X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam żyjecie? :) Dzielne przedszkolaki już lepiej? :D

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjecie? 🤔🤔

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyjemy, ale jakież to życie ;)
    Ja na tykającej bombie siedzę, najdalej w środę detonacja!

Asia_88 lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My żyjemy. Mój przedszkolak dzielny, podoba jej się w przedszkolu, tylko sporo choruje, więc chodzi w kratkę :/. A jak widzę, ile jej to przedszkole daje, jak się zmieniła odkąd chodzi, to tym bardziej mi żal tego siedzenia w domu :(.
    A jak inne przedszkolaki? Też tak chorują? Asiu jak Tomek? Zaadaptował się?

Milkowiec powodzenia i pochwal się dzidziusiem, jak już będzie na świecie!!

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez zyjemy, dzieciaki w miare zdrowe, chociaz przyznam, ze ten rok przedszkolny jest gorszy jak poprzedni...
    Podobno pierwszy rok najgorszy, a ona caly zeszly od sierpnia do lipca chora byla 2x jedynie szkarlatyna i zapalenie spojowek... a w tym roku juz dwa razy wirusowka (wysoka goraczka pod 40 stopni, katar i kaszel) i raz covid😖 a dopiero listopad...
    Mia zaczela tez od września szkole tanca, takze po przedszkolu mamy jeszcze dodatkowe zajecia bo ta szkole tanca raz w tygodniu i raz zajecia w przedszkolu dla dzieci wielojezycznych...
    Mlody tez rosnie i to w porownaniu do starszej siostry roanie w porazajacym tepie... aktualnie nosimy sie w 74/80 gdzie Mia w jego wieku nosila 62🙈
    Obraca sie juz brzuszek plecy, roluje, opanowal wysoki podpor, nawet ten pupa, ale ciagle kombinuje i sie zlosci, ze albo pupa, albo rece w gorze, a cos zawsze w dole zoatanie😂 pelza do tylu i zjada stopy (Mia podrozowanie q tyl i stopy do buzi pominela) i popsuł sie troche z nocnym spaniem🙈

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Żyjemy, ale jakież to życie ;)
    Ja na tykającej bombie siedzę, najdalej w środę detonacja!
    Dużo siły, oby detonacja przebiegła sprawnie :)

m2tKp2.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    A jak inne przedszkolaki? Też tak chorują? Asiu jak Tomek? Zaadaptował się?
    To super, że już lepiej :) U nas tez można powiedzieć, że adaptacja zakończona względnym sukcesem :P Zdarza się rano, że mówi, że nie chce, ale ostatecznie ubiera się i idzie. Cały październik zostawał do 13, a listopad do 14 i radzi sobie z tym wydłużaniem całkiem nieźle. Też widzę dużą zmianę, jest bardziej otwarty, ale jeszcze też nie tak na maxa. Myślę, że to kwestia czasu, a też trochę miał przerw przez przeziębienia. Aktualnie niestety siedzimy na kwarantannie, bo jedno dziecko z jego grupy w piątek miało test i wynik +, także szkoda, że taka długa przerwa i zobaczymy jak będzie po powrocie.. Ogólnie chyba najgorsze za nami i nie było aż tak tragicznie, jak myślałam, że będzie :D

m2tKp2.png
  • lalkadoli Koleżanka

Wysłany: 17 grudnia 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam pytanie, czy któraś z was zdecydowala sie na in vitro ale z nie swoją komórką? Czytalam ze są takie możliwości a ja nie mogę mieć swoich dzieci i tak sie zastanawiam czy to dobry pomysl, no i jaka klinike wybrac

• pysiaczekoldzia Znajoma

Wysłany: 28 grudnia 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja jestem po takim in vitro. Mieszkam w Czechach wiec tu wybralam swoją klinike https://www.repromeda.pl/ oddział w Brnie. Są bardzo profesjonalni, robią ogrom badań bo przecież wazne jest nie tylko zaplodnienie ale takze to by dziecko bylo zdrowe. Poza tym ta klinika skupia sie na leczeniu z wykorzystaniem oddanych komórek i nasienia. Wydala sie dla nas idealna. Teraz z perspektywy czasu też ją polecam. Mają własną bazę dawców, duzo doświadczenia i zrozumienia dla ludzi w naszej sytuacji. Nie wiem skad jestes i jak to wyglada w PL ale jesli nie masz daleko do Czech to polecam. Aha.. nie wiem czy to ma znaczenie ale oddzial w Brnie został urządzony z uwzglednieniem elementów tradycyjnej chinskiej medydycy :) no i lekarze ogólnie kładą nacisk na całościowe podejście do tematu;) Drugi oddzial maja przy granicy tj z Ostrawie

• lalkadoli Koleżanka

Wysłany: 29 grudnia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje ci bardzo za wiadomosc, musze wejsc glebiej w temat, jestesmy z Bielska wiec do Ostrawy mamy blizej :)

‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ