Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
siwa98 wrote:witam dziewczyny tez jestem w uk i napisze wam swoja historie ku przestrodze w lipcu stracilam synka w 38 tyg ciazy przez olewajacy stosunek sluzby zdrowia tez mialam 2 scany i zadkie wizyty u "doswiadczonej poloznej" w srode bylam u poloznej ktora mierzyla mi brzuch sprawdzala tetno wszystko super a w sobote rano nie czulam juz ruchow okazalo sie ze synek byl malutki nie mialam wod plodowych.uwazajcie na nich jak was tylko cos niepokoi to klamcie ze slabo czujecie ruchy wtedy zrobia wam dodatkowy scan.teraz jestem w 22 tygodniu ciazy teraz mam czeste scany i wizyty u ginekologa ale i tak im nie wierze bardzo sie boje ale wierze ze wszystko edzie dorze.DZIEWCZYNY UWAZAJCIE NA NICH BO ONI ZLAMALI MI ZYCIE
Siwa współczuje cie bardzo. Ja jestem po dwóch stratach w uk wiec niestety wiem jaki maja system olewajacy. Oni tu wlasnie wychodzą z założenia,ze ciaza to nie choroba wiec po co badać i sprawdzać? Tylko jest tyle kobiet co mogło by mieć zdrowe dzieci gdyby nie ich olewajacy system....ja teraz tez mam usg co 2 tyg a we wtorek wizytę u gina i zobaczymy co tam bedzie sciemniac. Ja jestem nastawiona na wojnę, po tym jak nie mogłam zajść w ciążę o oni to olewali....
Xcarolinex- ja biorę konską dawkę kwasu z racji chemioterapi- i to mam na receptę. Do tego vit D i sama biorę lacibiosfemina- bo oni tutaj nic nie dają na infekcje grzybicze a ja jestem podatna
Kropka- ja sie juz wiele razy przekonalam- tutaj nie mozna byc miłym bo to nigdy nie działa.....oni sie tylko boja jak im gozisz -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny czy ma ktoras z was moze na sprzedaz duphaston???bardzo bym prosila,jestem w 9 tygodniu ciazy i polski lekarz kazal mi brac tylko ze akurat nie mial na stanie zeby u niego kupic a przyjmuje w angli co dwa tygodnie,same wiecie ze oni tutaj tego nie sprzedaja:(
-
Jestem po moim pierwszym usg
Przeżycie niesamowite
Wszystko w normie. maleństwo cały czas się ruszało i się wyciągało, że babce było ciężko pomierzyć wszystko, więc w trakcie badania wysłała mnie bym zrobiła siku
Ulżyło mi niesamowicie, bo już przed badaniem mi się strasznie chciało
Termin porodu 29 listopada (z ovu mam na 1 grudnia) Wymiary wskazują na 12 tydz. i 6 dzień a z ovu 12 i 1 dzień.
xcarolinex lubi tę wiadomość
-
Aha, zapomnialam powiedziec o naszym usg polowkowym - tu sie rzadko udzielany, a wiecej sie siedzi na trymestrowych watkach
W zeszly piatek mielismy usg i wszystko w jak najlepszym porzadku z Maluszkiem, zdrowo rosnie
No i mamy DziewczynkeKropka, Aga lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczyny, dobrze slyszec radosne wiesci! Moje USG ustalone mam na 11 czerwca wiec za niecale 3 tygodnie. Jedno juz mialam w 7 tygodniu i widzialam tylko 'kropke w kolku' z bijacym serduszkiem. nie moge sie doczekac zobaczenia malego czlowieczka. Zycze zdrowia dziewczynki. Tak jeszcze zapytam.... jak tam wasze brzuszki wygladaja? Ja jestem teraz koniec 10+5 i juz ciezko mi sie ukrywac i udawac, ze przytylam ptzez zime. hmmmm. Pozdrawiam serdecznie.
-
Hej hej hej.
Asiulek i jak zdobylas leki?
Energytryp- a po co ukrywać i udawać? Z ciazy trzeba byc dumnym i sie nia chwalićno chyba ze masz 15 lat :p
No mnie tez juz powoli wywala z brzuszkiem ale ja sie z tego bardzo cieszębyle większy i zdrowy a bede zadowolona
Ja idę na usg jutro- te wlasnie oficjalnie dating scanzobaczymy na kiedy określa oficjalna datę, oststnio maluszki były dzień pozniej niż data okresu.
-
Mysle ze system w uk jest taki sam jak w Dublinie.bylam na pierwszej wizycie w szpitalu pielegniarki bardzo mile zrobily wywiad wszystkie badania i zostalam zapisana do kliniki endokrynologicznej ze wzgledu na niedoczynnosc tarczycy po tyg dostalam list ze szpitala ze mam u nich wizyte 28 maja..scan tez byl robiony ot tak zeby zobaczyc czy dziecko jest szybko na kiepskim sprzecie.u nas W Dublinie jest mnostwo polskich klinik wiec mozna zawsze pojsc i sprawdzic zapytac zrobic usg ..poznalam dobrych i kiepskich polskich lekarzy musze powiedziec ze przed ciaza zawsze latalam do gin w Pl a teraz musialam znalezc kogos komu powierze moj najcenniejszy skarb.jestem zadowolona choc wiadomo jak wszystko jes ok kazdy lekarz jest ok.powodzenia Nam zyczehttps://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
hej dziewczynki dziekuje za wsparcie:),na szczescie udalo mi sie zalatwic jedno opakowanie duphastonu a reszta moze dojedzie z polski,wzielam od razu dwie tabletki i od razu czuje sie lepiej....to wszystko to chyba w naszych glowkach siedzi:)pozdrawiam i wszystkim powodzonka zycze...buuziaki
Kropka, mychowe lubią tę wiadomość
-
Hej hej.
Jakoś weny nie mam....śpię.....wstaje...idę do pracy...wracam i idę spać.....i ta dzień za dniem mija....juz chche koniec ciazy...zeby przestać sie martwić non stop. Byłam na tym 12 tyg usg i wszytko dobrze. Teraz na kolejne usg musze czekać do 23 lipca!!!! Dobrze,ze mam ten aparat do słuchania serduszka wiec w każdym momencie moge sie uspokoić.
Kropka lubi tę wiadomość