X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger hej to moja 3 ciaza i 2 w uk ale wczescniej tez plamien nie miewalam dopiero w tej ciazy je mialam ale pytalam sie poloznej i mowila ze dopuki to nie jest krew to jest dobrze i ze moga wystepowac plamienia w ciazy.

1usa3e5e42kseo71.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u gp ale znów znajoma poszła do położnej od razu. ja na początku też plamiłam poszłam do położnej i powiedziałam że ciągle plamię i wysłali mnie na scan . nie było żadnego problemu :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny. Chyba pojde sie umowic z polozna na wywiad przed scanem

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po skanie. Niestety I tym razem sie nie udalo I nie bede juz miec upragnionej coreczki. No coz zostalo mi sie tylko cieszyc ze jest wszystko ok. Pani miala tylko problem z zbadaniem jednej komory w serduszku dlatego kolejny skan mam za 3 tygodnie

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak szkoda, ze się nie udało. Za to będzie chłopakom wesoło jak kiedyś wszyscy razem pójdą na piwo :) A z serduszkiem na pewno będzie dobrze.

Tyger gratuluję ciąży :) Ja z plamieniem Ci nie pomogę, bo sama nie wiem co trzeba robić.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 no mi tez sie nie udalo :( no ale trzeba sie z tym pogodzic, zaczac niebieskie kupowac :)

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiejszy skan troszkę mi namieszał i nie wiem już sama co mam robić jeżeli chodzi o wózek. Na ebay znalazłam już dawno coś takiego
    http://www.ebay.co.uk/itm/121188273737?var=420178500335&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649
    i podoba mi się ten czarny z panterką lub brązowy z panterką ale nie wiem czy coś takiego będzie pasować do chłopaka. Co o tym myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 17:26

relgh371dlgtazvw.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MI SIE PODOBA http://www.ebay.co.uk/itm/ICANDY-PEACH-FULL-TRAVEL-SYSTEM-in-TOMATO-RED-/221343736731?pt=UK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL&hash=item33891d639b

1usa3e5e42kseo71.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    dzieki dziewczyny. Chyba pojde sie umowic z polozna na wywiad przed scanem

Tyger, po stosunku zazwyczaj pojawić się może zywa krew, czego powodem jest mechaniczne ocieranie się o pochwe, która w ciąży jest bardzo ukrwiona i jak sama plamilam, to zostałam w ten sposób informowana. Możliwe, że następnego dnia zmieniła kolor na brązowy i dobrze się tak pocieszyć. Natomiast jeżeli plamienia są brązowe bez względu na przebyty stosunek, to czasem kobiety maja za mało progesteronu, żeby utrzymać ciążę.
    W 8 tygodniu powinni Cię umówić na wizytę z położna, jeśli się będziesz bardzo martwić, to ja na Twoim miejscu pojechałabym do A&E i jeśli powiesz, że plamisz i masz bóle, to powinni Cię zbadać i może nawet umówić na usg.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak, przykro, że się nie udało, ale mimo wszystko gratuluje chłopca :)

alkak12 lubi tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alkak chyba może być ten wózek dla chłopca :)

Xcarolinex Lenny miewa się dobrze :) Rośnie pomalutku i coraz bardziej jest wymagający :) W sumie jedyny problem jaki z nim mamy, to nie lubi zasypiać - zawsze beczy jak ma usnąć, no i oczywiście lubi być na rękach :) Fajnie jest patrzeć jak zmienia się praktycznie z dnia na dzień :)

alkak12, mychowe, Zancia28, xcarolinex lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Alkak chyba może być ten wózek dla chłopca :)

Xcarolinex Lenny miewa się dobrze :) Rośnie pomalutku i coraz bardziej jest wymagający :) W sumie jedyny problem jaki z nim mamy, to nie lubi zasypiać - zawsze beczy jak ma usnąć, no i oczywiście lubi być na rękach :) Fajnie jest patrzeć jak zmienia się praktycznie z dnia na dzień :)

Bo pewnie tak pokochał swoich rodziców, że trudno jemu się z nimi rozstać ;)

Kropka, xcarolinex lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak12 masz juz imie bo ja nie mialam tyko dla dziewczynki miala byc Sophie, Emilly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 21:51

mychowe lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze myślimy. Na początku zaproponowałam nie znając płci żeby był Dominik ( bo niestety imię Jakub które mi się podoba w przyszłym miesiącu da brat M swojemu synkowi) ale dzisiaj jakoś mi się to imię odwidziało. Próbuje namówić M żeby był Łukasz bo podoba mi się zdrabnianie tego imienia . M powiedział że przejrzy kalendarz i pomyśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 11:59

relgh371dlgtazvw.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Tyger :) - co do plamień to nie pomogę, bo u mnie ani w jednej ani w drugiej ciąży nie było. Trzymam kciuki ;)

Alkak ojej, szkoda... ale gratuluję chłopca :)

Kropka u mnie jak Rosie nie zje wystarczająco (czyli 180ml) to przy próbie odłożenia wybudza się i od nowa.. Ale je na raty tzn polowe zje i pół godziny później resztę i pada jak kawka ;) A może to skok? Następny jest między 7 a 9 tyg a Lenny urodził się wcześniej, więc np jeśli 2 tygodnie wcześniej, to przechodzi go 2 tygodnie później, u nas powinien być 14-19 tydz, Rosie wczoraj stuknęło 16 tygodni (urodziła się 2 tyg przed terminem) więc już drżę na myśl o skoku, ten ma trwać ok 6 tygodni :O Oh well... :D

Czy to skok rozwojowy?
    Patrzysz na swojego aniołka i nie wiesz, co mu dolega wczoraj był pogodny i roześmiany a dziś nic go nie uspakaja. Być może twoje maleństwo weszło właśnie w fazę skoku rozwojowego. Skok rozwojowy u niemowlęcia poprzedzony jest bezpośrednio okresem, kiedy dziecko jest marudne, płaczliwe i ma problemy ze spaniem, gorzej je, jest bardziej krzykliwe lub przeciwnie jest cichsze niż przedtem; chce być jak najbliżej mamy, bo w jej ramionach czuje się bezpiecznie.
    Z osesek.pl fajnie tam je opisali :)

alkak12, mychowe, Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alkak - moim zdaniem też może być dla chłopca :)
    my kupimy prawdopodobnie taki http://www.mothercare.com/Mothercare-Orb-Pram-and-Pushchair---Cyber-Liquorice/452824,default,pd.html
    jest dość lekki i dobrze się go prowadzi. niedawno znajomi kupili i bardzo go sobie chwalą .

u nas dzidziuś coraz bardziej ruchliwy . czasami jak m trzyma rękę a ja moją na jego to aż ja czuję :) miłe a zarazem dziwne uczucie :)

Zancia28, Kropka lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mothercare.com/Jane-Muum-Matrix-Light-2---Crimson/870237,default,pd.html

kambel lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak na szybko z telefonu wysyłam Wam link do karuzeli Fisher Price za £9.50 z prawie £40! Ja właśnie idę ją odebrać zobaczymy jak się sprawdzi :)

http://www.tesco.com/direct/fisher-price-brilliant-basics-mobile/211-9084.prd?icid=spiffy_fisher%20price_211-9084_fisher%20pric

My od 12 cały czas na dworze pogoda idealna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 17:42

Zancia28, mychowe lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny., boju musze się bardziej zmobilizować do wpadania tutaj bo czasu brak ;)

xcarolinex ja mam podobną z ebaya za 1 funt :D hehe

alkak kolejny chłopak!zawsze w głębi szkoda ale wazne,że ok a z serduszkiem tez będzie dobrze! a wózek w panterkę pewno że dobre a czemu by nie!

idę doczytywać resztę :)

alkak12, mychowe lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Ulala Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tyger wrote:
    Czesc dziewczyny, wpisuje sie do watku. Mieszkam tutaj pare lat i to jest moja druda ciaza. Jestem w 5 tygodniu i 2 dniu. wiztye mam dopiero na 20 stycznia. Zauwazylam lekkie plamienie. Zaczelam panikowac, nie wiem co robic. Czy mozecie mi cos doradzic?
    wotaj i gratuluję!

ja w oststniej donoszonej ciązy miałam w sumie krwiawienia w 6 tyg i jak widać wszytko dobrze się skończyło. najwazniejsze to wtedy dużo poleżeć,żęby specjalnie jeszcze nie napędzać krwawienia. jak kilka plamiek i braż to właśnie najprawdopodobiej stara krew po stostunku. trzymam kciuki.

u nas nieco lepiej. ja dalej zatkana.dziewczyny jeszcze lekko katarzą a Hania coś pokasłuje. w pon ją umówię do lekarza, niech ją osłucha. do tego te pleśniawki....

kolki....u nas to są takie własnie typowe gazy. pręży się wera, aż czasami tak się drze i jak bąk pójdzie do spokój. infacol stosowałam ale był do d...znajoma poleciła colief i działa to cuda! ale 7ml kosztuje 10 fuli!!! dodajesz do mleka 4 krople i podajesz, albo na łyżeczce z mlekiem c cycka. polecam jakby co!

u mnie Hania juz własnie wpadła w etap skoku. w przeciągu 2 dni zmienila sie diametralnie z dziecka płaczącego zawsze do bardziej spokojnego, patrzącego się. dziewczyny powoli próbują gadać i śmiać się :)

no a ja zamiast spać to siędzę z kompem bo w ciągu dnia nie mam czasu. już w ciągu dnia nie maja takiego mocnego snu i nie spią tak długo jak w nocy. (długo to 2,5-3h :P) tez mam tak,że jedzą, w połowie muszę odbić, mala 5 min drzemka i jedzą dalej.:)

Kropka, Zancia28, energytrip lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ