Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
.kropka a ty kiedy na usg sie wybierasz? Bo my jesteśmy w tym samym nawet dniu
-
No mi z ostatniego okresu wypada 4 grudzień,ale z bliźniakami mam marne szanse dotrwac do tego terminu
a termin według wielkości płodu określają na tym usg w 12 tyg wiec czekamy
-
o blizniaczki. To podwojne szczescie!
Mi ovu wyznaczul na 25 grudnia - zobaczymy.
Jutro ide na scan, skierowanie od GP dostalam wczesnie i z innego powodu. Mialam juz dwie laparoskopie na cysty i po ostatniej operacji jesienia nie mialam kontroli jeszcze. A tu ciach taka nispodzianka. Zobaczymy jakie niusy jutro przyniesie.
Pozdrawiam.Ulala lubi tę wiadomość
-
Mi owu wyznaczylo na 2 grudnia, a na piątkowym usg według mniejszego zrodka na 6 wiec mniej wiecej tak samo.
Ja tez miałam cyste ale mi nie usówali, bo trafiłam na taka lekarkę co kazała czekać.....a bez pomocy od lekarza z pl to pewno do usranej śmierci mogłabym czekać na ciążę,
To w którym tyg jestes? Jakoś połowa 5? To pecherzyk bedzie juz widac -
Hej Dziewczyny, my dzis mielismy wizyte u poloznej
Bedziemy miec co tydzien wizyty, az do momentu, gdy Maluch bedzie dawal o sobie znac i bede regularnie Go czuc
Mielismy maly problem z naszym lekarzem (consultant), ktory napisal w planie, ze od 28tc mamy miec scany co 2 tyg, a 'przemile' panie w recepcji zabookowaly nam usg na 30tc zamiast w 28 (nie chcialy zmienic daty, gdy zadzwonilam - niby lekarza nie ma w klinice), wiec polozna zadzwonila, i mamy scan na 27tc i potem co 2tyg tak jak bylo w planie:) I od 34tc co tydzien bedzie KTG
Aha, i jezeli chodzi o nas, to bylo powiedziane, ze bedzie poród wywolywany od 38tc, moze 39 - lekarz powiedzial, ze pozwoli nam dojsc do 42tc jesli wszystko bedzie ok - ale polozna sie nie zgodzila, abysmy przekroczyli 40tygodni, wiec wyglada na to, ze poród bedzie we wrzesniu- termin mamy na 03.10 -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2013, 12:42
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Hej hej.
No maluczki rosną rosnąbyle tak dalej!
Moja położna to wyznaczyła mi następna wizytę dopiero w czerwcu! Ale przynajmniej szpital sie interesuje i mam usg mniej wiecej co 2 tyg.
No ja poczekam co mi powiedzą co do porodu, ale do tego jeszcze czasu....energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
no to jest w uk drażniące, ze jak wszytko ok to maluszka widzisz tylko 2 razy o potem przy porodzie....no ale co kraj to obyczaj.
moja znajoma w pl tak po 1 poronieniu panikowała,że chodziła raz w tygodniu- przez pierwsze 4 mce!! szkoda,że tutaj to nie masz większego wyboru.... -
Dzisiaj mialam pierwsze USG, zobaczylam fasolke swoja, co przypominalo bardziej kolko z kropka w srodku. Pani powiedziala, ze wszystko ok i ze serduszko bije. Wszystko w normie i ladnie. Tak sie ucieszylam jak to uslyszalam, ze jak mi dala raport do reki to go chyba 5 razy przeczytalam - dobrze ze jest jedna kopia dla mnie.
Bardzo, bardzo sie ciesze dzisiaj. Nastepna wizyta u GP w poniedzialek 29 kwietnia, zaczniemy ustalac wszystko.
Pozdrawiam serdecznieKropka, Ulala lubią tę wiadomość
-
kurcze Kropka dopiero na 5 maja?? nie za późno?? u nas na spotkaniu pani daje karteczkę i sama musisz umawiać sie na usg- i jakbym poszła 5 maja to usg pewno by było dopiero w czerwcu- takie mają kolejki!!a tak dzwoniłam dzisiaj i mam usg dopiero na 24 maja...
energytryp= no to pieknie że fasolka rosnie!!byle tak dalej!! -
Dostałam dziś list usg mam na 23 maja (będę w 13 tyg.), czyli wszystko z angielską normą
Bylam dziś u GP bo mam problem z tarczycą. Ostatnio miałam robioną 5 tyg.temu - czyli zaraz po zapłodnieniu. Gdy powiadamiałam lekarza o ciąży, kazał mi nic nie zmieniać w związku z tabletkami, brać to co brałam i się nie martwić. Ja jednak - jak większość z nas - poczytałam w internecie, no i w dużym skrócie z tarczycą trzeba być pod ścisłą kontrolą lekarza. Poleciałam więc dziś do GP - zawsze przyjmuje mnie inny lekarz i ten dzisiejszy zdziwił się, ze tamten poprzedni nie wysłał mnie do endokrynologatak więc dostałam skierowanie do endokrynologa (na 16 maja), ale jutro i tak robię badanie krwi. Denerwują już mnie ci brytyjscy lekarze - konowały!!!
-
No konowaly dlatego ja zawsze powtarzam ze do uk nie przyjeżdżaj bez medycznej wiedzy bo bardzo łatwo cie wyroluja.
Ja mam usg na 24 maja wiec bedziemy szły w jednym czasieKropka lubi tę wiadomość
-
Dobrze powiedziany, tu trzeba miec medyczna wiedze na dosc wysokim poziomie. Przekonalam sie tez juz troche na wlasnej skorze. Czesto myslalam, ze jestem jakims hipohondrykim czy cos, jak mnie odsylali z kwitkiem.... ohhh trzymajcie sie cieplutko dziewczynki, dbajcie obrzuszki i do nastepnego scanu. Pozdrawiam
Kropka, Ulala lubią tę wiadomość
-
oj energytrip tez tak mam - niestety trzeba na nich naciskac, bo inaczej to ciezko
Moj GP z pierdola wysylal mnie na badania do szpitala etc, a jak poszlam do niego, ze jestem znowu w ciazy i chcialam, zeby wyslal mnie na early scan, to powiedzial 'ze nie ma potrzeby, dopiero w 12tyg' a 2tyg pozniej inny lekarz od reki mnie na to usg skierowal... Co lekarz to inne leczenieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2013, 18:52
-
ann2224 wrote:Hej dziewczyny a ja właśnie dzisiaj dostałam wyniki badań na syndrom downa
Niskie ryzyko 1:2300 ale jestem zadowolona:)
Super, gratuluje
Ja na nasze wyniki czekalam o tydzien dluzej, bo byla akurat Wielkanoc, ale ulga jaka przyszla z wynikami... uff