Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
To ja nie zdawałam dobre sprawy, że badania prenatalne trwają tyle czasu. Dzięki Biała za dokładny opis, bo i ja muszę się zapisać. U mnie dr dała przedział 22.07 - 2.08 i jutro planowałam dzwonić do kliniki i się zapisać.
I dobrze, że poruszyłaś Fistaszku ten temat, bo ja byłam przekonana, że zapisać się powinnam do swojej dr z kliniki, a Ty piszesz o specjalnych lekarzach. Będę chyba musiała jutro o wszystko wypytać, bo zielona jestem jak szczypiorek. -
Ja już po drugich prenatalnych w Gyncentrum ze względu ze byłam ich pacjentka badania te miałam za darmo. Dr Mercik wypisał skierowanie;)
Wszystko wyszło w porządku maluch waży juz 430g no i drugi chłopak będzie.
Niestety dalej leżę i raczej nie zapowiada się żeby miało się to zmienić
Ale damy rade dziewczynki tyle już przeszłysmy ze teraz nie widzę innej opcji jak szczęśliwie donosićBiała, aszka lubią tę wiadomość
-
Cześć kobiety
ja też po ivf icsi udało się za pierwszym razem
już tez jesteśmy po prenatalnych i było wszystko ok
a nie dawno dowiedziałam się że pod serduszkiem noszę małą Zosieńkę :-* a i 21lipca mamy już połówkowe
jeju jak ten czas leci
Viki26, Biała, aszka, agniesia2569, Agi83 lubią tę wiadomość
-
Ginger84 wrote:Witaj kochana myli mnie ten twój nick;)
Kiedy wizyta?
Idziemy podglądać serduszko w czwartek, to będzie 6tc + 3d2014 ISCI1cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
Też u niej i polecam;) wszystko ładnie opisuje mówi co widać jak dla mnie super. I nawet mój gin jak zobaczył jej pieczątkę to powiedział ze dobry specjalista z niej;)
Ja dopiero jak przyjechało na prenatalne to powiedzialam w rejestracji ze jestem ich pacjentka i dr ma wypisać skierowanie potem poprostu dołożyli do mojej kartoteki. Możesz tez mieć od swojego gina. -
Biała wrote:Tak, te co robiłam to nieinwazyjne. Jeżeli wyjdzie coś nie tak czyli, średnie lub wysokie ryzyko to wtedy badania inwazyjne lub NIFTY - nieinwazyjne, ale koszt 2500,- zł.2014 ISCI1
cp 2015 crio
05.2015 ISCI2
2017 ISCI3
02.2018 ISCI4
2018 ...?i co teraz?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViki26 wrote:Fistaszek dobry temat:)
No właśnie jak to jest z tymi prenatalnymi inwazyjnymi, ja jestem 35+.
Wprawdzie przede mną jeszcze wizyta serduszkowa ale dr ma mi dać na niej skierowanie na prenatalne i o co mam go pytać?bo wolę trzymać rękę na pulsie, znając nasze doświadczenia z różowej strony, kto pyta na forum nie błądzi ;p
Inwazyjne :
Amniopunkcja
Biopsja trofoblastu (kosmówki)
Kordocenteza
Fetoskopia
Wszystkie się wykonuje? od czego to zależy?Viki26, aaaa09 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBiała wrote:Badania prenatalne robiłam 25.06. i już opowiadam co i jak. Lekarz polecił mi Volumed w Krakowie. Oczywiście wcześniej rejestracja, gdzie podajemy wiek ciąży, co istotne pojedyncza czy bliźniacza, a do tego w moim przypadku powód badań na NFZ: wiek. (Radzę zaglądnąć na strone np.tej kliniki i wszystke kwalifikacje NFZ są wypisane) Po przyjciu wypełniłam ankietę i min.zgodę na popranie krwi. W gabinecie Pani Dr (wspaniała osoba!) przeprowadziła krótki wywiad i min. pytała o palenie papierosów, rodzaj zapłodnienia i przy in-vitro sposób (ivf, icsi), pochodzenie komórki jajowej oraz dokładną datę punkcji. Następnie badanie usg przez powłoki brzuszne które trwały przy mojej dwójce ok. 1 godz. Dzieci miały sprawdzaną i mierzoną przezierność karkową, czy mają kość nosową, kształt główki, obecność pęcherza, nerek, żołądka oraz serduszko (ile jam,ułożenie,wielkość), budowę pępowiny i ułożenie łożyska. No i oczywiście długość płodu oraz budowę rączek i nóżek. Na podstawie usg oraz pobranej krwi określa się, czy isnieje wysokie, średnie, czy niskie prawdopodobieństwo wystąpienie chorób typu zespół Downa, Edwardsa, Patau.
-
nick nieaktualny
-
Więc i ja dołączam Kochane. Druga procedura udana- podwójnie udana
Jestem już po prenatalnych, po których jednak nie jestem jakoś zadowolona. Po całosciowych badaniach (usg, które wyszło OK+ krew, która namieszała mi wyniku) wyszło mi podwyższone(według mnie podwyzszone, bo dziewczyny na innych wątkach uspokajają) ryzyko trisomii 18
W środę wizyta u gina i u genetyka- czekam na to jak na szpilkach. Widzę że dużo nas tu z GC
Ja również póki co jeżdzę do Gyn, choć przyznam że jakoś nie mogę się z nimi rozstać. Z jednej strony chciałabym już zapomnieć o tych wszystkich niepowodzeniach a z drugiej wydaje mi się że żaden lekarz z mojej okolicy nie zapopiekuje się tak moją ciążą po IVF. Aha, a wracając jeszcze do luteiny, to ja od soboty już nie biorę. Lekarka zmniejszała mi dawki aż doszłyśmy do 0. Póki co jest OK.
aszka, justa1234, aaaa09, Agi83 lubią tę wiadomość
Bliźniaki są z nami :* -
nick nieaktualny