Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Teraz w asdzie jest jakiś baby event i widziałam że są monitory i z matami i zwykłe na sam dzwięk w dobrych cenach. Ja zaopatrzyłam się w chusteczki huggies chyba 12 opakowań za 6 funtów a to moje ulubione. Były ręczniki kąpielowe za 2 funty i sporo innych rzeczy.
-
Monitora oddechu nie przewidzimy czy potrzebny czy nie...
Ja 7 lat temu kupilam po tym jak moja córka dusila sie sluzem i gdyby nie fakt, ze idac do łazienki zagladnelam do niej to by umarla... stracila przytomność i dzięki bogu chwyciła powietrze po kilku sekundach kiedy wybieglam z nia na klatke schodowa, zeby sasiadka wzywala pogotowie... nizsza tem na klatce i dziecko chwycilo powietrze
2.t tyg w szpitalu
Pozachlystowe zapalenie pluc...
Corka uridzina o czasie bez problemów zdrowotnych
Nie chce zeby ktos mnie odebral, ze straszeczy cos...
Teraz kupilam też dla siebie, dla spokoju ale kazdy jest inny dla mnie monitor to priorytet
W toysrus sa tommee tippee niania plus monitor ze £100 na 50
Bądź angel care ze 100 na 69 chyba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2017, 16:17
-
Carolina ja właśnie nie raz już słyszałam podobną historię dlatego jak tylko zaszłam w ciążę to wiedziałam że kupię, tylko nie wiedziałam jaki. Dobrze że u Ciebie wszystko dobrze się skończyło.
Synek znajomego miał problemy z oddychaniem, takie ataki kiedy nie mógł nabrać powietrza. Też nie mieli monitora, ale na szczęście przy pierwszym ataku ktoś był obok i w porę zareagował.
Dziecko może mieć jakąś ukrytą chorobę albo się po prostu zakrztusić. A przecież nie będziemy w stanie obserwować go 24h na dobę.
Sprawdzałam tą promocję w toysrus, te tanie są bez kamerki. Zresztą i tak już zamówiłam rano z Asdy
Olcia, a te chusteczki to jakie dokładnie? Ostatnio też je chwaliłaś, to kupiłam jedną paczkę na spróbowanie bo była promocja w Sainsburym (nie chce na razie więcej bo mam już 5 paczek WaterWipes). Tylko nie wiedziałam o które Ci chodzi, bo były Pure, Natural Care, Soft Skin i jeszcze chyba jakieś. Kupiłam te Pure. Daj znać jakie według Ciebie są najlepsze to może dokupie jeszcze jedne do przetestowania -
100noga. Jaki monitor kupiłaś? Te promocje na Toysrus sa ciekawe. Monitor TommyTippe z 100 na 50f tylko bez kamery. Możesz powiedzieć dlaczego zależało Ci na kamerze? Ja się na razie nie znam na tym.
W Asdzie monitor TT z kamerą z 180 na 90f. Duża promocja.
Z drugiej strony sprawdziłam na Ebay i ceny tam są takie same jak te 'promocyjne', więc nie wiem czy to okazja czy normalna cena.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
100noga ja używam pure, raz miałam soft skin i nie podeszły mi. Teraz nie eksperymentuje, te mam sprawdzone i polecam bo są naprawdę mocno mokre a mi na tym zależy. Ja nimi i blaty zmywam w kuchni, stół, zabawki syka, wszystko
ale to wiadomo nie każdemu pasuje że one są takie mokre, przy synu używałam tylko pampersów fresh clean też fajnie mokre, a pamiętam że pampers sensitive nie szło tym synka tyłka wytrzeć bo takie suche to było.
Nastraszyłyście mnie tymi historiami o bezdechu... -
Olcia, no to trafiłam z tymi pure
Przetestuje, zobaczę co mi podpasuje. Oprócz nich i waterwipes mam też z tych darmowych paczek takie po 20szt z pampersa, z bootsa i z tesco. Więcej na razie nie kupuje.
Annie, ja kupiłam Angelcare AC1100 za 145F. Zależało mi na kamerce, bo wiem że u mojego siostrzeńca świetnie się sprawdza. Ma już półtora roku i mimo że monitor oddechu już nieużywany to kamerka cały czas w użyciu. Szczególnie tutaj w UK, gdzie sypialnie są na górze a salon na dole, jak dziecko jeszcze dosypia w ciągu dnia (czy w nocy jak śpi już w osobnej sypialni), nie trzeba co chwilę latać do dziecka, martwić się, sprawdzać czy wszystko ok, wszystko widać na kamerce. Tak samo zaraz po przebudzeniu, Mały ma kilka zabawek w zasięgu ręki, nie woła od razu do mamy tylko lubi się trochę porzucać po łóżeczku, pobawić. Mama w tym czasie przygotowuje mleko i widzi na kamerce że nic złego się nie dzieje. Nie wiem jak długo będą go tak podglądać, ale myślę że z taką kamerką przynajmniej przez pierwsze 2 latka na pewno rodzice czują się pewniej
Co do samego modelu monitora i kamerki - nie pomogę Ci. Na żywo widziałam tylko ten, nie mam porównania do innych. Obraz z kamerki nie jest jakiś super czysty, ale dla mnie wystarczający. W ciemności też nieźle widać. Ale tak jak mówię - jest dużo opinii że obraz słabiutki, także ktoś kto ma porównanie z lepszym sprzętem może być niezadowolony
Monitor oddechu działał siostrze bez zarzutu. Czytałam że niektóre alarmy potrafią się włączać same mimo że nie ma ku temu powodu. Jej załączył się tylko raz, na szczęście dziecko oddychało normalnie. Może za długo wstrzymało oddech, może za mocno sie poruszyło (zsunęło z maty), nie wiadomo. Ale więcej alarmów nie było.
No i baterie nie trzymają jakoś długo. Codziennie muszą ładować.
Ale to jedyny monitor jaki znam, mi podpasował i stwierdziłam że mimo że cena moim zdaniem jest za wysoka w stosunku do jakości to boję się ryzykować zakup innych, bo na temat każdego można poczytać złe komentarze.
-
Angel care 1100 jest bdb a bez kamerki 403 również polecany przez moich znajomycj
Ja kupiłam bez kamerki ale.... kamerke dokupilam taka
http://www.ebay.co.uk/itm/322427143653
Ze wzgledu na dzialanie w nocy. Polecila mi ja kolezanka wiec zobacze
Chociaż dla mnie priorytetem byl monitor z niania zebym na dole mogla słyszeć malego
Z corka mialam zwykly angel care bez niani ( ale mieszkalam w domu jednopietrowym)
Mi sie rowniez raz włączył ( bez potrzeby ) albo i z potrzeba bo monitor zaczyna piszczec i jezeli dziecko zasnie mocniej to piszczenie wybudzi go
U mnie zakup monitora oparty był na zlym doswiadczeniu z corka dlatego zawsze bede polecac bo urodzilam zdrowa corke bez problemow zadnych a w wieku miesiaca okazalo sie, ze byla cala zasluzowana
-
Dziękuję za opinie.
Zdecydowałam, że kupię monitor oddechu. Z Waszych historii wynika, że nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydać. Poza tym ja mam dwa koty. Jeden ma 8 miesięcy i czasami w nocy przychodzi położyć mi się na szyję, co utrudnia oddychanie. Prawdopodobnie dziecka będzie unikać, bo koty nie lubią, ale nigdy nie wiadomo. Z monitorem będę czuła się bezpieczniej.
Jeżeli chodzi o nianię to koleżanka też chwaliła. Jej córka ma już 3 lata i nadal korzystają.
Ja chyba jednak się nie zdecyduje, bo my mamy sypialnię na dole i dziecko na pewno długi czas będzie z nami. Pomyślę jednak jeszcze.
Mój mąż znalazł monitor BabySense 5, który jako jedyny ma certyfikat medyczny i jest używany na oddziałach noworodkowych w Polsce. Chyba na niego się skusimy. Na Ebay można już kupić za 60f a z kamerą za 100f. Będę się między nimi zastanawiać.
Annie mozesz kupic monitor z niania a o co chodzi jezeli masz dom pietrowy i np dziecko bedzie spało na gorze a Ty zejdziesz na dol zrobic obiad to zebys tylko slyszala ew dźwięk monitora czy sie nie wlaczy... musisz tylko to rozważyć
Ps co do kotaprzy starszej corce tez miałam i fakt nie kładł się przy twarzy sle za to w nogach u corki w lozeczku uwielbial spać
Nie mieliśmy problemów z kotem ale to prawda trzeba bylo troszkę uważać
Ps. Pierwsze 2 tyg kot byl zazdrosny o corkewygladalo to komicznie jak wyciągnąłam małą z łóżeczka to kot szedl położyć sie na jej miejsce i nie dawał sie zrzucić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 09:45
-
Brrrrrr ja jestem z tych koto-nielubnych, ale podziwiam ludzi którzy mając noworodki jakoś potrafią trzymać jedno i drugie pod tym samym dachem i nic złego się nie dzieje
Ja bym się bała, ale nie miałam nigdy kota w domu, także po prostu się na tym nie znam. Wiem że ogólnie dzieci lepiej się rozwijają jak mają od początku do czynienia ze zwierzęciem. Chciałabym pieska, ale znowu mąż ma takie nastawienie że pies powinien po podwórku biegać i w budzie spać. Po moim trupie! W takim razie wolę wcale nie mieć..
Co do tego Angalcare pamiętajcie że monitor oddechu nie zalecany jest do tych łóżeczek które stykają się z łóżkiem rodzica (next 2 me itp). Czytałam że nawet jak dzieciątko przestanie oddychać to mata może wyczuwać oddech rodzica i nie zaalarmuje kiedy trzeba.. -
Carolina. Gdyby dziecko miało swój pokój to na pewno kupilabym nianię. Tyle, ze że ono będzie z nami w pokoju przez długi czas. Potem nie wiem, bo dom który wynajmujemy mi sie nie podoba i chciałabym zmienić, ale nie wiem czy będę miała do tego siłę jak sie urodzi, więc pewnie przez długi czas zostanie jak jest i niania nie byłaby używana.
Śmieszny ten Twój kotCiekawa jestem jak moje zareagują
A ja mam pecha bo okazało się, że za miesiąc w moim mieście będą 2 dniowe targi dziecięce a ja będę wtedy w Polsce ehh
Monitora oddechu nie kupuję, zostaję przy niani. Nie przekonuje mnie żaden zastosowany sposób w jaki te monitory kontrolują oddech. Koleżanka, która w listopadzie urodziła córkę w 27 tyg, powiedziała, że odstawiła monitor po tygodniu. Włączył im się bez potrzeby 2 razy i uznali, że przez monitor bardziej się stresują niż bez niego.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
A tak z innej beczki, znalazłam fajną ofertę na Amazonie dla tych co zastanawiają się nad wyborem pieluszek. Za kilka £ można kupić paczkę pojedyńczych sztuk pieluch od 8 wiodących producentów w UK. Dobra opcja jak ktoś nie chce ryzykować z kupnem 20 czy 50 szt od razu.
Annie1981 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Ale to się za bardzo nie opłaca
Widziałam tą ofertę i gdyby jeszcze przesyłka była gratis, to jak komuś zależy na takim starterze - na upartego można by zakupić. Ale przesyłka dodatkowo 3,99F czyli wychodzi niecałe 7F za 8 pieluch, 9F za 16 pieluch, 11,50F za 24 pieluchy (cena dla rozmiaru 1, czym większe tym drożej). Ktoś kupuje całe opakowania i robi na tym niezły interes sprzedając na sztuki
Myślę że już lepiej zapisać się do tych wszystkich klubów bounty, emmas diary, bootsa (oczywiście podając jakiś mało używany adres email żeby miał gdzie spam przychodzić)i mieć takie pojedyncze sztuki za darmo na spróbowanieAlbo umówić się z kilkoma ciężarnymi koleżankami że każda kupuje inną paczkę pieluch i wymienić się tak żeby każda mogła spróbować z innej firmy
-
Tak dla porównanie macie tutaj cenę za małą paczkę jedynek z niektórych firm (szczerze? dopiero teraz zobaczyłam jakie niektóre z nich są tanie:P ):
ALDI Mamia - 1,15F za 24szt
LIDL Toujours - 1,15F za 24szt
ASDA Little Angels -1,15F za 24szt
Morrisons Nutmeg - 1,61F za 25szt
Sainsbury Little Ones - 2F za 40szt
Tesco Loves Baby - 2,50F za 25szt
Boots - 2,55F za 24sztWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 11:33
-
Nie zwróciłam uwagi, że przesyłka jest taka droga, łeee
a korzystała, któraś z was z tych pieluch Mamia z Aldi? W rankingach przebijają Pampersa i inne droższe marki.
Carolina lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Moi znajomi kupują i są zadowoleni. Teraz jak widzę jaka cena to i ja chyba wypróbuję. Ale później. Na razie nie dokupuję jedynek bo mam w sumie ok 80 pieluszek, a na niektórych forach piszą że jak dzieciątko urodzi się duże to jedynki szybko okazują się za małe, albo od razu zaczynają od dwójek.
A co kupujecie z kosmetyków dla maleństwa? Naczytałam się że czym mniej tym lepiej i już sama nie wiem co wziąć.. Płyny do kąpieli szkodzą, oliwka do smarowania szkodzi, sudocrem szkodzi, zgłupieć można
Na chwilę obecną zastanawiam się albo nad jakimś emolientem do kąpieli i wtedy nic do smarowania (ewentualnie bepanthen na odparzenia) albo mydełko do mycia (tylko nie wiem jakie, położne podobno polecają Nivea) i wtedy coś do smarowania. Tylko co?? -
Ja używałam przy synku pieluszek z aldi ale zaczęłam gdzieś dopiero jak miał ponad 1,5 roku i były lepsze niż pampersy. Pampersy mi wtedy przeciekały w nocy a te z aldi nic
Teraz zaczynam od pampersów, mam troche pieluch z aldi ale to rozmiar 3 i jak je sprawdze że są ok to przejde też na pewno.
Do kąpieli kupiłam emolient bo przy synku mi się sprawdził, chociaż kupie też olej kokosowy. Do pupy kupuje bephanten, sudokrem mam w domu ale jego używa się na duże odparzenia tylko. Do piersi kupiłam Lansinoh podobno najlepszy.
Z nianią cały czas myśle jaką wybrać, nie chce wydać też fortuny a jednak cena ponad 100f odstrasza. Jeszcze troche czasu mam to poszukam czegoś.