Ciąża w Wielkiej Brytanii
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalkak12 wrote:Plumb u nas na syndrom downa pobieraja krew w 12 tygodniu I na podstawie krwi okreslaja ryzyko wiec nie wiem dlaczego u Ciebie to chca zrobic tylko przez mierzenie na usg.
Będę miała pobieraną krew też.Badania z krwi 21 stycznia,a w lutym powtórka scanu.
-
Czesc dziewczeta. Chcialam sie przywitac bo mam nadzieje ze zagoszcze tu na dluzej
Mieszkam w szkocji i to moja pierwsza ciaza. Wogole nie mialam wczesniej do czynienia z tutejsza slozba zdrowia bo jestem tu dopiero od roku....
Juz zaczely sie moje problemy gdyz podczas swiat w pl zrobilam badania krwi. Wyszlo mi tesh powyzej 7 czyli wysoko....
Wczoraj dowiedzialam soe o ciazy i ni wiem co teraz robic. Wiem ze najlepiej bylo by udac sie do gp i prosic o skierowanie do endo... Ale wiecie czy si dlugo czeka na wizyte?
Mam tez zamiar leciec do pl i zaczac leczenie a tu kontynuowac...
Prosze o pomoc..
-
Witaj Paula i gratulacje!!! Mi w UK zaczęły się problemy z tarczycą, jeszcze przed ciążą- endo. nigdy na oczy nie widziałam, wszystko szło przez GP. Tzn. on zlecal badanie krwi i ustalał dawkę leku. Jak zaszłam w ciąże dostałam skierowanie do endo. - i on robił dokładnie to samo co GP,zlecał badanie krwi i ustalał dawkę leku. Idź do GP, poinformuj o ciąży i powiedz, że w PL wykryto kłopoty z tarczycą i chcesz to zbadać. Powodzenia
-
Kropka wrote:Ula może to zdjęcie Cię zainspiruje
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/1011409_498833573522187_997539200_n.jpgtylko bez ziemniaków
Kropka lubi tę wiadomość
-
żancia gratule!
]no dziewczyny jestem na chwile. czasu notorycznie brak. nie mam już nikogo ze sobą a wczoraj była 1 samotna noc bo maz był w pracy. ogólnie tez walczymy z okropnymi gazami. stosowalam ten infacol ale mało pomagał bo strasznie się darły i prężyły. koleżanka poleciła colief ( 4x droższy!). kupiłam i dopieri doczytałam,że to tak jakby niweluje laktoze w mleku i trzeba zrobic butle poł godz przed posiłkiem. głupie to bo ja nie wiem czy dokonanie beda mi sały 2 h czy 3...jak pomoże to po prostu upie mleko bez laktozy a nie mleko za dychę i krople za dychę.
Energy wtojego posta przeczytałam z wypiekami! kochana moje gratulacje! to nadaje się na film