X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Szwecji
Odpowiedz

Ciąża w Szwecji

Oceń ten wątek:
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniliśmy do szpitala,kazali czekac...debile i tyle jak dla mnie.

Ps.Ile kosztuje wizyta prywatna mniej wiecej???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2017, 20:54

..ile jeszcze i czy wogóle...
    ...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 13 września 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Madzialena:). Powodzenia dr ła córeczki w przedszkolu.
    Yvonne śliczny mały człowieczek, mówiłam że wszystko będzie dobrze.

Pepsunieczka faktycznie debile, kurcze przecież u Ciebie to już naprawdę koniec. mnie jak coś nie pokoilo czy bolało to zawsze kazali przyjechać do szpitala sprawdzić.

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 14 września 2017, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:43

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w miarę dobrze, rana trochę boli, ale jest znośnie. Powiem tak, że stokroć lepiej czuje się niż po porodzie naturalnym.

Mała jest bardzo wymagająca. Wczoraj od 21 do 3 praktycznie ciągle płakała. Nie dalo jej się odłożyć.powoli będzie wszystko się normować. A dzisiaj wychodzimy do domu.

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsunieczka nie wiem, ja jak chciałam zrobić prywatnie Usg to mi powiedzieli że już w tak zawansowanej ciąży nie robią.

Zadzwoń do szpitala powiedz że boli Cię brzuch mniej dziecko czujesz. Nie mogą Ci odmówić wizyty

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 18 września 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepsunieczka co u Ciebie?

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywalam sie bo mialam dila przez to wszystko.

Dzis bylam u poloznej zrobily mi masaz szyjki,rozwarcie na 2 palce i teraz jak sie nic nie zadzieje to w sobote wywolanie.
    I to mnie juz cieszy,wolalabym zeby samo ruszylo ale jak nie to trudno oby ominac cc i wszystko bylo ok.
    Pozdrawiam

...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 20 września 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej:/.

Mam nadzieję, że już ruszy u Ciebie. U nas w regionie tak długo nie trzymają.
    Ja miałam wywoływanie przy pierwszym razie, da się przeżyć.
    Nie chciałam Cc, ale nie miałam wyjścia. I teraz jak to wszystko podsumowuje to po tygodniu nic nie czuję, nie mam takich problemów jak po pierwszym porodzie. Gdzie dochodziłam do siebie 3 msc.
    Jedynie szef z jednej stronie ciągnie, ale już praktycznie minimalnie.

Trzymam kciuki za szybki poród, odezwij się jak będziesz już po.

pepsunieczka lubi tę wiadomość

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 27 września 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Urodziłam w niedziele rano,rodziam od soboty rana.
    Poród koszmarny i cięzki,wina po stronie służby zdrowia a głownie ich metod indukwania porodu.Wczoraj wyszliśmy.Mały nie spi po nocach,nie mam jeszcze mleka wiec jest cieżko.Dzis wizyta połoznej.
    Pozdrawiam

...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 27 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Pepsunieczka gratuluję. To wymęczyłiście sie oboje. Napisz coś więcej jak synek się czuje, ile waży itd.
    Ja też nie miałam mleka w 3 dobie dopiero się pojawiło. A z synkiem w 5 dopiero. Masz kawę zbożowa powinna Ci pomóc, ja mam po niej dużo pokarmu.

A jak Ty się czujesz? W jaki sposób indukowali Ci poród?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2017, 19:16

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 2 października 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:44

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szybko yvonne u Ciebie ciąża mija, już drugi trymestr:).
    U nas dobrze, malutka ładnie przybiera na moim pokarmie, ogólnie jest grzeczna, choć czasami miewa że chce być ciągle na rączkach.
    A Ty jak się czujesz?

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu udało się wysłać wiadomość:)

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2020, 14:44

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek dobrze, ciągle chodzi przytula całuje. Jak tylko ja zobaczył od razu się zakochał w siostrzyczce. Myślałam, że będzie bardzo zazdrosny ale nie. Jak tylko usłyszy, że placze d razu do niej biegnie:).

Ty musisz sama wszystko załatwić. Musisz wziąć od położnej zaświadczenie, że jesteś w ciąży. Powiedz, że to do forsakrinskassan i ona będzie wiedziała o co chodzi. Musisz do nich to wysłać. A idziesz na graviditetpenning? Bo jeżeli tak to powoli już to załatwiał. W sumie Ci to przysługuje, bo pracujesz z chemią. A zawsze to dodatkowe 60 dni.
    Ja w pierwszej ciąży poczułam takie konkretne ruchy w 21 tygodniu ciąży. W tej czułam już w 14 takie pływanie, poprostu już bardziej doświadczona, ale mocne kopniaki też w 21 TC:)

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...z czasem słabo wiec dopiero pisze.

Pojechalismy na porodowke w sobote rano przyjeli mnie podłaczyli ktg,skurcze pisały sie słabe to wysłali nas na spacer i powrót za 4h.
    Wrocilismy i od tego czasu podawali mi cytrx czy cos takiego na skrocenie szyjki...dostawalam to co 2h do poznych godzin nocnych,w tym na zmiane lezalam pod ktg,spacerowalam po sali z coraz mocniejszymi bolami.
    Okolo 2 w nocy bole byly juz nie do wytrzymania,coraz mocniejsze,poprosilam o gas ten troche mi pomagal jak go w odpowiednim momencie zarzylam...kumulacja mojego bolu nastapila okolo 4 rano ...ze lzami prosilam o zzo,cesarke cokolwiek byle juz ...
    Wtedy mnie zbadaly i powiedzialy ze rozwarcie na 6 palcow i juz mozemy rodzic nie podadza znieczulenia...
    Upuscili mi wody i wciaz czekali ja w bolach wylam,mdlalam ,cpalam ten gas,maz robil mi zimne oklady....meczarnia...
    Dopiero kolejna zmiana poloznych zadecydowala o 7 rano o oxy i to bylo zbawienne o 8:30 urodzilam...ledwo ,bez sil,wymeczona.
    Jestem wsciekla ze szybciej nie podali oxy,bo po tylu godzinach bolu nie mialam sily przec a tak o wiele przyjemniej i sprawniej by poszlo.
    Ten porod byl ciezki...choc uwienczony cudem o wadze 4260g i 54 cm dl.
    W szpitalu zostalismy 2 doby sami na sali.
    Byl problem z kp ale jest juz coraz lepiej.
    Kawa Inka pomaga ☺

...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana aż mnie ciarki przeszły jak czytam opis porodu. Chyba chcieli Cię wymęczyć.
    U mnie wywołanie całkiem sprawniej poszło, choć też traciłam świadomość z bólu. Dobrze, że już po wszystkim i masz swojego bąbelka przy sobie.
    Jesteś dzielna, urodziłaś dużego synka. Swoją drogą moja córka ważyła 100 g mniej, ale mi ją wyciągnęli. Więc nie ma co porównywać.

Super, że kawa Inka pomaga. Ja jak wypiję to mam potok mleka:).

Jak nazywa się synuś? Starszak pewnie szczęśliwy, że ma braciszka?:)

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • pepsunieczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymeczyli strasznie.
    Nie rozumiem tego podejscia skoeo mozna skrocic bol oni przedluzaja ,potem jeszcze mbie szyli godzine...,ok nie bolalo ale juz mialam.ich wszystkich serdecznie dosc i pozycji też.
    Wiesz...waga spora ale glowka nie duza wiec jak ona pojdzie to reszta jak po masle hehe i ta ulga...na ciele i placz dziecka jest najcudowniejszy.Gdyby nie wsparcie męża nie dalabym rady.
    Syn ma na imie Nikodem Leo.

...może teraz...
    gann3e3ka9ve6mzn.png
  • ememensik Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak pamiętam, jak synka rodziłam jak już główka wyszła reszta ciałka to było taki plum i mały był już na moim Ciele. Córeczkę tez od razu dostałam chociaż zaraz ja zabrali na szybkie badanie, ale był z nią tatuś a potem już cały czas z nami.

Prawda, mąż to nieocenione wsparcie. Mam takie same odczucie jak Ty.
    Piękne imię bardzo mi się podoba:).

Niby mamy taki postęp w medycynie a jednak nie dokonca Jest tak jak być powinno. Najwazniejsze, że wszystko dobrze się skończyło:)

ex2b3e5epxo0r3pb.png

bl9ccwa1i0cy1vxf.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dawno nie zagladalam. Postaram sie nadrobic ;) Co u was slychac? Ponownie witam sie na fioletowej stronie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 130 131 132 133 134
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ