Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka wrote:A skan na syndrom Downa robią wszystkim, czy na specjalne życzenie?
Super, że widziałaś już swoje maleństwo
Kropka, polozna Cie zapyta, czy chcesz miec combinated scan czy poprostu dating scan, ktory tylko potwierdza date porodu - mozesz odmówic lub sie zgodzic, od Ciebie to zalezy -
Hejka ja właśnie doczekałam sie listu z data 1 usg termin mam na 16 kwietnia to będzie początek 12 tygodnia juz nie moge sie doczekac i tez bede miec robione syndrom Downa ale mam nadzieje że wszystko jest w pozą
dkuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2013, 19:49
Kropka lubi tę wiadomość
-
hej hej. ja tez mieszkam w uk i jestem juz po niemałych przejściach na early pregnancy. w 1 ciąży nakłamałam poszłam na usg w 10 tyg- ale sie okazało, że przeczucie mnie nie myliło -dzidzi od 4 tyg nie rozwijała się. w 2 ciąży dostałam ataku boleści i w 7 tyg scan- ciąza pozamaciczna. teraz jestem 3 raz w ciązy. od pozytywnego testy chodzę na bete żeby sprawdzić czy przyrost prawidłowy. w piątek ide na usg żeby sprawdzić gdzie zagnieździło sie moje maleństwo.zobaczymy co zrobią dalej
Zancia28 lubi tę wiadomość
-
no własnie lekko panikuje bo upławy mam trochę ciemniejsze...chodzę i sprawdzam czy krwi nie ma....boju że też trzeba sie tar stresować.....jutro zapiszę się do lekarza i chyba poproszę o zwolnienie....najchętniej to był następne 2 mce leżała...
-
Ulala ja prawi 1,5miesiaca przelezalam od samego poczatku na lekach.to moja pierwsza ciaza bez wczesniejszych poronien a jednak lekarz od razu dal mi zwolnienie.popros go ze wzgledu na wcxesniejsze 2razy u i jakies tabletki na podtrzymanue.bedziesz pewniejsza i spokojniejsza
-
Tabletki na podtrzymanie mam z polski- biorę luteine. Mam urlop od soboty ale zastanowie sie czy wsiąść resztę tyg wolne....
-
no i jak mówiłam tak zrobiłam wczoraj poszłam z pracy do domu więc sie pobyczę z 2 tygodnie dla wypoczęcia i spokoju
boju dziewczyny piątek już niedługo.....boje sie bo jak na razie żadne usg nie było dla mnie miłe.... -
Ulala to swietnie ze masz 2 tyg odpoczynku.hehe.ja juz 5miesiecy sie bycze hehe odsypiam na przyszlosc jak maly bedzie juz na swiecie.tylko wypoczywj!bo zazwyczaj w domu jest zawsze wiecej do zrobienia niz czasem jak w pracy jestes.hehe.nie przemeczaj sie i nie wymyslaj sobie zajec.full relaks
Ulala lubi tę wiadomość
-
nie no wypoczywam tylko pomyłam gary a pranie już mężuś rozwieszał
za 2 h ide na spacer bo trochę trzeba sie przewietrzyć a przy okazji ide się zapisać do położnej.... -
no ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u położnej. godzinę na wypełnianie papierków,cisnienie, krew itp. jak powiedziałam,że sa bliźniaki to od razu powiedziała,że będzie więcej kontroli i usg...kurcze ja nie wiem jak ja wytrzymam do tego 26 do usg......
mychowe lubi tę wiadomość
-
ja byłam u połoznej w 8 tygodniu tez sie denerwowałam bo długo sie nie odzaywała a potem jeszcze czekanie na usg:( masakra bardzo długo to trwa
Na usg ide z Moim M potrzebuje kogoś kto trzeźwo myśli a nie tak jak ja a poza tym on by tego nie ominął trzymajcie zamnie kciuki jutro o 14.20 Ang czasu:)
Kropka, Krysti lubią tę wiadomość
-
Ann2224 czyli masz o 14.20 ang czasu?! Ja przeczytalam jeszcze raz moj list i doczytalam, ze lekarz nam scan zrobi (myslalam, ze to tylko wizyta bez usg ) tez o 14.20 Wiec bedziemy mialy w tym samym czasie haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2013, 18:55