Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Kropka a wyznaczyli ci koleją wizytę? Bo ja mam dopiero na 16 czerwca z położną! Masakra..
A ja na usg idę juz w środę.....i z jednej strony sie boje,a z drugiej juz bym chciała je zobaczyc -
No to nie musisz długo czekać miedzy wizytami. Na miałam pierwsza wizytę w kwietniu a następna dopiero w połowie czerwca! I to w ciąży z blizniakami!! Moze potem bedzie częściej...zobaczymy
No dzisiaj miałam atak małej paniki, bo strasznie bolal mnie brzuch..zaczęło sie od pachwinie, szło po brzuchu i teraz jest w lewym. Biodrze, znajoma twierdzi ze to ścięgna....dobrze,ze jutro mam to usg....no i wkraczamy w 11 tydzień.troche pewno odetchnę jak wkroczymy w drugi trynest..
No od wczoraj lekkie polepszenie mdłości,,,,,mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej!
-
Ulala co ile masz te usg robione? I kurczę z tymi bólami nigdy nic nie wiadomo, czy dobrze jak boli czy jak nie boli. Ja przez dwa dni miałam kłucie z boku, podobne do kolki - przeszło. Dobrze, że idziesz na usg jutro
A jak inne dziewczyny się czujecie? -
Ja usg miałam dzisiaj
z dziećmi ok tylko jakiś krwiak sie przyplątal....18 mm....na szczęście z dala od maluszkow,,,,teraz to tym bardziej bede leżeć....
Koleje usg mam 24 a potem to nie wiem. Idę we wtorek do gin pogadać co dalej....moze beda dalej monitorować,moze zrobią przerwę w usg....zobaczyny -
Wlasnie mi sie zwolnienie skończyło i zaraz idę do pracy.....ale wlasnie to mnie odbija- ja od miesiąca nic innego nie robie tylko leze! Leze i leze! Ja nie dźwigam, nie robię zakupów, nie sprzątam, nie gotuje tylko leze! Wiec co mam jeszcze zrobić? Chyba nic....
mychowe lubi tę wiadomość
-
Ulala, to brzmi dobrze to lezenie. Zycze zdrowia, aby wszystko bylo dobrze.
u mnie troszke lepiej z tymi mdlosciami, ale moze dlatego ze popijam sobie herbatke imbirowa, chyba mi troche pomaga. Jedyne to tyko sen mnie moze straszliwie i nic tylko bym spala.... w nastepna srode spotykam sie po raz pierwszy z polozna na pogadanki.
Czy musze sie jakos przygotowac do tego spotkania?
Ulala lubi tę wiadomość
-
Nic nie musisz robić
Wypyta Cię kilka rzeczy o jakieś tam choroby, datę ostatniego okresu, pobierze krew, zmierzy ciśnienie, weźmie próbkę moczu i pogada o różnych sprawach
Powinno być miło i sympatycznie
Dziewczyny a jak z witaminami, bierzecie coś? Ja mam mieszane uczucia, brałam pregnacare przez około 3 tyg. i przestałam, bo różne są opinie. Pytałam się położnej, jej stosunek do witamin był obojętny. Powiedziała mi, że jak chcę brać to mogę brać, ale jeżeli mam dosyć dobrą dietę to nie muszę. I dalej nie wiem co mam robić -
Kropka, mi GP poleci vitaminy, polozna tez i lekarz prowadzacy ze szpitala tez - bralam Pregnacare, potem bralam Centrum dla ciezarnych, ale tam bylo za malo vit D (lekarz kazal mi brac 10mg dziennie) wiec wrócilam do Pregnacare
Próbowalam tez Sanatogen Mom To Be, ale bylo mi po nich nie dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2013, 19:06
Kropka lubi tę wiadomość
-
energutryp- tak jak kropka napisała- to będzie tylko pogadanka. a dostałaś papiery do wypełnienia?? to musisz je wziąć.
co do witamin to nie ma zbytniego sensu ich brać w 1 trymestrze bo dzidzi żywi się ciałkiem żółtym- dlatego jak mamy mdłości i nie jemy to dzieciom nic sie nie dzieje- bo one mają swoją restauracjedopiero jak dziecko zaczyna się zywić przez pępowinę dobrze brać witaminy- bo jak ja czytałam- jak nie będziesz mala tych wit i mokroelemntów to dziecko i tak je pobierze- ale zabierze tobie. dlatego zalecają wit d żeby nie było zbytniego ubytku kostnego itp. ja zacznę brać witaminy po 12 tyg..
-
witam dziewczyny tez jestem w uk i napisze wam swoja historie ku przestrodze w lipcu stracilam synka w 38 tyg ciazy przez olewajacy stosunek sluzby zdrowia tez mialam 2 scany i zadkie wizyty u "doswiadczonej poloznej" w srode bylam u poloznej ktora mierzyla mi brzuch sprawdzala tetno wszystko super a w sobote rano nie czulam juz ruchow okazalo sie ze synek byl malutki nie mialam wod plodowych.uwazajcie na nich jak was tylko cos niepokoi to klamcie ze slabo czujecie ruchy wtedy zrobia wam dodatkowy scan.teraz jestem w 22 tygodniu ciazy teraz mam czeste scany i wizyty u ginekologa ale i tak im nie wierze bardzo sie boje ale wierze ze wszystko edzie dorze.DZIEWCZYNY UWAZAJCIE NA NICH BO ONI ZLAMALI MI ZYCIE
-
Siwa, straszna tragedia Cię spotkała, naprawdę bardzo mi przykro
Nawet nie potrafię sobie wyobrazić...
Mi się chyba należy taki trochę kopniak w dupę, bo ja jestem z tych słodko pierdzących, oby się nie narzucać i nie robić nikomu problemu. Będę miała Twoją przestrogę na uwadze i bardziej walczyła o swoje - mam nadzieję.
Trzymaj się Siwa - życzę spokojnej i bezstresowej ciąży i oczywiście szczęśliwego zakończeniapasia27 lubi tę wiadomość
-
Siwa, bardzo mi przykro. Trudno to az pojac. Zycze aby tym razem wszystko bylo ok.
Dzieki za porade z wizyta. Ulala, dostalam tylko list informujacy o wizycie; gdzie i kiedy, ale nic do wypelniania... oooo?
Ciesze sie bardzo, ze jestescie tu, moza sie kogos zapytac o czasami wydawaloby sie trywialne rzeczy. Czuje sie taka troche wyalienowana, nikt z moich znajomych nie ma dzieci i nie planuje (przynajmniej nie mowia o tym) i nie ma sie kogo poradzic...niema z kim porozmawiac...
Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2013, 21:49
-
dziewczyny ja teraz wiem ze mozna dodatkowe usg zrobic czy ktg tylko trzeba walczyc a jesli ktos odmawia niech da wam to na pismie po tej tragedii jak spotkalam sie z menadzerka mojej poloznej to powiedziala ze moglam zadzwonic do lekarza i umowic sie na wizyte ha ha tylko skad ja mialam wiedziec nikt o tym nie informuje a moja byla polozna to dno to ona odpowiada za smierc mojego synka jak doswiadczona polozna nie zauwaza ze nie ma wod ze dziecko jest male nawet ja zglaszalam ze brzuch wydaje mi sie za miekki i zbyt maly ale ona swoje ze wszystko jest w normie i co?
-
Siwa wspolczuje i nie wyobrazam sobie takiej tragedi jaka ty przeszlas..u mnie w przychodni na nfz tez sa tylko 3usg w ciagu 9miesiecy a jak sie chce to mozna sobie dokupic..masakra dletego zdecydowalam sie placic i chodze prywatnie co 3tyg i ogladam maluszka na kazdej wizycie a jak cos jest nie tak od razu dzwonie do lekarza i nudze mu..nie wstydze sie ani nie czaje.kase bierze i w koncu kobieta w ciazy to nie jakis przedmiot ..