X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża w Wielkiej Brytanii
Odpowiedz

Ciąża w Wielkiej Brytanii

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka my na początku przeszliśmy na Hungry milk bo Rosie jadła bardzo mało i często, ale nie wiem czy w Waszym przypadku to dobre wyjście szczególnie jeśli macie problem z kupkami - ono zapycha dziecko i dłużej sie rozkłada, moze powodować zatwardzenia chyba jeśli sie nie mylę - poczytaj opinie na google to dokładnie zobaczysz :)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz problem kupek sie rozwiazal od kiedy go dokarmiam mm.lekarz poe ze moj pokarm jedt niby malo kaloryczny..ja woem ze jest tysiac opinni czy to prawda czy nie niewazne..wyszlo na to ze za malo jadl..nie plakal nie maridzil jadl co 3 h ladnie przybieral oprocz ostatniego tygodnia gdzie kazda waga wskazueala cos innego.teraz mam stresa ze nie dojada woec mu oferuje mm jak chcd to ok jak nie to nie musi.

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te dzieci Wam szybko rosną, Ula już Twoje maja dwa miesiące a się wydaje jakby niedawno się urodziły:)

Ulala, Limerikowo, Kropka lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze... Nam np to Hungry Milk poleciła health visitor żeby Rosie bardziej tyla a ma tyle samo kalorii co zwykle...

Dobrze, że kupki macie z głowy ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pielegniarka polecila puder ktory przestal byc produkowany 5 lat temu.
    W koncu w tamtym tygodniu jak poszlam go eazyc i znoe mi wmaeiala zatwardzenie nie sluchajac co mowie..nie wytrzymalam i ja opiepszylam.jitro chyba M wysle zwazyc Mlodego ;)

• Kropka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula nie używam orzechów i szczerze nie mam pojęcia co to jest i jak to wygląda :)

Lilka ja w nocy też dokarmiam, bo mały zaczął budzić się co godzina. Jak widzę, że mało ciągnął w nocy, to robie butlę i dojada zazwyczaj 60ml. Ja miałam straszny kłopot jakie mleko kupić. W sumie kupiłam Hipp Organic, no i zużyliśmy już prawie pół.
    Lilka a Ty dajesz mm po cycku? Ile Ci wypija z butli?

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zawsze cyc pierwszy tak mi kazala irlandka ;) zeby sie nie odzwyczajal i kazala oferowac butle po kazdym karmieniu 30 -40 ml.
    Pierwszego dnia dokarmialam po kazdym 30 Ml i zjadal.pozniej dawalam 2 piersi i spedzalismy godzine na kp.i sporadycznie mm jak nie dojadl.wczoraj siedzial na cycu od 4 prawie cale popoludnie i wieczorem dostal butle zjadl 80 ml.w cycach bylo pusto.w nocy mi sie budzi po kp po 6 h po mm tez jakos tak.

• energytrip Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,

co tu zagladne to nastepne 3 strony postow zapisane.... Olaf non stp na cycu siedzi. A ja sie dziwilam jak przed jego narodzeniem czytalam jak pisalyscie, ze herbaty cieplej nie mozecie wypic i ze zjedzenie obiodu cieplego graniczy z cudem... teraz rozumiem.

Moj maz dzis poszedl pierwszy dzien do pracy. Dobrze, ze jego office jest tylko dwie uliczki od domu, to na lunchu wpadnie. Dzisiaj przed wyjsciem do pracy nawet sniadanie mi zrobil i podal do lozka, ahhh... My hero!

Wspominalyscie dziweczyny o orzechach do prania. Ja ich uzywam juz od kilku lat (3-4 lata). Kupuje je na ebayu, zazwyczaj 1kg worek - starcza mi na kilka miesiecy, przynajmniej do tej pory jak pralam tylko dla nas dwojga. W kazdym razie jestem bardzo zadowolona. Musialam sie przyzwyczaic na poczatku, bo nie maja zapachu, a my zazwyczaj jestesmy przyzwyczjeni do tego zapachu swiezosci co tylko wypranych rzeczy. Lubie w nich prac i jest mega taniej.
    http://www.ebay.co.uk/itm/Original-Soap-Nuts-Fantastic-EcoFriendly-Washing-/261366793865?pt=UK_HomeGarden_CLV_Cleaning_CA&hash=item3cdaacc689

Jesli chodzi o eko pieluszki, to zaopatrzylam sie w bambusowe, ale jeszcze nie mialam sily i 'odwagi' sprobowac.
    Mysle, ze powoli zaczniemy eksperymentowac, to napisze cos wiecej.
    http://www.fill-your-pants.com/fitted-nappies/little-lamb-bamboo-nappy-bundle-deal.html

Jesli chodzi o szczepionki, to nie bralam na krztusiec ani na grype w ciazy.... a nagonke mialam ostra! Na kazdym jednym spotkaniu z polozna. Za kazdym razem jak sie pytalam, czy by mogli mi wytlumaczyc po co mi ta szczeppionka, polozna mowila ze goverment rekomenduje i dawala mi ulotke do pocztania.
    Witaminy K po porodzie tez odmowilismy... i niedlugo zacznie sie nowa nagonka , zeby Olafa szczpic.
    Moj maz czyta o tych szczepionkach ( bo ja z cycem siedze i karmie) i glowa peka. Jeszcze nie zdecydowalam do konca co zrobimy jak przyjdzie czas szczepin, ale ni podoba mi sie co te szczepionki zawieraja i ich skutki uboczne jak na razie.
    Oczywiscie jest to sprawa indiwidualna, ale wszedzie wesze spisek - farmakologia tak jak ropa naftowa, jest strasznie skorumpowana galezia i nie zawsze niestety nasze zdrowie jest najwazniesze, czesto sila pieniadza ( i to grubego) robi swoje).

Przepraszam, ze takie wywody polityczne robie, ale nie moglam sie powstrzymac, sen mi to z powiek kradnie.

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Zancia28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja jednak wole Persil i Lenor ten zapach świeżości przez kilka dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2014, 18:18

1usa3e5e42kseo71.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionki to bardzo kontrowersyjny temat, ja bardzo sie cieszę, że w Anglii są nieobowiązkowe. Szczególnie nie rozumiem po co szczepić na różyczkę czy świnkę, skoro są to choroby typowe wieku dziecięcego. Ja jak i moje siostry chorowałyśmy na nie (każda na co innego) i nic nam nie było. Ja nie chcę tu nikogo przekonywać, ale polecam przeczytanie artykułu, w nim są różne linki, audycje radiowe oraz filmiki. Wszystko zebrane w jednym
    http://astromaria.wordpress.com/szczepienia/

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z checia przeczytam, dzieki Kropka

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xcarolinex 4 mce! Wow :) ale ten czad uceka :)

My tez jedziemy na aptamil 1. Próbowałam aptamil hungry baby ale nic to nie dało. Tez przeszłam przez comfort czyli na kolkę i zaparcia i po tym to. chciały jesc jeszcze częściej gdyż jest tam 40% mniej laktozy. A i oo tym mleku kupy zielone troche bardziej bo ma ciut wiecej żelaza. No i wracamy do 1.

Energy witaj w klubie zimnych kaw i posiłków ;) ja o tych orzechach oglądałam w pani gadżet i mnie to zastanawia.a takie plamy tez schodzą? Bo jak przyjdą tarte marchewki o deserki to czy to zejdzie?

Ńo a ja ostatnio schudłam bo nie mam fizycznie czasu zjeść....o ironio.

Idziemy na sesje 27 stycznia do tej samej pani :)

Kropka, energytrip lubią tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula koniecznie będziesz musiała pokazać zdjęcia z sesji :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger co u Ciebie? Daj znać!!!

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Ulala Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropkus a wam kto fotki robi bo co rusz takie ładne w awatarku sa :)

Kropka lubi tę wiadomość

201311191581.png
    http://blizniaczecuda.blogspot.co.uk/
    https://www.facebook.com/Blizniaczecuda

Moje dwa aniołki czuwają (*) 01.08.12, 04.10.12
    moja walka: http://dzieckomojadroga.blogspot.co.uk/

• Kropka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula mąż robi :) Fotograf amator :) Wszystko sam, wszystko w domu :) Dzięki :)

Ulala, energytrip lubią tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • energytrip Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula tak szczrze mowiac to nie wiem jak to bedzie z tymi orzechami itartymi marchewkami.... to sie okaze. Do tej pory jest git.

Dzisiaj rano obudzil mnie pan kurier, dostarczyl wielkie pudlo pieluszek. Kupilam monthly supply pampersa. Troche taniej, niz kupowanie pojedynczo, zobzczymy jak ten system zda egzamin.

Dzisiaj idziemy na hearing test ( czy jak to sie tam nazywa) juz 3 raz przekladalam. Nie moglam sie z domu wyrwac bo Olaf caly czas przyczepiony do cyca. Dobrze, ze szpital 15 minut na nogach, zrobimy sobie spacer i dostarczymy organizmowi dzienna dawke tlenu.

Kropka, sliczne te fotki twojego malenstwa.

Moze tez powinnam zrobic jakis update? :-)

Kropka lubi tę wiadomość

f2wlcbxmiucyp84t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)
    Czytalam ze pisalyscie o tych orzechach pioracych....
    Ja kilka kat temu uzywalam. Powiem ze dopierac dopieraja tak jak proszek :) cudow nie dzialaja ale swoja funkcje spelniaja. Brak faktycznie tego zapachu do ktorego kazda sie przyzwyczila ale mysle ze dla alergikow super :)
    I tanio naorawde to wychodzi.. :)

Mam pytanko. Mozecie mi pzyblizyc jak wyglada pierwsza wizyta u midwife??? :) bede wdzieczna bo jutro wszystko przedemna :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• tyger Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, wlasnie wrocilam ze scanu. Wszystko jest dobrze, malenstwo ma 6.5mm, serduszko bije, jajniki i jajowody w porzadku. nie ma powodow do niepokoju. Plamienie prwadopodobnie implantacyjne. nie ma sladu swierzej krwi. Obsluga niesamowicie mila. Polozne przekochane. gdyby cos sie dzialo albo mialabym jakiekolwiek pytania mam do nich dzwonic bezposrednio. Kamien z serca az mi apetyt wrocil. Teraz juz zadnego stresu do konca. wstepny termin porodu 14 wrzesien.
    Dziekuje wam serdecznie za wsparcie i dobre rady. Jestescie kochane. Zycze wszystkim milego popoludnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2014, 21:13

Paula55, mychowe, Kropka, Zancia28, Ulala, energytrip, alkak12 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]1kk0h371zoz0wcto.png[/link]

3jvzj44jkepasfzk.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyger to jestesmy na podobnym etapie chyba... Mi ovu pokazuje termin na 13 :)
    Super ze jestes zadowolona i ze wszystko ok :) a ktory jestes tydzien dokladnie?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ