X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje WIELKIE Lena!

lena7 lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Lena!!!!

lena7 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje, jak dojdziesz do siebie i będziesz miała chwilę to napisz nam o przebiegu porodu, czy był wywoływany, jak położne, opieka po porodzie, czy karmisz itp.

lena7 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wolnej chwili wskoczyłam na ovu:-P
    Dziękuje za gratulacje :-*
    Niestety nie zaczęło się samo, ood 9 byłam pod kroplówka, a skorcze takie porządne zaczęły się przed 15. Mój poród przebiegł generalnie bez komplikacji, ale jeśli będzie drugie dziecko, to zrobię wszystko żeby miec CC :-D
    Położne cudowne!! Opieka tu nie chodzi jest zła, ale kp to tragedia! Zobaczymy czy dam radę to przetrwać.. dopiero dzień minął, a moje sutki są w ogniu :-P nakładki średnio pomagają.. zobaczymy!
    Pozdrawiam :-)

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena
    Przepraszam, że się wtrące, ale ja też w szpitalu miałam tragedię z kp- myślałam, że sutki mi spłoną.
    Maltan, maltan i jeszcze raz Maltan oraz wietrzenie cyca. Pomaga bardzo.
    Jak odstawiasz dziecko to wyciśnij sobie też kilka kropel tego mleczka i rozprowadź po sutkach, przewietrz i posmaruj Maltanem. Tego kremu nawet nie musisz zmywać do kolejnego karmienia, jest przyjazny maluchom.

Bardzo pomaga- przynajmniej dla mnie było mega pomocne a tego uczyła mnie doradca kp.

Anatolka, lena7 lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje!

lena7 lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy uzywalyscie kiedys olejku rycynowego na rzesy? Paznokcie i włosy mi rosną ładnie, ale rzesy to jakas masakra. Strasznie mi sie zepsuły a słyszałam o tym olejku, szukam kogoś kto stosował.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka moja siostra stosowala na wszystko i rzesy i brwi i wlosy taka mania... ile jej to pomoglo a ile geny to jest pytanie bo ona ogolnie miala ladne "wszystkie" te wlosy...uwazala ze po jeszcze lepsze

madlenka, lena7 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2020, 14:41

lena7 lubi tę wiadomość

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Dziewczyny czy uzywalyscie kiedys olejku rycynowego na rzesy? Paznokcie i włosy mi rosną ładnie, ale rzesy to jakas masakra. Strasznie mi sie zepsuły a słyszałam o tym olejku, szukam kogoś kto stosował.

Ja stosuję, bo od momentu potwierdzenia ciąży musiałam odstawić moje ukochane Long 4 Lashes. Miałam nadzieję, że uda się utrzymać gęste rzęsy bez chemii, ale niestety olejek rycynowy cudów nie robi. Może przy "zepsutych" rzęsach je odżywi i uda Ci się odbudować ale wachlarza raczej nie będzie. Uważaj też żeby na nie przesadzać z aplikacją, bo rano można się z nieźle opuchniętymi oczami obudzić :)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A long 4 lashes nie można? Bo ja tez mam ale zapominam sie smarować :) ostatnie dwa dni użyłam. Moze ten olejek trochę mi poprawi wygląd tych rzęs. Wiem, ze wachlarza nie bedzie od niego ale oby trochę pomogło to ja juz bede zadowolona :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/08/revitalash-4-long-lashes-itp-dlaczego.html

Ja po pozytywnej becie odstawiłam. Kolega farmaceuta też radził żeby lepiej nie używać w ciąży. Przerzuciłam się na olejek rycynowy i niestety nie ma porównania, ale może przy osłabionych rzęsach zobaczysz poprawę :)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info :)

Moly lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena gratulacje!!! <3 zdrówka dla Was i dla Ciebie mnóstwo cierpliwości... A z kp dacie radę. Choć mnie sutki nadal bolą a to już prawie 3 miesiące! Ale moja córa je pół godziny i co godzinę więc ja większość dnia spędzam z cyckami na wierzchu :P

lena7 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jak tam wyszliście juz do domku?

Mi juz coraz bardziej ciąży brzuch, cieżko mi stawać czasami z kanapy. Ja nie wiem jak bede funkcjonować na koniec :)

A co u was? Bo cos cicho tu ostatnio?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jutro pod wieczór wizyta, to będę pisać co i jak :) Na razie spokojnie, wczoraj przyjechał fotel do pokoiku, a teraz poluję na dywan ;)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja poluje na fotel ale wszystkie sa tak duże ze nie wiem czy nim nie zagrace pokoju. Dywan mam wybrany z ikei. Szary w białe gwiazdki. Tani i miękki. Powinien sie sprawdzić.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja ostatnio byłam na usg III trymestru. Mała to już całkiem spora panienka, tu gdzie myślałam, że czuję jej główkę jak się napręży, to okazało się, że to jest pupa, a główka to dużo niżej w pachwinie :D. Tym razem buźki nie chciała pokazać, tak się wtuliła twarzą w macicę. Teraz na tygodniu idę na wizytę do mojej gin i już się stresuję, jak tam moja szyjka :/.
    Ja dopiero po poprzedniej wizycie poczułam presję szykowania wyprawki, fajnie, że Wy na spokojnie tym się zajmujecie już wcześniej. Ale na dziś dzień większość rzeczy już mam, czekam jeszcze na 3 przesyłki. I zostanie jeszcze zamówienie łóżeczka, materacyka i dokupienia kilku drobiazgów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2018, 16:29

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka ja zamówiłam materac 2 tygodnie przed terminem a pezykrecał półeczki, lampkę i łóżeczko skręcal mój mąż jak my byłyśmy w szpitalu. Przez Messenger było ustalanie gdzie co :P a urodziłam tylko tydzień przed terminem więc za bardzo nas nie zaskoczyło ;)

Kabełka lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czerwcu bede mogła urządzać dopiero pokoik. Mam plan taki ze na początku czerwca zamówimy wszystkie meble i chyba zdążymy ze wszystkim :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ