Ciąża w Niemczech
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdalena no Lenie zaczęłam mówić dopiero jak brzuch był widoczny bo wcześniej to chyba była jakaś abstrakcja a jak już mogła poczuć kopniaki to była radość. Ogólnie ona mówi ciągle że mama ma dzidzię i ona kocha siostrzyczkę i że mama pójdzie do szpitala i jej przywiezie i w przedszkolu też ciągle mówi że mama ma dzidzię w brzuchu i że ona sama też ma dzidzię . Ale to przyszło z czasem. Wcześniej jakoś tak bez entuzjazmu
-
Gondi z gumka nie probowalam ale legginsy nisze bo mi najwygodniej od czasu hiperki (przez nia juz mialam brzuch obolaly i mocno spuchniety) a w domu dresy ale w dresy ja sie zawsze po domu przebieram... tylko teraz juz mi troche chlodno w leghinsach musze sprobowac tej gumki...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Muniek, radosne wieści! Gratuluję serdecznie pięknego synka
Marzycielka, to dobrze, że mogłaś zdecydować i trzymam kciuki za Was
Ja akurat tuż po świętach kupiłam sobie spodnie ciążowe w h&m, nie było wtedy przecen. Może jeszcze rozejrzę się za czymś skoro jest wyprzedażMarzycielka111192 lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Cześć, ja co prawda nie w Niemczech i już nie w ciąży ale zdarzyło mi się pracować w De i w Austrii i kto wie jak się życie potoczy. Wydajecie się fajne babki to wbijam. U nas synuś ma 3 m-ce, niestety nagłe cc po porodzie naturalnym, pełnym rozwarciu itp. ale duży był, owinięty wokół szyi i nie wylazł by sam. Już zapomniałam, mam leciutki żal do siebie,że mi sn nie wyszło i następne chcę sn. Bardzo powoli dochodzę do siebie, jeszcze ciągnie brzuch, więc nie ćwiczę, a po dłuższym spacerze padam na ryj dosłownie. Mam zamiar dobrze wykorzystać ten czas w domu i chyba już się trochę nauczyłam "żyć" na zwolnionych obrotach.
-
Milenka witaj.
Często czytałam, że w przypadku próby SN zakończonej cc dziewczyny mają takie odczucia, ale zupełnie to jest bez sensu. Przecież próbowałas, myśl zawsze pozytywnie i wierz mi,lepiej tak, niż gdyby ktoś mimo wszystko zmuszał cie do sn i wtedy jeszcze jakieś niedotlenienie lub coś gorszego. Twoj synek jest z Wami i tylko to się liczy. A jak mały ma na imię? Wybieramy się do Austrii na weekend ale to już chyba po egzaminach męża i pewnie tylko gdzieś przy granicy. Raz tylko 2 godziny czekaliśmy na rodzinkę w Graz. -
Monika jak nie macie jeszcze w Austrią zaplanowane gdzie to polecam Silbertal piękna dolina do okola piękne góry na sanki z młodym jest nie duży wyciąg . Hotel polecam bergkristall nigdy nie byłam
W hotelu cieplejszym i z takim klimatem . Wszystko z drewna basen i super pyszne jedzenieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 20:54
-
Ooo Magdalena, dzięki. Jeszcze nie mamy nic konkretnego bo najbliższe dwa weekendy to będą urodziny małego, pozniej zaraz po tym zabiegu nie pojedziemy, ale mam nadzieję że w końcu się uda, bo później w marcu mamy urlop i też coś chcemy wykombinować.
-
Muniek wrote:Dziewczyny ja nie zdążyłam do lekarki bo mały dziś o 5:32 postanowił w końcu wyskoczyć i tak jak było przewidywane kawał chłopa. 4395g i 61cm poród miałam mega ekspresowy,o 4:40 byliśmy w szpitalu a niespełna godzinę później było po wszystkim. Tylko niestety porozrywał mnie mój wielkolud i musieli mnie szyć pod narkozą. Ale wszystko można znieść dla takiego słodziaka
Muniek ogromne gratulacje. Ty rodziłaś w Landshut? Jeśli tak to w tej klinice (bodajże st.marien) czy w Lakumedzie? Jak ci tam było (wsensie czy porodówka była przepełniona, czy położna się tobą zajmowała czy raczej miała cię w nosie? Orientujesz się może jak wygląda kwestia porodu w wodzie (w sensie ile mają przystosowanych sal do takiego porodu i jak w praktyce wygląda ochrona krocza (mały cię poturbował, to chyba jest ok, dobrze myślę?) Wiesz może coś nt pokoju rodzinnego i kosztów?
-
Kinga ja rodziłam w Landshut Achdorf. Powiem szczerze że porównując pobyt teraz a dwa lata temu to istna przepaść. Teraz jest tam niesamowity przemiał porodów. Zdarzają się zołzy pielęgniarki,gdzie kiedyś wszyscy jak anioły. Owszem są też osoby pomocne i przemiłe ale to już nie jest to samo co kiedyś. Niestety nie mam pojęcia jak to wygląda z porodem w wannie czy też pokój prywatny. Nie interesowałam się tym.
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Muniek wrote:Kinga ja rodziłam w Landshut Achdorf. Powiem szczerze że porównując pobyt teraz a dwa lata temu to istna przepaść. Teraz jest tam niesamowity przemiał porodów. Zdarzają się zołzy pielęgniarki,gdzie kiedyś wszyscy jak anioły. Owszem są też osoby pomocne i przemiłe ale to już nie jest to samo co kiedyś. Niestety nie mam pojęcia jak to wygląda z porodem w wannie czy też pokój prywatny. Nie interesowałam się tym.
-
Witam Dziewczyny!
Jestem tutaj w sumie nowa i mam pytanie odnośnie Testu PAPPA i NIFTY. Ten pierwszy mnie nie przekonuje za bardzo.
Jutro mam wizyte i musze zdecydowac czy robię czy nie. Wolalabym NIFTY ale nie mogę znalezc info gdzie w okolicach Wiesbasen mozna go wykonac.
Czy jest ktos z Was z okolic Wiesbaden badz Frankfurtu i orientuje się moze?
Pozdrawiam serdecznie -
Hej dziewczyny
W piatek bylismy na wizycie... z maluszkiem wszystko dobrze ma juz 1,48cm i seruszko pieknie bije! Lekarz robil normalne usg pozniej w 3d z kazdej strony pomierzyl poogladal... nie widac bylo drugiego wiec albo sie schowal jeden pecherzyk za drugi (chociaz poprzednio byly w dwoch roznych miejscach te pecherzyki ze nie dalo sie obu naraz uchwychic bo jak bylo widac mniejszy pecherzyk to zarodek z duzego znikal) albo go nie ma juz... lekarz nie potrafil za duzo powiedziec bo moj prowadzacy pierwszy raz mnie widzial poprzednie usg jeszcze w Kinderwunschzentrum mialam... za 2 tyg kolejna wizyta moze sie wtedy wyjasni ostatecznie co i jak...
Pospisalam tez w piatek moj beschäftigungsverbot...gondi, Paulina.G, Alphelia, annaki, J.S, Muniek lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pałka wrote:Witam Dziewczyny!
Jestem tutaj w sumie nowa i mam pytanie odnośnie Testu PAPPA i NIFTY. Ten pierwszy mnie nie przekonuje za bardzo.
Jutro mam wizyte i musze zdecydowac czy robię czy nie. Wolalabym NIFTY ale nie mogę znalezc info gdzie w okolicach Wiesbasen mozna go wykonac.
Czy jest ktos z Was z okolic Wiesbaden badz Frankfurtu i orientuje się moze?
Hej ja jestem z tych okolic i również miałam ten sam dylemat co Ty, póki dobrze nie rozeznałam się w temacie. Zrobiłam test pappa z USG genetycznym I trymestru u dr. Bielicki we Frankfurcie i polecam. Takie badanie daje 95% pewności, a test Nifty 99%. Chodzi o to, że normalnie robi się najpierw pappa i jeśli tam nie wyjdą żadne zagrożenia wad to nie ma sensu wykonywać nifty, które jest dużo droższe. Jeśli wyjdą złe wyniki, to lekarz zaleci wówczas nifty lub amniopunkcje.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Monia:* nie mam za zle w zadnym wypadku bo my z mezem caly czas mowimy ze najwazniejsze zeby chociaz jedna rosla zdrowa i zeby jedna szczesliwie donosic i urodzic
Monika_DM lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Marzycielka jak po cc? Jak sie czujecie?
Magdalena jak samopoczucie?
Muniek wy juz w domu?
Monika jak rozmowa przed zabiegiem?
Annaki jak tam sytuacja zaczyna sie cos czy mala siedzi grzecznie?
Cisza tu jak makiem zasial
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700