X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Dziewczyny :) ja mojego na prenatalne obowiązkowo biorę, dlatego idę na 18:20. Mój mąż jakoś unika gabinetu,ma traume chyba,bo kiedyś był ze mną,siedzieliśmy w poczeklani,przed nami sporo pacjentek a wszystko było słychać na korytarzu i sie2 chłop nasluchal :) a tak poważnie, to jak mialam wizyty do południa to był w pracy, ale nawet jak teraz będę chodzić wieczorami (stanadaredem u mnie są wizyty 19, bawet 21) to będę sama,ale jakoś mi to nie przeszkadza.

Ja mam wizytę w poniedziałek,też już ogarnia mnie narastajacy stres :(

mbnotr8.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni nie będa mieli wyjścia i będą nam musieli pomagać bo jak Inka stwierdził Twój to też ich dzieci więc nie tylko my będziemy skakać dookoła naszych pociech ;D
    Szczerze to mi też nie przeszkadza jak chodzę sama, ale na prenatalnych wolałabym żeby był a nie później gdzies mi wypomni, że nie chodził ze mną na usg ;p

Morganaa łączę się w bólu, ale pocieszam się, że pon tuż tuż i zanim sie obrócimy będziemy po ;) przy staraniach stres, jak jesteśmy w ciąży chyba jeszcze większy czy z dzidzią/dziami wszystko w porządku zwariować idzie ;p ale czego nie zniesiemy dla tych naszych Szkrabów ;)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Jak się czujesz? Ja dobrze ale kino w głowie mam, a Tobie życzę dwóch bijacych serduszek <3 <3

Dziękuję :*
    Poza podwyższonym pulsem to chyba wszystko dobrze. Brzuch mnie nie boli, plamień nie ma, ale stresuje się strasznie tą wizytą.
    A Tu już czekasz w poczekalni na wizytę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:23

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dzień dobry! Ja też już nie śpię :-) dziewczyny o której macie USG?
    13:40, jeszcze tyyyyyleeee muszę czekać :P

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa90 wrote:
    ja się umawiam zazwyczaj w okolicach 10, ale pierwsze prenatalne miałam na 16 i myslałam, że zejdę ;p ale to właśnie dlatego, żeby M zdążył chociaż i tak tez musiał się urwać z pracy :D Wtedy pierwszy raz był ze mną na usg i mimo, że chciał sprawiać wrażenie, że go to wielce nie rusza ja widziałam , ze był poruszony ;) teraz pójdzie ze mną na połówkowe i zobaczy jaki nasz Kropek juz jest duży ;) U mnie też wizyty wypadają co miesiąc...gdzie dla mnie to jakiś kosmos tyle czekać, ale z drugiej strony nic złego się nie dzieje więc częstszej potrzeby nie ma ;) zastanawia mnie tylko czy to podejrzenie o pępowinie dwunaczyniowej się potwierdzi czy jednak był to fałszywy alarm...nie wiem czy teraz gin sie wypowie na ten temat czy dopiero druga lekarka, która będzie robić prenatalne... ale co tam, nie ma co gdybać bo ma być dobrze i tak będzie ;)

Ta pępowina stanowi zagrożenie dla dziecka? Pierwszy raz o takiej słyszę.
    Oby wszytko było dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:29

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    13:40, jeszcze tyyyyyleeee muszę czekać :P
    Będzie dobrze ;-) Ty już tyle przeszłaś, że teraz musi być już wszystko OK!
    Jak się czujesz?
    Powiem Wam szczerze, że ja jestem bez życia. Cały czas zmęczona i nic mi się nie chce :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:32

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Będzie dobrze ;-) Ty już tyle przeszłaś, że teraz musi być już wszytko OK!
    Jak się czujesz?
    Powiem Wam szczerze, że ja jestem bez życia. Cały czas zmęczona i nic mi się nie chce :-P

Zmęczenie też daje mi się we znaki, ale jak nie wyrabiam, to w południe sobie drzemię. W nocy się budzę na siku, jak emerytka, a potem już zasnąć nie mogę :P
    W środę mnie martwił brzuch, ale dzisiaj wydaje się względnie normalny :P

Też masz problemy ze spaniem w nocy?

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy śpię jak niemowlę ;-) Za to w dzień nie umiem zasnąć chociaż czuję się bardzo zmęczona. Rano budzę się tak ok godz 5 na siusiu ;-) No i mam nudności co jakiś czas. I zauważyła, że co jakiś czas serce mi mocniej bije... macie tak może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:39

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opuszczam was. Nie ma maleństwa... Muszę jechać na zabieg ....chce umrzeć

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    I zauważyła, że co jakiś czas serce mi mocniej bije... macie tak może?
    Ja z serduchem tak nie mam, ale to ponoć normalne i jest związane z podwyższonym progiem, bo on powoduje rozszerzenie naczyń krwionośnych i spadek ciśnienia, więc serce próbuje "nadrobić" ;) Nic się nie martw, niedługo zacznie pompować większą ilośc krwi i dopiero zacznie bić jak szalone, ale to w drugim trym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dziewczyny opuszczam was. Nie ma maleństwa... Muszę jechać na zabieg ....chce umrzeć
    Jezus Maria :-( Kochanie nie wiem co napisać :-( Boże tak mi przykro ;-( nie wierze w to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:48

• Marin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wstałam po raz drugi. Ok. 5 musiałam iść do łazienki i coś zjeść oczywiście na powrocie. Potem zasnelam czytając forum i obudziłam się przed chwilą z potwornym głodem. Na początku ciąży wcale spać nie mogłam. chyba dopiero w 2 trym odpadły mnie senność i znurzenie ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jezus Maria :-( Kochanie nie wiem co napisać :-( Boże tak mi przykro ;-( nie wierze w to...
    Ja też nie wiem co powiedzieć, na fioletowym miały być już same dobre wiadomości :( bardzo, ale to bardzo mi przykro i tez nie chce mi się wierzyć... Pamietaj, że my tu jesteśmy dla Ciebie zawsze, nawet w tym momencie <3 chociaż ja mam ochotę już nigdy tu nie wrócić, bo niesprawiedliwośc losu mi przypierdoliła własnie prosto w twarz...... Ściskam Cie najmocniej jak mogę, mam nadzieję, że znajdziecie przyczynę.

• Marin Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

O Matko, Paulcia tak mi przykro :(
    Całym sercem... nawet nie wiem co napisać. Przytulam Cię mocno

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia my Kochanie jesteśmy myślami z Tobą :-( Jestem w szoku, tak bardzo mi przykro :-( Jesteś taką cudowną i radosną osobą, nie wiem dlaczego życie Cię tak doświadcza. Wiem, ze to trudne ale musisz przyciskać lekarzy żeby znaleźli powód dlaczego tak się stało. Jakbyś tylko czegoś potrzebowała pisz! <3

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czułam ze coś jest nie tak i intuicją mnie nie zawiodła . Nie wiem co dalej. Brak mrozakow brak kasy i jeszcze do mnie nie dociera. Dotrze po zabiegu :-(

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia :( tak mi przykro...tez mnie zatkało ....jak to w ogóle jest możliwe...szok...też w to nie wierzę...:(

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Czułam ze coś jest nie tak i intuicją mnie nie zawiodła . Nie wiem co dalej. Brak mrozakow brak kasy i jeszcze do mnie nie dociera. Dotrze po zabiegu :-(
    Nie wiem jak Cię pocieszyć, bo prawdę mówiąc nie ma słów pocieszenia :-( mam nadzieje, że mąż jest przy Tobie. Najgorsze, że jesteśmy w takiej sytuacji bezsilne. Robimy co możemy a i to nie wystarcza. Daj znać po zabiegu. Paulcia trzymaj się Kochana! Tak bardzo mi przykro :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Kochanie odpocznij a potem wiesz co trzeba zrobić, trzeba szukać przyczyny, odpowiedzi a wtedy znajdzie się rozwiązanie, chociaż wiem, ze w tym momencie nie masz siły o tym myśleć, to wierzę, że minie "jakiś" czas, po którym się podźwigniesz i jeszcze będzie dobrze. Bardzo z Tobą jesteśmy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to dziś pomilcze trochę dziewczyny, oczywiście dam znać co po usg, Monia Ty też napisz koniecznie, ale musze się odciąć od tej informacji choć na chwilę, bo jak każddą z Was, tak i mnie po prostu to zmroziło :(

asias lubi tę wiadomość

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ