Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny
Oprocz wielu cykli starań, badań itd. jednak ciąża po invitro czy inseminacji jest ciążą bardziej wyczerpującą dla przyszłej matki. Nie dość że walczyłyśmy to i nadal walczymy o to by się wszystko dobrze skończyło. Zapraszam do dyskusji
Powodzenia i samych szczęśliwych chwil z maluszkami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:58
Viki26, aszka, kmb, Agi83, Biała, Moniaa, pragnaca dzidziusia, Serducho, Kimka, Nicka678, pszczółka p, Australijka, Zajączek :), Xena86, Kasia1987 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witajcie;)
Ja po ivf.. mam 6letniego syna z ciąży naturalnej. W zeszłym roku okazało się ze mam niedrozne jajowody wiec zostaje ivf. Udało się za drugim razem niestety w 5 tc poronilam.
Teraz jestem dobrej myśli choć ciążę przechodze źle.
Progesteron biorę nadal ze względu na bóle i twardnienie brzucha. -
Ginger84 wrote:Witajcie;)
Ja po ivf.. mam 6letniego syna z ciąży naturalnej. W zeszłym roku okazało się ze mam niedrozne jajowody wiec zostaje ivf. Udało się za drugim razem niestety w 5 tc poronilam.
Teraz jestem dobrej myśli choć ciążę przechodze źle.
Progesteron biorę nadal ze względu na bóle i twardnienie brzucha.U mnie też średnio z tym głownie leżę. U mnie akurat pierwsza ciąza ale też objawów multum. Bądź dobrej mysli na pewno będzie ok.
aszka, Kacha_88 lubią tę wiadomość
-
U mnie IUI udało sie za pierwszym razem:) maz ma słabe nasienie no i moj wiek tez o tym przesądził. Trafiliśmy na super lekarza, który nie chciał przeciągać leczenia, monitorowania ovu itp. Wczesniej chodziłam do innego, który przez ponad 4 lata za wiele nie zrobił, oprócz tego ze do tego nowego lekarza poszłam z kompletem badań
aszka, 1988 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCynnia wrote:U mnie IUI udało sie za pierwszym razem:) maz ma słabe nasienie no i moj wiek tez o tym przesądził. Trafiliśmy na super lekarza, który nie chciał przeciągać leczenia, monitorowania ovu itp. Wczesniej chodziłam do innego, który przez ponad 4 lata za wiele nie zrobił, oprócz tego ze do tego nowego lekarza poszłam z kompletem badań
-
Witajcie:) ja jestem po ivf. Po trzecim podejściu czekam na wizyte serduszkową.
Cześć Ginger:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2015, 19:01
Biała, Ginger84, aszka, Agi83, szałwia lubią tę wiadomość
2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Fistaszek dobry temat:)
No właśnie jak to jest z tymi prenatalnymi inwazyjnymi, ja jestem 35+.
Wprawdzie przede mną jeszcze wizyta serduszkowa ale dr ma mi dać na niej skierowanie na prenatalne i o co mam go pytać?bo wolę trzymać rękę na pulsie, znając nasze doświadczenia z różowej strony, kto pyta na forum nie błądzi ;p
Inwazyjne :
Amniopunkcja
Biopsja trofoblastu (kosmówki)
Kordocenteza
Fetoskopia
Wszystkie się wykonuje? od czego to zależy?2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Ja mowie o nieinwazyjnych. Mam 30 lat i nie mam wskazan. Wskazania wychodza z tego co wiem po zrobieniu nieinwazyjnych. Nieinwazyjne robi sie pomiedzy 10-14 tygodniem ciazy. Ja jestem zapisana na 25.07, zapisy ruszaja wczesniej, bo do mojej kliniki specjalnie przyjezdzaja lekarze, ktorzy zajmuja sie tylko tymi badaniami.