X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiedziałam :) ale niestety dziś wszystko pozamykane a w domu nie mam.. Musze sie zaopatrzyć jutro.
    Dzieki Ana za info :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 15:42

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Mozna brac w ciazy?
    Można, też bralam. 3x2 o ile pamiętam...

pysia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Blu Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    W nocy ściągam laktatorkiem silikonowym (taka ssawka, karmisz z jednej piersi a z drugiej do niego kapie - zwykle jedno karmienie 60-80ml) i tym sposobem mam ok 3 litrów zamrożonych ;) I mycia w porównaniu ze zwykłym laktatorem tyle co nic. BARDZO to polecam
    ;)

Witam! Przypadkowo przeczytałam o tym ściąganiu mleczka, możesz podrzucić jakiś link albo zdjęcie jak ten wynalazek wygląda? Czy chodzi o muszle laktacyjne? Z góry dziękuję, bo brzmi bardzo zachęcająco :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam sie. Tez jestem bardzo ciekawa.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dobrze mysle to chodzi o takie cos

https://www.najoba.de/lansinoh-latch-assist-24600.html?number=107667&ref=6D8F7&gclid=EAIaIQobChMI-pbc-4vl2gIV7b_tCh3wFwA2EAQYBCABEgIS4PD_BwE

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale, że jak to działa?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Używamy kapsułek ariela ale ostatnio nie było i kupiliśmy jakieś lidlowe i też się nic nie dzieje ;) Smoczki opłukuję pod bieżącą wodą, też nic nie wyparzam. Nie ma co trzymać dziecka pod kloszem i tak prędzej czy później nażre się piasku z piaskownicy ;)

Ja tez praktycznie od początku piora w normalnym dorosłym proszku. W persilu. Wbrew pozorom to duzo częściej uczulaja płyny do płukania niz proszki. Płyny przestałam używać.

Ja laktator mialam zwykły ręczny. Pomógł na początku. Później nie stosowalam. Po nakarmieniu moglam wyjść na czas do 3h. Więcej nie bylo mi potrzebne w czasie urlopu macierzyńskiego. Co do wyparzania- tez uwazam, że najprościej zalać gar woda i wrzucić butelki do wygotowania. Smoczkow moje dziecko nie używalo prawie wcale ale tez tylko mylam pod bieżącą ciepłą wodą. Żyjemy ;-)

Asia_88, ..::Butterfly::.., ana167 lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Anatolka kiedy wróciłaś do pracy i czy od razu na cały etat.

Caly rok siedziałam na macierzyńskim i 2 miesiące wychowawczego wykorzystałam. Ja pracuje w firmie rodzinnej wiec ... raz mam w miarę spokój a raz zapierdziel. O typowym etacie nie ma u mnie mowy.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html

Chodzi konkretnie o to. Tego nie trzeba trzymać, naciskać, nic. Karmisz dziecko a do drugiej piersi zasysasz to cudo i mleko leci samo. Ręce są wolne bo to zasysa się do cycka i tak sobie dynda :P

Blu lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I serio to działa?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na stronie Empiku są leżaczki bujaczki tiny love 3w1 za 299zl , właśnie kupiłam

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    I serio to działa?

Serio, serio :) u mnie sprawdza się lepiej niż laktator. Jak już mówiłam elektrycznym sciagalam 30ml w pół godziny do tego mnie bolało a tym w nocy ściągnę średnio 60-70ml a czasem nawet 100 przy okazji karmienia więc czasu tracę nic :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście jest to warte rozważenia a do tego jeszcze tanie. Hmm trzeba przemyśleć zakup :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos moja panda sie zgubiła chyba. W kalendarzu ovu zaczynam dzis 31 tydz wiec jutro ta liczba wskoczy ale do 8 mies to tu jeszcze daleko a niby juz w nim jestem :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html

Chodzi konkretnie o to. Tego nie trzeba trzymać, naciskać, nic. Karmisz dziecko a do drugiej piersi zasysasz to cudo i mleko leci samo. Ręce są wolne bo to zasysa się do cycka i tak sobie dynda :P

Dziękuję Ci dobra kobieto!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

MalaHD to jest genialne! Będzie na mojej liście wyprawkowej :) meeegaaaa...!
    Ja zamierzam jeszcze kupić butelki TwistShake :) są super do karmienia MM ;) i bardzo praktyczne. Zamierzam szybciej przejść na modyfikowane. Taki shaker dla dzieci. Miała któraś z was? Słyszała o nich? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 23:13

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    U nas 11 par i będzie tylko jeden chłopiec z ciąży bliźniaczej ;)
    Rodzice mają już dwie wnuczki, a za dwa miesiące nasza Lili będzie trzecią. Mój tata od kilkunastu lat przechowuje jakąś starą whisky, którą otworzy dopiero jak przyjdzie na świat wnuk płci męskiej i została mu już tylko jedna szansa jak wrócimy po naszego drugiego mrozaczka :D
    Swoją drogą jeśli taka tendencja żeńska się utrzyma to ciężko będą miały nasze dziewczyny jak dorosną, za to chłopcy jak pączki w maśle :D

Jejku, dawnoo mnie nie było bo ciągle coś i jakoś wiecznie czasu brak. Ale aż muszę zareagować na tę rozmowę o płci! Wyobraźcie sobie ze u mnie na szkole rodzenia na 9 par w 3 beda dziewczynki. Wszystkie kobiety ktore są u mojej lekarki prowadzącej i mają termin na lipiec/sierpien będą miały chłopców! a do tego nasza dwójka zawyża statystykę :) 2 siostry mojego męża mają synów no i niedługo dojdzie nasza dwójka. Dobrze wiedzieć że dziewczynki również się rodzą :D

Co do reszty jeśli mogę się jeszcze wtrącić i wypowiedzieć to z mojego researchu wyszło że najlepsze pomiary daje termometr Haxe HW2 oraz GERATHERM NON CONTACT.

Jeśli chodzi o aspirator to Katarek do odkurzacza

Dużo rzeczy mam używanych ale to co chcę kupić nowe to na pewno laktator elektryczny na 2 piersi (bliznięta)

Na ten moment mamy 2 łóżeczka, półko-przewijak,ciuszki, wiaderko Tummy Tub i wanienkę ze stelażem, podgrzewacz do butelek i wyparzacz (od znajomych, używane - sama bym raczej nie kupiła)

Nie będę kupować rożków, poduszek do wózków, na razie mamy po 1 zestawie pościeli i koniecznie ochraniacze do łóżeczek

Z mebli chcemy kupić narazie dużą komodę i regał. Z czasem dojdzie szafa.

Co do kosmetyków i aptecznych rzeczy czekam na rady od położnych ze szkoły rodzenia - na razie omawiamy temat ciąży i porodu :)

Brzuch mi też czasem twardnieje, nawet byłam na IP na wszelki wypadek bo twardniał mi przez 3 dni z rzędu po kilkanasicie razy dziennie (głównie wieczorem). Ale biorę większą dawkę magnezu i juz jest OK. Doraźnie można No- spę no i sprawdzać czy się szyjka nie skraca

Madlenka chyba pytałaś o preparaty na nogi, ja używam żelu z kasztanowca na noc i jestem bardzo zadowolona - szczegolnie ze ja duzo na spacery chodze i te nogi faktycznie zmęczone potem mam na koniec dnia

A co do materaca to znalazłam coś takiego: https://www.zaplo.pl/blog/jaki-materac-dla-niemowlaka-rodzaje-i-ceny-materacy-dzieciecych/

Tam jest tak fajnie opisane. My się zdecydowaliśmy na HEVEA DUO ACTIVIA MATERAC WYSOKOELATYCZNY

Uff, to chyba tyle. Super dziewczynki że wszystko prawidłowo się u Was rozwija, ten czas też Wam tak leci???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 01:02

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae my też będziemy mieć dwójkę i też najprawdopodobniej chłopców:)
    Powiedz, czy rozglądałaś się za wózkami? Ja przez nie spać nie mogę. W sklepach stacjonarnych mają jedne/dwa do obejrzenia. I jak tu się zdecydować?

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • KarenMillen Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Gratuluję, jakie mialyscie podane zarodki?

Ja jak się da chce wrócić w tym roku po kolejne maluchy
    Ja miałam 2 x 2AA. Wcześniej podawane 3 blastki wyższej klasy i nic z tego:/

3cxdo4w.png
    <3 <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko zamrożone cztery komórki. Nie wiem czy cos z nich bedzie. I narazie nie wiem co robić bo bede mieć dylemat wiec staram sie o tym nie myslec. Bo umowę mam do porodu a potem ten rok macierzyńskiego. I albo wrócę do pracy na rok gdzieś albo podejdziemy do zapłodnienia tych komórek, moze sie załapie na dofinansowanie. Ale nie wiem nie wiem nie wiem. Trzy mam kciuki za ciebie Ana :)

Pazyfae tak pytałam o preparat. Mam balsam z bielendy chyba ale przeszko to puchnięcie nóg. Smaruje na wieczór ale profilaktycznie.

Mam pytanie: dużo ćwiczeń miałyście na szkole rodzenia? Fizycznych. Mam zabrać jutro ciuchy na zmianę. Nie wiem czego sie spodziewać :) chodzę na ten fitness i powoli mam dosyć ćwiczenia :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 881 882 883 884 885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ