X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caroline,swietne wiesci,oby do przodu!

Jeszcze w m&s maja niezle ciuszki...ja lubie nexta,gapa,mini boden.....ale mysle ze na sztuki to jeszcze zara czy h&m ?

Moj najwiekszy skok wagi to bylo 1 kg w tydzien,tylko mocno pilnuje wizyt w toalecie i ogolnie tez w tej ciazy jakos tak mniej tyje,pewnie i tak spuchne na koniec..nie oszukuje sie nawet...

Oglaszam wszem i wobec ze dzis bylam ostatni raz w pracy,jutro do job centre popchnac to moje mternity allowance i moge sie cieszyc wolnym...

0MPT.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolina. Próbowałam wczoraj znaleźć na FB ta giełdę, o której pisałaś, ale mi się nie udało. Jakieś wskazówki? ;)

Muszka. Wspaniale, ze juz skończyłaś pracować :) Odpoczywaj teraz. Ja też nie mogę sie doczekać tego momentu :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki testu potrojnego na syndrom Downa i są bardzo dobre :) Troszke sie martwilam, bo za miesiac kończę 36 lat, ale jednak jest ok :) Kamień z serca :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Carolina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gratulacje cudowne wiadomości

Co do gieldy wyglada to tak

7b4f5abcf4e30ff1med.png

Ta środkowa aplikacja ( domek ) moj maz mowi ze musisz miec aplikacje ( aktualizacje ) fb właśnie z tym domkiem
    Czyli spróbuj najpier poprostu zaktualizowac fb na nowa wersje :) jezeli pojawi sie ten domek to nsjlepiej wylacz automatyczna aktualizacje bo przy kolejnej moze znowu ta gielda zginac ;)

Druga sprawa nie wiem czemu ale u mnie jak mam fb z jezykiem polskim nie moge pisac do ludzi ( np jakies zapytanie o rzecz ktora jest na sprzedaz ) jak rowniez nie moge korzystać z wyszukiwarki

W jezyku angielskim to działa ( ja mam hiszpański) ale znajomi maja w angielskim ustawieniem tel i wszystko dziala jak nalezy

Noe wiem czy jasno napisalam bo w tlumaczeniu jestem the best hahah jak cos pytaj :)

relgx1hpfcnqer7q.png
    Alessandro Paul <3 <3 <3

27 tydzień 800g szczęścia <3
    34 tydzien i 4 dni 2kg szczęścia <3
    35 tydzien i 4 dni 2072g szczęścia <3
    36 tydzien i 4 dni 2477g szczescia <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli to aplikacja na telefon, a ja szukałam w FB na kompie ;) Na tel nawet nie mam FB. Muszę ściągnąć i spróbuje znaleźć. Dzięki.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam właśnie 2 paczki pieluszek pampers te które były w promocji. To są Newborn 2-5 kg i wyszło 42 sztuki. Ile taki noworodek zużywa pieluch dziennie? Ile będę jeszcze takich potrzebować?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 ja dziś w asdzie kupiłam dwójki, one są 3-6 kg chyba, nie wiem czy będę brała jedynki, przy synku miałam 2 małe opakowania i nie zużyłam nawet. Jak coś to kupie jedno male opakowanie jedynek.

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mówili żeby liczyć średnio 10 pieluch na dzień. Mam 2 małe paczki jedynek i 2 małe paczki dwójek. I jedną paczke tescowych. Także na początek chyba wystarczy.

9f7janlii84l7liv.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. To jedynek już nie kupuje. Kupię teraz dwójki. Dostałam zniżki z Bounty Pack na pieluszki Bootsa.
    Wesołych Świąt :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jesteś zapisana do Bounty i nie odebrałas jeszcze Mum-to-be Pack to polecam odebrać z Tesco. Ma taki sam skład jak ta w Bootsie czy Argosie, a dodatkowo dostajesz paczkę pieluch 20 pare sztuk + paczkę chusteczek do wypróbowania.

A dla dziewczyn które są w zapisane do Boots Parenting Club - kolejny gratis do odebrania w sklepie (jeśli dostałyście kupon) - butelka dla dziecka i smoczek.

Niby takie małe tanie pierdółki, ale razem z tymi z emma's diary trochę mi się tych gratisów nazbierało :)

9f7janlii84l7liv.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oczywiście Wesołych Świąt! :)

9f7janlii84l7liv.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam Mum To Be w Bootsie, nie miałam innej możliwości. Za to tej pierwszej paczki nigdzie nie mają.

Do Parenting Club jestem zapisana, ale jak na razie dostałam tylko zniżki na zakupy, żadnych gratisów.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie 3 paczki z Emmas Diary (Bump to Baby, Mum to Be i New Family) odebrałam w Argosie - wszystkie 3 naraz. Z Bounty pierwszą paczkę dostajesz od położnej (nie możesz jej nigdzie indziej odebrać) i tam są głównie jakieś informacje, reklamy, znizki, z gratisów miałam tylko długopis i tabletki Pregnacare na tydzień. Drugą odebrałam w Tesco (można było też w Bootsie i Asdzie), trzecią dostajesz po porodzie w szpitalu, a czwarta przychodzi pocztą do domu jak maleństwo ma już ileś tam miesięcy. Jest jeszcze jedna paczka którą dostajesz na życzenie (jak się upomnisz) po bodajże 32 tygodniu ciąży od swojej położnej albo GP. Tak przynajmniej ostatnio wyczytałam na ich stronie :)

A z Parenting Club czasem właśnie w tych karteczkach ze zniżkami są gratisy. Teraz jest butelka i smoczek/ wkładki laktacyjne Bootsa, na początku dostałam duże opakowanie (na 2 miesiące) kwas foliowy + vit D.

9f7janlii84l7liv.png
  • nati-rp Debiutantka

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko.... Jakie podkłady poporodowe polecacie? Ja kupiłam na ebay tak na początek z Hartmanna Molimed.

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam kilka opakowań różnych firm z Polski (Canpol mniejsze i większe, Hartmann, Absorgyn, Bella Mamma, Seni) - nie mogłam się zdecydować :P Do szpitala planuję wziąć jedną paczkę mniejszych (np Absorgyn albo te mniejsze z Canpola) i jedną paczkę olbrzymich np Hartmann maxi (na noc i w razie jakbym musiała ciągle leżeć np po cesarce). Resztę naszykuję w osobnej torbie którą będę miała do dowiezienia tak w razie czego.

9f7janlii84l7liv.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsza paczkę Bounty też dostałam od położnej. Trzecia MumToBe odebrałam w Bootsie. Tylko tej drugiej Gift Pack nigdzie nie ma. Byłam już w 3 Bootsach, zajde jeszcze do 4tego. Jak tam nie będzie to chyba do nich napiszę, bo coś czytałam, że można. U mnie niestety nie ma takiej opcji, żeby odebrać w Tesco.

Emmas Diary też odebrałam dwie na raz w Argosie tyle, że pieluchy tam załączone maja datę ważności do sierpnia tego roku a ja rodze we wrześniu. Nie wiedziałam nawet, że pieluchy maja datę ważności ;)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• 100noga Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ja też nie. Muszę przejrzeć swoje, bo nawet mi to do głowy wcześniej nie przyszło...

9f7janlii84l7liv.png
  • 100noga Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Bounty tylko 2, tą od położnej i MumToBe. Ta GiftPack to ta którą się dostaje z próbkami kosmetyków jak się ściągnie ich aplikację? Jeśli tak to ja jej nie biorę bo nie lubię zamulać telefonu takimi pierdołami :P A jeśli nie to nie wiem o jaką chodzi :D

Z Emmas Diary jeśli masz dwie to możesz odebrać jeszcze trzecią.

A to informacja o tej dodatkowej którą dostaje się od położnej lub GP po 32tc:

http://www.emmasdiary.co.uk/about-us/our-publications/labour-information-pack

A co dziewczyny z monitorami oddechu? Kupujecie i jaki? U mnie znajomi mają Angelcare AC1100 i są zadowoleni. Niby są nowsze wersje ale widzę że gorzej oceniane. I się zastanawiam czy nie wziąć tej starszej. Od czasu do czasu sa na nią promocje, jakby ktoś chciał to teraz w Asdzie jest za 145F.
    A może macie jakieś inne sprawdzone? Tylko żeby też był obraz, dźwięk i mata pod materac.

9f7janlii84l7liv.png
  • Olcia99 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odebrałam jakieś 3 paczki ale szczerze nic super w nich nie było a liczyłam chociaż na bephanten, były 2 pampersy na rozstępy, jakieś łyżeczki, kilka pampersów i malutkie chusteczki, reszta to ulotki.
    A gdzieś trzeba się zapisać żeby dostać jakieś inne paczki?

Ja monitora nie kupuje, sporo znajomych co miało to odradza,raz że zbędne tak naprawde, chyba że urodzi się wcześniak a dwa szczególnie w nocy jak się karmi, wyjmie dziecko z łóżeczka i zapomni wyłączyć to włączał się im alert a to denerwowało. Myśle jedynie nad nianią z obrazem.

Podkłady mam jakies z PL, zamówiłam takie same jak przy pierwszy dziecku.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100noga. Tak, GiftPack to jest z aplikacji w tel, ale jak widać nigdzie nie ma tej paczki.

Ja myślę o monitorze oddechu, ale muszę o tym poczytać czy w ogóle potrzebne.

Olcia99. Ja jestem zapisana do Bounty, Emmas Diary, Boots, Pampers i Hipp. Jak na razie z dwóch ostatnich nic nie dostałam.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ