X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Chciała.dodac kilka słów odnośnie asporatora katarek. U moich kilku znajomych sprawdził się świetnie. Sama testowałam jak to mocno ciagnie bo też mnie ten odkurzacz trochę przerarzal. Nie mówię że sobie nie wyobrażają życia bez niego i że stosowały u swoich maluchów od początku jak była potrzeba. Ja się w niego zaopatrze na bank.

I pojechałam prywatnie do lekarza. Mam zapalenie zatok i dostałam antybiotyk Amotaks. I teraz będę musiała zaufać że jest on bezpieczny dla malucha

Przykro mi, ogromnie współczuję zapalenia - pamiętam ten ból, wrrr... nie martw się, natybiotyk na bank nie zaszkodzi dziecku, za to nieleczone zapalenie już tak, lekarz wie co robi. Jak masz wątpliwości to zadzwoń do ginekologa zapytać. Trzymaj się

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam amotaks w okresie na kilka dni przed punkcja i skończyłam kilka dni po transferzeze względu na to, że w posiewach wyszło mi nosicielstwo, więc wszystko musiało być w osłonie antybiotyku. Myślę więc, że jest to bezpieczny antybiotyk, bo w takim okresie rozwoju zarodka raczej lekarz, który prowadził moja procedurę, nie dałby mi nic szkodliwego.

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3 Nadrobiłam prawie wszystko :)

Po pierwsze gratuluję kolejnych pozytywnych wieści z ważnych badań :)

Po drugie zakupy muszą być takie przyjemne <3 Nawet pogoolgowałam wózki, o których pisałyście, są takie ładne :) Ale jakie ceny różne.. Są wózki nawet po 20 000 zł- kosmos :D I trzeba mieć dużą wiedzę, te atesty i w ogóle.. Dużo czytania na ten temat przed każdą z Was, Nas mam nadzieję :)

My zmieniliśmy lekarza na bardzo dobrego ultrasonografistę (wczoraj byliśmy na wizycie), ponieważ zależało nam na porządnych pomiarach i dzieciątka i krwiaka. Młodzież żyje i ma 11 mm. To już ponad centymetr :D. Serduszko bije 130 u/min. Ciąża rozwija się prawidłowo. Wiek ciąży to 7+1. Krwiak obejmuje prawie całą tylną ścianę macicy, na szczęście jest poza kosmówka. Kosmówka jest z drugiej strony pęcherzyka ciążowego i jest bezpieczna. Lekarz mówi, że będę plamic tygodniami a krwiak najprawdopodobniej będzie jeszcze widoczny na genetycznych. Powiedział, że przeżyliśmy takie krwawienie, więc powinno być już dobrze. Więc to pierwsza dobra wiadomość, która dała nam powera :)

Co do smarowania brzuszka, to ja z doświadczeń koleżanek wiem, że zadowolone były z Palmersa i Bio Oil. Może komuś to pomoże :)

Dziewczyny, ja jestem ciągle głodna. Dziś zjadłam obiad, potem dwa banany i miałam nadal ssanie. Mam tak ciągle. Jestem jednocześnie najedzona i głodna :D Szaleństwo :)

akilegna♥, Figa88, Zizu87, Olciaaa, asias, klamka lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny <3 Nadrobiłam prawie wszystko :)

Po pierwsze gratuluję kolejnych pozytywnych wieści z ważnych badań :)

Po drugie zakupy muszą być takie przyjemne <3 Nawet pogoolgowałam wózki, o których pisałyście, są takie ładne :) Ale jakie ceny różne.. Są wózki nawet po 20 000 zł- kosmos :D I trzeba mieć dużą wiedzę, te atesty i w ogóle.. Dużo czytania na ten temat przed każdą z Was, Nas mam nadzieję :)

My zmieniliśmy lekarza na bardzo dobrego ultrasonografistę (wczoraj byliśmy na wizycie), ponieważ zależało nam na porządnych pomiarach i dzieciątka i krwiaka. Młodzież żyje i ma 11 mm. To już ponad centymetr :D. Serduszko bije 130 u/min. Ciąża rozwija się prawidłowo. Wiek ciąży to 7+1. Krwiak obejmuje prawie całą tylną ścianę macicy, na szczęście jest poza kosmówka. Kosmówka jest z drugiej strony pęcherzyka ciążowego i jest bezpieczna. Lekarz mówi, że będę plamic tygodniami a krwiak najprawdopodobniej będzie jeszcze widoczny na genetycznych. Powiedział, że przeżyliśmy takie krwawienie, więc powinno być już dobrze. Więc to pierwsza dobra wiadomość, która dała nam powera :)

Co do smarowania brzuszka, to ja z doświadczeń koleżanek wiem, że zadowolone były z Palmersa i Bio Oil. Może komuś to pomoże :)

Dziewczyny, ja jestem ciągle głodna. Dziś zjadłam obiad, potem dwa banany i miałam nadal ssanie. Mam tak ciągle. Jestem jednocześnie najedzona i głodna :D Szaleństwo :)

Kochana, cudowne wieści :) oby maluch już tylko rósł, dobrze, że masz dobrego lekarza, wierzę, że już teraz będzie tylko lepiej :)

ja na początku ciąży też tak miałam, że ciągły głód, ledwo zjadłam zaraz znowu czułam ssanie, ale tak może z 2 tygodnie miałam, byłam przerażona, że tak taki apetyt się utrzyma to ja w tej ciąży będę ogromna, ale szybko przeszło :) teraz wręcz mam mniejszy apetyt niż przez przed ciążą :)

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mbnotr8.png

Wysłany: 25 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kochana, cudowne wieści :) oby maluch już tylko rósł, dobrze, że masz dobrego lekarza, wierzę, że już teraz będzie tylko lepiej :)

ja na początku ciąży też tak miałam, że ciągły głód, ledwo zjadłam zaraz znowu czułam ssanie, ale tak może z 2 tygodnie miałam, byłam przerażona, że tak taki apetyt się utrzyma to ja w tej ciąży będę ogromna, ale szybko przeszło :) teraz wręcz mam mniejszy apetyt niż przez przed ciążą :)
    Dziękuję <3 Staram się myśleć pozytywnie :)

Ufff to dobrze, bo ja też się trochę przeraziłam haha :) No non stop głód a najchętniej bym jadła mc donalds :D A mój mi nie pozwala :D Więc zadowalam się owocami i po kryjomu Grześkami :D Ale dałaś mi nadzieję :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Marin Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czekoladę, super wieści. Tak się cieszę że wszystko dobrze <3 <3 Trzymajcie się dzielnie.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bio oil z tego co pamietam nie jest polecany w ciazy ze wzgledu na sklad... cgyba nawet kiedys u sroki o tym czytalam...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ja brałam amotaks w okresie na kilka dni przed punkcja i skończyłam kilka dni po transferzeze względu na to, że w posiewach wyszło mi nosicielstwo, więc wszystko musiało być w osłonie antybiotyku. Myślę więc, że jest to bezpieczny antybiotyk, bo w takim okresie rozwoju zarodka raczej lekarz, który prowadził moja procedurę, nie dałby mi nic szkodliwego.
    Ja też to brałam przed i po transferze dokładnie z tych samych przyczyn co Ty.

Ja generalnie wychodzę z założę ia że muszę ufać lekarza i się nie sprzeciwiam. Nigdy na własną rękę nie zmieniam decyzji bo wierzę że muszę się znać na rzeczy. Ja jestem laikiem i komuś muszę swoje zdrowie powierzyć. Zawsze obawa jest ale co poradzę.

Lekarz przeciwbolowo kazał brać apap ale ja po nim wymiotuje więc muszę jakoś wytrzymać ten ból..

ty0qs6r.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    A i aspiratorek mam elektryczny i jestem zadowolona

Kupowałaś w de?

Edit: już znalazłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:32

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam okres wilczego głodu na początku ciąży, ale trwał krótko, może 2-3 tygodnie. I to właśnie był taki czas, że np. 2 godziny po posiłku burczalo mi w brzuchu jakbym nie jadła cały dzień i na chodziło mnie tam nagle, że aż mi się słabo robiło z głodu.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię Czekoladę cudowne wieści! Myślałam dzisiaj co u Ciebie :) bardzo się cieszę, że Twój Maluch jest taki silny.

Ja tez jestem jednocześnie glodna i najedzona. Zjem, jestem pelna i najedzona a za chwilę czuję ssanie w brzuchu i głód. W pracy muszę miec pod ręką cos do podgryzania, bo burczy mi w brzuchu.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie :-)
    Czy używacie adaptera do pasów samochodowych? Mój mąż stwierdził, że warto coś takiego kupić. Ja sama nie wiem. Znalazlam takie cudo za niecale 200 zł i zatanwiam się teraz czy kupić. Doradzcie coś :-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna kupowalam w pl ale w de tez sa dostepne... ja mam z haxe

Zizu87 ja uzywalam adaptera, super sprawa, zwlaszcza jak brzuch juz spory a duzo sie jezdzi samochodem...

Zizu87 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam adaptera. Teraz jak brzuch jest spory to jest wygodniej, a wcześniej ze względów bezpieczeństwa. Są firmy, które wypozyczaja adaptery.

Zizu87 lubi tę wiadomość

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj po kąpieli pierwszy raz zobaczyłam u siebie siare, no to lece z łazienki do męża i wołam "zobacz siara!" na co mąż "fakt latać na golasa po mieszkaniu to siara" ;-)

Buko, Zizu87, inka2707, akilegna♥, morganaa, skórka33, Necia124, asias, Figa88, klamka, MagNolia55 lubią tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie :-)
    Czy używacie adaptera do pasów samochodowych? Mój mąż stwierdził, że warto coś takiego kupić. Ja sama nie wiem. Znalazlam takie cudo za niecale 200 zł i zatanwiam się teraz czy kupić. Doradzcie coś :-)
    Ja nie mam ale pasy mam zawsze zapięte powiedzmy częściowo. Wiem że to nieprawidłowe, ale tą dolną część pasa, która normalnie powinna być na brzuchu, mam za plecami. Najpierw wpinam pas w zapięcie, potem siadam i przekładam przed siebie tylko tę ukośną część pasa. W sumie mało jeżdżę teraz samochodem, tylko naprawdę z konieczności. A niedługo w ogóle przestanę bo brzuch już całkiem spory, a jak odsunę siedzenie to zwyczajnie nie dosięgnę stopami do pedałów bo ja dość niska jestem.
    Jeśli natomiast chodzi o adaptery to jeśli dużo jeździsz samochodem to jak najbardziej warto kupić. Ja nie wyobrażam sobie w ogóle nie zapinać pasów, dlatego choć częściowo zapinam. Choć nie wiem co by na ten mój pomysł policja podczas kontroli powiedziała. Na szczęście jeszcze nie miałam okazji się przekonać;)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policja to może i by się nie przyczepila, skoro tyle kobiet w ogóle w ciąży nie zapis pasów i jest społeczne przyzwolenie na to. Ważniejsza kestia jest inna, czy takie zapinanie pasów w ogóle spełnia swoją funkcję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 23:05

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie przekonałyście :-) Brzuszek mi rośnie, pas niewygodnie się układa. Mi właśnie najbardziej chodzi o bezpieczeństwo mojej córeczki i moje. Zwłaszcza, że jedyną stłuczkę (nie z naszej winy) mieliśmy zimą właśnie w drodze do mojej ginekolog. Nic złego się nie stało na szczęście ale zawsze stres był. Poza tym mój mąż stwierdził, że adapter przyda się teraz i w kolejnej ciąży :-D :-D

Wysłany: 26 września 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Lubię czekoladę, super wieści. Tak się cieszę że wszystko dobrze <3 <3 Trzymajcie się dzielnie.
    Dziękuję <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 26 września 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Też miałam okres wilczego głodu na początku ciąży, ale trwał krótko, może 2-3 tygodnie. I to właśnie był taki czas, że np. 2 godziny po posiłku burczalo mi w brzuchu jakbym nie jadła cały dzień i na chodziło mnie tam nagle, że aż mi się słabo robiło z głodu.

To dobrze, że o tym napisałam :) Tak właśnie mam.. Ale fajnie, że to mija dziewczyny :) Szczególnie jak się ciągle leży w domu w łóżku :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ