Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Caroline,swietne wiesci,oby do przodu!
Jeszcze w m&s maja niezle ciuszki...ja lubie nexta,gapa,mini boden.....ale mysle ze na sztuki to jeszcze zara czy h&m ?
Moj najwiekszy skok wagi to bylo 1 kg w tydzien,tylko mocno pilnuje wizyt w toalecie i ogolnie tez w tej ciazy jakos tak mniej tyje,pewnie i tak spuchne na koniec..nie oszukuje sie nawet...
Oglaszam wszem i wobec ze dzis bylam ostatni raz w pracy,jutro do job centre popchnac to moje mternity allowance i moge sie cieszyc wolnym... -
Carolina. Próbowałam wczoraj znaleźć na FB ta giełdę, o której pisałaś, ale mi się nie udało. Jakieś wskazówki?
Muszka. Wspaniale, ze juz skończyłaś pracowaćOdpoczywaj teraz. Ja też nie mogę sie doczekać tego momentu
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie gratulacje cudowne wiadomości
Co do gieldy wyglada to tak
Ta środkowa aplikacja ( domek ) moj maz mowi ze musisz miec aplikacje ( aktualizacje ) fb właśnie z tym domkiem
Czyli spróbuj najpier poprostu zaktualizowac fb na nowa wersjejezeli pojawi sie ten domek to nsjlepiej wylacz automatyczna aktualizacje bo przy kolejnej moze znowu ta gielda zginac
Druga sprawa nie wiem czemu ale u mnie jak mam fb z jezykiem polskim nie moge pisac do ludzi ( np jakies zapytanie o rzecz ktora jest na sprzedaz ) jak rowniez nie moge korzystać z wyszukiwarki
W jezyku angielskim to działa ( ja mam hiszpański) ale znajomi maja w angielskim ustawieniem tel i wszystko dziala jak nalezy
Noe wiem czy jasno napisalam bo w tlumaczeniu jestem the best hahah jak cos pytaj -
Jak jesteś zapisana do Bounty i nie odebrałas jeszcze Mum-to-be Pack to polecam odebrać z Tesco. Ma taki sam skład jak ta w Bootsie czy Argosie, a dodatkowo dostajesz paczkę pieluch 20 pare sztuk + paczkę chusteczek do wypróbowania.
A dla dziewczyn które są w zapisane do Boots Parenting Club - kolejny gratis do odebrania w sklepie (jeśli dostałyście kupon) - butelka dla dziecka i smoczek.
Niby takie małe tanie pierdółki, ale razem z tymi z emma's diary trochę mi się tych gratisów nazbierało -
Ja wszystkie 3 paczki z Emmas Diary (Bump to Baby, Mum to Be i New Family) odebrałam w Argosie - wszystkie 3 naraz. Z Bounty pierwszą paczkę dostajesz od położnej (nie możesz jej nigdzie indziej odebrać) i tam są głównie jakieś informacje, reklamy, znizki, z gratisów miałam tylko długopis i tabletki Pregnacare na tydzień. Drugą odebrałam w Tesco (można było też w Bootsie i Asdzie), trzecią dostajesz po porodzie w szpitalu, a czwarta przychodzi pocztą do domu jak maleństwo ma już ileś tam miesięcy. Jest jeszcze jedna paczka którą dostajesz na życzenie (jak się upomnisz) po bodajże 32 tygodniu ciąży od swojej położnej albo GP. Tak przynajmniej ostatnio wyczytałam na ich stronie
A z Parenting Club czasem właśnie w tych karteczkach ze zniżkami są gratisy. Teraz jest butelka i smoczek/ wkładki laktacyjne Bootsa, na początku dostałam duże opakowanie (na 2 miesiące) kwas foliowy + vit D. -
Ja zakupiłam kilka opakowań różnych firm z Polski (Canpol mniejsze i większe, Hartmann, Absorgyn, Bella Mamma, Seni) - nie mogłam się zdecydować
Do szpitala planuję wziąć jedną paczkę mniejszych (np Absorgyn albo te mniejsze z Canpola) i jedną paczkę olbrzymich np Hartmann maxi (na noc i w razie jakbym musiała ciągle leżeć np po cesarce). Resztę naszykuję w osobnej torbie którą będę miała do dowiezienia tak w razie czego.
-
Ja pierwsza paczkę Bounty też dostałam od położnej. Trzecia MumToBe odebrałam w Bootsie. Tylko tej drugiej Gift Pack nigdzie nie ma. Byłam już w 3 Bootsach, zajde jeszcze do 4tego. Jak tam nie będzie to chyba do nich napiszę, bo coś czytałam, że można. U mnie niestety nie ma takiej opcji, żeby odebrać w Tesco.
Emmas Diary też odebrałam dwie na raz w Argosie tyle, że pieluchy tam załączone maja datę ważności do sierpnia tego roku a ja rodze we wrześniu. Nie wiedziałam nawet, że pieluchy maja datę ważności
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja mam z Bounty tylko 2, tą od położnej i MumToBe. Ta GiftPack to ta którą się dostaje z próbkami kosmetyków jak się ściągnie ich aplikację? Jeśli tak to ja jej nie biorę bo nie lubię zamulać telefonu takimi pierdołami
A jeśli nie to nie wiem o jaką chodzi
Z Emmas Diary jeśli masz dwie to możesz odebrać jeszcze trzecią.
A to informacja o tej dodatkowej którą dostaje się od położnej lub GP po 32tc:
http://www.emmasdiary.co.uk/about-us/our-publications/labour-information-pack
A co dziewczyny z monitorami oddechu? Kupujecie i jaki? U mnie znajomi mają Angelcare AC1100 i są zadowoleni. Niby są nowsze wersje ale widzę że gorzej oceniane. I się zastanawiam czy nie wziąć tej starszej. Od czasu do czasu sa na nią promocje, jakby ktoś chciał to teraz w Asdzie jest za 145F.
A może macie jakieś inne sprawdzone? Tylko żeby też był obraz, dźwięk i mata pod materac. -
Ja odebrałam jakieś 3 paczki ale szczerze nic super w nich nie było a liczyłam chociaż na bephanten, były 2 pampersy na rozstępy, jakieś łyżeczki, kilka pampersów i malutkie chusteczki, reszta to ulotki.
A gdzieś trzeba się zapisać żeby dostać jakieś inne paczki?
Ja monitora nie kupuje, sporo znajomych co miało to odradza,raz że zbędne tak naprawde, chyba że urodzi się wcześniak a dwa szczególnie w nocy jak się karmi, wyjmie dziecko z łóżeczka i zapomni wyłączyć to włączał się im alert a to denerwowało. Myśle jedynie nad nianią z obrazem.
Podkłady mam jakies z PL, zamówiłam takie same jak przy pierwszy dziecku. -
100noga. Tak, GiftPack to jest z aplikacji w tel, ale jak widać nigdzie nie ma tej paczki.
Ja myślę o monitorze oddechu, ale muszę o tym poczytać czy w ogóle potrzebne.
Olcia99. Ja jestem zapisana do Bounty, Emmas Diary, Boots, Pampers i Hipp. Jak na razie z dwóch ostatnich nic nie dostałam.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔