Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Ann no to gratki!byle tak dalej
Ella myśle ze nie ważne ile usg bedzie sie miało, zawsze bedzie niedosyt ja mam co 2 tyg i to jest chyba tak idealnie. -
Ja przyzwyczaiłam się do myśli, że będę miała tylko 3 usg przez całą ciąże. I jeżeli wszystko jest dobrze, to w sumie nie widzę potrzeby częstszych. Chciałabym jednak już być po pierwszym skanie, żeby wiedzieć, że wszystko jest w porządku. No nic jeszcze tylko 4 tyg.
-
no to jest to że pierwsze dopiero w 12 tyg.....ja w 1 ciązy wybłagałam usg w 10 tyg i się nie mylilam.....od 6 nic sie nie działo....a tak to był przyszła w 12 tyg z mężem i by był wielki pikuś.....
a teraz miałam juz w 6 tyg bo po ciązy pozamacicznej sprawdzają wcześniej...
u nas są tylko 2 usg jak jest wszystko ok- w 12 i w 20 tyg...a u was kiedy jest to 3? -
Ja tez myslalam ze jest sa tylko dwa - w 12 i 20.
Ja na to skierowanie w zeszlym tygodniu dostalam, zanim zaszlam w ciaze w innym celu - zeby skontrolowac jak wyglada sytuacja po laproskopii cysty (ktora odbyla sie w pazdzierniku). Ladnie sie zlozylo na 7 tydzien, ale reszta to juz bedzie w normalnych terminach podejrzewam.... ale jestem spiaca krolewna dzisiaj. Pozdrawiam kobietki. -
no i wszystko się wyjaśniło
energytryp- oj śpiąca to ja jestem ciągle....mogę spać po 14 godzin w nocy i zrobić z 2 drzemki w ciągu dnia to kiedy to usg ci wypada?
kropka a ty jak się czujesz- bo jestesmy w tym samym czasie i mogę porównać co i jakWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 12:12
-
Ulala ja czuję się rewelacyjnie. Jedynie piersi mnie bolą i czuję się zmęczona - mdłości nie miałam, do kibelka też nie latam jak opętana, apetyt mam doskonały, od niczego mnie nie odrzuca, zapachy mi nie przeszkadzają itp.
Czasami zakuje mnie coś tam w brzuchu (wcześniej bolał mnie jak na okres, ale od tygodnia nie mam już takich bóli).
A Ty biedna nadal masz mdłości Poza tym jak się czujesz? -
boju kropka to zazdroszczę
mnie muli muli muli...ostatnio te bóle okresowe powróciły na chwilę, ale to pewno maluchy sie pchają.. ja raz zjadłam fasolkę i było ok, a jak wczoraj zjadłam to była masakra....strasznie wybiórczo jem i mało...brzuch rośnie a waga spadła o 2 kg...dzsiaj ide do lekarza zobaczyć wyniki krwi...i może wyśle mnie na nawadnianie bo strasznie mało piję... -
Hej dziewczynki,
Ja wczoraj bylam zobaczyc GP, Do pierwszego 'planowanego' usg to mam jeszcze troche czasu. Dzisiaj jest polowa 8 tygodnia. CZekam na list z data.
Glowa mi leci, nie jestem w stanie sie skoncentrowac nad niczym. Mdlosci, biegunka, wszystko boli: piersi, plecy, glowa.... czuje sie jakby mnie walec przejechal. Jejku, ale maruda!
Pozdrawiam. -
Ojej Energytrip to kiepsko się czujesz biedna. Co na to GP, zlecił Ci jakieś dodatkowe badania?
Ulala mam nadzieję, że u Ciebie szybko wróci apetyt, bo nie ma nic lepszego jak jedzenie
Trzymajcie się zdrowo dziewczyny i oby nieprzyjemne objawy szybko Wam przeszły -
Energytryp nie martw sie, bo ja sie czuje dokładnie tak samo! Jakbym mogła, to bym z chęcią przestała z 3 tyg i obudziła sie juz bez mdłości ja juz pierwsza wizytę z położna mam juz za sobą....godzina wypełniania papierkow...
Kropka no dzisiaj zamówiłam jedzenie na wynos ale wiecej sie nawachalam niż zjadłam.....chociaż to hih a dostałam jeszcze tydzień wolnego....dzięki ci panie.... -
xcarolinex wrote:Zastanawialam sie jak Dziewczyny z pierwszych stron? Bo jakos nic nie pisza, Aga, poziomka? Nic nie pisza, zastanawiam sie czy u nich ok??
xcarolinex u mnie niestety ciaza sie ni epowiodla i poronilam 10tego marca. Nie pisalam bo bylo mi ciezko. Mialam naturalne poronienie, dzidzius nie rozwilaj sie zdrowo, zatrzymal sie na 6 tyg, poronilam w 10tym. Nie poddaje sie, mam za soba pierwszy cykl po poronieniu a teraz juz drugi, raczej wszystko wrocilo do normy i znow bedziemy sie starac. Pozdrawiam dziewczyny, zdrowia i spokoju! -
Ojej Aga, tak mi przykro Grunt, to miec dobre podejscie i dobrze, ze sie nie poddajesz. Trzymam za Ciebie baaardzo mocno kciuki i mam nadzieje, ze wrocisz do nas szybko! Duuuzo zdrówka i dbaj o siebie:) Xxx
Aga lubi tę wiadomość
-
Aga, trzymaj sie cieplo. Mi sie tez to przydazylo 1,5 roku temu i ciezko bylo. Trzymaj sie cieplutko.
Ulala - oj, ja tez bym sie zawinela w koldre i nie wystawiala nosa poki ten stan nie minie.
Wiecie co, wydaje mi sie ze brzuch mi troche wyskoczyl, to dopiro 7t 4d. Zaczela sie zastanawiac, bo to wszystko to staje sie bardzo oczywiste, te moje objawy i brzuch sie taki wystajacy robi.... tez tak macie?
Czy to normalne w tym czasie, a moze to przez to ze tyle jem, bo non stop jestem glodna.
Usciski.Aga lubi tę wiadomość
-
Aga przykro m bardzo. ja przechodziłam przez to dwa razy i nawet najgorszemu wrogowi,nie życzę takich przeżyć.
no dziewczyny został mniej niż tydzień do kolejnego usg...już peniam,no ale musi być w końcu dobrze!!
ale u nas dzisiaj piękna pogoda!! chyba wyprowadzę siebie na spacer