X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak samo, marchewka super weszła jako jedyna z dotychczas wypróbowanych słoiczków :P

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to ma dziwne upodobania smakowe, to co najbardziej Nie wygląda i Nie pachnie to jej smakuje. Ostatnio otworzyłam słoiczek z rybą i zielonymi warzywami, stwierdziłam, że śmierdzi, wygląda jak nie powiem co i do tego dla mnie blee w smaku, a moja tak jadła, że po dokładkę leciałam :O. Ale ostatnio rządzą najbardziej jednak chrupki..moczę je w zupie, jak jej nie dojada..codziennie pora na zupę kończy się chrupkiem..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, jak tam rehabilitujecie Małego? co powiedział fizjo? My jutro na ćwiczenia..ale w domu to nam to ostatnio strasznie nie idzie..:/

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva Niech zuchy rosna dalej zdrowo!

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,jak ja Wam zazdroszcze,ze te Wasze dzieci tak jedza!

• Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha mój nie je :p Mój pluje albo się bawi łyżeczką. Dziś udało mu się łaskawie kilka łyżeczek jabłka ze śliwką zjeść, to już sukces tygodnia!

Dziewczyny, a czemu ćwiczenia? Co się działo, że postanowiłyście iść do fizjo? Pytam, bo nasza pediatra jakoś mało zaangażowana, wszystko ok, wszystko super.. Niby wiem, że na wszystko przychodzi czas i dziecko samo dojrzewa do różnych etapów, ale np pełzania u nas nadal nie ma i nie wiem czy tylko mam leniwy egzemplarz czy co..

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • szałwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia u nas kilka lyzeczek bylo pierwszy raz dokladnie na pierwsze urodziny.I nigdy nie plula,bo nie miala czym:)

Na pelzanie ma czas i w zasadzie pelzac nie musi,wazne jest raczkownie. W tym wieku powinny byc obroty na brzuszek i ladne wsparcie na raczkach.Ja jestem zdania,ze kazde dziecko warto skonsultowac z dobra dziecieca fizjo,bo pediatrzy olewaja sprawe.Z mloda bylam,bo bylo wiele niepokojacych objawow juz przed 9 tyg. zycia i potwierdzili problem.Jesli bede miala kiedys kolejne,to pojde nawet,jesli nic nie bedzie mnie niepokoic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 10:24

Asia_88, Milkowiec lubią tę wiadomość

• szałwia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ulewanie,o ile nie jest chlustajace,latwo odroznic od wymiotow. Problem jest,jak uz ktos pisal,jak dziecko jest niespokojne,nie spi,nie przybiera.Ulewa i ma fizjologiczny refluks duzo dzieci,zwlaszcza w pierwszym polroczu.
    Milkowiec,a jak mala teraz?

• Vaina Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asai, mój nigdy nie pełzał. Od razu wziął się do raczkowania, każde dziekco inne :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami <3 :)
    12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tylko marchew biala, pomaranczowa i pasternak tak wcina... czasem kaszke z owocem, ale juz sam owoc srednio podchodzi...

Asia dokladnie jak dziewczyny pisza pelzac jedne pelzaja inne nie...
    Mojej szwagierki corka ani nie pelzala ani nie raczkowala... odrazu chodzila i to szybko zaczela przy meblach stawac i chodzic... raczkowac zaczela jak nauczyla sie chodzic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Wszystko inne, typowe dla jego wieku jest ok, więc nie świruję, ale właśnie zastanawiam się co Was skłoniło do takiej pierwszej wizyty.

W temacie.. fajne --> https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=KIyWt_qtcnM#menu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 10:43

m2tKp2.png
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, moje dziecko zaczeło pełza 3 dni temu. A u tak jakos tak nieudacznie. Tylko jedną ręką się podciąga, albo podciaga dwie nogi na raz. Nie ma tego wzorca naprzemiennego. Ale nic z tym nie robię, pewnie przyjdzie czas i na prawidłowy wzorzec...

Ja jestem zdania, ze nie ma co ze wszystkim lecieć natychmiast do fizjo, tylko dac dziecku czas. Kiedys tego wszystkiego nie bylo i zyjemy, i normalnie funkcjonujemy. Na pewno gdyby z małym bylo cos nie tak, to bys od razu zauwazyła.

Asia_88, Cala lubią tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, my poszliśmy do neurologa i fizjo, gdyż Mała w 4mż nadal miała asymetrię. Wyszliśmy z niej w 6mż, ale przez nią, ma mocniejszą jedną stronę i np wysoki podpór próbuje robić dopiero od kilku dni..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, no właśnie też tak uważam, ale też nie chcę "olać" czegoś ważnego, stad moje pytania do Was kiedy i dlaczego zaczęły się wizyty u fizjo.

Dzięki za odpowiedzi! :)

m2tKp2.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia, to u nas zmienne to jak w kalejdoskopie, ostatnio znów zaczęła mniej chętnie jeść zupki, choć te kilka-kilkanaście łyżek zje. Ale zupka musi być gładką papką, niech tylko będzie grudka czy makaron czy cuś to po jednej łyżce już nie otworzy buzi. Kaszki łyżeczką nie zje, ale z butli wypije. Aktualnie podoba jej się jedzenie chrupek. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, kiedy ona zacznie jeść taką porcję zupki, że będzie można uznać to za posiłek zastępujący mleko..

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Kabelka, to jak u nas - musi być gładko, bo jak nie to zaraz koniec świata urządza :D Dziś dałam mu spróbować żółtka jajka to tylko jęzor wywalał i się wielce krztusił łobuz, bo nie połknie jak nie jest gładkie :P No i kaszka z butli, łyżeczką nieee bleeee!

m2tKp2.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja żółtko kruszę do zupki i rozcieram. Jak jednak trafi się kawałek to odrazu foch na jedzenie, ale jak dam taki sam kawałeczek ręką do buzi to zje. Generalnie widzę, że łyżeczką nie toleruje grudek/ kawałków, a z ręki prędzej zje. Raz jedyny wszamała zupkę że słoiczka z rybą, gdzie ta rybka była w kawałeczkach, byłam w szoku, że to jej nie przeszkadzało. Ale tego sukcesu już nie powtórzyła :). A chrupki to takie kawałki duże odgryza i pięknie przeżuwa i jak tu ogarnąć tego bąbla?

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nadal jak coś zje to max 100g i jest to dużo. Teraz ma etap ona sama widelcem, łyżka. Oczywiście nim trafi do buzi to wszystko zleci więc trzeba być czujnym i druga łyżka pchać w tym samym czasie do dzioba XD
    Olka nie pelzala wcale. W 8 mc od razu usiadła, raczkowala i wstala. Poszła prz3d 11mc a teraz już biega. Oczywiście idzie zawsze nie w tą stronę w którą ja chcę i ona sama, za rękę nie da się wziąć. Jak żyć :P

szałwia, Asia_88 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szelki dla dzieci są podobno :D Jak mój zacznie chodzić to chyba zainwestuję, bo w lipcu lecimy na wakacje i boję się, żeby nie poczuł zbyt dużo wolności nad klifami Wysp Owczych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:13

m2tKp2.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Moja nadal jak coś zje to max 100g i jest to dużo. Teraz ma etap ona sama widelcem, łyżka. Oczywiście nim trafi do buzi to wszystko zleci więc trzeba być czujnym i druga łyżka pchać w tym samym czasie do dzioba XD
    Olka nie pelzala wcale. W 8 mc od razu usiadła, raczkowala i wstala. Poszła prz3d 11mc a teraz już biega. Oczywiście idzie zawsze nie w tą stronę w którą ja chcę i ona sama, za rękę nie da się wziąć. Jak żyć :P
    Z druga łyżka to jest patent! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 20:05

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ