę na wiosnę bo kupiłam w Pepco ale coś mi srednio pasi.Trochę gruba a u nas to w tym sklepie wyboru żadnego.

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z jedzeniem, to ja daje zawsze jak Jas krzyczy ze jest glodny, ale on jest niejadkiem i jest mega szczuply, ale ma fazy ze np 3 dni je non stop, a potem przerwa, wiec u nas to jest krotkotrwale i wtedy dostaje ile chce. Tez nam kiedys lekarz pwoiedzial, ze takie zmiany apetytu sa scisle zwiazane ze skokami rozwojowymi, po dzieci nie rosna regularnie tylko wlasnie skokami.

Koalka pomaranczowe pampersy, jesli zielone sa bez promocji, sa mniej wiecej 40% tansze. Wychodzi mi 1 pielucha po 0.16 € ale przy rozmiarze 4, 3 sa po 0,13 za sztuke. Prawie wszedzie maja ta sama cene (Budni, Rossmann, DM), nie bywaja w promocji, bo sa juz tanie, czasem mozna zdobyc wieksze opakwoanie, to wychodzi taniej, ale bony z pampersa, na ktroych jest napsiane ze sa na wszystke rodzaje mi zawsze przechodzili i dalej przechodza, bo pare dostalam, wiec wychodzi mi pielcuha 4 za 0,11, a 3 0,095.

Koalka lubi tę wiadomość

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wendy ja dokładnie tak samo widze temat strzelających kup ;)
    Mi chodzi wlasnie po głowie krzesełko Moniki,do którego link kiedyś dała.Ale na razie nie kupuje bo młody sam nie siedzi.A Ty do tej pory jak syna karmisz?

Monika ja to jeszcze znawczynią diety u takich roczniakow nie jestem,no ale chyba bym dała jak syn by chciał no bo ma płakać z głodu?przeciez Vincent nie ma nadwagi,wiec moze tyle potrzebuje,intensywnie teraz rośnie,rozwija sie,duzo sie rusza.Tym bardziej ze z tego co piszesz to sięga po zdrowe rzeczy,owoców na pewno bym nie żałowała.

Endokobietko dzieki,my tez juz rozm 4 nosimy.Zauwazylam ze w rossmanie za bardzo tych pomarańczowych nie ma lub sa tylko takie małe paczki.ja widziałam chyba tylko kupony na zielone i jumbo pack.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tych strzelajacych kupach przeczytalam w poradniku zdrowia niemowlaka :)

Koalka to niezle ze juz na 4 jestesmy. My tez, chciaz teraz uzywamy czesto 4+, niestety nie ma z pomaranczowych wiec przerzucilsiumy sie na zielone na noc a w dzien na rossmann.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 09:45

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.ebay.de/itm/Kinderhochstuhl-3-in-1-Kombihochstuhl-pink-B-Ware-/272199231224?nav=SEARCH

Takie mamy tylko brązowe. Widzę ze teraz na Ebay sa ciut inne tez, w sensie ksztalt maja inny i sa na kolkach tez. My jestesmy zadowoleni, bo tez jest latwe do utrzymania w czystosci, jedyne co to ten pokrowiec na oparcie chce dokupic jeszcze jeden bo ja akurat nie mam z ceratki, a sa takie, i musze prac co jakis czas.

Wlasnie przeciez nie zostawie go krzyczacego z głodu. A faktycznie on non stop teraz jest w biegu, wiecznie coś robi, gdzies pędzi czy sie wspina.

No i u nas checi siadania na kibelek ciag dalszy. Dzis rano bez pieluszki i z taka podkladka dla dzieci chwilke posiedzial, nic nie zrobil ale mnie cieszy ze sam chce. Mowilam o tym naszej TM, i ona powiedziala te moze Vincent widzial jak ona wysadza Leona, kolege od Vinniego, bo Leon sie uczy, wiec pewnie podpatrzyl i dlatego chce. Pewnie jeszcze dlugo beda to tylko proby o zabawa ale dajne to jest jak on sie uczy tylu rzeczy.

Koalka ja to zawsze mowie, ze jazda z nas jest specjalistą od rozszerzania diety i szefem kuchni w swoim wlasnym domu. Tu mozemy sie powymieniac doswiadczeniami, a mamy mlodszych szkrabików posklejaja z tego do kupy wlasne metody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duze paki pomaranczowych pampersow widzialam wczoraj w DM. W Rossmanie ich prawie nigdy nie ma i w Normie czasami tez sa.

Nie znalazlam wczoraj tej Miechunki. Moze uda mi sie kiedys przy okazji. Ale okazalo sie ze w mieszance suszonych owocow ktore kiedys kupilam jest żurawina, rodzynki i właśnie Miechunka :)

Endokobietka lubi tę wiadomość

• Wendy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja też bym dawała jeść kiedy dziecko chce i tak zawsze robiłam i powiem Ci ze mam doświadczenie w dwóch różnych przypadkach bo pierwszy syn byl chudziutki jako niemowlak a drugi pulpet.I to się z wiekiem ciągle zmienia bo starszy po przedszkolu przytyl ale teraz wyskoczył do góry i jest mega chudy,zreszta ma zajawke na sport i fit.Drugi z kolei po niemowlęctwie schudl a teraz mu sie przybralo,ale podejrzewam ze za 3-4lata tez go wyciągnie i sie nie martwię.Jak maly chce to mu daj,dziecko najlepiej wie co i kiedy potrzebuje i dobrze ze Ci daje znak.

Koalka wczesniej go karmiłam w huśtawce -bujaku,czasem w nosidełku jak bylo w domu a tak to na kolanach go trzymam i denerwujące to jest bo za dużo czasu mi to zajmuje i nic innego w tym momencie nie mogę zrobić.Na dodatek on często mi głowę odwróci i w tym momencie mam uwalona bluzkę.....wrrtrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 10:23

pmzt5tj.png

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej bajki: dostajecie tez tyle zaproszen na FB? Ja dzis znowu dostalam 2 ale ja tych ludzi wogole nie znam, widzialam ze obie laski sa z HH, ale nie wiem czy mam cos do nich pisac czy po prostu usunac zaproszenie. Udzielam sie w 2 grupach z HH, ale akurat z tymi osobami nawet nigdy nie pisalam. Czy oni widza ze usunelam to zaproszenie, a jak kogos przez przypadek dodam to jak go usune to tez to widzi? Sorry ale akurat w sprawie FB tepa jestem jak malo kto.

17u93e5exqfllrog.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko no mi tez się zdarza dostać jakieś dziwne zaproszenia, ale jak nie znam to usuwam, te osoby tego nie widzą, nie widzą również jak zaakceptujesz a później usuniesz tak więc możesz :-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki :) to sobie troche pousuwam, to mi moze 10 zostanie :)

17u93e5exqfllrog.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam mysle ze dużo więcej osób czyta niż sie udziela na tych forach i jesli raz gdzies podalyscie namiar na siebie lub ukierunkowałyście jakos to takie podczytujace osoby mogą was właśnie zapraszać do znajomych.One czytają i czuja się jakby nas znaly hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 15:41

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja zawsze pytam skąd się znamy, nigdy nie dostaję odpowiedzi.

Jeszcze pytam o elternzeit. Jeśli zgłoszę tylko dla siebie i zaznaczę ze ojciec dziecka nie chce, to czy można jeszcze się zdecydować?
    Ja zaznaczałam od razu dla siebie i męża, ale koleżanki mąż nie wie jeszcze czy chce czy nie. W dokuemcie jest do wyboru "ja, ich stelle antrag", "kein Antrag, jedoch wird der Anspruch " "nein, weitere Angaben entfallen ab hier"
    Czy jak zaznaczy ostatnie to już przepada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 18:38

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika Koalka ja mam dokładnie to samo krzesełko co Monika dała link kupiliśmy już ze 2 mies temu na allegro odebraliśmy przy okazji wizyty w pl. A nasze ma jeszcze płozy do krzesła wiec jest jeszcze krzesło bujane.

Wendy no jak pisałam wyżej mamy to krzesełko co sie rozkłada później, ale to z ikei też jest super. ja kupiłam to duże krzesło bo i tak i tak kiedys będzie trzeba kupić krzesełko i stolik więc będe miała z głowy.

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio znowu zalozylam FB, trzy dni temu i tez dostaje zaproszenia od ludzi ktorych nie znam. Albo dostalam od dziewczyny, z ktora chodzilam na kurs (ona dolaczyla tylko na ostatnie 2-3 tygodnie), a zamienilysmy ze soba jedno zdanie bo jej poprostu nie trawilam, chyba z wzajemnoscia. Nie wiem po co takie zaproszenia? Po to zeby miec wieksza liczbę znajomych? To juz czuje konkretna znajomosc z Wami mimo, ze na oczy sie nie widzialysmy.

Powidlowa ja nie mam pojęcia czy pozniej mozna zmienic zdanie.

Przyszla nam decyzja pozytywna odnosnie Landeserziehungsgeld. A myslelismy ze skoro maly chodzi do TM to sie nam nie nalezy, bo tak tez pisalo na stronie. Ale skoro sami przyslali nam wniosek to wypelnilismy, myslelismy, że może cos dadzą ew. za luty, bo wtedy nie mielismy umowy z TM, a tu taka mila niespodzianka. Przeleja nam teraz pieniazki za czas od stycznia do kwietnia, a pozniej jeszcze maj i czerwiec.

annaki, Endokobietka, Wendy lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz super :-) , dobrze że nie zwlekalas jak ja ;-) , czyli dostaniecie do 18 mies życia?

MonikaDM lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki no tak wychodzi, ze do 18 m.ż. Ale my tez nie od razu skladalismy ten wniosek, jakos w marcu bo oni sie sami upomnieli, a jak przyslali wniosek to jeszcze z 3 tyg. lezal na półce.

Ewelina naste tez ma plozy ;) Zastanawiam sie kiedy mu zalozyc pierwszy raz.

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maść majerankowa pod nos, mogę dać małej czy nie? Jak tak to kupię w de?

Magdalena2202 lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Wendy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa kiedys od maleńkiego sie stosowalo.Teraz przy trzecim dziecku albo sie zmieniło zalecenia albo ja ulotkę doczytalam ze od pierwszego roku życia.Mi zawsze pediatra polecała stosować wiec i teraz jak mam potrzebę to smaruje delikatnie pod noskiem.Nie bój żaby,nie zaszkodzi tym bardziej ze twoja ma juz ponad pól roczku.
    A jak to się tu nazywa i czy można kupić to nie mam pojęcia niestety.

pmzt5tj.png

• powidlowa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wendy;)

3i49tv7371hkkcdh.png
‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ