X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enenrgytrip moje gratulacje!!!Brawa dla meza i wspanialej mamusi.
    Przepiekny opis a wspomnienia dla Was bezcenne.
    Niech malenstwo rosnie zdrowo a Wy cieszcie sie Waszym szczesciem.

energytrip lubi tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2013, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy w brzuszku fajne były :) Ja bąbelki w brzuchu zaczęłam czuć w 17 tyg. Mój mały był bardzo aktywny, nigdy nie miałam stresa, ze ruchów nie czuję :) Teraz też aktywny, w dzień spać nie chce :/

Zancia miłego scanu i żeby maleństwo pokazało co ma między nogami ;)

energytrip lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip, przeczytalam Twoj opis porodu i jestem pod ogromnym wrazeniem. Czytajac to pomyslalam, ze chcialabym urodzic w domu (nie jestem jeszcze w ciazy). Bije od Ciebie spokoj i radosc. Gratuluje synka :)

P.S. Przyznam sie, ze podczytuje Was czasem "z partyzanta", ale nie wlaczam siedo rozmowy, bo jak napisalam - nie jestem jeszcze w ciazy, mieszkam w UK.
    Pozdrawiam Was Dziewczyny :)

alkak12, energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn trzymam kciuki byś jak najszybciej była w ciąży :) a poplotkować z nami możesz, nieważne czy w ciąży czy nie :) Im więcej nas, tym weselej :)

Bursztyn, energytrip lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Bursztyn trzymam kciuki byś jak najszybciej była w ciąży :) a poplotkować z nami możesz, nieważne czy w ciąży czy nie :) Im więcej nas, tym weselej :)
    dzieki Kropka :)

Kropka lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Bursztyn nie krepuj sie im wieceej nas tym lepiej:)

Bursztyn lubi tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Jutro o 12:00 mam pierwsze usg. Strasznie się denerwuję. Mam nadzieję, że wszystko w porządku z ciąża, z dzieckiem, że jest zdrowe, silne i wszystko jest ok. Ufff nerwowa jestem już :/ Trzymajcie kciuki !!!
    Pozdrawiam !!!

Zancia28, leniuta29, alkak12, Kropka, mychowe, xcarolinex lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie pożegnasz stary rok i z tak pięknym przeżyciem jak widok małego człowieczka wejdziesz w nowy :) Daj znać jutro :)

mychowe, Plumb80, xcarolinex lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb80 czekamy na wieści:)

A Wam wszystkim dziewczyny życzę Szczęśliwego Nowego Roku, dużo zdrowia dla Was i dla Waszych małych pociech w brzuszkach albo już na zewnątrz, żebyście miały zawsze oparcie w mezach. Pozdrawiam!!:)

Kropka, alkak12, Plumb80, energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja życzę dużo szczęścia w Nowym Roku :) Aby nasze dzieciaczki rosły duże i zdrowe i by wszystko nam się fajnie układało :)

Plumb jak tam scan? :)

mychowe, alkak12, Plumb80, energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również ja wam życzę szcześliwego Nowego Roku. Radości z pociech żeby szybko i zdrowo rosły. i oczywiście szczęśliwych porodów dla mam z brzuszkami :)

alkak12, mychowe, Kropka, Plumb80, energytrip, xcarolinex lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2013, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radosnego i szczęśliwego Nowego Roku

z marzeniami o które warto walczyć,

z radościami którymi warto się dzielić,

z przyjaciółmi z którymi warto być i

z nadzieją bez której nie da się żyć!

mychowe, Kropka, Plumb80, energytrip, alkak12, xcarolinex lubią tę wiadomość

1usa3e5e42kseo71.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Życzę nam wszystkim udanego roku,aby był szczęśliwy,mając u boku swoje maleństwa.

Wczorajszy scan w porządku.Dzidzia ma się dobrze,pięknie się ruszała.Aż lezka zakręciła nam się w oku,a mąż mocniej ścisnął mi rękę.Wszystko jest ok i kolejny svan 20 lutego,będą sprawdzać syndrom Downa.Ale główka dziecka ma prawidłowe rozmiary,także powinno być dobrze.
    Pozdrawiam!!!

kambel, Zancia28, Kropka, alkak12, mychowe lubią tę wiadomość

• Kropka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na syndrom Downa sprawdza się w 12 tyg. w 20 tyg. będą sprawdzać wszystkie organy wewnętrzne :) Fajne przeżycie pierwszy scan :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja mialan scan na syndrom Downa w 16 tygodniu!!w sobote jade na polowkowy scan:)

1usa3e5e42kseo71.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Oby pociechy dawaly duzo szczescia i rosly zdrowo.

Rzadko mam czas wlaczyc koputer teraz... siku, kupa, cyc, siku, kupa, cyc...!

Maz robi co moze opiekuje sie nami wysmienicie, sprzata, gotujem przewija pieluszki, a ja walcze z ogromnymi cycami. Mleka mam tyle, ze wykarmilabym male przedszkole.
    Troche cierpialam prze pare ostatnich dni, dzisiaj zaczelam odciagac pokarm, troche lepiej. Cyc mam dwa razy wiekszy od jego glowki. Ucze sie,

Olaf chyba wie, ze mama wyprodukuje duzo mleka, je jak rekin.

Bursztyn, dziekuje.
    Bardzo sie ciesze, ze wszystko poszlo po mojej mysli, wysle Ci kilka linkow jak jestes zainteresowana porodem domowym, poczytasz sobie, jak to wyglada.
    No i przede wszystkim, zycze rychlego zajscia w ciaze. :-)

Pozdrawiam

Kropka, xcarolinex, mychowe, Bursztyn, Zancia28, Plumb80, alkak12 lubią tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • alkak12 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku. Oby maleństwa w brzuchach rozwijały się prawidłowo a poród przebiegł jak najlżej i bez komplikacji pozostawiając tylko same miłe wspomnienia. A dla mam które już tulą swoje skarby, oby każdego dnia obdarzały Was uśmiechami i nie chorowały :)

energytrip, xcarolinex, mychowe, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

relgh371dlgtazvw.png
    Nasza pszczółka :)
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku Dziewczęta <3
    Plumb gratulacje :)

Ja też miałam badania na Syndrom Down'a w 12tyg, ciekawe czemu sprawdzają Wam w okolicach 16tyg skoro niby można to zbadać do 14tc, bo pózniej się niby nie da?

Ja mam dziś Marudę w domu :P oj moja cierpliwość została dziś wystawiona na próbę i zdałam ten egzamin :D

mychowe, alkak12, Kropka, Plumb80 lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Energytrip, bardzo prosze o linki :) dziekuje

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka wrote:
    Na syndrom Downa sprawdza się w 12 tyg. w 20 tyg. będą sprawdzać wszystkie organy wewnętrzne :) Fajne przeżycie pierwszy scan :)
    !
    Pani robiąca usg nie mogła dokładnie sprawdzić bo dziecko małe jeszcze i nie chciało się odpowiednio odwrócić do badania.Dlatego zleciła kolejny scan na 22 lutego i wtedy wszystko sprawdzi.

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ