X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF z endometriozą
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF z endometriozą

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam endoemtriozę IV stopnia i 2 in vitro nie udane za sobą, dwie procedury bez mrozaków. Te którym się udało proszę napiszcie jakie miałyście stymulacje, protokoły, kliniki, lekarzy, czy były mrozaki - to dla mnie bardzo istotne.... proszę o pomoc

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • gwiazdeczka88 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam temat czy są tu jakieś przyszłe mamy z in vitro z endometriozą ?

Endometrioza IV stopnia, LUF, laparo 04-2015 i 07-2015,
    HSG w grudniu 2015 - oba drożne, histeroskopia - macica dwurożna, niedoczynność tarczycy, adenomioza.
    AMH 1,98
    06-2016 - I procedura in vitro nieudana bez mrozaków :-(
    13-09-2016 - II procedura, 29 trans. 2 zarodków :-(, brak mrozaków
  • urocza Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwiazdeczka88 wrote:
    Ponawiam temat czy są tu jakieś przyszłe mamy z in vitro z endometriozą ?
    Jest Adrenalina,ale właśnie urodziła parę dni temu i mogła nie dostrzec postu. Na wątku endometrioza w ovu po suwakach widziałam kilka dziewczyn w ciąży. Ja z endometriozą zaszłam naturalnie w ostatnim cyklu przed in vitro.

gwiazdeczka88 lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ