X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj trochę nie przeczytałam poprzednich komentarzy, Tyger ja na Twoim miejscu też już bym była w szpitalu. W poprzedniej ciąży też plamilam w 7 tygodniu, ale na usg się okazało, że serduszko bije i wszystko było ok.. później w 11 tygodniu się okazało, że nosiła już Anioła.. Lepiej nie bagatelizować żadnych plamień. Trzymam kciuki.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie zbieram do szpitala, miejmy nadzieje, ze mnie przyjma. Moj partner jest brytyjczykiem i wierzy w swoich lekarzy i system. mamy na tym polu spiecia. Wczoraj klotnia o to ile UK wydalo na badania a ile polska. Polozne powiedzialy ze jesli mamporonic to i tak poronie i nie wazne czy dadza mi progesteron czy nie. Jesrem zalamana. mam strasznie zle przeczucia. Trzymajcie kciuki.

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia i trzymam kciuki! Będzie dobrze ;)

zuZic lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • tyger Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa. W szpitalu nie ma obecnie nikogo kto moglby mi zrobic scan. mam sie obserwowac i jesli sie pogorszy za pare godzin to mam sie zglosic ale i tak nie bede miala scanu dzisiaj. Naginanie nic nie dalo. Czyli dalej czekam.

3jvzj44jkepasfzk.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego brakuje mi tutaj polskich lekarzy, sama bym już dawno poszła na pierwszą wizytę. Nawet bety nie można zrobić. Pozostało tylko czekać.

zuZic lubi tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger, w pierwszej ciąży też odmówili mi scanu - w 11tc wylądowałam na oddziale ginekologicznym z bólem brzucha - zrobi betę i czekałam na scan, wkońcu po kilku godzinach odesłała mnie do domu, bo nie miał kto scanu zrobic i miałam go 2 dni pozniej na EPAC - w drugiej ciąży to tam miałam 2 czy 3 scany na EPAC, bardzo się bałam czy wszystko ok i poszłam do lekarza i na następny dzien miałam usg ale po tym babka mi powiedziała, żebym już bezpośrednio do nich dzwoniła jak będę sie martwić - w poniedziałek z samego rana dzwon do nich i wyjaśnij co i jak nie ma sensu na A&E jechać, oni i tak się wykręcają :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 11:48

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jak cie potraktowali!!!! Nie rozumiem tej polityki i nie zrowumiem. Sorry ale dla mnie to chore!
    Oby ci pomogli tam gdzie caroline ci radzi!! Trzymaj sie kochana i wierze ze bedzie ok :)

A czy tu na watku naprawde nie ma "tarczycowych" mam ktore mogly by mi powiedziec jak ta sprawa tu wyglada???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger,trzymam kciuki i walcz o swoje,nie daj się odesłać do domu. Tutaj niestety dziwacznie podchodzą do ciąży,opieką objeta jest kobieta dopiero od 8 tyg ciąży. A do tego czasu trzeba samemu dbać i martwić się o siebie.

Mam nadzieję,że będzie dobrze.

Paula,niestety nie pomogę.Nie mam problemów z tarczycą,ani żadna z moich ciężarnych koleżanek. Może niebawem ktoś coś podpowie,cierpliwości.

Ja we wtorek idę na krew (15 tydz),natomiast w kolejny wtorek za tydzień mam położną. W lutym usg połówkowe.Natomiast 22 kwietnia mam rozmowę z położną w szpitalu i szczepionkę,ponieważ w mojej grupie krwi jest Rh (-). Nadal nie wiem,czy szczepić się przeciwko grypie,czy nie zaszkodzę tym dziecku.
    Na razie czujemy się dobrze,maleństwo rośnie i jest ruchliwe w brzuszku.

Pozdrawiam dziewczyny :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Plumb :)
    Mam nadzieje ze sie ktos odezwie i mi pomoze...

Kurcze tak szybko leci ten czas.... Dobrze kojaze cie z owu a tu 15 tydz u ciebie :)
    Mam nadzieje ze wszystko u ciebie ok :)

Plumb80 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wszystko w porządku,rośniemy i cieszymy się sobą ;)
    Powodzenia Kochana :)

• tyger Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EPCU otwarty jest pn-pt 9-11.15. Odstawie mlodego do szkoly I jade prosto do nich bez dzwonienia. Na razie probuje sie nie denerwowac I odpoczywac.Ciesze sie ze u was wszystko w porzadku. Do poniedzialku xx

Plumb80 lubi tę wiadomość

3jvzj44jkepasfzk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia tyger,będzie dobrze,musi być !!!

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, jeśli się nie mylę to Lilka miała/ma tarczycę leczoną i mieszka w Irlandii, ja na Twoim miejscu odwiedziłabym GP, żeby dokładnie wypytać + jakiś request to endo w takim razie :)
    Aha, Lilka udziela się po urodzeniu w pielęgnacji maluszka ;)

Plumb, nie ma co się bać szczepić przeciwko grypie, jeśli martwisz się, że to zaszkodzi Maleństwu to nic mu nie będzie, wkońcu by nie polecali tego gdyby nie było ok, to jest bezpieczne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 14:16

Plumb80, Lilka lubią tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź,raczej się zdecyduję zaszczepić.
    Po prostu nasłuchałam się tyle opowieści o poronieniach albo wadach dziecka przez tą szczepionkę,że zaczęłam się obawiać.Ale tyle prawd,ile ludzi o tym mówi.
    Masz rację,musi być bezpieczna,skoro oferują ją ciężarnym. A warto zabazpieczyć maleństwo,tym bardziej że moje dzieci chodzą do szkoły i różne choróbska przynosza do domu.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :) czekam az mi ustala wizyte u gp ale to moze potrwac...
    Sprobuje ja podpytac co i jak :)

Tyger powodzenia :) musi byc dobrze!!!

Lilka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Zancia28 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mothercare.com/Stokke%C2%AE-iZiSleep%E2%84%A2-Baby-Car-Seat---Red/488581,default,pd.html#q=Stokke%C2%AE%20Xplory

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plumb ja na grypę bym się nie szczepiła. Często mówią, że po szczepieniu choruję się na grypę jeszcze gorzej. Jeżeli rzadko chorowałaś na grypę, to odradzam. Ja w ciąży pracowałam w przedszkolu, więc dużo wokół siebie miałam wirusów.

Tyger to jedź do nich w poniedziałek. Trzymam kciuki.

Paula ja mam chorą tarczyce. Niedoczynność. Problemy z nią miałam jeszcze przed ciążą. Dostałam skierowanie od GP do lekarza w szpitalu. Pojechałam do szpitala oddalonego o 40 min. od mojego miasta, tam był bardzo fajny lekarz, który chciał sprawdzać poziom hormonów co 4 tyg. Po dwóch wizytach zdecydowałam się, ze jednak przeniosę do szpitala w moim mieście - i tu lekarz chciał sprawdzać krew co 6 tyg. Od razu przeniosłam się z powrotem do tego oddalonego szpitala. Jak zadzwoniłam do nich z prośbą o ponowne przyjęcie mnie do lekarza, to recepcjonistka powiedziała, ze zapisze mnie do lekarza konsultanta, który jest od ciąż z problemami (wtedy chyba byłam około 28 tyg.). Ten lekarz, zlecał mi badanie krwi i scany co 4 tyg. by obserwować, czy dziecko dobrze się rozwija. W międzyczasie byłam u lekarza z mojego miasta odebrać te pierwsze wyniki i on stwierdził, że tarczyca się unormowała i sprawdzać już nie muszę :( było to właśnie około 28 tyg. Na szczęście się przeniosłam z powrotem. Piszę o tym, bo co szpital to inne podejście. Przed ciążą brałam 100mg, w trakcie zwiększyli mi do 125mg. teraz znowu wróciłam do 100.
    Mam nadzieję, że to co napisałam ma jakiś sens i że jakoś pomogłam, jak by co pytaj :)

Paula55 lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.... Strasznie mi pomoglas :)
    Dalas nadzieje na to ze nie bede musiala latac do pl co jaks czas :)
    A myslisz ze ze wzgledu na tarczyce moga dac mi pierwszy scan wczesniej????
    Ja biore euthyrox 50 na zmiane. 75.
    Ale martwie sie czy z fasolka ok wszystko i tak bym chciala wydębic scan jak najszybciej....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie miałabym nadziei na wcześniejszy scan :( Ja robiłam kontrole tarczycy jeszcze nie wiedząc o ciąży, zaraz po owulacji. Jak zrobiłam test i ujrzałam dwie kreski, poszłam do GP poinformować go o tym i od razu spytać o wyniki krwi. Ten powiedział, że są dobre i tyle. Później szperałam w internecie o tarczycy w ciąży, bo strasznie się martwiłam, wyczytałam że w Polsce regularnie się to sprawdza itp, więc jeszcze raz poszłam do GP mówiąc, że gorzej się czuję i myślę, że to może być moja tarczyca itp, wtedy dopiero dostałam skierowanie do endo. Sam endo. tylko sprawdzał poziom hormonów, gdyby nie to, że zmieniałam szpitale, nie trafiłabym do lekarza położnika (Obstetrics Clinic) od problemów w ciąży - dopiero on skierował mnie na dodatkowe scany i jak pisałam wcześniej był to już 28 tydz. Paula, może Ty trafisz od razu do lekarza położnika a może do samego endo jak ja na początku, tak czy siak przygotuj się do pójścia do GP i każ wypisać skierowanie na regularne sprawdzanie poziomu tarczycy.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobie. Nagadam mu ze w Pl moja gin kazala mi zrobic usg razem z badaniem tarczycy czy dziecko dobrze sie rozwija, czy serduszko bije...kurde no masakra z tym usg tutaj...
    Poszla bym prywatnie ale tu nie to samo co w angli ze pelno polskich prywatnych lekarzy... Chyba ze ja nie moge znalezc :/
    Kurde czekam na ta wizyte u gp i mega jestem ciekawa co zrobi....

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ