X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Niemczech
Odpowiedz

Ciąża w Niemczech

Oceń ten wątek:
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po U5, Podobno mela robi rzeczy które powinna w 8-9 miesiacu, a ja i tak twierdze że ciamajda jest;p
    Gardło lekko zarumienione, ale skoro nie budzi jej kaszel w nocy to nic nie dostaliśmy. W Polsce pewnie by już antybiotyk dostała. Poczekam na rozwój sytuacji i zobaczymy co z basenem w tym tygodniu.
    DOstałyśmy skierowanie do okulisty, nie zrozumiałam do końca na co ale tam się dowiem, heh głupia nie dopytałam.

Endokobietka lubi tę wiadomość

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa a Ty albo maz nosicie okulary?

17u93e5exqfllrog.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O taka z Aldi i Netto tez mialam. I dokladnie...maly nie zjada tego duzo wiec troche cukru obecnie mu nie zadzkodzi. Poza tym jak robie domowe ciasto to tez dodaje cukier (swoją droga ostatnio robilam ciasto gdzie nie bylo mąki, bylo na mielonych orzechach, plus gruszki z zalewy i bita smietana, bylo pycha). Chyba wszystkie te suszki maja troche cukru.

Moze glupio, ale zapytam: a co to ten Physalis i Miechunka? I gdzie to kupilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:15

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to samo, wbij w Google. Polska nazwa to tez jagody inkow, jak zobaczysz to napewno skojarzysz. W prawie kazdym sklepie sa teraz.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/miechunka-jadalna-peruwianska-wlasciwosci-i-wartosci-odzywcze_33526.html

17u93e5exqfllrog.png
  • Magdalena2202 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To to sie je :O? Hoho ja to sie tym bawiłam za dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:26

klz9hdge0lglbc15.png

dqpr9vvjo20nv5qb.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietka ja powinnam nosić, ale leżą w szafie, albo gdzieś indziej.

Mam na skierowaniu z. A. Sehschwaeche , auffaellige Skiaskopie. Czyli jakieś nieprawidłowości w widzeniu, tak?

O to tak się to nazywa;p Smaczne to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 13:39

3i49tv7371hkkcdh.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powidlowa napisal ze doslownie slabowidzacy i zalecil badanie nazwane Skiaskopie, jak sie nie myle to jest badanie z zakraplaniem oczu i robia je zeby dobrac okulary. Ale w tym wieku to o niczym nie swiadczy, zapisz sie gdzies do okulisty i sie sprawa wyjasni.

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokoietka no tak atropiną się zakrapia, nie lubię tego uczucia. "Pewnie będzie krzyk.

Co to są strzelające kupy? Czytam o tym co rusz, a nie wiem jak to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 14:11

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokobietko sama pomyslalam, ze glupia jestem ze w Google nie sprawdziłam ;) Wlasnie widze to teraz w sklepach i pierwsze co pomyślałam "oni to tutaj jedza"? Ja pamietam z dziecinstwa jeden taki ogrodek pod blokiem gdzie roslo tego strasznie suzo :) Wybieramy sie na spacer wiec jak w drodze powrotnej napatoczy nam.sie jakis sklep to wejdziemy i zobaczymy czy jest i kupimy.

Powidlowa a na badaniu Mela wodzila wzrokiem za swiatelkiem? Bo Vincent nie chcial i tez dostal skierowanie do okulisty, ale ten stwierdzil, ze nieprawidlowosci nie ma i swiatelkomoze jest dla niego niezbyt interesujace, musialby zrobic badanie z kroplami wlasnie, ale to bez sensu skoro wszystko jest ok. Na wszelki wypadek zrobilsmy badanie takim soecjalnym urzadzeniem ostatnio, o skoro byla taka opcja to skorzystalismy. Badanie trwalo 3 sekundy i od razu bylo wiadomo czy cis jest nie tak. Mymamy oboje wady wzroku i dlatego tez kontrolujeny siebie i malego tez bedziemy.

• Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzelajaca kupa to taka w ktorej jest duzo gazow w srodku, tak jakby sie penila, niebezpiezcna gdy jest w niej dodatkowo sluz, bo moze wskazywac na nietolerancje pokarmowa.

17u93e5exqfllrog.png
  • Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ghalo a my po u7a:) szczepienie mmr nr dwaza nami. Koniec do 5 ur. Florek powiedział tylko ala i tyle :) dzielny
    My mamy skierowane do ortopedy bo jedna stopa krzywa i ma ocenić co robimy czy wkladki cz gimnastyki

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Endokobietka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Berlinianka, szybko zalatwiajcie to z ta stopa, moj bratanek ma 8 lat i tez ma kryzwa i podobno w tym wieku juz niewiele da sie zrbic. Jas mial mega krzywa, a teraz to lekarz musi w akta sprawdzac ktora to stopa byla bo nic nie widac po gimnastyce., ale Florian ma juz 3 latka wiec moze w takim wieku wkladka. A wkladki te sa super, sama mam, chociaz nic mi nie jest i wogole mnie stopy nie bola :)

17u93e5exqfllrog.png
  • powidlowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, a nawet nie wiem czy wodziła, bo czekaliśmy na wizytę, wtedy osobno na to badanie i już głodna i wściekła była, ja też.

3i49tv7371hkkcdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Berlinianka dzielny Twoj Florian. Mam nadzieję, ze wkladka wystarczy i stopka szybko nabierze właściwego kształtu.

Powidlowa oj, glodny maluch to zly maluch ;)

Koalka jeszcze tak pomyslalam o tym co pisalas, ze maly nie chce mm. A jakbys najpierw przyzwyczajala go ze czesciej poprostu butle dostaje ale z Twoim mlekiem, i stopniowo dopiero wprowadzac mm? I niech tata go karmi jak czesto sie da, bo pewne maly juz na tyle kumaty, ze wie iz mama = mleczko :) Naprawde widze, ze jest oroblem, z odstawianiem od piersi, tzn. ja nie znam nikogo kto by nie mial z tym problemu.

• Berlinianka Przyjaciółka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam w pl mowil ortopeda ze do trzech lat nic sie nie robi, nie pogorszylo sie jest może minimalnie lepiej

qb3c3e5e6ni45jhf.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Normalnie nosiłam do czasu az zgubiłam... Potem kupiłam nowy (przerwa przez weekend) i dziurka mi się trochę zarosła, jak przepchałam to zaczął sie babrać no i teraz zakładam tylko by przepchać dziurkę przy okładach poki się nie wygoii. Na czas ciąży są takie z miekkiego plastiku, które są duzo dłuzsze od normalnych wiec jak się brzuch powieksza, to się nic nie dzieje. Tylko włsnie szybko sie w tym platiku gwint wyrabia no i "się gubią"
    A ja mam kolczyk w pępku a raczej dziurę po nim. Kolczyka nie noszę od 100dniówki, ale nawet dzis z ciekawości włozyłam kolczyk z ucha i nie zarosła dziurka.

201509284965.png
    201703075565.png
  • Ewelina1989 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka a ty kaszki dajesz?? ja od miesiąca dopiero wprowadzam czasamo co dziennie czasami co 2 dni do 4 łyżeczek no bo niby ten gluten 2 mies trzeba wprowadzać. Ja kupiłam to mleko z hipp ohne starke w saku jest dobre daje małej ale ona nie umie pic z butli, ale jak jej dałam łyżeczka to smakowało zresztą mam wrażenie że jej wszystko smakuje odpukać.

Nauka picia z butli trwa codziennie daje jej jakąs herbatke ostatnio kupilam jakis sok ona nie ssie tylko gryzie butle więc jej leci to jakie miny stroi bo to taki intensywniejszy smak aż śmiać sie chce. I najlepiej jak sama trzyma butle :)

Anka cierpliwości jak dopiero tydzien dajesz cos innego może ta twoja kruszyna nie pluje poprostu nie wie jak ma to zjeść. Mojej Emi na poczatku w buzi poprostu dużo wypadało bo jadła tak jakbyy ssała to jezykiem wypychała to wkońcu wpadła na sposób co było bardziej wodniste to ciągła jak ze słomki heh, powoli powoli i załapie ja sobie tak tłumacze że butle załapie. Miała karmić do 6 mies a już karmie o 8 dni za długo heh ;)

201509284965.png
    201703075565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzieki za radę,ale młody butelkę z moim mlekiem wypije bez problemu,ale juz z mm nie,taki z niego koneser smaku ;) on nawet kaszki nie chce za bardzo pic.Ja tez pomału mu rozszerzam dietę,po 5 msc z warzywkami zaczęliśmy,owoców do dziś jeszcze nie jadł,ostatnio tylko jabłuszko.

Wendy wiem,ze mleko mamy najlepsze,ale to nie oznacza ze chce karmić do 2r.ż dziecko.Poza tym póki co to on nic nie chce zbytnio jeść nawet kaszki,a tak to zostać nie moze.A to ze rozszerzam diete 6 msc dziecku to zupelnie normalne.Tak jak pisałam wcześniej,mam wrażenie ze większość osób to juz po 4 msc rozszerza.

Endokobietko pisałaś kiedyś o pomarańczowych pampersach,po ile wychodzi Ci pampers?i gdzie kupujesz?zielone sa duzo droższe?

Powidlowa hmm cóż ja Ci mogę doradzić mój synuś od urodzenia z tych co wodę i kąpiel uwielbiają :) wiec basen to dla niego relax,fakt miał na początku duże oczy i sie rozglądał ale ani troszkę nie zapłakał :) byliśmy na super basenie,specjalnym dla takich maluchów.Najpierw mąż trzymał go i z nim pływał,przyzwyczajał do wody,a dopiero późnej wsadziliśmy go do baby swimmera i tak samo najpierw go i tak podtrzymywalismy a pózniej juz sam dryfował ;) uwierz mi ze nie wyglądał zeby mu było niewygodnie lub sie dusił ;) mowię pełen relax :) z 30 min pływał w tym kole,nie robiliśmy przerw.

• Wendy Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie określenie strzelające kupy to takie które często robią malutkie dzieciaczki tak do hmmm ja wiem do 3-4mies.Wydaje mi sie ze one robią z takim ciśnieniem ze często je właśnie słyszymy jak zrobią.A nie zdarzyło wam sie nigdy jak przewijałyście maleństwo a tu nagle bamm jak z armaty i wszystko w kolo do czyszczenia hahaha.

Bylam dzis w nowym sklepie dziecięcym u mnie w miescie oglądać krzesełka.Byly aż cztery w tym dwa drewniane.No szał pał normalnie,dwa przymierzyliśmy młodemu sie podobało.Ale ja dalej nie wiem które chce....rany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 23:37

pmzt5tj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka w tym temacie to ja akurat nie powinnam sie duzo wypowiadac, to tylko rada gdzies tam zaslyszana. Vincent cyca dostał kilka razy i nie chciał, wiec dostawal odciagane z butli i bylo bez znaczenia czy moje mleko czy mm. Moze spróbuj jakies inne, moze smak inny jak poczuje to mu bardziej podpasuje.
    A o Pampersy to ja Ci powiem tak, ze zielone kosztują obecnie 17,99 a pomaranczowe 12,95. Pisze o rozmiarze 5, tylko nie pamietam ile sztuk jest w opakowaniu.

Znowu jestem dumna z mojego synka :) W lazience od jakiegoś czasu stoi nocnik i czasami przed kapiela prosze Vincenta, zeby "pokazal mi jak.ladnie siada na nocnik", zawsze siada ale w ubraniu, dzis znowu go poprosilam, ale byl juz w samym Pampersie, a on pokrecil glowa i podszedl do kibelka i otworzyl klape, zapytalam czy tam bedzie robil siku a on się cieszył, zapytalam czy chce siadac, a ze usmiech na buzi byl to go posadzilam na chwilkę, ucieche mial wielką, oczywiście wychwalilam go pod niebiosy, tylko caly czas byl w pieluszce, moze za jakis czas sprobujemy bez. Generalnie nie chodzi mi w tym wpisie o samo "siusianie" tylko o to, ze te małe szkraby potrafia jakies tam decyzje podejmować. Tacy mali a tacy duzi :)

Dziewczyny czy mam dawac malemu jesc za kazdym razem jak krzyczy ze coś chce? No od ok. 2 tygodni mam wrazenie, ze on tylko je. Zjada sniadanie i za godzinę stoi pod lodowka i krzyczy "daj, daj, daj", po obiedzie potrafi wciągnąć jeszcze dwie czasem trzy mandarynki, ale obiadu juz jesc nie chce. Generalnie wyglada to u nas tak, ze jest śniadanie powiedzmy ok. 8:00, 10:00 banan lub jogurcik, taki maly, po 12:00 obiad, ok. 15:00 jakis owoc, placuszki, manna w miedzy czasie czasami jakis "slodycz" taki dla dzieci lub żurawina suszona i o 18:00 kolacja. Ale! Czesto jest tak wlasnie w ostatnim czasie, ze zje sniadanie i juz o 9:00 domaga sie banana, po 10:00 zje np. ten jogurt, o 12:00 obiad (dzis u TM), a o 14:00 poprawil obiadem w domu plus dwie mandarynki, poszlismy na spacer, w sklepie zobaczyl banany wiec znowu krzyk i "daj, daj, daj", 2 keksy, w domu ponad pol jablka i kanapka na kolacje. No mam wrazenie, że w kółko cos chce jeść. Ja wiem, ze zazwyczaj mamy sie martwia bo dzieci sa niejadkami, ale i nas to zupelnie w inna strone idzie. Niby maz i rodzice mowia, ze skoro on tyle teraz biega i skacze to spala to wszystko, ale czy dajac mu tyle nie rozepcham mu zoladka, tylko znowu przecież nie pcham mu na sile, ale mam wrazenie ze on je tyle co my a juz na bank wiecej niz moja mama.

Koalka lubi tę wiadomość

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ