Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz po skanie. Niestety I tym razem sie nie udalo I nie bede juz miec upragnionej coreczki. No coz zostalo mi sie tylko cieszyc ze jest wszystko ok. Pani miala tylko problem z zbadaniem jednej komory w serduszku dlatego kolejny skan mam za 3 tygodnie
-
Dziewczyny dzisiejszy skan troszkę mi namieszał i nie wiem już sama co mam robić jeżeli chodzi o wózek. Na ebay znalazłam już dawno coś takiego
http://www.ebay.co.uk/itm/121188273737?var=420178500335&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
i podoba mi się ten czarny z panterką lub brązowy z panterką ale nie wiem czy coś takiego będzie pasować do chłopaka. Co o tym myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 17:26
-
tyger wrote:dzieki dziewczyny. Chyba pojde sie umowic z polozna na wywiad przed scanem
Tyger, po stosunku zazwyczaj pojawić się może zywa krew, czego powodem jest mechaniczne ocieranie się o pochwe, która w ciąży jest bardzo ukrwiona i jak sama plamilam, to zostałam w ten sposób informowana. Możliwe, że następnego dnia zmieniła kolor na brązowy i dobrze się tak pocieszyć. Natomiast jeżeli plamienia są brązowe bez względu na przebyty stosunek, to czasem kobiety maja za mało progesteronu, żeby utrzymać ciążę.
W 8 tygodniu powinni Cię umówić na wizytę z położna, jeśli się będziesz bardzo martwić, to ja na Twoim miejscu pojechałabym do A&E i jeśli powiesz, że plamisz i masz bóle, to powinni Cię zbadać i może nawet umówić na usg. -
Alkak chyba może być ten wózek dla chłopca
Xcarolinex Lenny miewa się dobrzeRośnie pomalutku i coraz bardziej jest wymagający
W sumie jedyny problem jaki z nim mamy, to nie lubi zasypiać - zawsze beczy jak ma usnąć, no i oczywiście lubi być na rękach
Fajnie jest patrzeć jak zmienia się praktycznie z dnia na dzień
alkak12, mychowe, Zancia28, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Kropka wrote:Alkak chyba może być ten wózek dla chłopca
Xcarolinex Lenny miewa się dobrzeRośnie pomalutku i coraz bardziej jest wymagający
W sumie jedyny problem jaki z nim mamy, to nie lubi zasypiać - zawsze beczy jak ma usnąć, no i oczywiście lubi być na rękach
Fajnie jest patrzeć jak zmienia się praktycznie z dnia na dzień
Bo pewnie tak pokochał swoich rodziców, że trudno jemu się z nimi rozstaćKropka, xcarolinex lubią tę wiadomość
-
Jeszcze myślimy. Na początku zaproponowałam nie znając płci żeby był Dominik ( bo niestety imię Jakub które mi się podoba w przyszłym miesiącu da brat M swojemu synkowi) ale dzisiaj jakoś mi się to imię odwidziało. Próbuje namówić M żeby był Łukasz bo podoba mi się zdrabnianie tego imienia . M powiedział że przejrzy kalendarz i pomyśli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 11:59
-
Gratuluje Tyger
- co do plamień to nie pomogę, bo u mnie ani w jednej ani w drugiej ciąży nie było. Trzymam kciuki
Alkak ojej, szkoda... ale gratuluję chłopca
Kropka u mnie jak Rosie nie zje wystarczająco (czyli 180ml) to przy próbie odłożenia wybudza się i od nowa.. Ale je na raty tzn polowe zje i pół godziny później resztę i pada jak kawkaA może to skok? Następny jest między 7 a 9 tyg a Lenny urodził się wcześniej, więc np jeśli 2 tygodnie wcześniej, to przechodzi go 2 tygodnie później, u nas powinien być 14-19 tydz, Rosie wczoraj stuknęło 16 tygodni (urodziła się 2 tyg przed terminem) więc już drżę na myśl o skoku, ten ma trwać ok 6 tygodni
Oh well...
Czy to skok rozwojowy?
Patrzysz na swojego aniołka i nie wiesz, co mu dolega wczoraj był pogodny i roześmiany a dziś nic go nie uspakaja. Być może twoje maleństwo weszło właśnie w fazę skoku rozwojowego. Skok rozwojowy u niemowlęcia poprzedzony jest bezpośrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, płaczliwe i ma problemy ze spaniem, gorzej je, jest bardziej krzykliwe lub przeciwnie jest cichsze niż przedtem; chce być jak najbliżej mamy, bo w jej ramionach czuje się bezpiecznie.
Z osesek.pl fajnie tam je opisali
alkak12, mychowe, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość
-
alkak - moim zdaniem też może być dla chłopca
my kupimy prawdopodobnie taki http://www.mothercare.com/Mothercare-Orb-Pram-and-Pushchair---Cyber-Liquorice/452824,default,pd.html
jest dość lekki i dobrze się go prowadzi. niedawno znajomi kupili i bardzo go sobie chwalą .
u nas dzidziuś coraz bardziej ruchliwy . czasami jak m trzyma rękę a ja moją na jego to aż ja czujęmiłe a zarazem dziwne uczucie
Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość
-
Ja tak na szybko z telefonu wysyłam Wam link do karuzeli Fisher Price za £9.50 z prawie £40! Ja właśnie idę ją odebrać zobaczymy jak się sprawdzi
http://www.tesco.com/direct/fisher-price-brilliant-basics-mobile/211-9084.prd?icid=spiffy_fisher%20price_211-9084_fisher%20pric
My od 12 cały czas na dworze pogoda idealnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 17:42
Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny., boju musze się bardziej zmobilizować do wpadania tutaj bo czasu brak
xcarolinex ja mam podobną z ebaya za 1 funthehe
alkak kolejny chłopak!zawsze w głębi szkoda ale wazne,że ok a z serduszkiem tez będzie dobrze! a wózek w panterkę pewno że dobre a czemu by nie!
idę doczytywać resztę
alkak12, mychowe lubią tę wiadomość
-
tyger wrote:Czesc dziewczyny, wpisuje sie do watku. Mieszkam tutaj pare lat i to jest moja druda ciaza. Jestem w 5 tygodniu i 2 dniu. wiztye mam dopiero na 20 stycznia. Zauwazylam lekkie plamienie. Zaczelam panikowac, nie wiem co robic. Czy mozecie mi cos doradzic?
ja w oststniej donoszonej ciązy miałam w sumie krwiawienia w 6 tyg i jak widać wszytko dobrze się skończyło. najwazniejsze to wtedy dużo poleżeć,żęby specjalnie jeszcze nie napędzać krwawienia. jak kilka plamiek i braż to właśnie najprawdopodobiej stara krew po stostunku. trzymam kciuki.
u nas nieco lepiej. ja dalej zatkana.dziewczyny jeszcze lekko katarzą a Hania coś pokasłuje. w pon ją umówię do lekarza, niech ją osłucha. do tego te pleśniawki....
kolki....u nas to są takie własnie typowe gazy. pręży się wera, aż czasami tak się drze i jak bąk pójdzie do spokój. infacol stosowałam ale był do d...znajoma poleciła colief i działa to cuda! ale 7ml kosztuje 10 fuli!!! dodajesz do mleka 4 krople i podajesz, albo na łyżeczce z mlekiem c cycka. polecam jakby co!
u mnie Hania juz własnie wpadła w etap skoku. w przeciągu 2 dni zmienila sie diametralnie z dziecka płaczącego zawsze do bardziej spokojnego, patrzącego się. dziewczyny powoli próbują gadać i śmiać się
no a ja zamiast spać to siędzę z kompem bo w ciągu dnia nie mam czasu. już w ciągu dnia nie maja takiego mocnego snu i nie spią tak długo jak w nocy. (długo to 2,5-3h) tez mam tak,że jedzą, w połowie muszę odbić, mala 5 min drzemka i jedzą dalej.
Kropka, Zancia28, energytrip lubią tę wiadomość