Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
nie wiedziałam
ale niestety dziś wszystko pozamykane a w domu nie mam.. Musze sie zaopatrzyć jutro.
Dzieki Ana za infoWiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 15:42
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
MalaHD wrote:W nocy ściągam laktatorkiem silikonowym (taka ssawka, karmisz z jednej piersi a z drugiej do niego kapie - zwykle jedno karmienie 60-80ml) i tym sposobem mam ok 3 litrów zamrożonych
I mycia w porównaniu ze zwykłym laktatorem tyle co nic. BARDZO to polecam
Witam! Przypadkowo przeczytałam o tym ściąganiu mleczka, możesz podrzucić jakiś link albo zdjęcie jak ten wynalazek wygląda? Czy chodzi o muszle laktacyjne? Z góry dziękuję, bo brzmi bardzo zachęcająco -
Jesli dobrze mysle to chodzi o takie cos
https://www.najoba.de/lansinoh-latch-assist-24600.html?number=107667&ref=6D8F7&gclid=EAIaIQobChMI-pbc-4vl2gIV7b_tCh3wFwA2EAQYBCABEgIS4PD_BwE
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
MalaHD wrote:Używamy kapsułek ariela ale ostatnio nie było i kupiliśmy jakieś lidlowe i też się nic nie dzieje
Smoczki opłukuję pod bieżącą wodą, też nic nie wyparzam. Nie ma co trzymać dziecka pod kloszem i tak prędzej czy później nażre się piasku z piaskownicy
Ja tez praktycznie od początku piora w normalnym dorosłym proszku. W persilu. Wbrew pozorom to duzo częściej uczulaja płyny do płukania niz proszki. Płyny przestałam używać.
Ja laktator mialam zwykły ręczny. Pomógł na początku. Później nie stosowalam. Po nakarmieniu moglam wyjść na czas do 3h. Więcej nie bylo mi potrzebne w czasie urlopu macierzyńskiego. Co do wyparzania- tez uwazam, że najprościej zalać gar woda i wrzucić butelki do wygotowania. Smoczkow moje dziecko nie używalo prawie wcale ale tez tylko mylam pod bieżącą ciepłą wodą. ŻyjemyAsia_88, ..::Butterfly::.., ana167 lubią tę wiadomość
-
ana167 wrote:Anatolka kiedy wróciłaś do pracy i czy od razu na cały etat.
Caly rok siedziałam na macierzyńskim i 2 miesiące wychowawczego wykorzystałam. Ja pracuje w firmie rodzinnej wiec ... raz mam w miarę spokój a raz zapierdziel. O typowym etacie nie ma u mnie mowy. -
http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html
Chodzi konkretnie o to. Tego nie trzeba trzymać, naciskać, nic. Karmisz dziecko a do drugiej piersi zasysasz to cudo i mleko leci samo. Ręce są wolne bo to zasysa się do cycka i tak sobie dyndaBlu lubi tę wiadomość
-
madlenka wrote:I serio to działa?
Serio, seriou mnie sprawdza się lepiej niż laktator. Jak już mówiłam elektrycznym sciagalam 30ml w pół godziny do tego mnie bolało a tym w nocy ściągnę średnio 60-70ml a czasem nawet 100 przy okazji karmienia więc czasu tracę nic
-
MalaHD wrote:http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html
Chodzi konkretnie o to. Tego nie trzeba trzymać, naciskać, nic. Karmisz dziecko a do drugiej piersi zasysasz to cudo i mleko leci samo. Ręce są wolne bo to zasysa się do cycka i tak sobie dynda
Dziękuję Ci dobra kobieto! -
MalaHD wrote:http://allegro.pl/silikonowy-odciagacz-mleka-laktator-od-importera-i7086860348.html
Chodzi konkretnie o to. Tego nie trzeba trzymać, naciskać, nic. Karmisz dziecko a do drugiej piersi zasysasz to cudo i mleko leci samo. Ręce są wolne bo to zasysa się do cycka i tak sobie dyndameeegaaaa...!
Ja zamierzam jeszcze kupić butelki TwistShakesą super do karmienia MM
i bardzo praktyczne. Zamierzam szybciej przejść na modyfikowane. Taki shaker dla dzieci. Miała któraś z was? Słyszała o nich?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 23:13
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Moly wrote:U nas 11 par i będzie tylko jeden chłopiec z ciąży bliźniaczej
Rodzice mają już dwie wnuczki, a za dwa miesiące nasza Lili będzie trzecią. Mój tata od kilkunastu lat przechowuje jakąś starą whisky, którą otworzy dopiero jak przyjdzie na świat wnuk płci męskiej i została mu już tylko jedna szansa jak wrócimy po naszego drugiego mrozaczka
Swoją drogą jeśli taka tendencja żeńska się utrzyma to ciężko będą miały nasze dziewczyny jak dorosną, za to chłopcy jak pączki w maśle
Jejku, dawnoo mnie nie było bo ciągle coś i jakoś wiecznie czasu brak. Ale aż muszę zareagować na tę rozmowę o płci! Wyobraźcie sobie ze u mnie na szkole rodzenia na 9 par w 3 beda dziewczynki. Wszystkie kobiety ktore są u mojej lekarki prowadzącej i mają termin na lipiec/sierpien będą miały chłopców! a do tego nasza dwójka zawyża statystykę2 siostry mojego męża mają synów no i niedługo dojdzie nasza dwójka. Dobrze wiedzieć że dziewczynki również się rodzą
Co do reszty jeśli mogę się jeszcze wtrącić i wypowiedzieć to z mojego researchu wyszło że najlepsze pomiary daje termometr Haxe HW2 oraz GERATHERM NON CONTACT.
Jeśli chodzi o aspirator to Katarek do odkurzacza
Dużo rzeczy mam używanych ale to co chcę kupić nowe to na pewno laktator elektryczny na 2 piersi (bliznięta)
Na ten moment mamy 2 łóżeczka, półko-przewijak,ciuszki, wiaderko Tummy Tub i wanienkę ze stelażem, podgrzewacz do butelek i wyparzacz (od znajomych, używane - sama bym raczej nie kupiła)
Nie będę kupować rożków, poduszek do wózków, na razie mamy po 1 zestawie pościeli i koniecznie ochraniacze do łóżeczek
Z mebli chcemy kupić narazie dużą komodę i regał. Z czasem dojdzie szafa.
Co do kosmetyków i aptecznych rzeczy czekam na rady od położnych ze szkoły rodzenia - na razie omawiamy temat ciąży i porodu
Brzuch mi też czasem twardnieje, nawet byłam na IP na wszelki wypadek bo twardniał mi przez 3 dni z rzędu po kilkanasicie razy dziennie (głównie wieczorem). Ale biorę większą dawkę magnezu i juz jest OK. Doraźnie można No- spę no i sprawdzać czy się szyjka nie skraca
Madlenka chyba pytałaś o preparaty na nogi, ja używam żelu z kasztanowca na noc i jestem bardzo zadowolona - szczegolnie ze ja duzo na spacery chodze i te nogi faktycznie zmęczone potem mam na koniec dnia
A co do materaca to znalazłam coś takiego: https://www.zaplo.pl/blog/jaki-materac-dla-niemowlaka-rodzaje-i-ceny-materacy-dzieciecych/
Tam jest tak fajnie opisane. My się zdecydowaliśmy na HEVEA DUO ACTIVIA MATERAC WYSOKOELATYCZNY
Uff, to chyba tyle. Super dziewczynki że wszystko prawidłowo się u Was rozwija, ten czas też Wam tak leci???Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 01:02
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Ja mam tylko zamrożone cztery komórki. Nie wiem czy cos z nich bedzie. I narazie nie wiem co robić bo bede mieć dylemat wiec staram sie o tym nie myslec. Bo umowę mam do porodu a potem ten rok macierzyńskiego. I albo wrócę do pracy na rok gdzieś albo podejdziemy do zapłodnienia tych komórek, moze sie załapie na dofinansowanie. Ale nie wiem nie wiem nie wiem. Trzy mam kciuki za ciebie Ana
Pazyfae tak pytałam o preparat. Mam balsam z bielendy chyba ale przeszko to puchnięcie nóg. Smaruje na wieczór ale profilaktycznie.
Mam pytanie: dużo ćwiczeń miałyście na szkole rodzenia? Fizycznych. Mam zabrać jutro ciuchy na zmianę. Nie wiem czego sie spodziewaćchodzę na ten fitness i powoli mam dosyć ćwiczenia